In dit artikel

Waarom een Orthopedisch Kussen Kopen? De Voordelen op een Rij

In dit artikel

Heb je ooit wakker gelegen van nek- of rugpijn na een nacht slaap? Ik begrijp je probleem, aangezien ik zelf ook met vergelijkbare klachten te maken heb gehad. Na uitgebreid onderzoek naar de diverse oplossingen, kwam ik erachter dat een orthopedisch kussen een effectieve remedie kan zijn.

Dit artikel zal je voorzien van alle informatie die je nodig hebt over het waarom van een orthopedisch kussen en de voordelen ervan. Lees dus snel verder om te ontdekken hoe zo’n kussen jouw slaapcomfort kan verbeteren!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Een orthopedisch kussen kan helpen bij het verminderen van rug – en nekpijn, door een goede slaaphouding te bevorderen en spanning en druk op deze gebieden te verminderen.
 • Het gebruik van een orthopedisch kussen kan de kwaliteit van de slaap verbeteren, doordat het zorgt voor comfortabele ondersteuning aan de nek en het hoofd.
 • Er zijn verschillende soorten orthopedische kussens beschikbaar, zoals traagschuimkussens, contourkussens en waterkussens, die elk hun eigen voordelen hebben.
 • Bij het kiezen van een orthopedisch kussen is het belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding, individuele behoeften en eventuele allergieën of verontreinigingen die je wilt vermijden.

Wat is een Orthopedisch Kussen?

Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen kussen dat de slaaphouding verbetert en rug- en nekklachten vermindert.

Verschillende soorten Orthopedische Kussens

Er zijn veel soorten orthopedische kussens. Elk type heeft zijn eigen voordelen.

 1. Traagschuimkussen: Dit type kussen vormt zich naar je lichaam. Het zorgt voor een goede ondersteuning van nek en hoofd. Zo vermindert het de druk op deze gebieden.
 2. Contourkussen: Dit kussen heeft twee hoeken. Eén aan beide uiteinden van het kussen. Deze hoeken bieden extra ondersteuning voor je nek.
 3. Waterkussen: Een waterkussen gaat mee met de bewegingen van je hoofd en nek tijdens de slaap. Dat zorgt ervoor dat de wervelkolom in een neutrale stand blijft.
 4. Nekrolkussen: Dit is een klein rond kussen dat veel steun geeft aan de nek om knikken te voorkomen.
 5. Korenkafkussen: Dit natuurlijke kussen past zich aan elke positie van het hoofd aan tijdens de slaapcyclus en helpt bij spanning en stress.
 6. Ergonomisch Kussen: De speciale vorm hiervan biedt comfortabele steun en kan helpen bij het verminderen van snurken of ademhalingsproblemen tijdens het slapen.

Waarom een Orthopedisch Kussen

Als je last hebt van nek- of rugklachten, kan een orthopedisch kussen een goede oplossing zijn. Een orthopedisch kussen zorgt namelijk voor een goede slaaphouding en helpt daardoor pijn te voorkomen.

Het zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale positie blijft, wat erg belangrijk is voor een goede nachtrust. Bovendien biedt een orthopedisch kussen ondersteuning aan je nek en hoofd, waardoor spanning en druk op deze gebieden worden verminderd.

Dit kan ook de slaapkwaliteit verbeteren. Dus als je op zoek bent naar meer comfort tijdens het slapen en het verminderen van klachten, is het de moeite waard om een orthopedisch kussen te overwegen.

Voordelen van een Orthopedisch Kussen

– Verbetering van slaaphouding

– Vermindering van rug- en nekklachten

– Betere kwaliteit van slaap

Verbetering van slaaphouding

Een orthopedisch kussen kan helpen bij het verbeteren van je slaaphouding. Het zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale positie ligt, wat belangrijk is voor een goede houding tijdens het slapen.

Dit kan rug- en nekklachten verminderen en voorkomen. Door de juiste ondersteuning aan je nek en hoofd te bieden, vermindert het kussen spanning en druk op deze gebieden. Hierdoor kun je comfortabeler liggen en beter ontspannen tijdens je slaap.

Het verbeteren van je slaaphouding kan ook de kwaliteit van je slaap bevorderen, waardoor je uitgerust wakker wordt. Kortom, een orthopedisch kussen kan een positief verschil maken in je slaaphouding en slaapcomfort.

Vermindering van rug- en nekklachten

Een orthopedisch kussen kan rug- en nekklachten verminderen. Het zorgt voor een goede slaaphouding, waardoor de wervelkolom in een neutrale positie blijft. Dit helpt om spanning en druk op de rug en nek te verminderen.

Het kussen biedt ook ondersteuning aan de nek en het hoofd, wat pijn kan verlichten en toekomstige klachten kan voorkomen. Daarnaast kan een orthopedisch kussen de bloedcirculatie verbeteren en spierspanning verminderen.

Als je last hebt van rug- of nekpijn, is een orthopedisch kussen een goede keuze om je klachten te verminderen.

Betere kwaliteit van slaap

Een orthopedisch kussen kan zorgen voor een betere kwaliteit van slaap. Het biedt ondersteuning aan de nek en het hoofd, waardoor spanning en druk op deze gebieden worden verminderd.

Dit helpt om nek- en rugklachten te voorkomen en het bevordert een goede slaaphouding. Een goede slaaphouding zorgt ervoor dat de wervelkolom in een neutrale positie blijft, wat de slaapkwaliteit ten goede komt.

Bovendien kan een orthopedisch kussen ook de bloedcirculatie verbeteren en spierspanning verminderen, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Als je last hebt van nekklachten, rugpijn of andere slaapgerelateerde problemen, kan een orthopedisch kussen dus echt een verschil maken voor jouw slaapkwaliteit.

Onze top 5 Beste Orthopedische Kussens

Hier is mijn selectie van de top 5 beste orthopedische kussens die op de markt verkrijgbaar zijn.

RankingMerkenTypeBijzonderheden
1TempurTraagschuimkussenBiedt uitstekende ondersteuning aan de nek en het hoofd, vermindert spanning en druk op deze gebieden en bevordert een goede slaaphouding.
2SisselContourkussenHelpt bij het verlichten van nek- en rugklachten en verbetert de bloedcirculatie. Het is geschikt voor mensen met slaapgerelateerde problemen.
3DunlopilloWaterkussenBiedt een neutrale houding van de wervelkolom, voorkomt verkeerde slaaphoudingen die nek- of rugklachten kunnen veroorzaken.
4PillowiseTraagschuimkussenZorgt voor een verbetering van de lichaamspositie tijdens het slapen en kan daardoor de slaapkwaliteit verbeteren.
5MediflowWaterkussenKan helpen bij het verlichten van pijn en het voorkomen van toekomstige klachten. Het verbetert ook de bloedcirculatie en vermindert spierspanning.

Het is belangrijk om een orthopedisch kussen te kiezen dat past bij jouw slaaphouding en individuele behoeften. Dus bekijk deze selectie en kies het beste kussen voor jou.

Hoe Kies je Het Juiste Orthopedische Kussen?

Nu je weet wat de voordelen zijn van een orthopedisch kussen, wil je natuurlijk weten hoe je het juiste kussen kunt kiezen. Lees snel verder voor handige tips en adviezen!

Bron van water bepalen

Om het juiste orthopedische kussen te kiezen, is het belangrijk om de bron van water te bepalen. Er zijn verschillende soorten orthopedische kussens beschikbaar, waaronder traagschuimkussens, contourkussens en waterkussens.

Bij het kiezen van een waterkussen is het essentieel om te weten waar het water vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat het water veilig en schoon is om op te slapen. Het identificeren van de bron van water helpt bij het waarborgen van de kwaliteit en hygiëne van het kussen.

Identificeer de verontreinigingen die je wilt verwijderen

Bij het kiezen van een orthopedisch kussen is het belangrijk om eerst te bepalen welke verontreinigingen je wilt verwijderen. Dit kan variëren van stof en vuil tot allergenen en mijten.

Door te weten wat je wilt elimineren, kun je een kussen kiezen dat specifiek is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen. Bijvoorbeeld, als je last hebt van allergieën, wil je misschien een kussen dat hypoallergeen is en bestand is tegen allergenen zoals huisstofmijt.

Als je gevoelig bent voor warmte en transpiratie, kan het de moeite waard zijn om een kussen te overwegen dat ademend materiaal gebruikt om overtollige warmte af te voeren. Het identificeren van de verontreinigingen die je wilt verwijderen, helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze en zorgt ervoor dat je het meeste uit je orthopedisch kussen haalt.

Kapaciteit en vervangfrequentie van de filter overwegen

Bij het kiezen van een orthopedisch kussen is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit en de frequentie van het vervangen van de filter. Dit heeft invloed op de duurzaamheid en effectiviteit van het kussen.

Het is essentieel om een kussen te selecteren met voldoende capaciteit om lichaamsdruk en vocht goed te kunnen absorberen. Ook is het belangrijk om regelmatig de filter te vervangen om ervoor te zorgen dat het kussen optimaal blijft werken en beschermt tegen allergenen en bacteriën.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit je orthopedisch kussen en geniet van een goede nachtrust.

Conclusie

Een orthopedisch kussen kan veel voordelen bieden voor een goede slaaphouding en het verminderen van rug- en nekklachten. Het zorgt voor ondersteuning, verbetert de slaapkwaliteit en helpt pijn te verlichten.

Er zijn verschillende soorten orthopedische kussens beschikbaar, dus kies er een die past bij jouw behoeften en slaaphouding. Neem de tijd om reviews en adviezen van experts te lezen, zodat je het beste orthopedische kussen kunt vinden dat past bij jouw situatie.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Het is een zoektocht die velen van ons hebben ondernomen, de zoektocht naar het perfecte kussen. Als je jezelf hebt verdiept in de wereld van orthopedische bedden, dan ken je de betekenis van een goede nachtrust. Maar wist je dat er ook speciale orthopedische anti-stress hoofdkussens zijn die je slaapervaring nog aangenamer kunnen maken? Ja, je leest het goed. Een kussen orthopedisch ontworpen kan net die verlichting bieden waar je lichaam naar verlangt.

Orthopedische kussens zijn er niet alleen voor mensen. Je kunt ook een orthopedisch kussen voor je kat overwegen. Net zoals mensen, kunnen huisdieren ook lijden aan verschillende kwaaltjes die hun rust verstoren. Als je zelf problemen hebt met je stuitje, is er zelfs een specifiek orthopedisch kussen voor het stuitje om je te helpen.

Je hoeft trouwens niet ver te zoeken voor deze speciale kussens. Wist je dat IKEA ook orthopedische kussens aanbiedt? Maar als je iets bijzonders in gedachten hebt, zoals een kussen specifiek voor je stoel, dan is een orthopedisch kussen voor de stoel misschien meer wat je zoekt.

Als je al overtuigd bent en je wilt je eigen orthopedisch kussen aanschaffen, dan kun je direct naar de gids gaan over orthopedisch kussen kopen. Of misschien heb je specifieke klachten rondom het bekkengebied? Dan zou een orthopedisch kussen voor het bekken een uitkomst kunnen zijn.

Niet te vergeten zijn er ook kussens voor onze viervoetige vrienden onder de merknaam Beeztees, ideaal voor de huisdieren die wat extra comfort kunnen gebruiken. En voor de mensen die veel onderweg zijn, is er een orthopedisch kussen voor de autostoel om die lange ritten aangenamer te maken.

Heb je een specifieke slaaphouding? Voor buikslapers is er een speciaal orthopedisch kussen voor buikslapers. En als je graag online winkelt, bekijk dan zeker de opties op Bol.com. Zoek je iets specifieks als ‘The Pillow’? Ook dat hebben we, bekijk hier ons orthopedisch kussen ‘The Pillow’. Tenslotte, als je houdt van natuurlijke materialen, overweeg dan een bamboo orthopedisch kussen voor die natuurlijke touch.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen is een speciaal soort hoofdkussen met neksteun en compartimenten. Het kan gemaakt zijn van dons, veren of synthetisch materiaal.

2. Waarom zou ik een orthopedisch kussen kopen?

Het kopen van een orthopedisch kussen kan helpen bij problemen zoals nekhernia. Het biedt ook betere slaapondersteuning dan normale kussens.

3. Wat zijn de voordelen van ergonomische kussens?

Ergonomische kussens zorgen voor een goede houding tijdens het slapen. Dit kan nekpijn verminderen en helpt bij een betere nachtrust.

4. Kan mijn hond ook gebruik maken van een orthopedisch kussen?

Ja, er zijn speciale orthopedische kussens voor honden. Deze bieden extra comfort en ondersteuning voor uw huisdier.

5. Heb ik de mogelijkheid om een orthopedisch kussen uit te proberen voordat ik het koop?

Veel bedrijven bieden “proefslapen” aan. U kunt het kussen een paar nachten uitproberen voordat u besluit om het te kopen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom een Orthopedisch Kussen Kopen? De Voordelen op een Rij

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips