In dit artikel

Zijn er Bijwerkingen bij het Innemen van Omega 3? (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit bijwerkingen ondervonden na het innemen van Omega 3? Ik heb dat ook gedaan en ik weet hoe verontrustend het kan zijn. Na diepgaand onderzoek, blijkt dat er wel degelijk potentiële bijwerkingen zijn, zoals misselijkheid en duizeligheid, maar deze zijn vaak mild en tijdelijk.

Deze blog zal alles duidelijk maken over wat te verwachten bij het innemen van Omega 3 en hoe u eventuele ongemakken kunt verminderen. Laten we beginnen!

Key Takeaway

De beste omega 3 van 2023 is Nutribites Omega 3. Dit merk gebruikt duurzaam geoogste, onbewerkte visolie en bevat geen onnodige hulpstoffen.

Samenvatting

 • Bijwerkingen van het innemen van Omega 3 kunnen onder andere maag – en darmklachten, bloedingen, lage bloedsuikerspiegel, lage bloeddruk, diarree, verandering in smaak, hoofdpijn en duizeligheid zijn.
 • Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en eventuele bijwerkingen serieus te nemen. Raadpleeg een arts als je last krijgt van bijwerkingen na het innemen van Omega 3.
 • Overdosering van Omega 3 kan leiden tot risico’s zoals bloedingen, een lage bloedsuikerspiegel en een lage bloeddruk. Volg altijd de aanbevolen dosering en win advies in bij een professional voordat je Omega 3 supplementen gaat innemen.

Mogelijke Bijwerkingen van het Innemen van Omega 3

Bij het innemen van omega 3 kunnen er mogelijke bijwerkingen optreden, zoals maag- en darmklachten, bloedingen, lage bloedsuikerspiegel, lage bloeddruk, diarree, verandering in smaak, hoofdpijn en duizeligheid.

Maag- en darmklachten (misselijkheid, oprispingen, dunne ontlasting)

Het nemen van Omega 3 kan maag- en darmklachten veroorzaken. Hier zijn een paar klachten die je kunt krijgen:

 1. Misselijkheid: Je kunt je ziek voelen na het innemen van Omega 3. Het is één van de meest voorkomende bijwerkingen.
 2. Oprispingen: Sommige mensen zeggen dat ze last hebben van oprispingen als ze Omega 3 innemen.
 3. Dunne ontlasting: Je ontlasting kan waterig worden. Het is niet leuk, maar het gaat vaak snel over.

Bloedingen

Een mogelijke bijwerking van het innemen van omega-3 is bloedingen. Omega-3 kan de bloedstolling verminderen, waardoor bloedingen kunnen optreden. Dit kan vooral gevaarlijk zijn voor mensen die al bloedverdunners gebruiken.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en eventuele veranderingen in bloedingen op te merken tijdens het gebruik van omega-3 supplementen. Mocht je merken dat je vaker bloedingen hebt of moeilijker stopt met bloeden, dan is het verstandig om direct een arts te raadplegen.

Lage bloedsuikerspiegel

Soms kan het innemen van omega-3 vetzuren leiden tot een lage bloedsuikerspiegel. Dit kan vooral een risico zijn voor mensen die al een lage bloedsuikerspiegel hebben of die diabetes hebben.

Het is belangrijk om hier op te letten en eventuele symptomen zoals duizeligheid, zwakte of vermoeidheid in de gaten te houden. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij een arts voordat je omega-3 supplementen gaat innemen.

Lage bloeddruk

Een lage bloeddruk kan ook een mogelijke bijwerking zijn van het innemen van omega 3. Dit betekent dat de bloeddruk lager wordt dan normaal. Sommige mensen kunnen duizeligheid, vermoeidheid en flauwvallen ervaren.

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en eventueel advies in te winnen voordat je omega 3 supplementen gaat gebruiken.

Diarree

Als je omega-3 supplementen inneemt, kan diarree een mogelijke bijwerking zijn. Dit betekent dat je vaker en dunne ontlasting hebt. Het is belangrijk om te weten dat diarree meestal mild en tijdelijk is.

Als je last hebt van diarree door het innemen van omega-3 supplementen, is het verstandig om de dosering te verminderen of te stoppen met het gebruik ervan. Het is altijd goed om advies in te winnen bij een arts of apotheker voordat je met omega-3 supplementen begint, vooral als je al darmproblemen hebt.

Onthoud dat het innemen van omega-3 vetzuren ook andere gezondheidsvoordelen kan hebben, dus overleg altijd met een professional voordat je wijzigingen aanbrengt in je supplementgebruik.

Verandering in smaak

Soms kan het innemen van omega-3 supplementen een verandering in smaak veroorzaken. Dit kan leiden tot een vissmaak in de mond. Het is belangrijk om te weten dat deze verandering in smaak meestal tijdelijk is en vanzelf verdwijnt.

Als je dit ervaart, is het wellicht handig om deze informatie met jouw arts te delen.

Hoofdpijn en duizeligheid

Sommige mensen ervaren hoofdpijn en duizeligheid als bijwerkingen bij het innemen van omega 3. Dit kan tijdelijk zijn en verdwijnen zodra het lichaam gewend raakt aan de supplementen.

Het is belangrijk om te weten dat deze bijwerkingen niet bij iedereen voorkomen en dat er ook andere factoren kunnen zijn die hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Als je last hebt van deze bijwerkingen, is het verstandig om advies in te winnen bij een zorgverlener om de oorzaak te achterhalen.

Hoeveelheid Omega 3 die als Te Veel kan Worden Beschouwd.

Er is geen specifieke hoeveelheid omega 3 die als te veel kan worden beschouwd, maar het is belangrijk om de juiste dosering te volgen om bijwerkingen te voorkomen. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijke risico’s en symptomen van overdosering.

Overzicht van mogelijke bijwerkingen

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor ons lichaam, maar er zijn ook mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden bij inname. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze bijwerkingen voordat je besluit om omega-3 supplementen te nemen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende bijwerkingen van het innemen van omega-3.

BijwerkingOmschrijving
Maag- en darmklachtenHieronder vallen misselijkheid, oprispingen en dunne ontlasting.
BloedingenOmega-3 kan in sommige gevallen zorgen voor bloedingen, door een verhoogde bloedverdunning.
Lage bloedsuikerspiegelOmega-3 supplementen kunnen je bloedsuikerspiegel verlagen, wat een risico kan zijn voor mensen met diabetes.
Lage bloeddrukOmega-3 kan je bloeddruk verlagen, wat een probleem kan zijn voor mensen met een al lage bloeddruk.
DiarreeEen mogelijke bijwerking van het innemen van omega-3 kan diarree zijn.
Verandering in smaakBepaalde mensen merken een verandering in hun smaakbeleving na het innemen van omega-3.
Hoofdpijn en duizeligheidSommige gebruikers ervaren hoofdpijn en/of duizeligheid na het innemen van omega-3 supplementen.

Het is belangrijk om te weten dat niet iedereen last heeft van deze bijwerkingen en dat ze meestal mild en tijdelijk zijn. Heb je last van bijwerkingen, overweeg dan om de dosering te verlagen of stoppen met het innemen van het supplement en raadpleeg je huisarts.

Advies over de juiste dosering van omega 3 supplementen

Het is belangrijk om advies in te winnen over de juiste dosering van omega 3 supplementen voordat je ze inneemt. De dosering kan variëren, afhankelijk van je leeftijd, gezondheidstoestand en de reden waarom je omega 3 wilt innemen.

Het is ook essentieel om te weten dat het nemen van te veel omega 3 supplementen bijwerkingen kan veroorzaken, zoals bloedingen en een lage bloeddruk. Overleg altijd met een gezondheidsprofessional om de juiste dosering te bepalen en mogelijke risico’s te bespreken.

Mogelijke risico’s en symptomen van overdosering.

Het is belangrijk om te weten dat het innemen van te veel omega-3 supplementen risico’s met zich mee kan brengen. Overdosering kan leiden tot bloedingen, een lage bloedsuikerspiegel en een lage bloeddruk.

Symptomen van overdosering kunnen ook diarree, hoofdpijn en duizeligheid zijn. Het is daarom verstandig om altijd de aanbevolen dosering te volgen en advies in te winnen bij een professional voordat je omega-3 supplementen gaat innemen.

Meer over ‘Omega 3’

De wereld van Omega 3 is breed en divers, en het begint allemaal met het begrijpen van de basis: wat is omega. Zodra je de kernbegrippen kent, zul je al snel de vele omega 3 gezondheidsvoordelen ontdekken die variëren van het verbeteren van de huidgezondheid en ooggezondheid tot het ondersteunen van de hersenfunctie. Deze vetzuren zijn ook te vinden in een verscheidenheid aan voedingsbronnen, waardoor het eenvoudiger is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega 3 binnen te krijgen.

Of je nu nieuwsgierig bent naar de voordelen van omega 3 voor kinderen, hoe het kan helpen bij gewichtsverlies, of zelfs de rol ervan in sportvoordelen, er is veel te ontdekken. Bovendien zijn er studies die de link onderzoeken tussen omega 3 en het verminderen van het risico op chronische ziekten, evenals de invloed op gemoedstoestand en gedrag. Toch is het ook belangrijk om bewust te zijn van eventuele bijwerkingen en hoe het kan bijdragen aan ontstekingen en stressbeheersing.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de bijwerkingen van het innemen van Omega 3?

De bijwerkingen van het innemen van Omega 3 kunnen onder meer overgevoeligheid, maag en darmklachten, verandering van smaak, huiduitslag, galbulten, jeuk, obstipatie en atriumfibrilleren zijn.

2. Is het veilig om omega 3 te nemen als voedingssupplement?

Ja, het is veilig om omega 3 als voedingssupplement in te nemen. Maar let op de mogelijke bijwerkingen zoals maag en darmklachten of een verandering van smaak.

3. Wat zijn de voordelen van Omega 3?

Omega 3-vetzuren hebben veel voordelen. Ze worden gebruikt om hart- en vaatziekten te voorkomen. Ze werken ook ontstekingsremmend en kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol.

4. Is Omega 3 vetzuur goed voor mijn gezondheid?

Ja, Omega 3-vetzuren zijn goede vetten die essentieel zijn voor onze gezondheid. Ze komen voor in verschillende voedingsbronnen zoals visolie.

5. Kan ik allergisch zijn voor Omega 3?

Ja, sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor omega 3-vetzuren en kunnen huiduitslag, galbulten of jeuk ervaren.

» Referenties


1. Appleton KM, Sallis HM, Perry R, et al. (2015). Omega-3 fatty acids for depression in adults. Cochrane Database of Systematic Reviews, (11).
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26537796/

2. Simon, M. S., Arteaga-Henríquez, G., Algendy, A. F., Siepmann, T., & Illigens, B. M. W. (2023). Anti-Inflammatory Treatment Efficacy in Major Depressive Disorder: A Systematic Review of Meta-Analyses. Neuropsychiatr Dis Treat, 19:1-25.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36636142/

3. Aung T, Halsey J, Kromhout D, et al. (2018). Associations of omega-3 fatty acid supplement use with cardiovascular disease risks. Meta-analysis of 10 trials involving 77,917 individuals. JAMA Cardiology, 3(3):225-234.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29387889/

4. Bisgaard H, Stokholm J, Chawes BL, et al. (2016). Fish oil-derived fatty acids in pregnancy and wheeze and asthma in offspring. New England Journal of Medicine, 375(26):2530-2539.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28029926/

5. Grey A, Bolland M. (2014). Clinical trial evidence and use of fish oil supplements. JAMA Internal Medicine, 174(3):460-462.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24352849/

» Referenties

Conclusie beste Omega 3 2023

 • Beste Omega 3 – Nutribites
 • Beste Omega 3 Visolie – Nutribites
 • Beste Omega 3 Supplementen – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Omega 3 Capsule –  Nutribites
 • Beste Omega 3 Algenolie – Testa 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Omega 3 Tabletten – Vitaily €10 korting met code ‘GROEI
 • Beste Omega 3 1000mg – Testa 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Zijn er Bijwerkingen bij het Innemen van Omega 3? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips