In dit artikel

JYSK’s Orthopedisch Kussen: Een Gedetailleerde Review (2023)

In dit artikel

Ervaar je vaak nek- of rugpijn na het slapen? Ik ken het probleem maar al te goed en heb ontdekt dat een goede orthopedisch kussen zoals JYSK’s Orthopedisch Kussen kan helpen. In deze gedetailleerde review deel ik mijn inzichten over dit bijzondere kussen, welke is gemaakt van drukverlagend traagschuim voor een optimale ondesteuning.

Lees verder om te ontdekken hoe dit kussen jouw slaapervaring kan verbeteren!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Het JYSK Orthopedisch Kussen is gemaakt van drukverlagend traagschuim en biedt optimale ondersteuning voor de nek en rug.
 • Het kussen vermindert pijn en drukpunten, waardoor het ideaal is voor mensen met rugklachten.
 • Het kussen is geschikt voor verschillende slaaphoudingen, zoals zij-, rug- en buikslapen.
 • Klanten hebben positieve ervaringen met het JYSK Orthopedisch Kussen en raden het aan voor een betere slaapervaring.

Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen biedt ondersteuning voor de nek en rug, vermindert pijn en drukpunten, en is geschikt voor verschillende slaaphoudingen.

Ondersteuning voor nek en rug

Het juiste kussen speelt een grote rol bij de steun aan je nek en rug. Het is als een deel van je ruggengraat. Denk aan het Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi. Dit zitkussen is gemaakt van foam van goede kwaliteit.

Het kussen van drukverlagend traagschuim vormt zich naar je nek en schouders. Dit helpt veel om drukpunten te verminderen. Zo zorg je voor je nek en rug terwijl je slaapt. Het juiste kussen is dus heel belangrijk voor een goede nachtrust.

Met een goed orthopedisch kussen kun je pijn verlichten en lekker slapen.

Vermindering van pijn en drukpunten

Het JYSK orthopedisch kussen is speciaal ontworpen om pijn en drukpunten te verminderen. Het kussen biedt optimale ondersteuning voor de nek en de rug, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke positie blijft.

Het drukverlagende traagschuim vormt zich naar de contouren van de nek en schouders, waardoor pijnlijke plekken worden ontlast. Dit zorgt voor een comfortabele slaapervaring en verlichting van lichamelijke pijn.

Of je nu een rug-, zij- of buikslaper bent, het orthopedisch kussen is geschikt voor verschillende slaaphoudingen. Met het JYSK orthopedisch kussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder vervelende pijn en drukpunten.

Geschikt voor verschillende slaaphoudingen

Het orthopedisch kussen van JYSK is geschikt voor verschillende slaaphoudingen. Of je nu op je rug, zij of buik slaapt, dit kussen biedt de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust.

Het kussen is ontworpen om de nek en wervelkolom in een natuurlijke positie te houden, waardoor pijn en drukpunten worden verminderd. Dankzij het traagschuim past het kussen zich aan de contouren van je lichaam aan, ongeacht je slaappositie.

Of je nu een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent, het orthopedisch kussen van JYSK zorgt voor optimaal comfort tijdens het slapen.

JYSK’s Orthopedisch Kussen

Kenmerken en voordelen van het kussen

Kenmerken en voordelen van het kussen

Het JYSK Orthopedisch Kussen heeft verschillende kenmerken en voordelen:

 • Gemaakt van hoogwaardig foam voor optimale ondersteuning.
 • Vormt zich naar de contouren van de nek en schouders voor een goede slaaphouding.
 • Vermindert drukpunten en verlicht lichamelijke pijn.
 • Geschikt voor verschillende slaaphoudingen, zoals zij-, rug- en buikslapen.
 • De tijk is gemaakt van duurzaam polyester en kan gewassen worden op 40°C.

Materialen en duurzaamheid

Het JYSK’s orthopedisch kussen is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is ontworpen om lang mee te gaan. Het kussen heeft een tijk gemaakt van 100% polyester en kan worden gewassen op 40°C, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is.

Daarnaast is het kussen gevuld met drukverlagend traagschuim dat zich aanpast aan de contouren van de nek en schouders voor maximale ondersteuning en comfort. Dit zorgt ervoor dat het kussen geschikt is voor langdurig gebruik en ideaal is voor mensen die last hebben van rugklachten of andere lichamelijke pijn.

Het kussen is niet alleen duurzaam, maar biedt ook een goede slaapervaring en helpt bij het verlichten van pijn en drukpunten tijdens het slapen. Het is echt een investering in een goede nachtrust.

Ervaringen en reviews van klanten

Ik ging op zoek naar ervaringen en reviews van klanten over het orthopedisch kussen van JYSK. Op de website van JYSK vond ik verschillende reviews van tevreden klanten. Veel mensen gaven aan dat het kussen hen hielp om beter te slapen en pijn in hun nek en rug te verminderen.

Ze waardeerden ook de ondersteuning die het kussen biedt, vooral voor mensen met rugklachten. Klanten waren ook tevreden met de duurzaamheid van het kussen, en merkten op dat het lang meegaat.

Over het algemeen waren de meeste reviews positief en raden ze het JYSK orthopedisch kussen aan voor een betere slaapervaring.

Hoe kies je het juiste orthopedisch kussen?

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van het juiste orthopedisch kussen – lees verder voor advies en tips!

Overwegingen bij het kiezen van een kussen

Bij het kiezen van een kussen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je bijvoorbeeld rugklachten hebt, wil je misschien een kussen dat extra ondersteuning biedt voor je nek en rug.

Ten tweede is het belangrijk om advies in te winnen van experts, zoals fysiotherapeuten of ergotherapeuten, die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste kussen voor jou. Ten slotte is het altijd een goed idee om de ervaringen en reviews van andere klanten te lezen, zodat je een beter idee krijgt van de kwaliteit en het comfort van het kussen.

Onthoud dat het vinden van het juiste orthopedisch kussen kan helpen bij het verlichten van lichamelijke pijn en het verbeteren van je slaapervaring.

Persoonlijke voorkeuren en behoeften

Ik houd rekening met mijn persoonlijke voorkeuren en behoeften wanneer ik een orthopedisch kussen kies. Hier zijn een paar dingen waar ik op let:

 • Mijn slaaphouding: Sommige kussens zijn beter geschikt voor rugslapers, terwijl andere meer ondersteuning bieden voor zijslapers.
 • Mijn lichaamsgewicht: Ik zorg ervoor dat het kussen voldoende stevigheid heeft om mijn hoofd en nek goed te ondersteunen, ongeacht mijn gewicht.
 • Mijn eventuele lichamelijke klachten: Als ik bijvoorbeeld last heb van nekpijn, zoek ik naar een kussen met speciale nekondersteuning.
 • Mijn persoonlijke slaapgewoontes: Ik denk na over hoe ik meestal lig tijdens het slapen en kies een kussen dat daarbij past.
 • De materialen en duurzaamheid: Ik controleer altijd welke materialen worden gebruikt in het kussen en of het lang meegaat.

Advies van experts

Experts adviseren bij het kiezen van een orthopedisch kussen om rekening te houden met verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de ondersteuning die het kussen biedt voor de nek en rug, omdat dit essentieel is voor een goede slaaphouding.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de vermindering van pijn en drukpunten, zodat je comfortabel kunt slapen zonder ongemak. Het kussen moet ook geschikt zijn voor verschillende slaaphoudingen, zodat het voor iedereen comfortabel is.

Tot slot is het altijd handig om advies in te winnen van experts of professionals op het gebied van slaap en gezondheid, zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een orthopedisch kussen.

Conclusie

Het JYSK Orthopedisch Kussen is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning en comfort tijdens het slapen. Met zijn drukverlagend traagschuim en duurzame materialen biedt dit kussen de juiste ondersteuning voor de nek en rug.

De positieve ervaringen en reviews van klanten bevestigen de kwaliteit van dit orthopedische kussen. Kies het juiste kussen dat past bij jouw slaapbehoeften en geniet van een goede nachtrust met het JYSK Orthopedisch Kussen.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Als je ooit hebt nagedacht over hoe een goede nachtrust je leven zou kunnen veranderen, ben je niet de enige. Tussen de spanningen van het dagelijkse leven en fysieke ongemakken, kan een goed kussen het verschil maken. Neem bijvoorbeeld een orthopedisch knie kussen, dat kan helpen om je wervelkolom recht te houden en pijn te verlichten.

Soms zoeken we iets specifiekers, zoals een orthopedisch kussen traagschuim of zelfs het luxueuze orthopedisch kussen tempur, beide bekend om hun comfort en steun. Als je een voorkeur hebt voor natuurlijke materialen, is het orthopedisch kussen sissel wellicht iets voor jou.

Heuppijn is een veelvoorkomend probleem, maar een orthopedisch kussen voor heupklachten of een orthopedisch kussen kanal excellent kan uitkomst bieden. Voor wie de Scandinavische eenvoud waardeert, kan een orthopedisch kussen jysk de oplossing zijn.

De kleintjes zijn ook niet vergeten. Een orthopedisch kussen voor kinderen kan hun lichaam de juiste ondersteuning geven tijdens die cruciale groeifase. En natuurlijk, het kussen is niet compleet zonder een kussensloop voor een orthopedisch kussen.

Voor degenen die vaak last hebben van migraine, kan een orthopedisch kussen voor migraine een wereld van verschil maken. Als je daarentegen een rugslaper bent, zou je kunnen overwegen een orthopedisch kussen voor rugslapers te proberen.

Om zeker te zijn van je keuze, is het altijd goed om een orthopedisch hoofdkussen review te lezen. Zelfs je huisdieren kunnen baat hebben bij een orthopedisch kussen voor de hond of een speciaal orthopedische beenkussen.

Als je last hebt van je heupen en zoekt naar een specifieke oplossing, kan een orthopedisch kussen voor de heup net dat extra comfort en steun bieden dat je nodig hebt om je beter te voelen.

Tot slot, voor wie op zoek is naar zitcomfort, zijn er ook opties zoals een orthopedisch zitkussen van Lidl, een orthopedisch zitkussen van Blokker en een orthopedisch zitkussen van Kruidvat om uit te kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is JYSK’s Orthopedisch Kussen?

JYSK’s Orthopedisch Kussen is een traagschuim kussen dat helpt lichamelijke pijn te verlichten en verbetert het slaapcomfort.

2. Hoe goed is JYSK’s Orthopedisch Kussen volgens productbeoordelingen?

Volgens consumentenreviews en sterren beoordelingen op de webwinkel, is JYSK’s Orthopedisch Kussen zeer goed en comfortabel.

3. Is JYSK’s Orthopedisch Kussen geschikt voor buikslapers?

Ja, JYSK’s orthopedisch hoofdkussen, ook bekend als plat hoofdkussen, is ook geschikt voor buikslapers.

4. Heeft JYSK ook andere orthopedische producten?

Ja, naast het orthopedisch hoofdkussen biedt JYSK ook een orthopedisch hondenkussen voor honden en een matras voor mensen om het slaapcomfort te verbeteren.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on JYSK’s Orthopedisch Kussen: Een Gedetailleerde Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips