In dit artikel

Action’s Orthopedisch Kussen: Een Review (2023)

In dit artikel

Heb je last van nek- en rugklachten na een lange nachtrust? Dan ben je niet de enige. Ik begrijp hoe vervelend het kan zijn, daarom ben ik op zoek gegaan naar het perfecte kussen en kwam uit bij Action’s Orthopedisch Kussen, dat bekend staat als een upgrade voor je nachtrust.

In deze blog ga ik dit ergonomische hoofdkussen eens grondig onder de loep nemen. Lees verder om te ontdekken of dit kussen ook jouw slaapproblemen kan oplossen!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Action’s Orthopedisch Kussen heeft een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor optimale ondersteuning van de nek en rug tijdens het slapen.
 • Het kussen past zich aan de vorm van het lichaam aan, verlicht de druk op de wervelkolom en bevordert de juiste slaaphouding.
 • Het kussen kan helpen bij het verbeteren van de ademhaling tijdens het slapen, wat resulteert in een diepere en meer rustgevende slaap.
 • Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, is Action’s Orthopedisch Kussen over het algemeen een betaalbare en populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar orthopedische ondersteuning tijdens het slapen.

Kenmerken van Action’s Orthopedisch Kussen

– Het ergonomische ontwerp van Action’s Orthopedisch Kussen zorgt voor een optimale ondersteuning van de nek en rug tijdens het slapen.

– Het kussen past zich aan de vorm van het lichaam aan, waardoor het de druk op de wervelkolom verlicht en de juiste slaaphouding bevordert.

– Daarnaast helpt het kussen ook bij het verbeteren van de ademhaling, wat resulteert in een diepere en meer rustgevende slaap.

Ergonomisch ontwerp

Het ergonomisch ontwerp van Action’s orthopedisch kussen is een pluspunt. Dit kussen dat de vorm van traagschuim heeft, zorgt voor comfort. Het kan je nek en je hoofd goed ondersteunen.

Je krijgt het gevoel dat het kussen voor jou gemaakt is. Dat komt omdat het kussen zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Het zorgt dat je hoofd, nek en rug in een rechte lijn liggen.

Zo hou je een juiste houding aan tijdens je slaap. Daardoor voel je je uitgerust als je wakker wordt. Dit kussen is goed voor iedereen die een betaalbaar en toch comfortabel kussen zoekt.

Verlichting van nek- en rugklachten

Het Action Orthopedisch Kussen biedt verlichting voor mensen die last hebben van nek- en rugklachten. Door het ergonomische ontwerp van het kussen wordt de juiste lichaamshouding ondersteund, wat kan helpen om pijn en spanning in de nek en rug te verminderen.

Het kussen past zich ook aan de vorm van het lichaam aan, waardoor drukpunten worden verminderd en het comfort wordt vergroot. Bovendien zorgt het kussen voor een verbeterde ademhaling tijdens het slapen, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende mensen verschillende ervaringen kunnen hebben met het kussen, dus het is handig om ook andere reviews te bekijken voordat je een beslissing neemt.

Aanpassing aan de vorm van het lichaam

Het ergonomische hoofdkussen van Action past zich aan de vorm van je lichaam aan. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en helpt bij het verminderen van nek- en rugklachten. Het kussen vormt zich naar de contouren van je hoofd, nek en schouders, waardoor je een comfortabele slaaphouding kunt aannemen.

Hierdoor kun je beter ademen tijdens het slapen en word je uitgerust wakker. De aanpassing aan de vorm van het lichaam is een belangrijk kenmerk van het Action orthopedisch kussen dat bijdraagt aan een goede nachtrust.

Verbeterde ademhaling

Het Action orthopedisch kussen kan helpen bij het verbeteren van de ademhaling tijdens het slapen. Het ergonomische ontwerp van het kussen zorgt ervoor dat het je hoofd en nek op de juiste manier ondersteunt, waardoor de luchtwegen open blijven en de ademhaling gemakkelijker wordt.

Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die snurken of last hebben van ademhalingsproblemen tijdens de slaap. Door te zorgen voor een betere ademhaling kan het kussen bijdragen aan een meer rustgevende en verkwikkende nachtrust.

Reviews en Ervaringen met Action’s Orthopedisch Kussen

Benieuwd naar de ervaringen met Action’s Orthopedisch Kussen? Lees verder!

Guna ergonomisch kussen

Het Guna ergonomisch kussen is een van de opties die worden besproken in de review van Action’s Orthopedisch Kussen. Het kussen staat bekend om zijn ergonomische ontwerp en wordt aangeprezen als een effectieve oplossing voor nek- en rugklachten.

Wat dit kussen onderscheidt, is het vermogen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam, wat zorgt voor een betere ondersteuning en comfort tijdens het slapen. Bovendien bevordert het kussen ook een verbeterde ademhaling, wat bijdraagt ​​aan een diepere en rustgevende slaap.

Het Guna ergonomisch kussen is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar orthopedische ondersteuning en verlichting van pijn en spanning in de nek en rug.

Perfect Pillow

Het Perfect Pillow is een van de beoordeelde kussens in de review van het Action’s Orthopedisch Kussen. Het kussen wordt geprezen voor zijn ergonomisch ontwerp en het vermogen om nek- en rugklachten te verlichten.

Het past zich ook aan de vorm van je lichaam aan en verbetert je ademhaling tijdens het slapen. De reviews en ervaringen met het Perfect Pillow zijn over het algemeen positief, waarbij gebruikers aangeven dat het kussen hen helpt bij het bevorderen van een goede slaaphouding en het verminderen van pijn en spanning.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd, is het belangrijk op te merken dat elk individu anders kan reageren op een kussen. Het Perfect Pillow biedt echter een goede prijs-kwaliteitverhouding en is de moeite waard om uit te proberen voor mensen met nekklachten of die op zoek zijn naar orthopedische ondersteuning tijdens het slapen.

Arteni traagschuim ergonomisch kussen

Het Arteni traagschuim ergonomisch kussen is een van de opties die wordt besproken in de review van Action’s orthopedisch kussen. Dit kussen is gevuld met traagschuim, wat zorgt voor een goede ondersteuning en comfort tijdens het slapen.

Het is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van je lichaam, waardoor nek- en rugklachten worden verminderd. Het kussen bevordert ook een betere ademhaling tijdens het slapen.

Cozysense traagschuim ergonomisch kussen

Het Cozysense traagschuim ergonomisch kussen is een van de opties die worden besproken in de review. Dit kussen is gemaakt van traagschuim, wat betekent dat het zich aanpast aan de vorm van je lichaam.

Hierdoor biedt het kussen optimale ondersteuning voor je nek en rug, waardoor je eventuele pijn en spanning kunt verlichten. Het Cozysense kussen bevordert ook een betere ademhaling en helpt je om comfortabel in slaap te vallen.

Als je op zoek bent naar een betaalbaar en kwalitatief goed ergonomisch kussen, is het Cozysense traagschuim ergonomisch kussen zeker het overwegen waard.

Mont Blanc ergonomisch wigkussen

Het Mont Blanc ergonomisch wigkussen is een ander optie die in de review wordt besproken. Dit kussen is ontworpen om de houding en ondersteuning van het lichaam te verbeteren tijdens het slapen.

Het zorgt voor een juiste uitlijning van de wervelkolom, wat kan helpen bij het verlichten van nek- en rugklachten. Het wigvormige ontwerp zorgt ervoor dat het kussen stevig op zijn plaats blijft liggen, zelfs als je ‘s nachts beweegt.

Klanten hebben positieve ervaringen gedeeld over de Mont Blanc ergonomisch wigkussen, waarbij ze aangeven dat ze beter slapen en minder pijn hebben na het gebruik ervan.

Voordelen en Nadelen van Action’s Orthopedisch Kussen

Verbeterde slaap en comfort. Vermindering van pijn en spanning. En nog veel meer. Benieuwd naar alle voordelen en nadelen van Action’s Orthopedisch Kussen? Lees snel verder!

Verbeterde slaap en comfort

Het Action’s Orthopedisch Kussen zorgt voor een verbeterde slaap en comfort. Het ergonomische ontwerp van het kussen zorgt ervoor dat het zich aanpast aan de vorm van je lichaam, waardoor het optimale ondersteuning biedt aan je nek en rug.

Dit verlicht nek- en rugklachten en helpt bij het bevorderen van een goede slaaphouding. Bovendien zorgt het kussen voor een betere ademhaling, wat bijdraagt ​​aan een rustige en diepe slaap.

Met het Action’s Orthopedisch Kussen kun je genieten van een goede nachtrust en comfortabele slaapervaring.

Bevordering van de juiste lichaamshouding

Het Action orthopedisch kussen bevordert de juiste lichaamshouding tijdens het slapen. Het ergonomische ontwerp van het kussen zorgt ervoor dat je nek en rug goed worden ondersteund, waardoor spanning en pijn worden verminderd.

Door de aanpassing aan de vorm van je lichaam biedt het kussen ook een comfortabele slaaphouding. Dit komt niet alleen ten goede aan je slaap, maar kan ook bijdragen aan een verbeterde ademhaling tijdens het slapen.

Kortom, het Action orthopedisch kussen helpt je om een goede en gezonde lichaamshouding te behouden gedurende de nacht.

Verlichting van pijn en spanning

Het Action Orthopedisch Kussen staat bekend om zijn vermogen om pijn en spanning te verlichten. Dankzij het ergonomische ontwerp biedt het kussen optimale ondersteuning voor de nek en rug, waardoor de druk op deze gebieden verminderd wordt.

Dit kan helpen bij het verminderen van pijn die vaak geassocieerd wordt met slechte slaaphouding en rugklachten. Bovendien past het kussen zich aan de vorm van je lichaam aan, waardoor het extra comfort biedt.

Dit bevordert een betere slaaphouding en kan ook helpen bij het verlichten van spierspanning. Met het Action Orthopedisch Kussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder pijn en spanning.

Mogelijke nadelen

Er zijn enkele mogelijke nadelen van Action’s Orthopedisch Kussen:

 1. Het kussen kan in het begin een sterke geur hebben door de traagschuimvulling.
 2. Sommige gebruikers vinden het kussen te stevig of te zacht, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur.
 3. Het kan even duren voordat je gewend bent aan het kussen en de juiste slaaphouding hebt gevonden.
 4. Het kussen is mogelijk niet geschikt voor mensen met ernstige nek – of rugproblemen, omdat het geen individuele aanpassing biedt.
 5. De hoes van het kussen kan moeilijk te verwijderen en schoon te maken zijn.

Conclusie en Aanbevelingen voor Action’s Orthopedisch Kussen

Al met al is Action’s orthopedisch kussen een betaalbaar en populair traagschuim-kussen dat positieve beoordelingen heeft ontvangen. Het ergonomische ontwerp helpt bij het verlichten van nek- en rugklachten, terwijl het ook zorgt voor een betere ademhaling en een goede slaaphouding.

Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, is het kussen over het algemeen een goede keuze voor mensen op zoek naar orthopedische ondersteuning tijdens het slapen.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Wanneer het gaat om comfort en gezondheid, is een orthopedisch kussen niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak. Of je nu een tweebenige homo sapiens bent of een viervoeter met een staart, er zijn opties voor iedereen. Neem bijvoorbeeld het orthopedische kussen voor honden, ontworpen om het welzijn van je trouwe viervoeter te ondersteunen. Ook voor de mens zijn er verscheidene keuzes. Het orthopedische beenkussen kan bijvoorbeeld wonderen doen voor mensen met been- en rugklachten.

Het mooie van orthopedische kussens is dat ze overal beschikbaar zijn, van de bekende winkelketens tot speciaalzaken. Zo kun je een orthopedisch zitkussen bij Lidl vinden, maar ook bij Blokker en zelfs bij Kruidvat. Elk van deze winkels biedt een verscheidenheid aan opties, aangepast aan verschillende behoeften en budgetten.

Specifieke problemen vragen om specifieke oplossingen. Als je bijvoorbeeld last hebt van nekhernia, kan een orthopedisch kussen voor nekhernia verlichting bieden. Voor zijliggers is er het orthopedisch kussen voor zijslapers, terwijl een orthopedische zitkussen kan helpen bij het verlichten van rug- en stuitklachten. Zelfs voor schouderklachten is er een speciaal orthopedisch kussen beschikbaar.

Voor de budgetbewuste shoppers zijn er ook betaalbare opties, zoals het orthopedisch kussen van Action. En laten we niet vergeten dat het comfort niet alleen beperkt is tot mensen; er zijn zelfs orthopedische kussens voor katten. Als je jouw zoektocht naar het perfecte kussen wilt uitbreiden, zijn er ook orthopedische bedden en orthopedische anti-stress hoofdkussens die een totale lichaamsondersteuning bieden.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een kussen dat orthopedisch is of een die speciaal is ontworpen voor een bepaalde klacht, zoals het kussen voor het stuitje, er is een breed scala aan opties beschikbaar die passen bij jouw persoonlijke behoeften en levensstijl.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Action’s orthopedisch kussen?

Het orthopedisch kussen van Action is een ergonomisch hoofdkussen dat helpt bij nek en rugklachten.

2. Wat zijn de ervaringen van gebruikers met het Action’s orthopedisch kussen?

De recensies tonen aan dat gebruikers tevreden zijn met het gebruiksgemak en de kwaliteit van het Action’s orthopedisch kussen.

3. Is het Action’s orthopedisch kussen geschikt voor huisdieren?

Nee, het is geen hondenkussen. Het is bedoeld voor mensen met nek- en rugpijn.

4. Hoe vergelijkt het orthopedisch kussen van Action zich met andere merken?

In de beoordeling van het Action orthopedisch kussen valt op dat het een goede kwaliteit heeft in vergelijking met andere merken.

5. Waar kan ik het Action’s orthopedisch kussen kopen?

Het Action’s orthopedisch kussen is beschikbaar in de winkels van Action en online.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Action’s Orthopedisch Kussen: Een Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips