In dit artikel

Off Market Deals Vastgoed (2022) Gouden Tip!

Off Market Vastgoed Deals | Gouden Tip!

In dit artikel

Investeren in vastgoed. Wie wilt dat nou niet? Als we het hebben over één van de beste manieren om passieve inkomsten op te bouwen – dan is het wel investeren in vastgoed.

Vastgoed investeren is niet iets van de laatste tijd, zoals we dat bijvoorbeeld wel zien met het investeren in cryptocurrency. Nee. Investeren in vastgoed is al zo oud als de weg naar Rome. Maar het is daarentegen nog net zo effectief als vroeger. Vastgoed heeft zich dus wel bewezen als investeringsklasse.

Je hebt vast wel eens rondgekeken op een website als Funda in de hoop er een leuk huis te vinden. Op Funda kan je veel huizen bekijken en is daarom een hartstikke goede methode om nieuwe huizen te vinden.

Het is nog beter om het op een compleet andere manier aan te pakken. Je kunt namelijk de beste huizen vinden met off market vastgoed. In dit artikel lees je alles wat je weten moet over off market deals in de vastgoedwereld en kan je vervolgens zelf jou slag slaan! Ontdek de beste before-market deals en off market vastgoed deals.


Klik hier voor toegang tot de beste Before-Market Deals

Off market deals en before-market deals vastgoed

Als je nog niet zo bekend met vastgoed, dan weet je vast ook nog niet zo goed wat off market vastgoed en before-market deals zijn in de vastgoedwereld. Daarom zal ik je eerst een korte uitleg geven over wat off market deals inhouden.

Onder off market deals verstaan we vastgoed dat nog niet publiekelijk gepresenteerd wordt. Dit wil dus zeggen dat het nog niet zichtbaar is op een website als Funda. We noemen dit daarom ook wel before-market deals.

Harstikke interessant natuurlijk – want als een huis op Funda komt, zijn er veel kijkers die wellicht ook op het huis gaan bieden. Dit drijft de prijs van het huis omhoog.

Off market vastgoed kent veel minder kijkers en daarom minder biedingen. De prijs van vastgoed blijft daardoor een stuk lager.

Deze off market deals vind je alleen in bepaalde besloten netwerken. Als je nog nooit een dergelijke deal voorbij hebt zien komen, dan weet je dus dat je nog niet in de goeie netwerken zit om aan before market deals te komen.

Het is dus belangrijk om in die besloten netwerken terecht te komen als je bezig wilt gaan met off market vastgoed deals. Maar daar ga ik je bij helpen!


Klik hier voor toegang tot de beste Before-Market Deals

Off market vastgoed vinden

Het vinden van een off market deal is makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult merken dat het nog best moeilijk is om een goede before market deal te vinden. Zoals je net al hebt kunnen lezen kan je off market vastgoed vooral in bepaalde besloten netwerken vinden. Als je je niet in die netwerken begeeft, dan kan het nog best een lastig verhaal worden.

Vaak kiezen mensen er namelijk gewoon voor om hun huis van de hand te doen via een makelaar. Dit zorgt vaak voor een veel snellere deal en zorgt bovendien ook nog eens voor extra opbrengsten.

Toch zijn er nog wel veel off market deals te vinden. Je moet er alleen voor zorgen dat je ze vindt. Zodra je wat meer ervaren bent in het vinden van before market deals zal dit niet meer zo’n groot probleem voor je vormen.

De beste vastgoed cursussen 2023: Mijn selectie

  1. Beste Vastgoed Cursus: Vastgoed Academy
  2. Beste vastgoed videotraining Garageboxen: De Cashflow Box
  3. Beste Vastgoed Webinar gratis: Vastgoed Academy
Off Market Deals Vastgoed (2022)  Gouden Tip!

Before market deals vinden als beginner

Als beginner weet je vaak nog niet goed hoe iets werkt. Dit is met een gezelschapsspel zo, maar ook bij het vinden van off market vastgoed. Je bent vaak urenlang aan het nadenken over waar je een off market deal vandaan kunt halen en je komt de wanhoop nabij zodra het je niet wilt lukken.

Toch kan je ook als beginner best makkelijk aan een off market deal komen. Om jou als beginner te helpen staan er enkele manieren voor je op een rijtje, waardoor je alsnog een off market vastgoed deal moet kunnen vinden. Je moet namelijk ook als beginner gewoon kunnen genieten van het zoeken naar, maar vooral het vinden van, goede off market deals. (1)

Contact opnemen met potentiële verkopers

Het contact opnemen met potentiële verkopers kan op zeer verschillende manieren. Stuur een e-mail rond, waarin je vertelt wat je doet en hoe je te werk gaat. Je kunt er ook voor kiezen om een flyer uit te delen of een folder bij mensen door de brievenbus te doen.

Mensen die dit lezen gaan nadenken over het verkopen van hun vastgoed. Zelfs als ze er nog niet eerder over na hadden gedacht om hun vastgoed te verkopen dan kan jouw flyer, folder of e-mail ze aan het nadenken zetten. Door een interessant aanbod te doen kan dit het nadenken van de eigenaar van het vastgoed alleen maar versterken.

Het kan werken bij zowel bewoonde panden of panden die in gebruik zijn, als bij panden die leegstaan en eigenlijk compleet vervallen zijn. Bij die laatste manier moet je er echter wel rekening mee houden dat je geen reactie krijgt. Het pand is namelijk niet voor niets verlaten. Raak dus niet van slag als je geen reactie krijgt op de door jou afgeleverde flyer of folder. Dit geldt ook als je geen antwoord krijgt op je folder die je bij een bewoond pand hebt afgeleverd. Geef vooral de hoop niet op, want de aanhouder wint met mooie off marketing vastgoed deals.

Off Market Deals Vastgoed (2022)  Gouden Tip!

Verlopen advertenties opzoeken

Zoals je weet kan je vastgoed vinden op een website als Funda. Ook Marktplaats is een goed voorbeeld van een website waar vastgoed wordt aangeboden. Zolang de panden te zien zijn op de websites staan ze gewoon op de markt en zijn ze dus niet off market.

Het is echter zo dat een advertentie verwijderd wordt als het pand al lange tijd te koop staat, maar niet verkocht wordt. Doordat de advertentie verwijderd wordt staat het pand niet meer op de website, is het uit de publicatie gehaald en hebben we het dus over een mogelijke off market vastgoed deal. Hoewel je dus op zoek bent naar een off market deal, is het wel degelijk handig om websites als Funda en Marktplaats in de gaten te houden.

Je kunt zien hoe lang een bepaalde advertentie al online staat. Hoe langer geleden de advertentie geplaatst is, hoe groter de kans is dat dit pand niet verkocht gaat worden en de advertentie van de website gehaald gaat worden.

Door regelmatig te controleren en de websites in de gaten te houden kan je dus op deze manier een off market deal krijgen.

Ook als beginner kan je een website en een advertentie in de gaten houden. Je hebt er geen ervaring nodig in het zoeken van off market vastgoed om op deze manier aan een off market deal te komen.

Off Market Deals Vastgoed (2022)  Gouden Tip!

Netwerk opbouwen

Er zijn veel mensen actief in de wereld van vastgoed. Misschien is dat zelfs nog wel een understatement. Door ervoor te zorgen dat je bekend wordt met de vastgoed wereld, kun je een heel netwerk opbouwen. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat je makkelijker een off market deal kunt vinden.

Een netwerk opbouwen kan op allerlei manieren. Ga bijvoorbeeld naar allerlei evenementen die te maken hebben met vastgoed. Hier kan je dan gesprekken aangaan met mensen die er rondlopen of mensen die achter een kraampje staan.

Deel bijvoorbeeld je visitekaartje uit, zodat mensen contact met je op kunnen nemen na het evenement. Social media kan je ook gebruiken voor het verkrijgen van een groter netwerk.

Platformen als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zijn hier erg geschikt voor en kunnen ook zeker bijdragen aan het krijgen van een groot netwerk en vervolgens de beste off market vastgoed deals.

Off Market Deals Vastgoed (2022)  Gouden Tip!

Maak reclame voor jezelf

Bij reclame maken denk je waarschijnlijk meteen aan het plaatsen van advertenties op YouTube of het internet of het verspreiden van je visitekaartje. Dit is echter totaal niet nodig om reclame te maken voor jezelf.

Je kunt binnen je vriendenkring, familie of voetbalteam ook reclame maken voor jezelf. Dit doe je simpelweg door te zeggen wat je doet, namelijk het zoeken van off market vastgoed deals. Door kort uit te leggen wat off market vastgoed deals inhoudt zal je beter begrepen worden.

Zo weten zij waar je je mee bezighoudt en wat het precies betekent. Hierdoor kunnen zij jou helpen. Als ze bijvoorbeeld van iemand horen dat ze willen verhuizen kunnen ze dit aan je doorgeven.

Je kunt dan nog voordat het huis in de publicatie komt een bod plaatsen op het pand. Dit lijkt eigenlijk wel enigszins op het creëren van een netwerk, maar in dit geval benader je een heel andere groep mensen. Het kan in ieder geval zeker bijdragen aan het vinden van veel off market vastgoed deals.

Voordelen van off market deals

Een huis of een appartement kopen via Funda is zeker een goed plan. Off market vastgoed deals bieden je echter veel meer voordelen dan websites als Funda. Er staan enkele voordelen van off market vastgoed voor je op een rijtje.

Goedkoop het pand kopen

Bij een off market vastgoed deal wil de verkoper vaak snel van het pand af zijn. De reden waarom doet er niet toe. Het gaat erom dat de verkoper bereidt is om lagere biedingen te accepteren. De verkoper wilt namelijk zo snel mogelijk van zijn vastgoed af. Anders had de verkoper zijn vastgoed wel op Funda geplaatst en een poosje gewacht.

Hierdoor kun je dus eigenlijk voor een relatief laag bedrag een huis, of een andere vorm van vastgoed, op de kop tikken. De verkoper heeft weinig puf meer om nog moeilijk te doen. Je kunt er dan je voordeel mee doen.

Waar je normaal twee ton moet betalen voor het pand kun je het nu misschien wel voor maar anderhalve ton kopen. Er is dan eigenlijk ook sprake van een zogenaamde win-win situatie. De verkoper is van het huis af en is daar erg blij mee. Tegelijkertijd ben jij erg blij met je nieuwste off market vastgoed aanwinst.

Off Market Deals Vastgoed (2022)  Gouden Tip!

Er is weinig concurrentie

Panden die op websites als Funda staan krijgen vaak veel aandacht. Funda krijgt namelijk veel bezoekers en er zijn dan dus veel mensen die het pand zien. Hierdoor kan het zo zijn dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in het pand. Je bent vaak niet de enige die interesse heeft en daardoor is er een grotere kans dat je ernaast zult grijpen.

Dit kan soms zorgen voor enorme teleurstelling, vooral als je het pand heel erg graag wilde kopen. Bij before market vastgoed deals kan je deze teleurstelling voorkomen. Deze panden staan, zoals je inmiddels weet, niet op websites als Funda aangeboden. Hierdoor weten ook minder mensen af van het feit dat het pand te koop staat. De kans dat het pand van jou gaat worden, wordt hierdoor alleen maar groter. Minder concurrentie is van cruciaal belang in de zoektocht naar off market vastgoed deals.

Meer leren over vastgoed

Off market vastgoed kan best ingewikkeld zijn. Vooral als je net begint met het investeren in vastgoed kun je nog regelmatig in de knoop komen te zitten. Gelukkig is er een oplossing voor dat probleem.

De oplossing is makkelijker dan je denkt. Je kunt de oplossing namelijk vinden in het volgen van trainingen en allerlei andere cursussen. Er staan hieronder een aantal voor je op een rijtje. Deze trainingen gaan over het investeren in vastgoed en daardoor ook over de beste manieren van investeren in vastgoed: zoals via off market vastgoed deals en before market deals.

De informatie die je tot je neemt door het volgen van deze cursussen is van onschatbare waarde en verhoogt jouw rendementen in vastgoed investeren aanzienlijk.

Befor Market Tool van ERA Focus Makelaars

Je weet nu dat er een markt bestaat waarin vastgoed wordt aangeboden die nog niet eerder aan de woningmarkt is vrijgegeven. Huizenzoekmachine Funda staat er echt bekend om dat de huizen die hier verkocht worden voor de hoogst behaalde prijs.

Een off market vastgoed deal geeft onder voordelen in gemak en prijs, aangezien je verzekerd bent van minder tot helemaal geen concurrentie. Je krijgt dus een exclusief aanbod aan panden die alleen worden aangeboden in de gesloten netwerken.

Iemand die zich bezighoudt met het vinden van deze off market deals wordt ook wel een dealfinder genoemd. Maar hoe vind je als dealfinder nou eigenlijk deze verscholen pareltjes?

Met de ERA Focus Makelaars tool ben jij nooit meer te laat voor het bezichtigen van je potentiële deal.

De ERA Focus Makelaars tool geeft inzicht in nieuw aangeboden woningen nog vóórdat ze op de publieke huizenmarkt worden vrijgegeven. En dat is nog niet alles! Zo krijg je met de ERA Focus Makelaars tool de mogelijkheid om filters in te stellen, ontvang je deals door middel van e-mail meldingen en krijg je meer tijd om je huiswerk te doen doordat de panden nog niet op de grote, gekke huizenmarkt terecht komen.


Klik hier voor toegang tot de beste Before-Market Deals

Vastgoed Academy

Als tweede mogelijkheid is er de Vastgoed Academy. Ook hier krijg je zeer veel informatie over vastgoed investeren.

Je hebt hier de keuze uit verschillende trainingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om een videocursus te volgen. Deze cursus kan je online volgen en bestaat uit veel beeldmateriaal.

De tweede keuze die je hebt is het volgen van een driedaagse workshop. Zowel de videocursus als de driedaagse workshop geven je veel bruikbare informatie. Met het volgen van één van de twee zal je al veel informatie verkrijgen. Door ze allebei te volgen weet je zeker dat je klaar bent om te investeren in vastgoed.

Deze cursussen komen je alleen maar ten goede komen wanneer je bezig gaat zijn met het zoeken van de beste off market deals. Als je nu benieuwd bent naar wat de Vastgoed Academy je precies te bieden heeft dan is er nog iets voor jou. Over de Vastgoed Academy hebben we namelijk ook een zeer uitgebreide review geschreven. In deze review zul je alles vinden wat je wilt weten over de Vastgoed Academy. Het lezen van deze review valt dan ook zeer zeker aan te raden!

Aan de slag met het vinden van off market vastgoed deals!

Je kunt veel geld verdienen met vastgoed. Er zijn allerlei handige websites waar je veel vastgoed kunt vinden. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld Funda, maar ook Marktplaats behoort tot de websites waar je veel vastgoed kunt vinden. Deze panden staan dan allemaal gepubliceerd op het internet.

De zogenaamde off market deals, panden die niet overal in de publicatie staan, zijn veel interessanter. Deze bieden je ook veel voordelen. Je hebt minder concurrentie, waardoor de kans groter is dat het pand van jou wordt.

Daarnaast is er vaak ook sprake van een lagere verkoopprijs. De eigenaar van het pand wil er graag vanaf en jij kan daar je voordeel uithalen.

Als beginner kan het nog best lastig zijn om aan goede before market deals te komen. Toch is het ook als beginner zeker niet onmogelijk om succesvol te worden met het zoeken en vinden van off market vastgoed deals. Via deze ERA Focus Makelaars tool krijg je namelijk toegang tot de beste before market deals.

Door met een aantal punten rekening te houden kan je jouw kansen vergroten. Vastgoed kan soms best ingewikkeld zijn om te begrijpen. Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met vastgoed kan dit het geval zijn. Gelukkig is er in de vorm van trainingen en dergelijke een oplossing om aan dat probleem iets te doen.

De Vastgoed Academy is de beste optie om meer te weten te komen over vastgoed investeren. Deze kennis uit de beste vastgoed trainingen kan je dan vervolgens ook weer toepassen als je bezig gaat met het zoeken naar off market deals.

Wil je investeren in de beste off market vastgoed deals. Dan zijn deze cursussen zeker de investering waard die jij in mum van tijd zal terugverdienen door middel van vastgoed investeringen.

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste cursussen beleggen, beste vastgoed cursussen en beste crypto cursussen getest en vergeleken. Lees onze vergelijkende reviews en kies voor de cursus die het beste bij jou past als je wilt beginnen met vastgoed, wilt beginnen met beleggen of wilt beginnen met crypto.

Voor wat betreft cursussen over vastgoed hebben we onderscheid gemaakt in vastgoed voor de verhuur en investeren in garageboxen. We hebben ook nog uitgebreide reviews geschreven over onze met ervaringen met Vastgoed Academy (Vrijheid Vastgoed), Cashflowbox, IBA Vastgoed en de BNB verhuurcursus.

Persoonlijk ben ik al jaren van fan investeren en heb ik methodes onderzocht zoals vastgoed investeren met crowdfunding, property sourcing en off market deals. Zelfs met weinig geld investeren in vastgoed is mogelijk. Wil je liever investeren in Brits vastgoed en in Spanje kan dat natuurlijk ook. De mogelijkheden met vastgoed zijn eindeloos en we helpen je graag op weg.

Meest gestelde vragen Off market vastgoed deals

Na het lezen van dit artikel heb je misschien nog wat algemene vragen. Weet je bijvoorbeeld al echt wat off market deals zijn en hoe je deze ontdekt? Of wil je daar nog wat meer over lezen? Dan raad ik je aan om de meest gestelde vragen hieronder te raadplegen.

Wat betekent off market?

Als woningen of panden te koop worden gezet, is er vaak eerst een periode waarin ze nog niet ‘op de markt’ zijn. Dat is off market. Het doel hiervan is om geïnteresseerden in de eigen omgeving of op een andere manier via via de kans te geven om eerst een bezichtiging te plannen en eventueel al een bod te doen. 

Hoe kun je off market deals scoren?

De beste manier om off market deals te scoren, is door direct contact op te nemen met een verkoper. Als je goed kunt uitleggen waarom jij geïnteresseerd bent en de verkoper hierdoor enthousiast kunt maken, is er kans op een bepaalde gunfactor. Je zou dan voor een lagere prijs een aankoop kunnen doen en daarmee een off market deal kunnen scoren.

Wat is het verschil tussen before market en off market deals?

Er is een groot verschil tussen een before market deal en een off market deal. Bij een before market deal sluit je een deal met de verkoper voordat het pand of de woning officieel op de markt wordt gezet. Bij een off market deal staat het pand wel al officieel te koop, maar vindt de deal die gesloten wordt niet via de officiële weg plaats. Het is een onderhandse overeenkomst (bijvoorbeeld tussen particulieren), waardoor vaak een lagere prijs mogelijk is.

Conclusie beste vastgoed cursussen

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Off Market Vastgoed Deals | Gouden Tip!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips