In dit artikel

Orthopedisch Kussen voor Buikslapers: Welke is het Beste?

In dit artikel

Slapen op je buik kan een hele uitdaging zijn, vooral als je het juiste hoofdkussen nog niet hebt gevonden. Je bent niet de enige met dit probleem, ik heb het zelf ook ervaren en weet dat er vele anderen zijn die constant zoeken naar de ideale slaapoplossing voor buikslapers.

In dit artikel gaan we 10 van de beste orthopedische kussens voor buikslapers onder de loep nemen, met het doel jou te helpen aan een goede nachtrust zonder nek of rugklachten. Laten we snel beginnen, jouw perfecte hoofdkussen wacht op je!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Het Dorsoo hoofdkussen wordt aanbevolen als het beste kussen voor buikslapers vanwege de optimale ondersteuning en het vermogen om nek- en rugklachten te verminderen.
 • Andere goede opties zijn het Cloudpillo Hoofdkussen, Better Nights Loiva Solid Night 15% Donzen hoofdkussen, het Emma hoofdkussen, Calmzy Verstelbaar kussen en het Best Life Traagschuim Hoofdkussen.
 • Belangrijke factoren bij het kiezen van een kussen voor buikslapers zijn onder andere de ondersteuning voor nek en schouders, de juiste houding, de vulling van het kussen, ventilatie en het aanpassingsvermogen.
 • Enkele andere aanbevelingen voor kussens geschikt voor buikslapers zijn onder andere het Tempur Original hoofdkussen, Silvana Support Cristal hoofdkussen, Cinderella Soul care hoofdkussen, Ducky Dons 90% donzen kussen en het Ergosleep Wave Pillow.

Beste kussens voor buikslapers in 2023

– Cloudpillo Hoofdkussen

– Better Nights Loiva Solid Night 15% Donzen hoofdkussen

– Het Emma hoofdkussen

– Calmzy Verstelbaar kussen

– Best Life Traagschuim Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen is een top keuze voor buikslapers. Het kussen is niet te hoog of te hard en biedt steun. Dit helpt bij het voorkomen van nek- en rugklachten. Het Cloudpillo kussen past goed bij je lichaam.

Ook is het gemaakt van goed materiaal. Hierdoor slaap je erg comfortabel. Het is een goed orthopedisch kussen dat helpt bij pijn en slaapproblemen. Buikslapers zijn blij met dit kussen.

Better Nights Loiva Solid Night 15% Donzen hoofdkussen

Het Better Nights Loiva Solid Night 15% Donzen hoofdkussen is een uitstekende optie voor buikslapers. Dit hoofdkussen biedt optimale ondersteuning voor de nek en rug, waardoor het comfortabel is om op je buik te slapen.

Het kussen is gevuld met 15% dons, wat zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel. Het materiaal van het kussen is zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat het goed ademt en niet te warm wordt tijdens het slapen.

Dit helpt om een goede nachtrust te bevorderen. Het Better Nights Loiva Solid Night 15% Donzen hoofdkussen is een geweldige keuze voor buikslapers die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens het slapen.

Het Emma hoofdkussen

Het Emma hoofdkussen is een van de beste kussens voor buikslapers in 2023. Het biedt optimale ondersteuning voor de nek en rug, waardoor het geschikt is voor mensen met nek- en rugklachten.

Het kussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een goede drukverdeling en comfort tijdens het slapen. Daarnaast heeft het Emma hoofdkussen een goede ventilatie, waardoor het ook geschikt is voor mensen die snel zweten tijdens het slapen.

Kortom, het Emma hoofdkussen is een comfortabel en ergonomisch kussen dat buikslapers kan helpen om beter te slapen zonder nek- en rugklachten.

Calmzy Verstelbaar kussen

Het Calmzy Verstelbaar kussen is een optie die de moeite waard is om te overwegen voor buikslapers. Dit kussen biedt verstelbare ondersteuning, zodat je het kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften.

Het kussen heeft een vulling van traagschuim, wat zorgt voor drukverlichting en comfort tijdens het slapen op je buik. Bovendien is het kussen ook ademend en biedt het goede ventilatie, waardoor je niet te warm zult worden tijdens het slapen.

Het Calmzy Verstelbaar kussen kan helpen om nek- en rugklachten te verminderen en zorgt voor een betere slaaphouding voor buikslapers.

Best Life Traagschuim Hoofdkussen

Het Best Life Traagschuim Hoofdkussen is een uitstekende keuze voor buikslapers. Dit kussen is gemaakt van traagschuim, wat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek voor optimale ondersteuning.

Het biedt ook drukverlichting, waardoor nek- en rugklachten verminderd kunnen worden. Het kussen is niet te hoog, waardoor je nek niet te ver omhoog komt te liggen. Daarnaast zorgt het traagschuim voor ventilatie, wat helpt om een comfortabele slaaptemperatuur te behouden.

Het Best Life Traagschuim Hoofdkussen is dus een goede keuze voor buikslapers die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen.

Belangrijke factoren bij het kiezen van een kussen voor buikslapers

Bij het kiezen van een kussen voor buikslapers zijn belangrijke factoren onder andere de ondersteuning voor nek en schouders, de juiste houding, de vulling van het kussen, ventilatie en het aanpassingsvermogen.

Ondersteuning voor nek en schouders

Het kiezen van een kussen dat de juiste ondersteuning biedt aan de nek en schouders is essentieel voor buikslapers. Het beste orthopedische kussen voor buikslapers kan rug- en nekklachten helpen verminderen.

Het Dorsoo hoofdkussen wordt aanbevolen als het beste kussen voor buikslapers, omdat het de minste nek- en rugklachten oplevert. Het is belangrijk om te kijken naar het materiaal en de vorm van het kussen bij het kiezen van een geschikt kussen voor buikslapers.

Het kussen moet niet te hoog zijn omdat dit de nek kan belasten.

Juiste houding

Om een goede nachtrust te krijgen als buikslaper, is het belangrijk om de juiste houding aan te nemen. Dit betekent dat je niet te hoog of te laag moet liggen, maar dat je hoofd en nek in een neutrale positie moeten liggen.

Een kussen dat niet te hoog is, helpt om je lichaam in de juiste houding te ondersteunen. Hierdoor worden nek- en rugklachten verminderd en kun je comfortabel slapen. Het Dorsoo hoofdkussen wordt aanbevolen als het beste kussen voor buikslapers omdat het de minste nek- en rugklachten oplevert.

Vulling van het kussen

Bij het kiezen van een kussen voor buikslapers is de vulling van het kussen een belangrijke factor om rekening mee te houden. De vulling bepaalt namelijk de stevigheid en het comfort van het kussen.

Voor buikslapers is het aan te raden om te kiezen voor een kussen met een zachte vulling, zoals traagschuim of dons. Deze materialen bieden voldoende ondersteuning aan de nek en zorgen ervoor dat het kussen zich vormt naar de contouren van het hoofd.

Daarnaast is het belangrijk dat de vulling goed ventileert, zodat je geen last krijgt van een benauwd gevoel tijdens het slapen. Een goed ventilerend kussen voorkomt ook dat er zich vocht ophoopt in het kussen, wat weer kan leiden tot schimmelvorming.

Ventilatie

Het is belangrijk dat een kussen voor buikslapers goede ventilatie heeft. Dit betekent dat het kussen goed lucht moet kunnen doorlaten, zodat het niet te warm wordt tijdens het slapen.

Warmte kan namelijk leiden tot een oncomfortabel gevoel en kan de slaapkwaliteit beïnvloeden. Door te kiezen voor een kussen met goede ventilatie, kan een buikslaper ervoor zorgen dat zijn of haar hoofd koel blijft gedurende de nacht.

Een kussen met ventilatie kan ook helpen bij het voorkomen van overmatig zweten tijdens het slapen.

Aanpassingsvermogen

Het aanpassingsvermogen van een kussen is belangrijk voor buikslapers. Het kussen moet zich namelijk kunnen vormen naar het hoofd en de nek, zodat de juiste ondersteuning wordt geboden.

Een kussen met een goed aanpassingsvermogen kan de druk op de nek en rug verminderen. Het Dorsoo hoofdkussen wordt aanbevolen vanwege het goede aanpassingsvermogen en de minimale nek- en rugklachten die het oplevert.

Andere aanbevelingen voor buikslaper kussens

Vijf extra aanbevelingen voor kussens die geschikt zijn voor buikslapers.

Vijf extra aanbevelingen

Hier zijn nog vijf extra aanbevelingen voor kussens voor buikslapers:

 1. Tempur Original hoofdkussen – Dit traagschuimkussen past zich perfect aan je lichaam aan en biedt optimale ondersteuning voor je nek en rug tijdens het buikslapen.
 2. Silvana Support Cristal hoofdkussen – Dit kussen heeft een verstelbare neksteun, zodat je zelf de hoogte kunt bepalen die het beste bij je past. Ideaal voor buikslapers die op zoek zijn naar individuele ondersteuning.
 3. Cinderella Soul care hoofdkussen – Dit kussen is gevuld met synthetische vezels die zorgen voor een goede ventilatie en vochtregulatie tijdens het slapen op je buik.
 4. Ducky Dons 90% donzen kussen – Dit kussen is gemaakt van hoogwaardig dons en veertjes, wat zorgt voor een zachte en comfortabele slaapervaring voor buikslapers.
 5. Ergosleep Wave Pillow – Dit ergonomische kussen is speciaal ontworpen voor buikslapers en biedt optimale ondersteuning voor de nek, schouders en rug bij het slapen op je buik.

Merken die goede kussens voor buikslapers aanbieden

Tijdens het samenstellen van onze lijst met beste kussens voor buikslapers hebben we gekeken naar verschillende merken die goede kussens aanbieden voor deze slaappositie. Enkele merken die opvielen vanwege hun kwaliteit en comfort zijn Cloudpillo, Better Nights, Emma, Calmzy en Best Life.

Deze merken zijn bekend om hun kussens die speciaal ontworpen zijn om buikslapers de juiste ondersteuning te bieden. Door te investeren in een goed kussen van een betrouwbaar merk, kun je als buikslaper genieten van een betere nachtrust zonder pijnlijke nek- en rugklachten.

Hoe we onze lijst hebben samengesteld

We hebben onze lijst samengesteld door reviews van consumenten en experts te raadplegen. We hebben ook gekeken naar de ondersteuning die elk kussen biedt aan buikslapers en of het geschikt is voor het verminderen van nek- en rugklachten.

We hebben 10 topkussens geselecteerd die voldoen aan deze criteria.

Conclusie

Na het onderzoeken van de beste kussens voor buikslapers in 2023 en het kijken naar belangrijke factoren zoals ondersteuning en ventilatie, kunnen we concluderen dat het Dorsoo hoofdkussen het beste kussen is voor buikslapers.

Dit kussen biedt optimale ondersteuning en kan helpen bij het verminderen van nek- en rugklachten. Dus als je een comfortabel kussen zoekt voor een goede nachtrust als buikslaper, is het Dorsoo hoofdkussen zeker een aanrader.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Stel je voor, je rijdt in je auto na een lange dag werk. Je rug voelt stijf aan en je wenst dat je iets comfortabelers had dan je standaard autostoel. Wat als ik je vertel dat een orthopedisch kussen voor in de autostoel je rit aanzienlijk comfortabeler kan maken?

Je bent niet alleen als je het type bent dat graag op zijn buik slaapt, maar heb je ooit overwogen om een orthopedisch kussen voor buikslapers te proberen? Ze zijn speciaal ontworpen om de nek en ruggengraat te ondersteunen, zodat je wakker wordt zonder pijn. Als je online winkelt, is het misschien interessant om te weten dat je deze ook kunt vinden op Bol.com.

Als je geïnteresseerd bent in een specifieke merknaam, kan The Pillow een goede keuze zijn. Misschien geef je de voorkeur aan de natuurlijke kwaliteiten van een bamboo orthopedisch kussen. Of heb je heupklachten en is een orthopedisch kussen voor de heup of heupklachten voor jou meer relevant?

Budget kan ook een overweging zijn. Bij Dekos vind je opties die zowel kwalitatief als betaalbaar zijn. En ja, zelfs discountwinkels als Aldi bieden orthopedische kussens aan. Als je huisdier ook wat extra comfort kan gebruiken, waarom zou je dan niet kijken naar een Trixie orthopedisch kussen?

Er zijn verschillende materialen en vormen om uit te kiezen, zoals cervicale orthopedische kussens voor nekondersteuning, kniekussens voor tussen je benen, en opties gemaakt van traagschuim voor adaptieve ondersteuning.

High-end merken zoals Tempur en Sissel bieden ook een scala aan orthopedische kussens, die uiteraard ook hun eigen voordelen hebben. Met al deze mogelijkheden wordt het vinden van het perfecte orthopedisch kussen bijna een avontuur op zich.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een orthopedisch kussen voor buikslapers?

Een orthopedisch kussen voor buikslapers is een soort kussen dat speciaal is ontworpen om steun en comfort te bieden aan mensen die op hun buik slapen.

2. Welk orthopedisch kussen is het beste voor buikslapers?

Het beste kussen voor buikslapen hangt af van je persoonlijke comfort, maar een traagschuim kussen voor buikslapers of een ergonomisch kussen voor buikslapers kan goede opties zijn.

3. Helpt een orthopedisch kussen bij nek- en rugklachten?

Ja, het juiste hoofdkussen kan helpen om de nek en rugpijn bij buikslapen te verminderen. Een hoofdkussen met goede ondersteuning voor buikslapers kan ook helpen bij het verbeteren van je lichaamshouding tijdens het slapen.

4. Wat maakt een kussen goed voor slaapposities zoals het buikliggen?

Een goed hoofdkussen voor buikliggers moet voldoende steun en comfort bieden, samen met optimale drukverdeling. Dit draagt bij aan een goede nachtrust bij buikslapen.

5. Is een ergonomisch hoofdkussen voor buikslapers beter dan andere soorten kussens?

Een ergonomisch hoofdkussen voor buikslapers is ontworpen om de natuurlijke ronding van je wervelkolom te volgen, wat kan helpen om pijn en stress op je nek en rug te verminderen. Het kan een goede keuze zijn als je vaak last hebt van rug- of nekpijn na het slapen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Orthopedisch Kussen voor Buikslapers: Welke is het Beste?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips