In dit artikel

Orthopedisch Kussen bij Migraine: Helpt het Echt? (2023)

In dit artikel

Voelt u zich geplaagd door slopende migraines en heeft u alles al geprobeerd, maar zonder blijvende verlichting? Ik weet hoe moeilijk dit kan zijn, omdat ik in dezelfde situatie heb gezeten en ontdekte dat de keuze voor een kussen een enorme impact kan hebben.

In deze blog duiken we diep in hoe een orthopedisch kussen bij migraine kan helpen, door uw nek- en hoofdsteun te verbeteren om de drukpunten te verminderen. Lees vooral verder, want misschien is dit wel de oplossing waar u naar op zoek was.

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Orthopedische kussens kunnen helpen bij het verminderen van migraineklachten door ondersteuning te bieden aan de nek en het hoofd, de slaaphouding te verbeteren en drukpunten te verminderen.
 • Een goed orthopedisch kussen kan de nek recht houden tijdens het slapen, waardoor de pijn van migraine kan verminderen.
 • Door de juiste ondersteuning en verdeling van drukpunten kan een orthopedisch kussen helpen om pijn en ongemak te verminderen, zodat je beter kunt slapen.
 • Naast het gebruik van een orthopedisch kussen zijn er ook andere manieren om migraineklachten te verlichten, zoals ontspanningsoefeningen en het vermijden van triggers zoals fel licht, harde geluiden en stressvolle situaties.

Hoe kan een orthopedisch kussen helpen bij migraine?

Een orthopedisch kussen kan bij migraine helpen door ondersteuning te bieden aan de nek en het hoofd, de slaaphouding te verbeteren en drukpunten te verminderen.

Ondersteuning van de nek en hoofd

Een goed orthopedisch kussen helpt bij de ondersteuning van de nek en het hoofd. Het zorgt dat je nek recht ligt als je slaapt. Dit is belangrijk voor mensen met migraine. Een verkeerde houding kan de pijn erger maken.

Ook houdt een orthopedisch kussen zijn vorm beter dan een gewoon kussen. Hierdoor geeft het meer steun aan je nek en hoofd. Mikoala heeft zo’n kussen. Het is getest en werkt goed tegen nekpijn.

Het kan ook helpen met rugklachten. Zo’n kussen kan dus veel doen tegen de pijn van migraine.

Verbetering van de slaaphouding

Een orthopedisch kussen kan helpen om je slaaphouding te verbeteren. Het zorgt ervoor dat je nek en hoofd goed worden ondersteund tijdens het slapen. Dit is belangrijk omdat een verkeerde slaaphouding nekpijn en rugklachten kan veroorzaken.

Met een orthopedisch kussen wordt je lichaam in de juiste positie gehouden, waardoor spieren ontspannen en er minder druk op de nek en rug komt te staan. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen, zodat je beter kunt slapen.

Een goede slaaphouding is essentieel voor een goede nachtrust. Het orthopedisch kussen kan hierbij helpen.

Vermindering van drukpunten

Een van de voordelen van een orthopedisch kussen bij migraine is de verminderde drukpunten. Dit betekent dat het kussen de druk op bepaalde delen van je nek en hoofd vermindert. Normale kussens kunnen soms ongemak veroorzaken en de pijn verergeren, maar orthopedische kussens zijn ontworpen om deze drukpunten te verminderen.

Door de juiste ondersteuning te bieden en de druk gelijkmatig te verdelen, kan het kussen helpen om de pijn te verminderen en een comfortabele slaap mogelijk te maken. Het is belangrijk om een orthopedisch kussen te kiezen dat geschikt is voor jouw specifieke behoeften om de drukpunten effectief te verminderen.

De beste orthopedische kussens voor migraine in 2023

– Cloudpillo Hoofdkussen

– Hypnia Ergonomisch kussen

– Best Life Hoofdkussen Nekklachten

– Sleep Comfy – Neksteun Traagschuim Serie kussen

– TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium

Cloudpillo Hoofdkussen

Het Cloudpillo Hoofdkussen is een van de beste orthopedische kussens die kunnen helpen bij het verlichten van migraine. Het kussen biedt optimale ondersteuning voor de nek en het hoofd, waardoor de juiste slaaphouding wordt bevorderd.

Dit helpt om drukpunten te verminderen en de spieren in de nek en schouders te ontspannen. Het Cloudpillo Hoofdkussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en behoudt zijn vorm, zodat je elke nacht kunt genieten van een goede nachtrust zonder pijn of ongemak.

Met dit kussen kan je je hoofdpijn en migraineklachten verminderen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijkse activiteiten.

Hypnia Ergonomisch kussen

Het Hypnia Ergonomisch kussen is een uitstekende keuze voor mensen die last hebben van migraine. Dit kussen biedt optimale ondersteuning voor de nek en het hoofd, waardoor de kans op nekpijn en hoofdpijn wordt verminderd.

Met zijn ergonomisch ontwerp zorgt dit kussen ervoor dat je in een gezonde slaaphouding ligt, waardoor de druk op je nek en rug wordt verlicht. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim, wat zorgt voor een perfecte balans tussen comfort en ondersteuning.

Het Hypnia Ergonomisch kussen is ook hypoallergeen en antibacterieel, wat ideaal is voor mensen met allergieën of astma. Met dit kussen kun je genieten van een goede nachtrust en de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen verminderen.

Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is een orthopedisch kussen dat speciaal is ontworpen om nekpijn te verminderen. Met dit kussen krijg je de juiste ondersteuning voor je hoofd en nek, waardoor spanning en pijn worden verlicht.

Het kussen heeft een ergonomisch ontwerp dat zich aanpast aan je slaaphouding en drukpunten minimaliseert. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat lang meegaat en zijn vorm behoudt.

Dit kussen is door experts getest en beoordeeld als een effectieve oplossing voor nekpijn en kan helpen bij het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Sleep Comfy – Neksteun Traagschuim Serie kussen

Het Sleep Comfy – Neksteun Traagschuim Serie kussen is een orthopedisch kussen dat speciaal is ontworpen om te helpen bij migraine. Het kussen biedt goede ondersteuning voor de nek en het hoofd, waardoor de slaaphouding verbetert.

Dit helpt om drukpunten te verminderen en de pijn van migraine te verlichten. Het kussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een zachte en comfortabele slaapervaring. Met dit kussen kun je genieten van een goede nachtrust en mogelijk je migraineklachten verminderen.

TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium

Het TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium is een orthopedisch kussen dat speciaal is ontworpen om te helpen bij het verminderen van migraine. Het kussen biedt optimale ondersteuning voor de nek en het hoofd, waardoor spanning en druk op deze gebieden worden verminderd.

Het heeft een medium stevigheid, wat ideaal is voor de meeste mensen. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim dat zich aanpast aan de contouren van je lichaam, waardoor je een goede slaaphouding kunt behouden.

Met het TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium kun je genieten van een comfortabele en ontspannen nachtrust, terwijl je ook de symptomen van migraine verlicht.

Andere manieren om migraine te verlichten

– Doe ontspanningsoefeningen zoals diepe ademhaling en yoga.

– Vermijd triggers zoals fel licht, harde geluiden en stressvolle situaties.

– Houd een gezonde levensstijl aan met regelmatige lichaamsbeweging en gezonde voeding.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen kunnen helpen bij het verlichten van migraine. Hier zijn enkele oefeningen die je kunt proberen:

 • Diepe ademhaling: Adem langzaam in door je neus, houd je adem een paar seconden vast en adem dan langzaam uit door je mond. Herhaal dit een paar keer om spanning te verminderen.
 • Progressieve spierontspanning: Span en ontspan geleidelijk verschillende spiergroepen in je lichaam, beginnend bij je tenen en werkend naar boven toe. Dit kan helpen om spanning los te laten.
 • Meditatie: Sluit je ogen, focus op je ademhaling en laat gedachten rustig voorbijgaan zonder erop te reageren. Dit kan helpen om de geest tot rust te brengen.
 • Yoga: Probeer zachte yogahoudingen die gericht zijn op ontspanning, zoals de kindhouding of de neerwaartse hond. Dit kan helpen om spanning in het lichaam te verminderen.

Vermijden van triggers

Het vermijden van triggers is een belangrijke manier om migraine te verlichten. Hier zijn enkele tips:

 1. Let op voedingsmiddelen die migraineklachten kunnen veroorzaken, zoals chocolade, kaas en alcohol.
 2. Zorg voor voldoende hydratatie en vermijd uitdroging, wat een trigger kan zijn.
 3. Blijf weg van fel licht en harde geluiden die migraine kunnen veroorzaken of verergeren.
 4. Probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken toe te passen, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen.
 5. Houd een regelmatig slaapschema aan en zorg voor voldoende rust en slaap.
 6. Identificeer andere persoonlijke triggers die bij jou migraine kunnen veroorzaken en probeer ze te vermijden.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl kan helpen bij het verlichten van migraine. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen:

 • Zorg voor voldoende slaap. Een goede nachtrust is essentieel om migraine te voorkomen.
 • Eet gezond voedsel zoals fruit, groenten en volkoren producten.
 • Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven.
 • Vermijd trigger voedingsmiddelen zoals chocolade, kaas en alcohol.
 • Blijf actief en doe regelmatig lichaamsbeweging.
 • Beheers stress door ontspanningsoefeningen te doen zoals ademhalingsoefeningen of yoga.

Conclusie: Het effect van orthopedische kussens op migraine en hoe ze kunnen helpen

Orthopedische kussens kunnen echt helpen bij migraine. Ze bieden ondersteuning aan de nek en het hoofd, verbeteren de slaaphouding en verminderen drukpunten. Er zijn verschillende goede orthopedische kussens die speciaal ontworpen zijn voor mensen met migraine.

Daarnaast zijn er ook andere manieren om migraine te verlichten, zoals ontspanningsoefeningen en het vermijden van triggers. Kortom, een orthopedisch kussen kan een effectieve oplossing zijn om migraineklachten te verminderen.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Als je ooit hebt nagedacht over hoe een goede nachtrust je leven zou kunnen veranderen, ben je niet de enige. Tussen de spanningen van het dagelijkse leven en fysieke ongemakken, kan een goed kussen het verschil maken. Neem bijvoorbeeld een orthopedisch knie kussen, dat kan helpen om je wervelkolom recht te houden en pijn te verlichten.

Soms zoeken we iets specifiekers, zoals een orthopedisch kussen traagschuim of zelfs het luxueuze orthopedisch kussen tempur, beide bekend om hun comfort en steun. Als je een voorkeur hebt voor natuurlijke materialen, is het orthopedisch kussen sissel wellicht iets voor jou.

Heuppijn is een veelvoorkomend probleem, maar een orthopedisch kussen voor heupklachten of een orthopedisch kussen kanal excellent kan uitkomst bieden. Voor wie de Scandinavische eenvoud waardeert, kan een orthopedisch kussen jysk de oplossing zijn.

De kleintjes zijn ook niet vergeten. Een orthopedisch kussen voor kinderen kan hun lichaam de juiste ondersteuning geven tijdens die cruciale groeifase. En natuurlijk, het kussen is niet compleet zonder een kussensloop voor een orthopedisch kussen.

Voor degenen die vaak last hebben van migraine, kan een orthopedisch kussen voor migraine een wereld van verschil maken. Als je daarentegen een rugslaper bent, zou je kunnen overwegen een orthopedisch kussen voor rugslapers te proberen.

Om zeker te zijn van je keuze, is het altijd goed om een orthopedisch hoofdkussen review te lezen. Zelfs je huisdieren kunnen baat hebben bij een orthopedisch kussen voor de hond of een speciaal orthopedische beenkussen.

Als je last hebt van je heupen en zoekt naar een specifieke oplossing, kan een orthopedisch kussen voor de heup net dat extra comfort en steun bieden dat je nodig hebt om je beter te voelen.

Tot slot, voor wie op zoek is naar zitcomfort, zijn er ook opties zoals een orthopedisch zitkussen van Lidl, een orthopedisch zitkussen van Blokker en een orthopedisch zitkussen van Kruidvat om uit te kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Orthopedisch Kussen bij Migraine: Helpt het Echt?

Een orthopedisch kussen bij migraine helpt bij het hebben van een gezonde nachtrust door het bieden van de juiste houding tijdens de slaap.

2. Hoe kan een orthopedisch kussen helpen bij slaapstoornissen en bonzende hoofdpijn?

Een orthopedisch kussen zorgt voor een gezonde houding tijdens de slaap, wat slaapstoornissen en bonzende hoofdpijn kan verminderen.

3. Is een orthopedisch kussen nuttig bij nekhernia en rugpijn?

Ja, een orthopedisch kussen kan helpen bij nekhernia en rugpijn door het bieden van een gezonde houding tijdens de slaap.

4. Welk materiaal wordt gebruikt voor een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen wordt vaak gemaakt van latex, omdat dit materiaal zowel comfort als ondersteuning biedt voor een goede nachtrust.

5. Is een orthopedisch kussen alleen voor zijslapers?

Nee, een orthopedisch kussen is voor iedereen die last heeft van nek- en hoofdpijn, rugpijn of andere slaapproblemen, ongeacht hun slaaphouding.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Orthopedisch Kussen bij Migraine: Helpt het Echt? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips