Nutribites of SuperFoodies | Review (2021) | Welke Green Juice is Beter?
12 april 2021 
14 min. leestijd

Nutribites of SuperFoodies | Review (2021) | Welke Green Juice is Beter?

De allerbeste green juice kopen? Dat gaat niet zomaar. Bepalen wat het beste product is voordat je een aankoop doet kan erg lastig zijn. Ook in het geval van green juices is dat zo, onder andere omdat er voor dit product meerdere aanbieders op de markt zijn.

Om jou te helpen welke green juice je moet kopen, vergelijken we in dit artikel de Nutribites Green Juice en SuperFoodies Green Juice met elkaar. Zo kom je er snel achter welke green juice beter is.

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste Nutribites Green Juice deal

Green juice voor een goede gezondheid

Over het algemeen probeer ik zo goed mogelijk op mijn gezondheid te letten. Dit is echter niet altijd zo makkelijk. Soms kom ik dan ook enkele kilo’s aan. Als dat gebeurt, probeer ik deze er zo snel mogelijk weer af te krijgen.

Een gezond eetpatroon is dan essentieel. Laat dit nou net mijn grootste valkuil zijn. Ik ben namelijk geen echte liefhebber van groente en fruit en ben daardoor gauw geneigd om deze producten dan ook te laten staan in de supermarkt. Dit is uiteraard niet erg verstandig. Iedereen moet immers de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.

Een vriend van mij vertelde me kortgeleden hoe ik tóch de nodige voedingsstoffen kan binnenkrijgen, namelijk door middel van green juices. Omdat ik het natuurlijk belangrijk vind om een goede gezondheid te hebben, heb ik alles uitgezocht over wat green juices precies zijn en welke voordelen ze hebben.

Al snel was ik overtuigd! Inmiddels drink sinds enkele weken dagelijks een green juice. Om te ontdekken welke green juice beter is, heb ik van twee verschillende en meest bekende aanbieders green juices gekocht: Nutribites en SuperFoodies. Ben jij ook benieuwd welke green juice als beste uit de test is gekomen? Je vindt het in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wat is green juice?

Niet iedereen is op de hoogte van wat een green juice precies is. Toch is het eigenlijk iets heel simpels. Green Juice is namelijk een gezonde poeder waar je water aan toevoegt om een drankje mee te maken. Met een green juice kun je dan toch je dagelijkse portie aan groente en fruit binnenkrijgen. Green juice is ideaal wanneer je geen liefhebber bent van groente en fruit en er daardoor niet genoeg van binnenkrijgt. Ook wanneer je geen tijd hebt om goed te eten, bijvoorbeeld door een drukke baan, kan een green juice een goede oplossing bieden.

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Over Nutribites en SuperFoodies

Nutribites en SuperFoodies zijn de twee aanbieders die we met elkaar gaan vergelijken. De kans bestaat dat je nog niet bekend bent met deze bedrijven. Daarom stel ik ze hieronder eerst even kort aan je voor.

We beginnen met Nutribites. Nutribites is een bedrijf dat claimt dat ze green juice en supplementen leveren van hoge kwaliteit. Of dat inderdaad het geval is, ontdekken we in dit artikel. Nutribites streeft naar een betere bewustwording van onze gezondheid, voeding en naar een gelukkig leven. Het bedrijf is gevestigd in onze hoofdstad, Amsterdam.

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Door naar SuperFoodies. Ook zij zijn een bedrijf dat zich specialiseert in green juice en supplementen. Op hun website vind je een groot assortiment met supplementen, snacks, gezonde drankjes en meer. Het distributiecentrum van het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer, terwijl het kantoor van SuperFoodies in Landsmeer staat, een plaats iets ten noorden van Amsterdam.

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

 

Prijsverschil Nutribites en SuperFoodies

Kijk jij bij het kiezen van een product vaak als eerst naar de prijs? Dan ben je zeker niet de enige. Zelf betrap ik mij hier ook vaak op. Daarom is het eerste punt waar we de producten op vergelijken de prijs van de green juices.

Allereerst nemen we de prijs van Nutribites onder de loep. Voor een pot van 300 gram betaal je bij Nutribites €47. Nu denk je misschien dat deze prijs aan de hoge kant is, maar dit blijkt mee te vallen wanneer je ontdekt dat je maar 10 gram nodig hebt om één green juice te maken. Dat wil zeggen dat je in totaal 30 green juices kunt maken met een pot van 300 gram. Daarmee betaal je voor één green juice van Nutribites ongeveer €1,57.

Vervolgens gaan we aan de slag met het analyseren van de prijzen van SuperFoodies. Op de website kan ik geen pot vinden van 300 gram, alleen zakjes. Daarom pakken we er een pot van 500 gram SuperFoodies green juice bij. De prijs van deze pot is €69. Ook bij de pot van SuperFoodies heb je 10 gram nodig voor het maken van een green juice. Als we dat omrekenen, betekent dit dat je 50 green juices kunt maken met één pot. Dit komt neer op een bedrag van €1,38 per green juice.

Kijk je dus puur en alleen naar de prijs per green juice? Dan is SuperFoodies het goedkoopst en daarmee de winnaar van deze ronde.

Winnaar: SuperFoodies

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Aanbod van Nutribites en SuperFoodies

Vervolgens nemen we een kijkje naar het aanbod van beide aanbieders. Mocht je niet op zoek zijn naar een specifiek product, dan is het altijd fijn wanneer een website meerdere keuzes aanbiedt. Op die manier bepaal je zelf welk product voor jou beter is.

Eerst kijken we naar het aanbod van Nutribites. Hier valt op dat het aanbod niet erg groot is. De volgende producten zijn te verkrijgen:

 • Krillolie
 • Kurkuma C3
 • Magnesium Bisglycinaat
 • Magnesiumcitraat
 • Multivitamine Speciaal
 • Relax Formule
 • Vitamine C 1000 mg
 • Vitamine D3 (3000 IU)

Misschien niet ideaal wanneer je op zoek bent naar een website met meer producten om je green juices mee aan te vullen.

Als we vervolgens een kijkje nemen op de websites van SuperFoodies, zien we dat hier het aanbod een stuk groter is. SuperFoodies is veel meer dan alleen green juice en heeft meer weg van een webshop voor een gezond leven. Onderdelen op de website:

 • Food
 • Drinks
 • Superfood
 • Eiwitten
 • Supplementen
 • Paddenstoelen
 • Beauty
 • Accessoires

Omdat het in dit artikel puur gaat om het vergelijken van de green juice vind ik het een gelijkspel.

Winnaar: Gelijkspel

Kwaliteit en smaak van Nutribites en SuperFoodies

Nu gaan we over naar de kwaliteit en smaak van de green juices. De kwaliteit is misschien wel het belangrijkste punt. Je wilt immers weten dat de green juice die je binnenkrijgt daadwerkelijk goed voor je is, lekker is en je waar krijgt voor je geld.

Wat opvalt is dat bij beide aanbieders de green juices van uitstekende kwaliteit zijn.

Daarnaast is de smaak van de green juice ook erg belangrijk kan ik je vertellen. De green juices van zowel Nutribites als SuperFoodies smaken goed.

Bij dit onderdeel speelt mijn persoonlijke voorkeur een grote rol. Smaken verschillen immers. Hierdoor kan een persoon de ene green juice lekkerder vinden dan de ander. Omdat het hier gaat om mijn persoonlijke voorkeur, is Nutribites de winnaar.

Winnaar: Nutribites

Samenstelling van Nutribites en SuperFoodies

Laten we eens gaan kijken naar de samenstelling van de verschillende green juices. We vergelijken op basis van een dagdosering van 10 gram.

Energie (Kcal) – Hierin zit een minimaal verschil tussen de green juices. 115 KJ / 27,5 kcal voor Nutribites en 119,3 KJ / 28,5 kcal voor SuperFoodies.

Eiwitten – De eiwitten zijn in het voordeel van Nutribites met 2,6 gram ten opzichte van 1,45 gram bij SuperFoodies.

Koolhydraten – Het aantal koolhydraten vind ik ook erg belangrijk, helemaal binnen een koolhydraatarme levensstijl. Nutribites scoort hier super goed op met slechts 2,2 gram koolhydraten. Bij een green juice van SuperFoodies krijg je 6,9 gram aan koolhydraten binnen.

Vetten – Bij beide green juices zijn de vetten echt minimaal. Zo heeft SuperFoodies 0,21 gram vet en Nutribites 0,3 gram.

Vezels – Vezels zijn super belangrijk voor je algehele gezondheid, een gezonde suikerspiegel en zelfs je hart. Nutribites bevat 3,8 gram vezels en SuperFoodies 3,38 gram.

Als we samenvattend naar de samenstelling kijken van de green juices per dagdosering komt Nutribites als duidelijke winnaar naar voren.

Winnaar: Nutribites

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Kortingen en aanbiedingen Green Juice

Iedereen vindt een interessante korting of aanbieding natuurlijk mooi meegenomen. Tijdens deze test heb ik uitgezocht of er sprake is van Nutribites kortingen en SuperFoodies aanbiedingen.

Om op de hoogte te blijven van aanbiedingen, kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat je geen enkele aanbieding mist en krijg je een melding wanneer je een green juice kan kopen mét korting.

Uit mijn onderzoek blijkt dat zowel Nutribites als SuperFoodies wel eens aanbiedingen heeft. Op dit moment is de SuperFoodies green juice aanbieding beter. Je krijgt 48% green juice korting + gratis boek met groene green juice recepten.

Winnaar: SuperFoodies

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Klantervaringen

Soms kunnen reviews je helpen bij het maken van een keuze. De ervaringen van andere klanten zeggen namelijk veel over het product en kunnen je een beter beeld geven van de kwaliteit. Daarom heb ik bij dit green juice onderzoek gekeken naar de ervaringen die klanten hebben met zowel Nutribites als SuperFoodies. Voor het gemak pakken we de Google Reviews erbij en analyseren we de gemiddelde score die daar aangegeven staat.

Eerst werpen we een blik op de score van Nutribites. Zij scoren vrij hoog. Klanten beoordelen Nutribites namelijk met een 4,5 van de 5. Wat knap!

De reviews van SuperFoodies zijn ook erg positief. Zij behalen een score van 4,6 op de maximaal haalbare score van 5. Daarmee scoren ze nét iets beter dan Nutribites. Daarom is SuperFoodies ook bij dit punt de winnaar.

Winnaar: SuperFoodies

Nutribites of SuperFoodies: wie wordt de winnaar?

Ben je op zoek naar een goede green juice? Dan zijn de green juices van zowel Nutribites als SuperFoodies een goede keuze! Als we een kijkje nemen naar het prijsverschil, aanbod, kwaliteit en smaak, samenstelling en kortingen, zien we dat Nutribites als winnaar uit de test komt. Nutribites scoort namelijk op de belangrijkste punten zoals samenstelling, kwaliteit en smaak beter dan SuperFoodies .

Wel zien we dat er bij veel punten redelijk dicht bij elkaar ligt. Na deze uitgebreide test is Nutribites mijn persoonlijke favoriet.

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste Nutribites Green Juice deal

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download