In dit artikel

NLP | Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren!

NLP | Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren!

In dit artikel

Succesvol en gelukkig leven, wie heeft die wens niet? Het is een kunst om succesvol en gelukkig te leven, maar door het toepassen van de juiste methode gaat dit jou ongetwijfeld lukken. Je wilt tenslotte dolgraag een prettige persoonlijke ontwikkeling, maar er zijn altijd redenen waarom dit niet werkt. Sommige gebeurtenissen tasten het vermogen aan om je te ontwikkelen en van het leven te genieten. Gelukkig kun je daar iets aan doen, bijvoorbeeld met een NLP opleiding. Wat is dit voor methodiek en wat levert dit jou op? Ik vertel je er graag meer over in dit blogartikel.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is NLP?

Wat is nu eigenlijk de NLP betekenis? De afkorting NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een methode om inzage te krijgen in de motivaties en drijfveren van je handelen. NLP werkt krachtig en snel en heeft als uitgangspunt dat jij van het leven mag genieten. Hoe meer inzage jij hebt in (on)bewust gedrag, hoe eenvoudiger het wordt om bepaalde zaken aan te passen of te veranderen. Daarom wordt NLP op allerlei manieren toegepast in het dagelijks leven. Bedrijven werken er mee, maar de methodiek kan ook van pas komen in je persoonlijk bestaan.

Geschiedenis van NLP

NLP is in de jaren zeventig van de vorige eeuw bedacht door een hoogleraar en student computerwetenschappen. John Grinder en Richard Bandler gingen samen op zoek naar de processen van communicatie en verandering. De belangrijkste conclusie uit hun onderzoek? Het communicatieproces tussen mensen is gebaseerd op neuropsychologie, cybernetica en taal. Bovendien deden ze de opmerkelijke ontdekking dat je dit proces op positieve wijze kunt beïnvloeden. Daarom kreeg het de naam Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Hoewel de methodiek nog relatief jong is, wordt NLP wel degelijk onderschreven door een flink aantal wetenschappers. Er zijn ook al redelijk wat NLP boeken verschenen de laatste jaren. Overzicht NLP boeken –>

Hoe werkt NLP?

Tijdens een NLP opleiding of een NLP training kom je er snel genoeg achter hoe de methodiek werkt, maar ik leg de NLP betekenis ook graag persoonlijk aan jou uit in dit blogartikel. Want hoe werkt NLP in de praktijk?

Bij NLP ga je aan de aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens. Het doel is om je bewust te worden van de invloed dit heeft op je dagelijks leven en functioneren. Je ontdekt bijvoorbeeld de impact van een herinnering, gebeurtenis of opmerking. NLP heeft als doel om die situatie op een andere manier te bekijken. Hierdoor ga je anders om in wat je hebt meegemaakt en verandert ook je kijk structureel op allerlei andere zaken. Het is verder goed om te weten dat NLP zich niet richt op de problemen die je ervaart, maar veel meer op de oplossingen die in het verschiet liggen. Met jouw inzet kun je op korte termijn succesvolle resultaten behalen.

Belangrijke NLP technieken

Nu je weet wat NLP precies is, kan het handig zijn om ook te weten hoe dat concept precies in zijn werk gaat in de praktijk. Er zijn ontelbare NLP technieken die je kunt gebruiken, en in een NLP training zal je een groot deel daarvan ook actief aanleren. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de 5 bekendste NLP technieken:

1. Rapport 

Een gebrek aan ‘rapport’ kan voor veel problemen zorgen in relaties en communicatie met anderen, zoals ruzie, meningsverschillen, onbegrip en confrontatie. Het kunnen aangaan van ‘rapport’ is eigenlijk de vaardigheid om met anderen op dezelfde golflengte te kunnen komen.

Het heeft een invloed op je relaties met zakenpartners, familie, vrienden en eigenlijk iedereen. Vaak wordt rapport gezien als een manier van spiegelen, waarbij je de ander voor een stuk beïnvloedt door diens gedrag te spiegelen. In essentie gaat het echter nog veel verder en komen er technieken bij kijken als lichaamstaal, backtracking, cross-over matching en meer.

2. Dissociatie 

Ook dissociatie is een belangrijke NLP techniek, aangezien het je de kans geeft om je los te maken van negatieve emoties. Als we als mens iets vervelends tegenkomen of een nare gebeurtenis ervaren, dan bestaat het risico dat we ook in een negatieve spiraal van destructieve emoties terechtkomen. 

Dankzij dissociatie kan je gebeurtenissen loskoppelen van de negatieve emotie die je erbij voelt, waardoor je die spiraal ontwijkt en dus positieve gewoontes kunt aanleren.

NLP Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren

3. Herkadering

Vervolgens is er herkadering, de vaardigheid om negatieve situaties vanuit een ander perspectief te zien. Hierdoor kan je er dus gemakkelijker mee omgaan. Als je je bijvoorbeeld normaal gezien machteloos voelt in een bepaalde situatie, kan herkadering je helpen om terug in je kracht te komen.

Herkadering kan als NLP techniek ingezet worden bij kleine en grote problemen, van traumatische ervaringen tot het verliezen van je baan of het overlijden van een naaste.

4. Hypnose

Hypnose wordt vaak afgedaan als iets magisch of mysterieus, maar eigenlijk is er wel degelijk een wetenschappelijke basis voor. De ontwikkelaars van NLP, Dr. John Grinder en Dr. Richard Bandler, hebben hypnose duidelijk in kaart gebracht:

Hypnose is een verzameling systematische taalpatronen en non-verbale methodes die gebruikt kunnen worden voor het in trance brengen van jezelf of anderen.”

Hierdoor kan je veranderingen teweeg brengen en problemen oplossen, zoals het wegnemen van innerlijke belemmeringen. Ook is hypnose een goede NLP techniek om je reeds bestaande kwaliteiten te versterken en vaardigheden te activeren!

5. Overtuigingen veranderen

Ten slotte kan je met NLP ook overtuigingen veranderen, die je misschien tot nu toe hebben beperkt in je mogelijkheden en kansen. Al vanaf het moment dat we geboren worden, ontwikkelen we vooroordelen, overtuigingen en perceptuele filters die voor een groot deel bepalen hoe we de wereld, anderen en onszelf zien.

“Of je nu denkt of je iets kunt of niet, je hebt waarschijnlijk in beide gevallen gelijk.”

Bepaalde overtuigingen zijn functioneel en zelfs belangrijk, maar vele zijn beperkend. Dankzij NLP technieken kan je positieve overtuigingen in je hersenen ‘inplanten’. Enkele van de bekendste technieken hiervoor zijn:

 • Hypnose
 • N-step reframe
 • Tijdlijnen
 • Change Personal History
NLP Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren

Wat zijn NLP voordelen en NLP nadelen?

NLP is in theorie erg interessant, maar pas als we het in de praktijk gaan toepassen zijn we er ook daadwerkelijk iets mee. Als je een neurolinguïstisch programmeren cursus volgt, dan kan je rekenen op een aantal belangrijke effecten op je leven:

1. Je bereikt persoonlijke doelen gemakkelijker

Vaak worden we bij het proberen bereiken van persoonlijke doelen tegengehouden door vervelende omstandigheden, maar nog vaker liggen onze eigen gedachte- en gedragspatronen aan de basis. Als je je persoonlijke ambities waar wilt maken, is het dus de moeite waard om op zoek te gaan naar die patronen waarvan je je misschien niet eens bewust bent.

Neuro linguïstisch programmeren is daarvoor een handig hulpmiddel, omdat het die patronen blootlegt en je de mogelijkheid geeft om ze te veranderen. Het gevolg is dat je destructief gedrag in constructief gedrag kunt veranderen – en dat er je dus niets meer tegenhoudt om je doelen te bereiken! 

2. Je hebt je persoonlijke leven meer onder controle

Hetzelfde geldt voor ons persoonlijke leven: hoe meer we slaaf zijn van en ondergeschikt zijn aan onze patronen in relaties op het vlak van werk, familie en andere zaken, hoe minder controle we erover hebben. Er zijn natuurlijk altijd zaken die je niet kunt controleren of in de hand hebben, maar dankzij neuro linguïstisch programmeren krijg je ten minste meer vat op hoe je zelf in het leven staat.

Door je manier van omgaan met en kijken naar gebeurtenissen, mensen en het leven te veranderen, word je ook minder van je stuk gebracht door die dingen. En dat kan een gevoel van controle geven dat je helpt om te blijven groeien als mens!

3. Je kan stress verlagen met NLP

Een bijeffect hiervan is natuurlijk dat je heel wat minder stress ervaart, op alle mogelijke vlakken. Met neuro linguïstisch programmeren heb je meer vat op je eigen gedachten, vooral de negatieve. Als je je hiervan echter niet bewust bent, hebben ze macht over jou. Creëer je meer bewustzijn dankzij een NLP training, dan besef je dat gedachten en patronen niet jouw baas zijn. Jij bent hun baas!

Hierdoor verval je minder snel in negatieve gedachtespiralen die jou anders onderuit zouden halen. Je kan gemakkelijker op een vredevolle manier met tegenslagen omgaan, waardoor je dus ook een heleboel stress vermijdt. 

NLP Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren

4. Je presteert beter op alle vlakken

Wat is het belangrijkste gevolg van minder stress? Je kan veel helderder denken, je lichaam voelt lichter en fitter en dat heeft ongetwijfeld een invloed op je prestaties. Door NLP maak je als het ware hersenruimte vrij, doordat je komaf maakt met de negatieve invloed van gedachten en gedragspatronen. 

Je hebt hierdoor mentale energie over, en dat vertaalt zich ook in meer lichamelijke energie. Beide hangen immers aan elkaar vast. Al je projecten, van werk tot relaties en sport, zullen hierdoor gemakkelijker lopen! 

5. Je krijgt meer inzicht in de denkwijze van anderen

Ten slotte kan je dankzij neuro linguïstisch programmeren veel meer inzicht krijgen in de denkwijze en gedragspatronen van anderen. Om te zeggen dat je controle zou hebben over wat anderen denken en doen, zou natuurlijk overdreven zijn, maar een NLP opleiding kan je wel helpen om beter te begrijpen waarom andere mensen denken wat ze denken en doen wat ze doen.

Mensen zijn sociale wezens, en anderen op een dieper niveau begrijpen is essentieel om te overleven en persoonlijk te groeien. Dankzij NLP krijg je meer inzicht in de denkwijze van mensen om je heen, waardoor je betere relaties met je kunt opbouwen.

Vervolgens vind je nog enkele andere voordelen van neuro linguïstisch programmeren, die een NLP cursus de moeite waard maken:

 • Je verbetert je prestaties en leert op meer effectieve wijze communiceren.
 • Je ontdekt hoe een ander denkt en kiest ervoor om dit meer te respecteren.
 • Je leert beter omgaan met conflicten en hanteert een meer oplossingsgerichte houding.
 • Je komt meer in balans met jezelf zodat er vrede ontstaat.

Naast voordelen zijn er ook mensen die NLP als negatief ervaren en die punten wil ik ook graag benoemen:

 • Veel mensen en professionals vinden dat NLP niet wetenschappelijk is bewezen.
 • NLP is geen psychotherapie, maar wordt wel vaak op die manier ingezet. De methodiek is echter niet geschikt om psychische stoornissen aan te pakken.
 • NLP is gericht op snelle resultaten en dit staat soms een duurzame verandering of aanpak een beetje in de weg.

Wat kun je met NLP?

NLP pas je zowel theoretisch als praktisch toe. Vanuit een NLP boek of NLP cursus leer je het toepassen op jezelf, je relaties, maar ook in je werk. De methodiek zet je in voor het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag. Bovendien helpt het je om effectiever te communiceren met de mensen in je privéleven en zakelijke bestaan. Tot slot heeft NLP een positieve uitwerking op het stimuleren en motiveren van andere mensen in je omgeving. En daarmee vang je twee vliegen in één klap!

Hieronder een duidelijk overzicht van de functies van NLP in het dagelijkse leven, en wat meer uitleg:

1. Je gedrag, gedachten en stemming beïnvloeden

Vaak wordt NLP gezien als een wondermiddel voor het beïnvloeden van het eigen gedrag, stemmingen en gedachten maar het is natuurlijk niet meer dan gewoon een hulpmiddel. Toch kan het een handige tool zijn, aangezien ieders stemmingen, gedrag en gedachten een neurologische basis hebben. Als je een invloed kunt uitoefenen op die basis, dan beïnvloed je ook het resultaat.

Door middel van NLP technieken leer je je hersenen om op een andere manier met ervaringen en prikkels om te gaan, zo ver zelfs dat het uiteindelijk en automatisch proces wordt. Zo kan je dus eigenlijk écht een deel van jouw patronen, die voorheen destructief waren, omzetten in iets constructiefs. 

Vaak wordt bij NLP studies ook onderzoek gedaan naar het belang van de intentie die achter gedrag schuilt. Mensen doen soms dingen die niet goed zijn vanwege een specifieke onderliggende intentie. Dankzij NLP kunnen ze die intentie weer bewust maken en die nog altijd proberen te bereiken, maar wel via een andere manier van handelen.

NLP Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren

2. Beter communiceren met anderen

Daarbij kan NLP ook helpen bij het verbeteren van de communicatie met andere mensen. Dankzij NLP kan je immers aanleren hoe je met bepaalde mensen in bepaalde situaties moet communiceren, zodat je meer harmonie teweegbrengt tussen de verschillende partijen.

Een NLP coach kan je op die manier helpen om duurzamere relaties aan te gaan met de mensen om je heen. Of het nu gaat om een vriend, je partner of een zakelijk contact. Doordat je weet waar een ander (vaak onderbewust) behoefte aan heeft op relatie-vlak, kan je die persoon ook een vervuld gevoel geven met de juiste respons in een conversatie.

Het gevolg is dat je vredevol kunt communiceren, en dat is natuurlijk alleen maar positief voor het onderhouden van relaties waar jij én de ander iets aan hebben!

3. Andere mensen stimuleren en motiveren

Het voordeel van goede communicatie met anderen is natuurlijk niet enkel dat je harmonieuze relaties kunt opbouwen met je naasten of zakelijke contacten. Ook kan je hierdoor die mensen stimuleren, motiveren en inspireren om actie te ondernemen en hun eigen gedrag of gedachten te veranderen.

Dit is interessant als je bijvoorbeeld bedrijfsleider bent en een positieve werksfeer wilt teweegbrengen, of je werknemers wilt motiveren om zelf oplossingen voor problemen te zoeken. Ook kan het ervoor zorgen dat je je partner kunt motiveren om aan zichzelf te werken, of bepaalde persoonlijke doelen te bereiken.

Communicatie is het begin van verandering, maar motivatie en inspiratie zijn écht onmisbaar. Bij het volgen van een NLP opleiding of cursus met een NLP coach leer je al het nodige om zowel de conversatie met jezelf als met anderen te verbeteren. De gevolgen daarvan op de kwaliteit van je relaties én het dagelijkse leven zijn ongelofelijk!

NLP Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren

Het belang van goede NLP opleidingen

NLP is in theorie al op veel vlakken een ingewikkeld concept, maar als je het in de praktijk wilt toepassen is het een échte uitdaging. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om NLP aan te leren, bijvoorbeeld door middel van een NLP coach of practitioner.

De voordelen van zo’n NLP training reiken erg ver:

1. Je leert specifieke technieken aan

De basis van NLP is het toepassen van efficiënte technieken om zowel je eigen brein, gedrag en stemmingen als dat van anderen beter te begrijpen en positief te beïnvloeden. Het gaat immers niet om een soort van ‘mind control’, maar wel om een wetenschap die via heel toegankelijk methodes de manier waarop hersenen werken kan verbeteren.

Deze technieken kunnen verschillende zaken inhouden: van het gebruiken van een soort mantra tijdens stresssituaties tot het doen van diepgaand onderzoek naar jezelf op psychologisch vlak, alles kan. Veel van deze technieken leer je aan tijdens een NLP cursus.

2. Je kan NLP methodes praktisch toepassen

Pas als je die theorie van NLP kunt toepassen, kan je ook daadwerkelijk zeggen dat je ze onder de knie hebt. Veel NLP opleidingen maken gebruik van een praktische component, waarbij je de in theorie aangeleerde technieken uitprobeert. Dit is een essentiële stap.

Zo kan je verschillende manieren van communiceren toepassen bij het aangaan van conversaties, zodat je precies weet wat de gevolgen ervan zijn op je relaties. Een NLP trainer beschikt over alle kennis en ervaring om je hierbij te begeleiden!

3. Je ervaart direct een positief effect

Juist doordat zo’n NLP training vaak intensief en diepgaand is, kan je meteen resultaten verwachten van de technieken die je aanleert. Het voordeel is dat je niet alleen weet hoe je je gedrag, stemming en gedachten kunt beïnvloeden, maar dat je ook weet hoe die mechanismes precies werken. 

Het resultaat is dat je je eigen leven snel kunt zien veranderen in positieve zin, gewoon doordat je weet hoe de hersenen, gedrags- en gedachtepatronen werken. En dat snelle resultaat is natuurlijk een extra motivatie om je in te zetten voor NLP training!

NLP Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren

Interessante boeken en cursussen over NLP

Als je beseft wat NLP allemaal voor je kan doen op zoveel verschillende vlakken, dan wil je misschien wat meer te weten komen over het onderwerp. Zoals vermeld bestaan er NLP trainingen die je helemaal onderdompelen in de wereld van neuro linguïstisch programmeren, zodat je de technieken onder controle hebt en je leven ook daadwerkelijk kunt veranderen. Eén daarvan is NLP college, waarover je hier een interessante review en meer informatie kunt vinden. 

Daarnaast bestaan er ook heel wat boeken over NLP die de moeite waard zijn. Het lijstje is oneindig, maar hieronder vind je toch enkele interessante:

NLP boeken geven je allemaal natuurlijk dezelfde theoretische basis, maar vaak hebben ze een andere invalshoek die je tot inzicht kunnen brengen over het belang en de werkwijze van neuro linguïstisch programmeren!

Neuro Linguïstisch Programmeren

Als je al even met persoonlijke groei en het verbeteren van je communicatie bezig bent, dan is neuro linguïstisch programmeren, ook wel NLP genoemd, ongetwijfeld geen onbekende term meer voor jou. Neuro Linguïstisch Programmeren is één van de bekendste methodes op het vlak van communicatie en persoonlijke ontwikkeling, en wordt als volgt omschreven:

“De wetenschap die zich actief bezighoudt met het bewust maken van anders onbewuste denkprocessen.”

Vaak wordt Neuro Linguïstisch Programmeren beschouwd als een handleiding voor de hersenen. Door middel van speciale technieken kan je met neuro linguïstisch programmeren leren om beter te communiceren..

…met jezelf

….en met anderen!

Het gaat om technieken die je helpen om je eigen effectiviteit in communicatie te verbeteren. Ten slotte biedt Neuro Linguïstisch Programmeren ook concrete hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag én dat van anderen. En dat is natuurlijk belangrijk als we dat gedrag willen veranderen om méér uit ons leven te halen!

De geschiedenis van neuro linguïstisch programmeren

De betekenis van neuro linguïstisch programmeren kan pas volledig worden begrepen als er ook wat meer wordt gezegd over de geschiedenis. In de jaren 70 waren er wetenschappers die heel succesvolle mensen bestudeerden, en op zoek gingen naar bepaalde structuren die tot hun succes bijdroegen.

Deze structuren werden vervolgens ondergebracht in technieken en modellen, waardoor ze gemakkelijker door anderen konden worden aangeleerd. Het resultaat was dat de formule voor ‘succes’ in zekere zin snel en efficiënt kon worden aangeleerd!

Wat houdt neuro linguïstisch programmeren in?

Neuro linguïstisch programmeren is voor veel mensen een complexe term, die voor nogal wat verwarring kan zorgen. Het is daarom misschien geen slecht idee om de term zelf te ontleden:

Neuro heeft betrekking op onze hersenen, of neurologisch apparaat, dat ons denken, doen en voelen grotendeels bepaalt.

Linguïstisch duidt op de manier waarop we met onszelf én anderen communiceren, op verbaal en non-verbaal niveau.

Programmeren betekent dat we ons eigen leven én dat van anderen kunnen veranderen als we ook de manier waarop we onze hersenen aansturen, veranderen.

NLP is dus een concept met vele luiken en aspecten, die allemaal samen komen en technieken bieden om ons leven te veranderen. Bekijk ook eens de mini cursussen van MindsetFlix. Maar wat is nu het nut van neuro linguïstisch programmeren, en wat kun je er mee?

De toepassingen van neuro linguïstisch programmeren

Neuro Linguïstisch Programmeren wordt doorgaans toegepast in tal van situaties, en voor iedereen is er een ander motief. Hieronder vind je enkele van de meest voorkomende toepassingen van NLP:

 • Werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Een betere balans creëren tussen he privéleven en je werk.
 • Beter met anderen kunnen communiceren en samenwerken.
 • Meer voldoening halen uit je carrière en meer succes verkrijgen.
 • Jezelf beter beschermen tegen stress en zelfs burn-out.

Kortom, neuro linguïstisch programmeren is een interessante tool om je persoonlijke groei te bewerkstelligen. Een neuro linguïstisch programmeren boek, opleiding cursus of wiki pagina kan je helpen om neuro linguïstisch programmeren beter te begrijpen en zo succesvoller en gelukkiger te worden. Dat is ten slotte waar persoonlijke groei om draait!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on NLP | Opleidingen en Betekenis Neuro Linguïstisch Programmeren!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips