In dit artikel

Orthopedische Kussens voor Bekkenklachten: Wat Je Moet Weten

In dit artikel

Heb je last van pijn in je bekken? Je bent niet alleen: ik heb er ook mee geworsteld en weet hoe vermoeiend en beperkend het kan zijn. Recent onderzoek wijst uit dat orthopedische kussens kunnen helpen bij bekkenpijn.

In deze blogpost deel ik alles wat ik heb geleerd over orthopedische kussens voor bekkenklachten. Laat het ongemak niet langer je dag regeren, lees verder en ontdek hoe een eenvoudig kussen je leven kan veranderen!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Orthopedische kussens kunnen helpen bij het verlichten van bekkenpijn en bekkeninstabiliteit.
 • Enkele geschikte kussens voor bekkenklachten zijn het Carrie Cushion, het Best Life orthopedisch zitkussen, het LifeGoods Donut orthopedisch zitkussen en het COMFYCENTRE® Zitkussen orthopedisch en ergonomisch.
 • Ergonomische zitkussens kunnen lichamelijke klachten verminderen door optimale ondersteuning en drukverlichting te bieden.
 • Er zijn verschillende soorten en maten kussens beschikbaar, zoals hoofdkussens en matras kussens, die kunnen helpen bij het verminderen van bekkenklachten.

Wat zijn orthopedische kussens en welke kussens zijn geschikt voor bekkenpijn?

Orthopedische kussens zijn speciaal ontworpen kussens die de druk op het bekken verminderen en zo verlichting bieden bij bekkenpijn. Enkele geschikte kussens voor bekkenpijn zijn onder andere het Carrie Cushion, het Best life orthopedisch zitkussen, het LifeGoods Donut orthopedisch zitkussen en het COMFYCENTRE® Zitkussen orthopedisch en ergonomisch.

Carrie Cushion

Carrie Cushion is een goed kussen voor mensen met bekkenpijn. Het helpt de pijn te verminderen. Het biedt steun aan het zitvlak. Ook verlicht het de druk op het stuitje. Dit kussen is handig voor mensen met klachten zoals bekkenpijn en stuitpijn.

Het helpt bij het wisselen van houding en beweging.

Best life orthopedisch zitkussen

Het Best Life orthopedisch zitkussen is een uitstekende keuze voor mensen met bekkenklachten. Dit kussen is ontworpen om het zitvlak te ondersteunen en de druk op het stuitje te verminderen.

Het biedt comfort en verlichting bij bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en stuitpijn. Dit orthopedische zitkussen is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat de vorm van het lichaam volgt en zich aanpast aan de zithouding.

Het zorgt voor een goede lichaamshouding en helpt rugpijn te verminderen. Met het Best Life orthopedisch zitkussen kun je comfortabel zitten en je dagelijkse activiteiten zonder pijn uitvoeren.

LifeGoods Donut orthopedisch zitkussen – Ringvorm kussen

Een van de beschikbare orthopedische zitkussens voor bekkenklachten is het LifeGoods Donut orthopedisch zitkussen. Dit kussen heeft een ringvorm en biedt ondersteuning aan het zitvlak, vooral bij pijn in het bekken en het stuitje.

Het kussen kan de druk verlichten en zorgen voor meer comfort tijdens het zitten. Het is een goede optie voor mensen die last hebben van bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. Een orthopedisch zitkussen zoals deze kan helpen om klachten te verminderen en het zitten aangenamer te maken.

COMFYCENTRE® Zitkussen orthopedisch en ergonomisch

Het COMFYCENTRE® Zitkussen is een orthopedisch en ergonomisch kussen dat speciaal is ontworpen om bekkenklachten te verminderen. Het biedt de juiste ondersteuning aan het zitvlak en helpt de druk te verlichten op het stuitje.

Dit zitkussen kan nuttig zijn voor mensen met bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en stuitpijn. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is ontworpen om comfort te bieden tijdens het zitten.

Met het COMFYCENTRE® Zitkussen kun je genieten van een betere zithouding en verminderde klachten.

Hoe een ergonomisch zitkussen lichamelijke klachten kan verminderen

Een ergonomisch zitkussen kan lichamelijke klachten verminderen door optimale ondersteuning en drukverlichting te bieden. Ontdek hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden voor jouw bekkenklachten.

Lichamelijke klachten door te veel of te lang zitten

Als je te veel of te lang zit, kun je verschillende lichamelijke klachten ervaren. Dit kan leiden tot pijn in je rug, nek en bekken. Het kan ook leiden tot een slechte houding en verminderde bloedcirculatie.

Gelukkig kan het gebruik van een ergonomisch zitkussen helpen om deze klachten te verminderen. Het zorgt voor de juiste ondersteuning van je zitvlak en helpt om de druk op je stuitje te verlichten.

Door regelmatig van houding te veranderen en gebruik te maken van een ergonomisch zitkussen, kun je deze lichamelijke klachten verminderen.

Wat is een ergonomisch zitkussen

Een ergonomisch zitkussen is een speciaal kussen dat is ontworpen om je lichaam te ondersteunen en de juiste houding te bevorderen tijdens het zitten. Het biedt comfort en helpt bij het verminderen van lichamelijke klachten, zoals rugpijn en bekkenpijn.

Door het gebruik van een ergonomisch zitkussen kan de druk op je lichaam verminderd worden, waardoor je comfortabeler kunt zitten en minder last hebt van pijn en ongemak. Het kussen is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past.

Verminder klachten met een zitkussen

Een orthopedisch zitkussen kan helpen om klachten te verminderen bij bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. Hier zijn een paar manieren waarop het zitkussen kan helpen:

 • Het biedt de juiste ondersteuning aan het zitvlak en helpt zo de druk te verlichten op het stuitje.
 • Het kan helpen om pijn in het bekkengebied en de onderrug te verminderen.
 • Een zitkussen met lendensteun kan extra ondersteuning bieden voor mensen die last hebben van rugpijn.
 • Door regelmatig van houding te veranderen en beweging af te wisselen, kunnen klachten worden verminderd.
 • Het ergonomische design van een zitkussen zorgt voor een goede lichaamshouding tijdens het zitten, waardoor klachten kunnen worden voorkomen.

Kussens: wat voor soorten en maten zijn er?

Er zijn verschillende soorten en maten kussens, zoals hoofdkussens en matras kussens. Daarnaast zijn er ook kussens gemaakt van verschillende materialen die kunnen helpen bij het verminderen van bekkenklachten.

Hoofdkussens

Een goed hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust en kan ook helpen bij het verminderen van nek- en rugpijn. Bij bekkenklachten is het ook belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat de juiste ondersteuning biedt aan de nek en de ruggengraat.

Een orthopedisch hoofdkussen kan hiervoor een goede keuze zijn. Het biedt extra ondersteuning aan de nek en de schouders en zorgt ervoor dat je in een goede slaaphouding ligt. Dit kan helpen om klachten zoals bekkenpijn en rugpijn te verminderen.

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede lichaamshouding tijdens het slapen, zodat je spieren kunnen ontspannen en herstellen. Een orthopedisch hoofdkussen kan hieraan bijdragen.

Matras kussens

Matras kussens zijn een ander soort orthopedisch kussen dat gebruikt kan worden bij bekkenklachten. Deze kussens worden speciaal ontworpen om de wervelkolom in de juiste positie te houden tijdens het slapen.

Ze kunnen helpen om de druk op het bekken en de onderrug te verminderen en zorgen voor een betere ondersteuning van het lichaam tijdens het liggen. Matras kussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en maten, zodat je er een kunt vinden die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Ze kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een behandeling voor bekkenklachten en kunnen helpen om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Verschillende materialen

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor orthopedische kussens, waaronder:

 • Memory foam: Dit materiaal vormt zich naar de contouren van je lichaam en biedt ondersteuning en comfort.
 • Gel: Kussens met een gelvulling kunnen helpen om drukpunten te verminderen en een koel gevoel te geven.
 • Schuimrubber: Dit materiaal is stevig en duurzaam, en zorgt voor goede ondersteuning.
 • Traagschuim: Traagschuim reageert op de warmte van je lichaam en vormt zich daardoor naar jouw lichaamsvormen.
 • Luchtgevulde kussens: Deze kussens kunnen worden aangepast aan de gewenste hardheid door er lucht in te blazen of uit te laten.

Conclusie

Orthopedische kussens kunnen echt helpen bij bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. Ze bieden ondersteuning aan je zitvlak en verminderen de druk op je stuitje. Er zijn veel verschillende soorten en maten kussens beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij jou past.

Probeer ook regelmatig van houding te veranderen en te bewegen om de klachten te verminderen. Doe verder onderzoek voor meer informatie en tips over deze kussens en bekkenklachten.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Het is een zoektocht die velen van ons hebben ondernomen, de zoektocht naar het perfecte kussen. Als je jezelf hebt verdiept in de wereld van orthopedische bedden, dan ken je de betekenis van een goede nachtrust. Maar wist je dat er ook speciale orthopedische anti-stress hoofdkussens zijn die je slaapervaring nog aangenamer kunnen maken? Ja, je leest het goed. Een kussen orthopedisch ontworpen kan net die verlichting bieden waar je lichaam naar verlangt.

Orthopedische kussens zijn er niet alleen voor mensen. Je kunt ook een orthopedisch kussen voor je kat overwegen. Net zoals mensen, kunnen huisdieren ook lijden aan verschillende kwaaltjes die hun rust verstoren. Als je zelf problemen hebt met je stuitje, is er zelfs een specifiek orthopedisch kussen voor het stuitje om je te helpen.

Je hoeft trouwens niet ver te zoeken voor deze speciale kussens. Wist je dat IKEA ook orthopedische kussens aanbiedt? Maar als je iets bijzonders in gedachten hebt, zoals een kussen specifiek voor je stoel, dan is een orthopedisch kussen voor de stoel misschien meer wat je zoekt.

Als je al overtuigd bent en je wilt je eigen orthopedisch kussen aanschaffen, dan kun je direct naar de gids gaan over orthopedisch kussen kopen. Of misschien heb je specifieke klachten rondom het bekkengebied? Dan zou een orthopedisch kussen voor het bekken een uitkomst kunnen zijn.

Niet te vergeten zijn er ook kussens voor onze viervoetige vrienden onder de merknaam Beeztees, ideaal voor de huisdieren die wat extra comfort kunnen gebruiken. En voor de mensen die veel onderweg zijn, is er een orthopedisch kussen voor de autostoel om die lange ritten aangenamer te maken.

Heb je een specifieke slaaphouding? Voor buikslapers is er een speciaal orthopedisch kussen voor buikslapers. En als je graag online winkelt, bekijk dan zeker de opties op Bol.com. Zoek je iets specifieks als ‘The Pillow’? Ook dat hebben we, bekijk hier ons orthopedisch kussen ‘The Pillow’. Tenslotte, als je houdt van natuurlijke materialen, overweeg dan een bamboo orthopedisch kussen voor die natuurlijke touch.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn orthopedische kussens voor bekkenklachten?

Orthopedische kussens voor bekkenklachten zijn ergonomische zitkussens ontworpen om pijn en ongemak als gevolg van bekkeninstabiliteit te verlichten.

2. Hoe kunnen zitkussens helpen bij bekkenpijn?

Zitkussens voor bekkenpijn kunnen steun bieden aan het bekken, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en andere symptomen van bekkeninstabiliteit.

3. Kan een ergonomisch hoofdkussen helpen bij nekpijn?

Ja, een ergonomisch hoofdkussen kan helpen bij nekpijn en slaapproblemen door de nek beter te ondersteunen en zo de druk te verminderen.

4. Wat zijn enkele oorzaken van bekkeninstabiliteit?

Oorzaken van bekkeninstabiliteit kunnen variëren van letsel tot zwangerschap. Het is belangrijk om de juiste behandeling te zoeken, zoals fysiotherapie of het gebruik van een zitkussen voor rugklachten.

5. Kan ik een zitkussen voor stuitpijn ook voor andere lichamelijke klachten gebruiken?

Ja, een zitkussen voor stuitpijn of een ander type kussen voor bekkenklachten kan ook helpen bij andere lichamelijke klachten, zoals rugpijn of zitpijn.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Orthopedische Kussens voor Bekkenklachten: Wat Je Moet Weten

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips