In dit artikel

Omega 3 Suppletie: Tips voor het Kiezen van de Juiste Supplementen (2023)

In dit artikel

Het kan verwarrend zijn om te weten welk omega-3 supplement het beste bij jou past. Deze verwarring ken ik maar al te goed – Omega-3 vetzuren zijn heel belangrijk voor onze gezondheid, maar helaas eten we niet allemaal elke week voldoende vette vis.

In dit artikel worden verschillende typen omega-3 supplementen vergeleken, zodat jij de juiste keuze kan maken. Ga mee op deze gezonde reis en ontdek welk omega-3 supplement voor jou de beste match is!

Key Takeaway

De beste omega 3 van 2023 is Nutribites Omega 3. Dit merk gebruikt duurzaam geoogste, onbewerkte visolie en bevat geen onnodige hulpstoffen.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende opties voor omega – 3 supplementen, zoals visolie, krillolie, algenolie en lijnzaadolie.
 • Visolie is goed voor het hart, de hersenen en de ogen, maar zorg ervoor dat je een vers en kwalitatief merk kiest.
 • Krillolie heeft dezelfde voordelen als visolie en is een goede keuze voor vegetariërs of veganisten.
 • Algenolie is een plantaardig alternatief voor omega – 3 suppletie en kan dezelfde voordelen bieden als visolie.
 • Lijnzaadolie is een goede optie voor mensen die geen vis of dierlijke producten eten.
 • Bij het kopen van omega – 3 supplementen, let op het gehalte aan EPA en DHA, de dosering, versheid en keurmerken. Overweeg ook visvrije capsules.
 • Raadpleeg onafhankelijke experts voor advies bij het kiezen van het juiste omega – 3 supplement.

Welk Omega 3-supplement te kiezen?

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om omega 3-supplementen, waaronder visolie, krillolie, algenolie en lijnzaadolie.

Visolie

Visolie is een type omega-3 supplement. Het komt uit vette vis zoals zalm en tonijn. Visolie heeft veel goede dingen in zich. Zo zitten er EPA en DHA in. Dit zijn vetten die goed zijn voor je hart, hersenen en ogen.

Het is wel heel belangrijk dat de visolie vers is. Ook moet het van goede kwaliteit zijn. Zoek daarom een merk dat de juiste normen en certificeringen heeft. Visolie kan een goede keuze zijn als je niet vaak vis eet.

Maar ook dan is het goed om eens per week vette vis te eten. Als je geen vis wilt of kunt eten, dan zijn er ook speciale visvrije capsules. Deze zijn goed voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten.

Krillolie

Krillolie is een type omega-3 supplement dat wordt gewonnen uit kleine, garnaalachtige zeediertjes genaamd krill. Het bevat een hoge concentratie aan omega-3 vetzuren, zoals EPA en DHA, die belangrijk zijn voor de gezondheid.

Krillolie heeft dezelfde voordelen als visolie en kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid, het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen.

Het kan ook gunstig zijn voor mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet, omdat het een visvrije bron van omega-3 vetzuren is. Bij het kiezen van krillolie is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het product en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de juiste normen en certificeringen.

Algenolie

Algenolie is een vegetarische en veganistische optie voor omega-3 suppletie. Het wordt gemaakt van algen, die van nature rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Algenolie bevat meestal zowel EPA als DHA, de belangrijkste omega-3 vetzuren.

Het voordeel van algenolie is dat het geen vis bevat, wat ideaal is voor mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet. Algenolie kan dezelfde voordelen bieden voor de gezondheid als visolie, zoals het verbeteren van de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen.

Het is belangrijk om een kwaliteitsmerk te kiezen dat voldoet aan de juiste normen en certificeringen om ervoor te zorgen dat je een betrouwbaar supplement gebruikt.

Lijnzaadolie

Lijnzaadolie is een plantaardige bron van omega-3 vetzuren. Het is een goede keuze voor mensen die geen vis of dierlijke producten eten. Lijnzaadolie bevat alfa-linoleenzuur (ALA), dat ons lichaam kan omzetten in de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA.

Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde hartfunctie en het verminderen van ontstekingen in ons lichaam. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve lijnzaadolie die vers en goed verpakt is om de voordelen ervan te maximaliseren.

Waar op te letten bij het kopen van Omega 3-supplementen?

Bij het kopen van Omega 3-supplementen zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten:

 • Controleer het gehalte aan EPA en DHA: Deze omega-3 vetzuren zijn de belangrijkste en daarom is het essentieel om te controleren hoeveel ervan in het supplement zit.
 • Kijk naar de dosering: Het is belangrijk om te weten hoeveel capsules of milligrammen je dagelijks moet innemen voor de gewenste effecten.
 • Controleer de versheid: Omega-3 vetzuren kunnen snel oxideren en ranzig worden. Zorg ervoor dat het supplement vers is en geen vieze smaak heeft.
 • Let op keurmerken en certificeringen: Kies voor een merk dat voldoet aan de juiste normen en certificeringen, zoals Nutribites of Consumentenbond.
 • Overweeg visvrije capsules: Als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, zijn er ook visvrije omega-3 capsules beschikbaar, zoals algenolie.
 • Raadpleeg onafhankelijk advies: Onafhankelijke experts kunnen je helpen bij het maken van de beste keuze voor een omega-3 supplement.

Meer over ‘Omega 3’

Omega 3-vetzuren zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom is het belangrijk om ze via onze voeding binnen te krijgen. Benieuwd wat omega 3 precies is? Deze vetzuren zijn niet alleen belangrijk voor onze algemene gezondheid, maar hebben ook tal van specifieke gezondheidsvoordelen. Ze spelen een cruciale rol in de hersenfunctie en kunnen het risico op chronische ziekten verminderen. Wist je dat er een verschil is tussen omega 3 en omega 6? Het is dus van belang om de juiste balans tussen deze vetzuren te vinden.

De voordelen van omega 3 zijn divers; ze dragen bij aan een goede hartgezondheid, ondersteunen de hersenfunctie, en bevorderen een gezonde huid en ogen. Wil je meer weten over de dagelijkse hoeveelheid omega 3 die je nodig hebt, of welke voedingsbronnen rijk zijn aan omega 3? Of misschien ben je geïnteresseerd in omega 3 voor kinderen, tijdens de zwangerschap, of in vegetarische en veganistische bronnen van omega 3? Voor al deze onderwerpen en meer, zoals suppletie en de rol van omega 3 bij gewichtsverlies, kun je terecht op onze uitgebreide blogs.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Omega 3 Suppletie?

Omega 3 Suppletie is het gebruik van omega vetten in een dieet. Dit kan belangrijk zijn voor mensen die niet wekelijks vis eten.

2. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van de juiste supplementen?

De belangrijkste aandachtspunten zijn de omgezette vorm, prostaglandines, de kenmerken van de vetzuurbalans en of er een vegetarische optie is.

3. Kunnen vegetariërs ook Omega 3 Suppletie gebruiken?

Ja, er zijn vegetarischveganistisch opties beschikbaar in het aanbod van Omega vetzuren supplementen om te helpen met de vetzuurbalans.

4. Hoe kunnen Omega vetzuren helpen bij hart- en vaatziekten?

Omega vetzuren, zoals DHA docosahexaeenzuur, kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten door het bevorderen van een gezonde vetzuurbalans.

5. Wat zijn prostaglandines en hoe verhouden ze zich tot Omega 3 Suppletie?

Prostaglandines zijn stoffen die worden gevormd uit Omega vetzuren. Ze spelen een grote rol in de gezondheid van het hart en andere belangrijke voedingsstoffen.

» Referenties


1. Appleton KM, Sallis HM, Perry R, et al. (2015). Omega-3 fatty acids for depression in adults. Cochrane Database of Systematic Reviews, (11).
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26537796/

2. Simon, M. S., Arteaga-Henríquez, G., Algendy, A. F., Siepmann, T., & Illigens, B. M. W. (2023). Anti-Inflammatory Treatment Efficacy in Major Depressive Disorder: A Systematic Review of Meta-Analyses. Neuropsychiatr Dis Treat, 19:1-25.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36636142/

3. Aung T, Halsey J, Kromhout D, et al. (2018). Associations of omega-3 fatty acid supplement use with cardiovascular disease risks. Meta-analysis of 10 trials involving 77,917 individuals. JAMA Cardiology, 3(3):225-234.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29387889/

4. Bisgaard H, Stokholm J, Chawes BL, et al. (2016). Fish oil-derived fatty acids in pregnancy and wheeze and asthma in offspring. New England Journal of Medicine, 375(26):2530-2539.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28029926/

5. Grey A, Bolland M. (2014). Clinical trial evidence and use of fish oil supplements. JAMA Internal Medicine, 174(3):460-462.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24352849/

» Referenties

Conclusie beste Omega 3 2023

 • Beste Omega 3 – Nutribites
 • Beste Omega 3 Visolie – Nutribites
 • Beste Omega 3 Supplementen – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Omega 3 Capsule –  Nutribites
 • Beste Omega 3 Algenolie – Testa 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Omega 3 Tabletten – Vitaily €10 korting met code ‘GROEI
 • Beste Omega 3 1000mg – Testa 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Omega 3 Suppletie: Tips voor het Kiezen van de Juiste Supplementen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips