In dit artikel

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Welke Green Juice is Beter

Nutribites of SuperFoodies | Review (2022) | Greenjuice Test!

In dit artikel

Het allerbeste groene sapje kopen? Dat gaat helaas niet zomaar. Het is lastig om van tevoren te bepalen wat het beste product is. Dat baseer je immers puur op je gevoel of op meningen van anderen. Ook in het geval van het kopen van groene sapjes is het lastig te bepalen welk merk je zou moeten kiezen. Er zijn tal van aanbieders op de markt die allemaal net even anders zijn. Dus welke moet je kiezen?

Om jou te helpen beslissen welke groene sapje je zou moeten kopen, vergelijk ik in dit artikel de Nutribites Green Juice en SuperFoodies Green Juice met elkaar. Dit zijn twee merken die hoog aangeschreven staan en erg bekend zijn. Ik hoop je op deze manier van goed advies te voorzien, zodat jij er snel achter komt welke groene sapje beter is en welke het beste bij jou zou passen!


Klik hier voor de beste Nutribites deal

Groene sapjes voor een goede gezondheid

Niet iedereen is op de hoogte van wat green juice. Toch is het eigenlijk iets heel simpels. Green Juice is namelijk een gezonde poeder waar je water aan toevoegt om één drankje mee te maken. Met een groen sapje kun je dan toch je dagelijkse portie aan groenten en fruit binnenkrijgen zonder kunstmatige toevoegingen. Groene sapjes zijn ideaal voor mensen die geen liefhebbers van groenten en fruit zijn en die er daardoor niet genoeg van binnenkrijgen. Het is namelijk wel belangrijk dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, anders kan het niet optimaal functioneren. Ook wanneer je geen tijd hebt om goed te eten, bijvoorbeeld door een drukke baan, kan een groen sapje een goede oplossing bieden om toch gezond te blijven.

Over het algemeen probeer ik zo goed mogelijk op mijn gezondheid te letten. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Het gebeurt daardoor regelmatig dat ik schommel in gewicht en enkele kilo’s aankom. Als dat gebeurt, probeer ik deze er zo snel mogelijk weer af te krijgen door weer wat beter op mijn voeding te letten. Ik neem de superfoods op de nuchtere maag met alleen water voor natuurlijke energie. Hiernaast neem ik altijd nog wat vers fruit en overnight oats.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Een gezond eetpatroon is daarom essentieel. Laat dit nu net mijn grootste valkuil zijn. Ik ben namelijk geen echte liefhebber van groenten en fruit en ik ben daardoor snel geneigd om deze producten te laten staan wanneer ik in de supermarkt ben. Dit is uiteraard niet erg verstandig. Elk lichaam moet immers de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, ook dat van mij.

Een vriend van mij vertelde kortgeleden hoe ik tóch de nodige voedingsstoffen kan binnenkrijgen, namelijk door middel van groene sapjes. Omdat ik het belangrijk vind om een goede gezondheid te hebben, heb ik alles uitgezocht over wat groende sapjes precies zijn en welke voordelen ze hebben.

Al snel was ik overtuigd! Inmiddels drink ik sinds enkele weken dagelijks een groen sapje. Om te ontdekken welk merk beter is, heb ik van twee verschillende aanbieders – en tevens de meest bekende – green gekocht: Nutribites en SuperFoodies. Ben jij benieuwd welke groene sapje als beste uit de test is gekomen? Je vindt mijn resultaten en mening in dit artikel. Lees dus snel verder!

Kennismaken met Nutribites en SuperFoodies

Nutribites en SuperFoodies zijn de twee aanbieders die ik met elkaar ga vergelijken. De kans bestaat dat je nog niet bekend bent met deze bedrijven. Daarom stel ik de beste green juice producten hieronder eerst even kort aan je voor.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

We beginnen met Nutribites. Dit is een bedrijf dat claimt dat zij groene sapjes en supplementen van hoge kwaliteit levert. Of dat inderdaad het geval is, ontdekken we in dit artikel. Nutribites streeft naar een betere bewustwording van onze gezondheid en voeding en naar een gelukkig(er) leven. Het bedrijf is gevestigd in onze hoofdstad, Amsterdam.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Op naar SuperFoodies. Ook SuperFoodies specialiseert zich in groene sapjes en supplementen. Op haar de website van SuperFoodies vind je een groot assortiment met supplementen, snacks, gezonde drankjes en meer. Het distributiecentrum van SuperFoodies is gevestigd in Zoetermeer, terwijl het kantoor in Landsmeer staat, een plaats iets ten noorden van Amsterdam.

Prijs – Nutribites of SuperFoodies 

Kijk jij bij het kiezen van een product vaak als eerst naar de prijs? Dan ben je zeker niet de enige. Ik betrap mezelf hier ook vaak op. Daarom is het eerste punt waar we de producten op vergelijken de prijs van de groene sapjes.

Allereerst nemen we de prijs van Nutribites green juice poeder onder de loep. Voor een pot van 300 gram betaal je bij Nutribites €47. Nu denk je misschien dat deze prijs aan de hoge kant is, maar dit blijkt mee te vallen wanneer je ontdekt dat je maar 10 gram nodig hebt om één groen sapje te maken. Dat wil zeggen dat je in totaal 30 groene sapjes kunt maken met een pot van 300 gram. Daarmee betaal je voor één groen sapje van Nutribites ongeveer €1,57.

Vervolgens gaan we aan de slag met het analyseren van de prijzen van SuperFoodies. Op de website van SuperFoodies kan ik geen pot vinden van 300 gram, alleen zakjes. Daarom pakken we er een pot van 500 gram SuperFoodies green juice bij. De prijs van deze pot is €69. Ook bij de pot van SuperFoodies heb je 10 gram nodig voor het maken van een groen sapje. Als we dat omrekenen, betekent dit dat je 50 groene sapjes kunt maken met één pot. Dit komt neer op een bedrag van €1,38 per glas.

Kijk je dus puur en alleen naar de prijs? Dan is SuperFoodies green juice kopen net een fractie goedkoper per glas.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Smaak – Nutribites of SuperFoodies 

Ook niet geheel onbelangrijk wanneer het op eten en drinken aankomt, is de smaak van een product. Een groen sapje kan nog zo gezond zijn, maar als de smaak niet oké is, haak ik snel af. En jij waarschijnlijk ook! Daarom vind ik dit ook een belangrijk punt in de vergelijkingstest. 

Nutribites green juice poeder noemt zichzelf de ‘best smakende green juice’. Dit wordt ook beaamd in enkele Nutribites ervaringen van klanten. 

Voor SuperFoodies geldt dat de meningen nogal verdeeld zijn, maar dit kan natuurlijk ook liggen aan persoonlijke voorkeur. Als je niet zo houdt van de smaak van een groente smoothie, zal je een SuperFoodies green juice niet zo snel als ‘lekker’ bestempelen. 

Bij dit onderdeel speelt mijn persoonlijke voorkeur daarom een grote rol. Het groene sapje van Nutribites vind ik persoonlijk lekkerder smaken. Omdat het hier gaat om mijn persoonlijke voorkeur, denk ik dat je de smaak het beste zelf kan ervaren.

Mijn tip: leng niet elke groen sapje aan met water, maar probeer het ook eens te verwerken in een smoothie. Op die manier kun je met de smaak variëren en ontdek je vanzelf wat het beste bij jou past en wat jij het lekkerst vindt.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Ingrediënten / samenstelling – Nutribites of SuperFoodies 

Laten we eens gaan kijken naar de samenstelling van de verschillende groene sapjes. We vergelijken op basis van een dagdosering van 10 gram. De kant en klare poedermix voor een optimale gezondheid bestaat uit specerijen waaronder kaneel en uiteraard geen geraffineerde suiker.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!
 • Energie (Kcal) – Hierin zit een minimaal verschil tussen. 115 KJ / 27,5 kcal voor Nutribites en 119,3 KJ / 28,5 kcal voor SuperFoodies.
 • Eiwitten – De eiwitten zijn in het voordeel van Nutribites met 2,6 gram ten opzichte van 1,45 gram bij SuperFoodies.
 • Koolhydraten – Het aantal koolhydraten vind ik ook erg belangrijk, helemaal binnen een koolhydraatarme levensstijl of keto schema. Nutribites scoort hier super goed op met slechts 2,2 gram koolhydraten. Bij SuperFoodies krijg je 6,9 gram aan koolhydraten binnen.
 • Vetten – Bij beide zijn de vetten echt minimaal. Zo heeft SuperFoodies 0,21 gram vet en Nutribites 0,3 gram.
 • Vezels – Vezels zijn super belangrijk voor je algehele gezondheid, een gezonde suikerspiegel en zelfs voor je hart. Nutribites bevat 3,8 gram vezels en SuperFoodies 3,38 gram.

Als we naar de samenstelling kijken van de groene sapjes per dagdosering, komt Nutribites voor mij als beste uit de test.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Kwaliteit – Nutribites of SuperFoodies 

Nu gaan we over naar de kwaliteit en van de groene sapjes. De kwaliteit is misschien wel het belangrijkste punt. Je wilt immers zeker weten dat wat je binnenkrijgt daadwerkelijk goed voor je is, lekker is en of je waar krijgt voor je geld.

Als we kijken naar de beloftes die beide merken op hun website doen, kan gezegd worden dat zij allebei erg zeker zijn over hun producten.

Nutribites zegt bijvoorbeeld dat je er bij haar op kunt vertrouwen de hoogste kwaliteit te krijgen. Ben je toch niet tevreden, dan kun je je geld terugkrijgen. Dit merk vindt namelijk dat 100% tevreden klanten het belangrijkst zijn. Zelfs na het openen en gebruiken van het product kun je het volledige aankoopbedrag terugkrijgen.

Ook SuperFoodies belooft de hoogste kwaliteit producten, de beste klantenservice én de mogelijkheid om gratis te retourneren.

Wat opvalt is dat bij beide aanbieders de groene sapjes van uitstekende kwaliteit zijn en heel zeker zijn van hun producten. Dat geeft een hoop vertrouwen bij het kopen van jouw favoriete groene sapje.


Klik hier voor 63% korting!

Aanbod van Nutribites en SuperFoodies

Vervolgens nemen we een kijkje naar het aanbod van beide aanbieders. Mocht je niet op zoek zijn naar een specifiek product, dan is het altijd fijn wanneer een website meerdere opties aanbiedt. Op die manier bepaal je zelf welk product voor jou beter is.

Eerst kijken we naar het aanbod van Nutribites. Hier valt op dat het aanbod niet erg groot is. De volgende producten zijn er verkrijgbaar:

Dit aanbod is misschien niet ideaal wanneer je op zoek bent naar een website met producten om je groene sapjes mee aan te vullen.

Als we vervolgens een kijkje nemen op de websites van SuperFoodies, zien we dat hier het aanbod een stuk groter is. SuperFoodies is veel meer dan alleen een groene sapjes aanbieder en heeft meer weg van een webshop voor een compleet gezond leven. De volgende onderdelen zijn terug te vinden op de website van SuperFoodies:

 • Food
 • Drinks
 • Superfood
 • Eiwitten
 • Supplementen
 • Paddenstoelen
 • Beauty
 • Accessoires
Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Review en ervaringen – Nutribites of SuperFoodies

Soms kunnen reviews je helpen bij het maken van een keuze. De ervaringen van andere klanten zeggen namelijk veel over het product en kunnen je een beter beeld geven van de kwaliteit. Daarom heb ik bij dit groene sapjes onderzoek gekeken naar de ervaringen die klanten hebben met zowel Nutribites als SuperFoodies. Zo lezen we veel over de snelle service, correcte levering en tevredenheid over de smaak van het drankje. Voor het gemak pakken we de Google Reviews erbij en analyseren we de gemiddelde score die daar aangegeven staat.

Eerst werpen we een blik op de score van Nutribites ervaringen. Dit merk scoort vrij hoog. Klanten beoordelen Nutribites namelijk met een 4,5 van de 5. Wat knap!

De gemiddelde SuperFoodies review is ook erg positief. SuperFoodies behaalt een score van 4,6 op de maximaal haalbare score van 5. Daarmee scoort SuperFoodies nét iets beter dan Nutribites green juice. 

De ervaringen van bestaande klanten laten zien dat Nutribites en SuperFoodies kwalitatieve leveranciers.

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Aanbieding – Nutribites of SuperFoodies 

Iedereen vindt een interessante korting of aanbieding natuurlijk mooi meegenomen. Tijdens deze test heb ik uitgezocht of er sprake is van een Nutribites korting of een SuperFoodies aanbieding.

Voor beide merken geldt het volgende. Zowel Nutribites als SuperFoodies hebben af en toe een interessante korting of aanbieding. Blijf jouwpersoonlijkegroei.nl volgen en zo weet je zeker dat je geen enkele aanbieding mist. Je krijgt dan vanzelf een melding wanneer je SuperFoodies of Nutribites green juice kan kopen mét korting.

Uit mijn onderzoek blijkt dat zowel Nutribites als SuperFoodies wel eens aanbiedingen heeft. Op dit moment is de SuperFoodies aanbieding beter. Je krijgt 48% korting + gratis boek met groene recepten. De aanbieding Jesse van der Velde is dus eentje om niet te missen! De groende sapjes van SuperFoodies kopen? Dan is dit mogelijk een goed moment!


Klik hier voor 63% korting!

Nutribites of SuperFoodies: veel gestelde vragen

Is een groen sapje een maaltijdvervanger?

Nee. Je kunt groene sapjes beter gebruiken als tussendoortje, niet om een maaltijd mee te vervangen. Gebruik de poeder in shakes, smoothie of bij andere recepten. Daardoor kom je dagelijks aan het benodigde aantal vitaminen en mineralen en ga je nog beter voor jezelf zorgen.

Wanneer moet ik een groen sapje innemen?

Eigenlijk maakt het moment niet heel veel uit. Het is maar net wat jij zelf prettig vindt. Je kunt dit ‘s ochtends op een lege maag doen of na je ontbijt. Later op de dag is ook mogelijk, Vermijd in elk geval een groen sapje vlak voor bedtijd, omdat je er vaak extra energie van krijgt. Een bekende liefhebber, Jesse van der Velde, neemt elke ochtend een groen sapje.

Hoe lang doe ik met een pot?

Afhankelijk van de grootte van de pot, kun je gemiddeld een maand doen met een pot van 300 gram. Je hebt vaak maximaal 10 gram per dosering nodig en als je één dosering per dag neemt heb je op die manier genoeg voor 30 dagen.

Zijn groene sapjes geschikt voor het hele gezin?

In principe zijn groene sapjes geschikt voor het hele gezin. Over het algemeen wordt wel aangeraden om kinderen jonger dan 6 jaar geen groene sapjes te geven. Houd er rekening mee dat je als volwassene zelf de groene sapjes dient klaar te maken voor je kind(eren). Hierdoor voorkom je dat een kind er onzorgvuldig mee omgaat. (1)

Kan ik groene sapjes nemen als ik zwanger ben?

Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is het niet altijd verstandig om je eetpatroon aan te passen. Natuurlijk zijn groene sapjes een goede aanvulling op je dagelijkse gezondheid. Toch is het in het geval van zwangerschap, het geven van borstvoeding of het hebben van een bepaalde ziekte altijd aan te raden om contact op te nemen met een arts. Hij of zij kan jou beter informeren over jouw persoonlijke situatie.

Nutribites green juice waar te koop?

Nutribites green juice kun je eenvoudig bestellen via de webshop van Nutribites. Maar er zijn ook verschillende fysieke verkooppunten in Nederland aanwezig. 

Superfoodies green juice waar te koop?

Net zoals je Nutribites kunt bestellen via de officiële webshop, kun je ook Superfoodies green juice bestellen via de officiële webshop van SuperFoodies. Naast groene sapjes verkopen ze ook Shambala en Luminous beauty shake.

Welke groene sapje is van Jesse van der Velde?

Jesse van der Velde is misschien wel de bekendste gezondheidscoach van Nederland. Geen wonder waarom zoveel mensen Googelen naar Jesse van der Velde. “Green juice poeder Jesse van der Velde”, “Green juice Jesse van de Velde”… Veel mensen zijn op de hoogte van de groene sapjes van Jesse van der Velde. Maar onder welk merk verkoopt Jesse van der Velde zijn groene sapjes? Misschien weet je het al. Dit is namelijk SuperFoodies! 

Samenvatting Nutribites of SuperFoodies

Nutribites voordelen:

✔️ Goedkoop per dosering

✔️ Smaak is lekkerder dan van SuperFoodies

✔️ Scoort hoger op ingrediënten/samenstelling dan SuperFoodies

✔️ Goede kwaliteit

✔️ Reviewscore 4,5 van 5

SuperFoodies voordelen

✔️ Relatief goedkoper per dosering dan Nutribites

✔️️ Oké smaak

✔️ Prima ingrediënten/samenstelling

✔️ Goede kwaliteit en te combineren met Immunity Support

✔️ Overig aanbod is ook erg breed

✔️ Reviewscore 4.6 van 5

Nutribites of SuperFoodies Review (2022) Greenjuice Test!

Conclusie Nutribites of SuperFoodies

Ben je op zoek naar een goede groentesap? Dan zijn de groene sapjes van zowel Nutribites als SuperFoodies een goede keuze! In feite zijn er eigenlijk geen nadelen te benoemen voor deze aanbieders. Als we dan kijken naar het aanbod valt alleen op dat Nutribites naast de groene sapjes niet een heel breed assortiment heeft. Maar dat is natuurlijk niet wat ik wilde vergelijken in deze test. Daarom laat ik dit verder buiten beschouwing.

Als we een kijkje nemen naar het prijsverschil, aanbod, de kwaliteit, smaak, samenstelling en kortingen, zien we dat Nutribites als winnaar uit de test komt. Nutribites scoort namelijk beter dan SuperFoodies op de belangrijkste punten (samenstelling, kwaliteit en smaak). Opvallend is dat beide merken dicht bij elkaar liggen qua scores. Na deze uitgebreide test is Nutribites toch mijn persoonlijke favoriet geworden.

Nu ben ik ook benieuwd naar jouw ervaring(en). Heb jij weleens de beste green juices geprobeerd? En welk merk scoort voor jou het beste?


Klik hier voor de beste Nutribites deal

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Nutribites of SuperFoodies | Review (2022) | Greenjuice Test!

  Laat een reactie achter

  Op zoek naar de beste Green Juice?

  Kies dan voor: Nutribites