In dit artikel

Orthopedische Kussens voor Kinderen: Wat Je Moet Weten (2023)

In dit artikel

Heeft je kind moeite met slapen door nek- of rugklachten? Ik snap precies hoe frustrerend dit kan zijn, omdat ik dit ook heb meegemaakt. Na veel onderzoek en ervaring heb ik ontdekt dat een orthopedisch kussen een oplossing kan bieden.

In dit artikel deel ik alles wat je moet weten over orthopedische kussens voor kinderen en hoe je de beste keuze maakt. Lees verder en help je kind naar een betere nachtrust.

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Orthopedische kussens zijn speciaal ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden aan de nek, rug en schouders van kinderen tijdens het slapen.
 • Er zijn verschillende soorten orthopedische kussens beschikbaar, zoals neksteun kussens, ergonomische kussens en kussens met traagschuim.
 • Orthopedische kussens kunnen nek – en rugklachten bij kinderen verminderen of voorkomen, de slaapkwaliteit verbeteren en helpen bij een gezonde lichaamshouding tijdens het slapen.
 • Bij het kiezen van een orthopedisch kussen voor kinderen is het belangrijk om te letten op de juiste maat, materialen zoals traagschuim en kenmerken zoals verstelbaarheid.

Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen kussen dat de juiste ondersteuning biedt aan de nek, rug en schouders tijdens het slapen.

Verschillende soorten orthopedische kussens

Er zijn veel soorten orthopedische kussens. Elk soort heeft een eigen vorm en doel. Hier is een lijst van enkele van deze kussens:

 1. Neksteun kussens: Deze hebben een hoge rand om de nek te ondersteunen.
 2. Ergonomisch kussen: Dit kussen heeft een speciale vorm die past bij jouw slaaphouding.
 3. Kussens met traagschuim: Deze passen zich aan aan de vorm van je hoofd en nek.
 4. Babyhoofdkussen: Ze helpen om hoofdvervormingen bij baby’s te voorkomen.
 5. Zitkussen: Dit type kussen helpt om rugpijn te verlichten tijdens het zitten.
 6. Kinderkussen: Dit is kleiner dan een normaal kussen en biedt de juiste steun voor kinderen.

Voordelen van een orthopedisch kussen

Een orthopedisch kussen heeft verschillende voordelen:

 1. Het kan helpen om nekpijn en rugklachten te verminderen of te voorkomen.
 2. Het biedt optimale ondersteuning aan de nek en rug tijdens het slapen.
 3. Het kan de lichaamshouding verbeteren en een gezonde slaaphouding bevorderen.
 4. Het kan de slaapkwaliteit verbeteren door comfortabeler te liggen.
 5. Het kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en spierspanning in de nek en schouders.
 6. Het kan de bloedcirculatie bevorderen en drukpunten verminderen.
 7. Sommige orthopedische kussens zijn hypoallergeen en kunnen allergieën helpen voorkomen.

Het belang van een orthopedisch kussen voor kinderen

Een orthopedisch kussen kan voor kinderen van groot belang zijn, omdat het de juiste ondersteuning biedt voor hun groeiende lichaam en helpt bij het voorkomen van rug- en nekklachten.

Geschikte modellen en maten voor verschillende leeftijden

Er zijn verschillende modellen en maten orthopedische kussens beschikbaar voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor baby’s zijn er speciale babyhoofdkussens die zorgen voor een goede ondersteuning van het hoofdje en helpen om hoofdvervormingen te voorkomen.

Voor oudere kinderen zijn er ergonomische hoofdkussens in verschillende maten, zodat het kussen goed past bij hun lichaam. Het is belangrijk om het juiste formaat kussen te kiezen, zodat het kind de juiste ondersteuning krijgt tijdens het slapen.

Ook is het belangrijk om te letten op de materialen en kenmerken van het kussen, zoals traagschuim of een zachte kussensloop. Het is aan te raden om het kussen te kopen bij een betrouwbare winkel of webshop waar je ook advies kunt krijgen over welk kussen het meest geschikt is voor jouw kind.

Materialen en kenmerken om op te letten

Bij het kiezen van een orthopedisch kussen voor kinderen zijn er enkele materialen en kenmerken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het kussen.

Kussens gemaakt van traagschuim kunnen bijvoorbeeld helpen om drukpunten te verminderen en de nek en rug beter te ondersteunen. Daarnaast is het ook goed om te letten op de maat van het kussen.

Voor jongere kinderen zijn kleinere maten nodig, terwijl oudere kinderen een groter kussen nodig hebben voor voldoende ondersteuning. Verder kan het handig zijn om te kijken naar verstelbare kussens, zodat je de hoogte kunt aanpassen aan de behoeften van je kind.

Hoe het kussen correct te gebruiken voor kinderen

Het is belangrijk om het orthopedisch kussen correct te gebruiken voor kinderen. Hier zijn enkele tips:

 1. Plaats het kussen onder het hoofd van het kind, zodat de nek goed wordt ondersteund.
 2. Zorg ervoor dat het kussen niet te hoog of te laag is. Het moet perfect passen bij de slaaphouding en de lichaamsbouw van het kind.
 3. Controleer regelmatig of het kussen nog stevig genoeg is en voldoende ondersteuning biedt.
 4. Was de kussensloop regelmatig om vuil en bacteriën te verwijderen.
 5. Laat het kind wennen aan het nieuwe kussen door er eerst kortere periodes op te laten liggen en dit geleidelijk aan op te bouwen.
 6. Gebruik geen orthopedisch kussen voor baby’s, omdat ze zichzelf niet kunnen omrollen en verstrikt kunnen raken in het kussen.

Beoordelingen en aanbevelingen voor orthopedische kussens voor kinderen

Experts hebben de beste orthopedische kussens voor kinderen beoordeeld en aanbevolen op basis van kwaliteit, comfort en ondersteuning. Andere ouders delen ook hun positieve ervaringen met verschillende merken en modellen.

Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een geschikt orthopedisch kussen voor je kind.

Beste orthopedische kussens voor kinderen volgens experts

Volgens experts zijn dit de beste orthopedische kussens voor kinderen:

 • Ergopillo Med van BedAffair.nl: Dit kussen kan gemakkelijk worden aangepast door het onderste natuurlatex vlak eruit te halen.
 • Reiskussens voor kinderen: Deze kunnen bijna als orthopedisch worden beschouwd, omdat ze zorgen voor de juiste ondersteuning tijdens het reizen.
 • Kussens die passen bij de slaaphouding en eventuele nek- of rugklachten: Het is belangrijk om het juiste kussen te kiezen dat past bij de slaaphouding en eventuele problemen met nek of rug.
 • Kussens speciaal ontworpen voor zijslapers met nek- of rugklachten: Voor mensen die op hun zij slapen en last hebben van nek- of rugpijn, zijn er speciale kussens verkrijgbaar die extra ondersteuning bieden.

Ervaringen van andere ouders

Andere ouders zijn erg positief over orthopedische kussens voor hun kinderen. Ze merken dat hun kinderen beter slapen en geen last meer hebben van nek- en rugklachten. Ook zijn ze blij met de goede ondersteuning die het kussen biedt tijdens het slapen.

Daarnaast vinden ze het fijn dat er verschillende modellen en maten zijn, zodat ze het juiste kussen kunnen kiezen voor hun kind.

Aankoopadvies en waar te kopen

Als je op zoek bent naar een orthopedisch kussen voor je kind, is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je er een koopt. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar, dus het is essentieel om er een te vinden die bij de slaaphouding en behoeften van je kind past.

Let bij het kiezen van een orthopedisch kussen voor kinderen op de materialen en kenmerken, zoals de juiste maat en een goede neksteun. Het is ook aan te raden om de beoordelingen en aanbevelingen van experts te raadplegen, evenals de ervaringen van andere ouders.

Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en een geschikt orthopedisch kussen vinden voor je kind.

Er zijn verschillende plaatsen waar je orthopedische kussens kunt kopen. Online winkels bieden vaak een breed scala aan opties en hebben gedetailleerde productbeschrijvingen en klantenrecensies.

Sommige fysieke winkels hebben ook orthopedische kussens voor kinderen in hun assortiment. Het kan handig zijn om persoonlijk naar een winkel te gaan en het kussen uit te proberen voordat je het koopt.

Conclusie en tips voor het kiezen van een geschikt orthopedisch kussen voor kinderen.

Orthopedische kussens kunnen kinderen helpen met nek- en rugklachten. Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij de leeftijd en slaaphouding van het kind. Let op de materialen en kenmerken van het kussen en zorg voor juist gebruik.

Lees beoordelingen en aanbevelingen, en koop een kussen dat aan de behoeften van het kind voldoet. Bedenk ook dat er veel keuzes zijn, dus doe goed onderzoek voordat je er een koopt.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Als je ooit hebt nagedacht over hoe een goede nachtrust je leven zou kunnen veranderen, ben je niet de enige. Tussen de spanningen van het dagelijkse leven en fysieke ongemakken, kan een goed kussen het verschil maken. Neem bijvoorbeeld een orthopedisch knie kussen, dat kan helpen om je wervelkolom recht te houden en pijn te verlichten.

Soms zoeken we iets specifiekers, zoals een orthopedisch kussen traagschuim of zelfs het luxueuze orthopedisch kussen tempur, beide bekend om hun comfort en steun. Als je een voorkeur hebt voor natuurlijke materialen, is het orthopedisch kussen sissel wellicht iets voor jou.

Heuppijn is een veelvoorkomend probleem, maar een orthopedisch kussen voor heupklachten of een orthopedisch kussen kanal excellent kan uitkomst bieden. Voor wie de Scandinavische eenvoud waardeert, kan een orthopedisch kussen jysk de oplossing zijn.

De kleintjes zijn ook niet vergeten. Een orthopedisch kussen voor kinderen kan hun lichaam de juiste ondersteuning geven tijdens die cruciale groeifase. En natuurlijk, het kussen is niet compleet zonder een kussensloop voor een orthopedisch kussen.

Voor degenen die vaak last hebben van migraine, kan een orthopedisch kussen voor migraine een wereld van verschil maken. Als je daarentegen een rugslaper bent, zou je kunnen overwegen een orthopedisch kussen voor rugslapers te proberen.

Om zeker te zijn van je keuze, is het altijd goed om een orthopedisch hoofdkussen review te lezen. Zelfs je huisdieren kunnen baat hebben bij een orthopedisch kussen voor de hond of een speciaal orthopedische beenkussen.

Als je last hebt van je heupen en zoekt naar een specifieke oplossing, kan een orthopedisch kussen voor de heup net dat extra comfort en steun bieden dat je nodig hebt om je beter te voelen.

Tot slot, voor wie op zoek is naar zitcomfort, zijn er ook opties zoals een orthopedisch zitkussen van Lidl, een orthopedisch zitkussen van Blokker en een orthopedisch zitkussen van Kruidvat om uit te kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn orthopedische kussens voor kinderen?

Orthopedische kussens voor kinderen zijn speciale kinderkussens ontworpen om slaapcomfort te verbeteren en slaapproblemen zoals halsspiertonus, schouderpijn en nekhernia te verlichten.

2. Hoe kunnen orthopedische kussens helpen bij schouderklachten?

Orthopedische kussens kunnen helpen bij het verminderen van schouderklachten door de juiste slaaphouding te ondersteunen en de druk op de schouders en nek te verminderen.

3. Zijn orthopedische kussens goede slaapoplossingen voor kinderen?

Ja, orthopedische kussens kunnen goede slaapoplossingen zijn voor kinderen die last hebben van slaapproblemen of schouder- en nekklachten.

4. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een orthopedisch kussen voor mijn kind?

Bij het kiezen van een orthopedisch kussen voor je kind, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte, vorm en het comfort van het kussen. Het moet de natuurlijke vorm van het hoofd en de nek van het kind ondersteunen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Orthopedische Kussens voor Kinderen: Wat Je Moet Weten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips