In dit artikel

Het Orthopedisch Kussen van Bol.com onder de Loep (2023)

In dit artikel

Heeft u last van rug- of nekpijn? Wel, het kan zijn dat u niet de enige bent. Ik heb de pijn ook ondervonden en ontdekte dat een orthopedisch kussen een groot verschil kan maken. In dit artikel gaan we het Orthopedisch Kussen van Bol.com onder de loep nemen, kijken naar de voordelen, nuttige functies en hoe het u kan helpen beter te slapen.

Bent u klaar om uw nachtrust te transformeren? Lees verder!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Een orthopedisch kussen biedt steun aan het lichaam tijdens het slapen en kan pijn en klachten in de rug, nek en schouders verlichten.
 • Het Orthopedisch Kussen van Bol.com is gemaakt van traagschuim en helpt bij het bevorderen van een betere slaaphouding en het verminderen van drukpunten op het lichaam.
 • Het kussen is geschikt voor mensen met rugklachten, nekklachten, schouderpijn en zelfs honden met gewrichtsklachten kunnen gebruik maken van speciale hondenkussens die bij Bol.com verkrijgbaar zijn.

Wat is een orthopedisch kussen en voor wie is het geschikt?

Een orthopedisch kussen is een soort kussen dat steun biedt aan je lichaam. Het helpt om pijn en klachten te verlichten. Dit soort kussens zijn gemaakt van traagschuim. Ze helpen je beter slapen.

Bij bol.com kun je deze kussens online kopen.

Er zijn veel mensen die baat hebben bij een orthopedisch kussen. Mensen met rugpijn of nekklachten kunnen veel hulp krijgen van dit kussen. Ook als je schouderpijn hebt, kan het kussen helpen.

Het maakt niet uit of je oud of jong bent. Dit kussen is er voor iedereen die beter wil slapen en zich beter wil voelen. Zelfs honden met gewrichtsklachten kunnen gebruik maken van speciale hondenkussens.

Voordelen van een orthopedisch kussen

Een orthopedisch kussen heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Verlicht pijn en klachten in de rug, nek en schouders
 • Biedt ondersteuning aan het lichaam tijdens het slapen
 • Gemaakt van traagschuim voor optimaal comfort
 • Helpt bij een betere slaaphouding
 • Vermindert drukpunten op het lichaam
 • Geschikt voor mensen met rugklachten, nekklachten en schouderpijn

De beste orthopedische kussens op de markt

De beste orthopedische kussens op de markt: welke bieden het meeste comfort en ondersteuning? Ontdek ze hier en verbeter je slaap- en zithouding!

Best Life Orthopedisch Hoofdkussen

Het Best Life Orthopedisch Hoofdkussen is een kussen dat speciaal is ontworpen om optimale ondersteuning te bieden aan je hoofd en nek tijdens het slapen. Het kussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een perfecte pasvorm en drukverlichting.

Hierdoor kun je genieten van een betere nachtrust en worden nekklachten verminderd. Dit orthopedische hoofdkussen is verkrijgbaar bij bol.com en wordt hoog gewaardeerd door gebruikers vanwege de goede kwaliteit en comfortabele ondersteuning die het biedt.

Dus als je op zoek bent naar een kussen dat je helpt om goed te slapen en nekklachten te verminderen, dan is het Best Life Orthopedisch Hoofdkussen zeker een goede keuze.

Best Life Orthopedisch Wigkussen

Het Best Life Orthopedisch Wigkussen is een van de beste opties op de markt als het gaat om het verbeteren van je zithouding. Het kussen biedt optimale ondersteuning aan je rug en helpt rugklachten en nekklachten te verminderen.

Het wigvormige ontwerp zorgt ervoor dat je bekken naar voren kantelt, waardoor je een ergonomischere zithouding aanneemt. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een bureau of in een auto.

Het wigkussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor extra comfort en een goede drukverdeling. Met het Best Life Orthopedisch Wigkussen kun je genieten van meer comfort tijdens het zitten, waardoor je productiever en pijnvrij kunt zijn.

ComfyCentre Orthopedisch Kniekussen

Het ComfyCentre Orthopedisch Kniekussen is een kussen dat speciaal is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de knieën tijdens het slapen. Het kussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een comfortabele en ergonomische slaaphouding.

Het kniekussen kan helpen bij het verminderen van rugklachten en het verlichten van drukpunten. Dit maakt het kussen ideaal voor mensen die op hun zij slapen. Daarnaast is het kniekussen ook geschikt voor zwangere vrouwen, omdat het de druk op de buik verlicht.

Met het ComfyCentre Orthopedisch Kniekussen kun je genieten van een betere nachtrust en een comfortabelere slaaphouding.

ComfyCentre Orthopedisch Donutkussen

Het ComfyCentre Orthopedisch Donutkussen is een kussen dat speciaal ontworpen is om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen met rugklachten. Het kussen heeft een ronde vorm met een uitsparing in het midden, waardoor het ook bekend staat als een “donutkussen”.

Dit ontwerp zorgt ervoor dat de druk op het stuitje en de onderrug wordt verminderd, waardoor pijn en ongemak worden verlicht.

Dit orthopedische kussen is gemaakt van traagschuim, een materiaal dat zich vormt naar het lichaam van de gebruiker en zorgt voor optimale ondersteuning. Het kussen is ook geschikt voor mensen met aambeien, omdat de uitsparing in het midden helpt om druk op het pijnlijke gebied te verminderen.

Best Life Orthopedisch Rugkussen

Het Best Life Orthopedisch Rugkussen is een van de beste opties voor mensen die rugklachten hebben. Het kussen biedt orthopedische ondersteuning en helpt om pijn en ongemak te verlichten.

Het is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een comfortabele en ergonomische slaaphouding. Het rugkussen is speciaal ontworpen om de druk op de rug te verminderen en de wervelkolom in de juiste positie te ondersteunen.

Dit kussen is ideaal voor mensen die graag op hun rug slapen, maar het kan ook nuttig zijn voor zij- en buikslapers. Met het Best Life Orthopedisch Rugkussen krijg je niet alleen een betere nachtrust, maar ook de mogelijkheid om rugklachten te verminderen en te voorkomen.

Veelgestelde vragen over orthopedische kussens

Ik krijg vaak vragen over orthopedische kussens. Hier zijn enkele veelgestelde vragen:

 • Hoe werkt een orthopedisch kussen??
 • Voor wie is een orthopedisch kussen geschikt??
 • Helpt een orthopedisch kussen bij rugklachten??
 • Kun je een orthopedisch kussen ook gebruiken als je nekklachten hebt??
 • Is het mogelijk om beter te slapen met een orthopedisch kussen?
 • Heeft Bol.com andere soorten orthopedische kussens, zoals wigkussens of kniekussens?

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Stel je voor, je rijdt in je auto na een lange dag werk. Je rug voelt stijf aan en je wenst dat je iets comfortabelers had dan je standaard autostoel. Wat als ik je vertel dat een orthopedisch kussen voor in de autostoel je rit aanzienlijk comfortabeler kan maken?

Je bent niet alleen als je het type bent dat graag op zijn buik slaapt, maar heb je ooit overwogen om een orthopedisch kussen voor buikslapers te proberen? Ze zijn speciaal ontworpen om de nek en ruggengraat te ondersteunen, zodat je wakker wordt zonder pijn. Als je online winkelt, is het misschien interessant om te weten dat je deze ook kunt vinden op Bol.com.

Als je geïnteresseerd bent in een specifieke merknaam, kan The Pillow een goede keuze zijn. Misschien geef je de voorkeur aan de natuurlijke kwaliteiten van een bamboo orthopedisch kussen. Of heb je heupklachten en is een orthopedisch kussen voor de heup of heupklachten voor jou meer relevant?

Budget kan ook een overweging zijn. Bij Dekos vind je opties die zowel kwalitatief als betaalbaar zijn. En ja, zelfs discountwinkels als Aldi bieden orthopedische kussens aan. Als je huisdier ook wat extra comfort kan gebruiken, waarom zou je dan niet kijken naar een Trixie orthopedisch kussen?

Er zijn verschillende materialen en vormen om uit te kiezen, zoals cervicale orthopedische kussens voor nekondersteuning, kniekussens voor tussen je benen, en opties gemaakt van traagschuim voor adaptieve ondersteuning.

High-end merken zoals Tempur en Sissel bieden ook een scala aan orthopedische kussens, die uiteraard ook hun eigen voordelen hebben. Met al deze mogelijkheden wordt het vinden van het perfecte orthopedisch kussen bijna een avontuur op zich.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Het Orthopedisch Kussen van Bol.com?

Het Orthopedisch Kussen van Bol.com is een ergonomisch kussen ontworpen om slaapcomfort te bieden, vooral voor zijslapers.

2. Welke soorten orthopedische kussens zijn er op Bol.com?

Op Bol.com vind je verschillende soorten orthopedische kussens zoals rugkussens, lendenkussens, zitkussens, slaapkussens en beenkussens.

3. Hoe helpt een ergonomisch kussen met traagschuim?

Een ergonomisch traagschuim kussen heeft een unieke vorm die zich aanpast aan de vorm van je nek en hoofd. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het slapen.

4. Zijn er aanbiedingen voor orthopedische kussens op Bol.com?

Ja, Bol.com heeft vaak aanbiedingen op diverse soorten orthopedische kussens. Het is altijd goed om hun website te checken voor de meest actuele deals.

5. Hoe kan ik het beste orthopedische kussen uitkiezen?

Om het beste orthopedisch kussen te vinden, moet je rekening houden met je slaapstijl en persoonlijke voorkeuren. Een lendenkussen kan bijvoorbeeld helpen bij rugpijn terwijl een nekkussen nekklachten kan verlichten.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Orthopedisch Kussen van Bol.com onder de Loep (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips