Nutribites of SuperFoodies | Review (2021) | Welke Green Juice is Beter?
12 augustus 2021 
19 min. leestijd

Nutribites of SuperFoodies | Review (2021) | Welke Green Juice is Beter?

De allerbeste green juice kopen? Dat gaat helaas niet zomaar. Het is lastig om van tevoren te bepalen wat het beste product is. Dat baseer je immers puur op je gevoel of op meningen van anderen. Ook in het geval van het kopen van green juices is het lastig te bepalen welk merk je zou moeten kiezen. Er zijn tal van aanbieders op de markt die allemaal net even anders zijn. Dus welke moet je kiezen?

Om jou te helpen beslissen welke green juice je zou moeten kopen, vergelijk ik in dit artikel de Nutribites Green Juice en SuperFoodies Green Juice met elkaar. Dit zijn twee merken die hoog aangeschreven staan en erg bekend zijn. Ik hoop je op deze manier van goed advies te voorzien, zodat jij er snel achter komt welke green juice beter is en welke het beste bij jou zou passen!

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste Nutribites Green Juice deal

Green juice voor een goede gezondheid

Niet iedereen is op de hoogte van wat een green juice precies is. Toch is het eigenlijk iets heel simpels. Green Juice is namelijk een gezonde poeder waar je water aan toevoegt om een drankje mee te maken. Met een green juice kun je dan toch je dagelijkse portie aan groenten en fruit binnenkrijgen. Green juice is ideaal voor mensen die geen liefhebbers van groenten en fruit zijn en die er daardoor niet genoeg van binnenkrijgen. Het is namelijk wel belangrijk dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, anders kan het niet optimaal functioneren. Ook wanneer je geen tijd hebt om goed te eten, bijvoorbeeld door een drukke baan, kan een green juice een goede oplossing bieden om toch gezond te blijven.

Over het algemeen probeer ik zo goed mogelijk op mijn gezondheid te letten. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Het gebeurt daardoor regelmatig dat ik schommel in gewicht en enkele kilo’s aankom. Als dat gebeurt, probeer ik deze er zo snel mogelijk weer af te krijgen door weer wat beter op mijn voeding te letten.

Een gezond eetpatroon is daarom essentieel. Laat dit nu net mijn grootste valkuil zijn. Ik ben namelijk geen echte liefhebber van groenten en fruit en ik ben daardoor snel geneigd om deze producten te laten staan wanneer ik in de supermarkt ben. Dit is uiteraard niet erg verstandig. Elk lichaam moet immers de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, ook dat van mij.

Een vriend van mij vertelde kortgeleden hoe ik tóch de nodige voedingsstoffen kan binnenkrijgen, namelijk door middel van green juices. Omdat ik het belangrijk vind om een goede gezondheid te hebben, heb ik alles uitgezocht over wat green juices precies zijn en welke voordelen ze hebben.

Al snel was ik overtuigd! Inmiddels drink ik sinds enkele weken dagelijks een green juice. Om te ontdekken welk merk qua green juices beter is, heb ik van twee verschillende aanbieders – en tevens de meest bekende – green juices gekocht: Nutribites en SuperFoodies. Ben jij benieuwd welke green juice als beste uit de test is gekomen? Je vindt mijn resultaten en mening in dit artikel. Lees dus snel verder!

Kennismaken met Nutribites en SuperFoodies

Nutribites en SuperFoodies zijn de twee aanbieders die ik met elkaar ga vergelijken. De kans bestaat dat je nog niet bekend bent met deze bedrijven. Daarom stel ik ze hieronder eerst even kort aan je voor.

We beginnen met een aanbieder van green juice: Nutribites. Dit is een bedrijf dat claimt dat zij green juice en supplementen van hoge kwaliteit levert. Of dat inderdaad het geval is, ontdekken we in dit artikel. Nutribites streeft naar een betere bewustwording van onze gezondheid en voeding en naar een gelukkig(er) leven. Het bedrijf is gevestigd in onze hoofdstad, Amsterdam.

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Op naar SuperFoodies. Ook dit is een bedrijf dat zich specialiseert in green juice en supplementen. Op haar website vind je een groot assortiment met supplementen, snacks, gezonde drankjes en meer. Het distributiecentrum van het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer, terwijl het kantoor van SuperFoodies in Landsmeer staat, een plaats iets ten noorden van Amsterdam.

Prijs - Nutribites of SuperFoodies 

Kijk jij bij het kiezen van een product vaak als eerst naar de prijs? Dan ben je zeker niet de enige. Ik betrap mezelf hier ook vaak op. Daarom is het eerste punt waar we de producten op vergelijken de prijs van de green juices.

Allereerst nemen we de prijs van Nutribites onder de loep. Voor een pot van 300 gram betaal je bij Nutribites €47. Nu denk je misschien dat deze prijs aan de hoge kant is, maar dit blijkt mee te vallen wanneer je ontdekt dat je maar 10 gram nodig hebt om één green juice te maken. Dat wil zeggen dat je in totaal 30 green juices kunt maken met een pot van 300 gram. Daarmee betaal je voor één green juice van Nutribites ongeveer €1,57.

Vervolgens gaan we aan de slag met het analyseren van de prijzen van SuperFoodies. Op de website kan ik geen pot vinden van 300 gram, alleen zakjes. Daarom pakken we er een pot van 500 gram SuperFoodies green juice bij. De prijs van deze pot is €69. Ook bij de pot van SuperFoodies heb je 10 gram nodig voor het maken van een green juice. Als we dat omrekenen, betekent dit dat je 50 green juices kunt maken met één pot. Dit komt neer op een bedrag van €1,38 per green juice.

Kijk je dus puur en alleen naar de prijs per green juice? Dan is SuperFoodies green juice kopen net een fractie goedkoper per glas green juice.

Nutribites Green Juice of SuperFoodies Green Juice | Welke Green Juice is beter?

Smaak - Nutribites of SuperFoodies 

Ook niet geheel onbelangrijk wanneer het op eten en drinken aankomt, is de smaak van een product. Een green juice kan nog zo gezond zijn, maar als de smaak niet oké is, haak ik snel af. En jij waarschijnlijk ook! Daarom vind ik dit ook een belangrijk punt in de vergelijkingstest. 

Nutribites noemt zichzelf de ‘best smakende green juice’. Dit wordt ook beaamd in enkele Nutribites ervaringen van klanten. 

Voor SuperFoodies green juice geldt dat de meningen nogal verdeeld zijn, maar dit kan natuurlijk ook liggen aan persoonlijke voorkeur. Als je niet zo houdt van de smaak van groenten, zal je een green juice niet zo snel als ‘lekker’ bestempelen. 

Bij dit onderdeel speelt mijn persoonlijke voorkeur daarom een grote rol. De green juices van Nutribites vind ik persoonlijk lekkerder smaken. Omdat het hier gaat om mijn persoonlijke voorkeur, denk ik dat je de smaak het beste zelf kan ervaren.

Mijn tip: leng niet elke green juice aan met water, maar probeer het ook eens te verwerken in een smoothie. Op die manier kun je met de smaak variëren en ontdek je vanzelf wat het beste bij jou past en wat jij het lekkerst vindt.

Nutribites of Superfoodies | Welke Green Juice is de Beste?

Ingrediënten / samenstelling - Nutribites of SuperFoodies 

Laten we eens gaan kijken naar de samenstelling van de verschillende green juices. We vergelijken op basis van een dagdosering van 10 gram.

 • Energie (Kcal) – Hierin zit een minimaal verschil tussen de green juices. 115 KJ / 27,5 kcal voor Nutribites en 119,3 KJ / 28,5 kcal voor SuperFoodies.
 • Eiwitten – De eiwitten zijn in het voordeel van Nutribites met 2,6 gram ten opzichte van 1,45 gram bij SuperFoodies.
 • Koolhydraten – Het aantal koolhydraten vind ik ook erg belangrijk, helemaal binnen een koolhydraatarme levensstijl. Nutribites scoort hier super goed op met slechts 2,2 gram koolhydraten. Bij een green juice van SuperFoodies krijg je 6,9 gram aan koolhydraten binnen.
 • Vetten – Bij beide green juices zijn de vetten echt minimaal. Zo heeft SuperFoodies 0,21 gram vet en Nutribites 0,3 gram.
 • Vezels – Vezels zijn super belangrijk voor je algehele gezondheid, een gezonde suikerspiegel en zelfs voor je hart. Nutribites bevat 3,8 gram vezels en SuperFoodies 3,38 gram.

Als we naar de samenstelling kijken van de green juices per dagdosering, komt Nutribites voor mij als beste uit de test.

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Kwaliteit - Nutribites of SuperFoodies 

Nu gaan we over naar de kwaliteit en van de green juices. De kwaliteit is misschien wel het belangrijkste punt. Je wilt immers zeker weten of de green juice die je binnenkrijgt daadwerkelijk goed voor je is, lekker is en of je waar krijgt voor je geld.

Als we kijken naar de beloftes die beide merken op hun website doen, kan gezegd worden dat zij allebei erg zeker zijn over hun producten.

Nutribites zegt bijvoorbeeld dat je er bij haar op kunt vertrouwen de hoogste kwaliteit te krijgen. Ben je toch niet tevreden, dan kun je je geld terugkrijgen. Dit merk vindt namelijk dat 100% tevreden klanten het belangrijkst zijn. Zelfs na het openen en gebruiken van het product kun je het volledige aankoopbedrag terugkrijgen.

Ook SuperFoodies belooft de hoogste kwaliteit producten, de beste klantenservice én de mogelijkheid om gratis te retourneren.

Wat opvalt is dat bij beide aanbieders de green juices van uitstekende kwaliteit zijn en heel zeker zijn van hun producten. Dat geef een hoop vertrouwen bij het kopen van jouw favoriete green juice.

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste SuperFoodies Green Juice deal

Aanbod van Nutribites en SuperFoodies

Vervolgens nemen we een kijkje naar het aanbod van beide aanbieders. Mocht je niet op zoek zijn naar een specifiek product, dan is het altijd fijn wanneer een website meerdere opties aanbiedt. Op die manier bepaal je zelf welk product voor jou beter is.

Eerst kijken we naar het aanbod van Nutribites. Hier valt op dat het aanbod niet erg groot is. De volgende producten zijn er verkrijgbaar:

 • Krillolie
 • Kurkuma C3
 • Magnesium Bisglycinaat
 • Magnesiumcitraat
 • Multivitamine Speciaal
 • Relax Formule
 • Vitamine C 1000 mg
 • Vitamine D3 (3000 IU)

Dit aanbod is misschien niet ideaal wanneer je op zoek bent naar een website met producten om je green juices mee aan te vullen.

Als we vervolgens een kijkje nemen op de websites van SuperFoodies, zien we dat hier het aanbod een stuk groter is. SuperFoodies is veel meer dan alleen een green juice aanbieder en heeft meer weg van een webshop voor een compleet gezond leven. De volgende onderdelen zijn terug te vinden op de website:

 • Food
 • Drinks
 • Superfood
 • Eiwitten
 • Supplementen
 • Paddenstoelen
 • Beauty
 • Accessoires

Review en ervaringen - Nutribites of SuperFoodies

Soms kunnen reviews je helpen bij het maken van een keuze. De ervaringen van andere klanten zeggen namelijk veel over het product en kunnen je een beter beeld geven van de kwaliteit. Daarom heb ik bij dit green juice onderzoek gekeken naar de ervaringen die klanten hebben met zowel Nutribites als SuperFoodies. Voor het gemak pakken we de Google Reviews erbij en analyseren we de gemiddelde score die daar aangegeven staat.

Eerst werpen we een blik op de score van Nutribites ervaringen. Dit merk scoort vrij hoog. Klanten beoordelen Nutribites namelijk met een 4,5 van de 5. Wat knap!

De gemiddelde green juice SuperFoodies review is ook erg positief. Zij behaalt een score van 4,6 op de maximaal haalbare score van 5. Daarmee scoort zij nét iets beter dan Nutribites. 

De ervaringen van bestaande klanten laten zien dat Nutribites en SuperFoodies kwalitatieve leveranciers zijn van green juice.

Aanbieding - Nutribites of SuperFoodies 

Iedereen vindt een interessante korting of green juice aanbieding natuurlijk mooi meegenomen. Tijdens deze test heb ik uitgezocht of er sprake is van een Nutribites korting of een green juice SuperFoodies aanbieding.

Voor beide merken geldt het volgende. Zowel Nutribites als SuperFoodies hebben af en toe een interessante korting of green juice aanbieding. Blijf jouwpersoonlijkegroei.nl volgen en zo weet je zeker dat je geen enkele green juice aanbieding mist. Je krijgt dan vanzelf een melding wanneer je green juice Superfoodies of green juice Nutribites kan kopen mét korting.

Uit mijn onderzoek blijkt dat zowel Nutribites als SuperFoodies wel eens aanbiedingen heeft. Op dit moment is de SuperFoodies green juice aanbieding beter. Je krijgt 48% green juice korting + gratis boek met groene green juice recepten. De green juice aanbieding Jesse van der Velde is dus eentje om niet te missen! De Green Juice SuperFoodies kopen? Dan is dit mogelijk een goed moment!

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste SuperFoodies Green Juice deal

Nutribites of SuperFoodies: veel gestelde vragen

1. Is een green juice een maaltijdvervanger?

Nee. Je kunt green juices beter gebruiken als tussendoortje, niet om een maaltijd mee te vervangen. Gebruik de green juice poeder in shakes, smoothies of bij andere recepten. Daardoor kom je dagelijks aan het benodigde aantal vitaminen en mineralen en ga je nog beter voor jezelf zorgen.

2. Wanneer moet ik een green juice innemen?

Eigenlijk maakt het moment niet heel veel uit. Het is maar net wat jij zelf prettig vindt. Je kunt dit ‘s ochtends op een lege maag doen of na je ontbijt. Later op de dag is ook mogelijk, Vermijd in elk geval een green juice vlak voor bedtijd, omdat je er vaak extra energie van krijgt. Een bekende liefhebber van green juice, Jesse van der Velde, neemt green juice ook elke ochtend in.

3. Hoe lang doe ik met een pot green juice?

Afhankelijk van de grootte van de pot, kun je gemiddeld een maand doen met een pot van 300 gram. Je hebt vaak maximaal 10 gram per dosering nodig en als je één dosering per dag neemt heb je op die manier genoeg voor 30 dagen.

4. Zijn green juices geschikt voor het hele gezin?

In principe zijn green juices geschikt voor het hele gezin. Over het algemeen wordt wel aangeraden om kinderen jonger dan 6 jaar geen green juices te geven. Houd er rekening mee dat je als volwassene zelf de green juice dient klaar te maken voor je kind(eren). Hierdoor voorkom je dat een kind er onzorgvuldig mee omgaat.

5. Kan ik green juice nemen als ik zwanger ben?

Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is het niet altijd verstandig om je eetpatroon aan te passen. Natuurlijk zijn green juices een goede aanvulling op je dagelijkse gezondheid. Toch is het in het geval van zwangerschap, het geven van borstvoeding of het hebben van een bepaalde ziekte altijd aan te raden om contact op te nemen met een arts. Hij of zij kan jou beter informeren over jouw persoonlijke situatie.

6. Nutribites green juice waar te koop?

Nutribites green juice kun je eenvoudig bestellen via de webshop van Nutribites. Maar er zijn ook verschillende fysieke verkooppunten in Nederland aanwezig. 

7. Superfoodies green juice waar te koop?

Net zoals je Nutribites kunt bestellen via de officiële webshop, kun je ook Superfoodies green juice bestellen via de officiële webshop van SuperFoodies. Naast green juice verkopen ze ook Shambala en Luminous beauty shake.

8. Welke green juice is van Jesse van der Velde?

Jesse van der Velde is misschien wel de bekendste gezondheidscoach van Nederland. Geen wonder waarom zoveel mensen Googelen naar Jesse van der Velde. “Green juice poeder Jesse van der Velde”, “Green juice Jesse van de Velde”… Veel mensen zijn op de hoogte van de green juice van Jesse van der Velde. Maar onder welk merk verkoopt Jesse van der Velde zijn green juices? Misschien weet je het al. Dit is namelijk SuperFoodies! 

Samenvatting Nutribites of SuperFoodies

Nutribites voordelen:

✔️ Goedkoop per dosering

✔️ Smaak is lekkerder dan van SuperFoodies

✔️ Scoort hoger op ingrediënten/samenstelling dan SuperFoodies

✔️ Goede kwaliteit

✔️ Reviewscore 4,5 van 5

SuperFoodies voordelen

✔️ Relatief goedkoper per dosering dan Nutribites

✔️️ Oké smaak

✔️ Prima ingrediënten/samenstelling

✔️ Goede kwaliteit

✔️ Overig aanbod is ook erg breed

✔️ Reviewscore 4.6 van 5

Conclusie Nutribites of SuperFoodies green juice

Ben je op zoek naar een goede green juice? Dan zijn de green juices van zowel Nutribites als SuperFoodies een goede keuze! In feite zijn er eigenlijk geen nadelen te benoemen voor deze aanbieders. Als we dan kijken naar het aanbod valt alleen op dat Nutribites naast green juices niet een heel breed assortiment heeft. Maar dat is natuurlijk niet wat ik wilde vergelijken in deze test. Daarom laat ik dit verder buiten beschouwing.

Als we een kijkje nemen naar het prijsverschil, green juice aanbod, de kwaliteit, smaak, samenstelling en kortingen, zien we dat Nutribites als winnaar uit de test komt. Nutribites scoort namelijk beter dan SuperFoodies op de belangrijkste punten (samenstelling, kwaliteit en smaak). Opvallend is dat beide merken opvallend dicht bij elkaar liggen qua scores. Na deze uitgebreide test is Nutribites toch mijn persoonlijke favoriet geworden.

Nu ben ik ook benieuwd naar jouw ervaring(en). Heb jij weleens de beste green juices geprobeerd? En welk merk scoort voor jou het beste?

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste Nutribites Green Juice deal

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download