In dit artikel

Niet kunnen Slapen door XTC (2022) 5 Tips Goede Nachtrust!

Niet kunnen Slapen door XTC (2023) | 5 Tips Goede Nachtrust!

In dit artikel

Niet kunnen slapen na XTC of MDMA betekent dat je door het gebruik van deze drug niet genoeg behoefte hebt aan slaap. Als je XTC of een andere partydrug hebt gebruikt op een feestje, heb je wellicht een erg leuke avond of nacht gehad maar kun je daarna misschien niet meer goed slapen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat je lichaam na het gebruik van XTC of een andere drugs zoals MDMA een aantal stoffen in zich heeft die ervoor zorgen dat je lichaam opgepept en wakker blijft.

Hoe zorg je ervoor dat je weer heerlijk gaat slapen na het gebruik van XTC? In dit artikel ga ik je daar alles over vertellen. Ik kan je op voorhand al vertellen dat het links laten liggen van drugs natuurlijk de allerbeste methode is.

Beste slaap tips 2023; Mijn selectie

  1. Het beste slaapmasker: Manta Sleep Mask
  2. Beste slaapmiddel: Natuurlijk presteren
  3. Beste melatonine: Mindscopic
  4. Beste Slaapmiddel combi deal – Consiouz Good Night Caps + Dreamcaps
  5. Beste natuurlijke slaapmiddel Gaba –  Natuurlijk presteren

Wat te doen bij niet kunnen slapen na XTC?

Om er dan voor te zorgen dat je toch kunt slapen is het zaak dat de middelen zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnen. Je kunt er ook voor kiezen om slaapmiddelen te nemen of een andere drug waardoor je in slaap valt maar dit is zeker niet aan te raden. De stimulerende middelen die je hebt genomen zullen je langer wakker houden dan normaal en in eerste instantie zal je dit als slapeloosheid ervaren. We hebben het hier trouwens niet over een bad trip maar over slaapproblemen. Als je gevoelig bent voor stress of depressie is het niet altijd aan te raden om te kiezen voor slaapmiddelen.

Niet kunnen Slapen door XTC (2022)  5 Tips Goede Nachtrust!

Je kiest er beter voor dat de XTC of andere partydrugs zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnt waardoor jij kunt slapen en een goede nachtrust krijgt. Je kan je van XTC behoorlijk brak voelen en nergens zin in hebben(kater). Mensen voelen zich niet energiek en dit kan langer duren maar gaat vanzelf over. Als de drugs uit je lijf verdwijnen kan de rust terugkeren en komt je biologische klok weer in een normaal ritme. Ook geven je hersenen dan niet langer het signaal af dat je bruist van de energie en zal je eerder moe worden waardoor je ook gemakkelijker in slaap vallen zal. Zorg in ieder geval altijd voor een gezonde slaaphygiëne en begin met een rustige slaapomgeving om uitgerust wakker te worden je je interne biologische klok te resetten. Soms begint een slaaptekort door slaapproblemen na een avondje aan de pillen of cannabis. Dit komt vaker voor dan bij het gebruik van cocaïne of speed. Slaaptekort kan ook door angst worden gevoed waardoor je minder diep slaapt.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Drink veel vocht voor je gaat slapen

Om ervoor te zorgen dat het middel zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnt zijn er meerdere manieren mogelijk. Ten eerste is het erg belangrijk dat je veel vocht drinkt.

Doordat je een intensieve avond beleefd hebt zal je behoorlijk wat vocht verloren hebben en dit kun je weer op peil brengen door voldoende te drinken. Kies niet voor alcohol maar voor water of een sportdrankje. Overdrijf het ook weer niet en pas op met grote hoeveelheden water dat je geen watervergiftiging krijg.

Houd je zoutgehalte op peil

Tijdens je avond uit heb je naar alle waarschijnlijkheid ook flink gezweet, bijvoorbeeld door uren op de dansvloer uit je bol te gaan. Dit kan een zouttekort veroorzaken in je lichaam waardoor je ook moeilijker de slaap kunt vatten.

Vul dit tekort aan met voedsel dat een hoog zoutgehalte heeft. Dit kan bijvoorbeeld een zak chips of drop zijn maar ook soep werkt goed. Op die manier krijg je bovendien zowel vocht als extra zout binnen.

Niet kunnen Slapen door XTC (2022)  5 Tips Goede Nachtrust!

Krijg voldoende suiker binnen

Zorg er ook voor dat je voldoende suiker in je lichaam krijgt. Na het gebruik van diverse drugs kan dit gehalte niet goed meer zijn en is het zaak dit weer op het juiste peil te krijgen. Eet of drink daarom na het gebruik van drugs iets zoets. Als je suikergehalte aan de lage kant is kan dit ervoor zorgen dat je je erg flauw voelt en dat bevordert de slaap zeker niet.

Door suiker tot je te nemen wordt de lever gestimuleerd te gaan werken. Bij een erg hoog suikergehalte bruis je doorgaans van de energie en krijg je geen slaperig gevoel.

Zorg dat je lever optimaal functioneert

Om de restanten van de XTC uit je lichaam te krijgen is het zaak dat de lever optimaal functioneert. Deze zorgt er namelijk voor dat de gifstoffen die je hebt binnengekregen zo snel mogelijk het lichaam weer verlaten.

De inname van vitamine C zorgt ervoor dat de lever snel op gang is en het gif afbreekt. Vitamine C is verkrijgbaar in tabletvorm maar je kunt er ook voor kiezen fruit te eten waarin de vitamine aanwezig is. Wil je echt gezond bezig zijn kies dan voor gepersonaliseerde vitamines.

Niet kunnen Slapen door XTC (2022)  5 Tips Goede Nachtrust!

Kies voor een hulpmiddel dat je slaperig maakt

Als laatste is het verstandig om een middel zoals melatonine (Lees ook ons artikel over melatonine dosering)of L-tryptofaan te slikken voordat je wilt gaan slapen. Deze stoffen worden normaal ook gewoon door het eigen lichaam aangemaakt waardoor je slaperig wordt.

Na het gebruik van stimulerende drugs kun je wel wat hulp gebruiken bij het in slaap vallen en is een extra dosis van een van deze stoffen aan te raden zodat je sneller in slaap valt.

Langdurig effect van XTC of andere drugs

XTC of een andere drug gebruiken kan dus een van de redenen zijn dat je maar moeilijk in slaap kunt komen. Omdat de drug er juist voor zorgt dat je meer energie krijgt en langer door kunt blijven gaan zal een slaperig gevoel uitblijven.

Houd er daarom altijd rekening mee dat drugs een bepaalde invloed hebben op je lichaam. Ten tijde van het gebruik kan drugs een effect hebben dat je als prettig ervaart maar daarna kan het ook negatieve bijwerkingen hebben. (1)

Niet kunnen Slapen door XTC (2022)  5 Tips Goede Nachtrust!

Minder energie door slecht slapen

Als je met regelmaat XTC of een andere drugs gebruikt kan dit ook tot gevolg hebben tot slapeloosheid en je slaapritme verstoord wordt. Niet kunnen slapen door XTC de drug zelf heeft gevolgen, en niet alleen op de korte termijn.

Slaap je slecht dan ben je de volgende dag niet goed uitgerust en kost het moeite om op te staan. Daarnaast ben je nog moe en heb je minder energie dan je nodig hebt om de dag door te komen. Een gebrek aan energie betekent dat je minder productief bent en slecht vooruit kunt waardoor het niet meevalt om de dag door te komen.

Effecten van langere tijd slecht of niet kunnen slapen door stimulerende drugs

Het gebruik van XTC kan nog meer gevolgen hebben dan alleen niet kunnen slapen. Het kan op langere termijn invloed hebben op je gezondheid maar na het gebruik ervan is het niet direct de volgende dag al verdwenen uit je lijf. Soms duurt het een paar dagen voordat het volledig verdwenen is en worden mensen als een soort reactie op de positieve roes die de XTC opleverde vlak na het gebruik er juist depressief van.

Deze klachten kunnen een poosje aanhouden en als dit een aantal weken is kan het ook veroorzaken dat je daardoor slechter slaapt. Slaap je weken achtereen slecht dan heeft dit natuurlijk wel zijn invloed op je dagelijkse doen en laten. Je staat vermoeid op en bent in de regel slechter gezind. Omdat je door een slechte nachtrust minder goed uitgerust opstaat kan de dag daarna je zwaar vallen en heb je minder energie om dingen te doen.

Niet kunnen Slapen door XTC 5 Tips om beter te Slapen!

Serotonine gehalte in je lichaam

XTC zorgt ervoor dat er in je lichaam extra serotonine wordt aangemaakt. Doordat dit een hoger gehalte krijgt dan normaal word je er blij van en voel je je na het gebruik van XTC super en kun je de hele wereld aan.

Is de drugs echter uitgewerkt dan krijgt je lichaam een soort terugslag waardoor je juist met een dip achterblijft. Dit komt doordat het niveau van de serotonine weer gezakt is en op peil dient te komen om je beter te voelen. Dit gehalte kun je weer op peil brengen zodat je jezelf weer beter voelt en meer energie krijgt.

Sluit andere storende factoren uit

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je slaap slecht is maar het gebruik van drugs zoals XTC kan er zeker voor zorgen dat je minder nachtrust krijgt dan goed voor je is. Daarnaast kunnen zaken zoals geluid, stress, en teveel eten voordat je naar bed gaat ook allemaal een rol spelen bij het slecht in slaap kunnen komen of helemaal niet kunnen slapen.

Probeer deze factoren zoveel mogelijk te vermijden of er een oplossing voor te vinden zodat je slaap verbetert en weer uitgerust opstaat om aan de nieuwe dag te beginnen.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Meest gestelde vragen over niet kunnen slapen door XTC

Heb je nog vragen over XTC gebruik? Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoelang je wakker kunt blijven door XTC en hoe je – als dit gebeurt – juist sneller in slaap valt? Lees dan nog even verder.

Welke tips werken goed bij niet kunnen slapen door XTC?

Als je niet kunt slapen door XTC zijn er een aantal tips die je kunt opvolgen. Luister bijvoorbeeld naar rustgevende muziek (meditatiemuziek) terwijl je in bed ligt met je ogen dicht. Eet iets voordat je gaat slapen, ook al heb je misschien geen trek. Denk aan zoute of zoete dingen of juist aan fruit (vanwege vitamine C). Drink ook voldoende water.

Hoelang kan je wakker blijven door XTC?

In principe kun je na het gebruik van XTC gewoon slapen. Lukt dat niet meteen, dan kan het enkele uren duren voordat je toch in slaap valt. Heb je heel veel XTC genomen en eventueel een combinatie met andere drugs gebruikt? Dan kan je soms wel 1 of 2 dagen wakker blijven. Zoek professionele hulp wanneer je na 3 dagen nog niet geslapen hebt, want dan wordt het gevaarlijk.

Hoe kun je sneller slapen na XTC?

Wil je sneller slapen na XTC, zorg dan goed voor je lichaam. Dat betekent dat je voldoende vocht binnen hebt gekregen door water te drinken, maar dat je ook gegeten hebt. Zoute of zoete voeding heeft hierbij de voorkeur. Kies in plaats van voor ongezonde zoetigheid liever voor fruit. Bananen hebben bijvoorbeeld een kalmerende werking op het lichaam. Zorg verder voor zo min mogelijk afleidingen. Zet eventueel kalmerende muziek op als je dat prettig vindt, zodat je je gedachten kunt verzetten.

Conclusie niet kunnen slapen door XTC

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Niet kunnen Slapen door XTC (2023) | 5 Tips Goede Nachtrust!

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Slaapmiddel?

Kies dan voor: Nachtrust & Stemming van Natuurlijk Presteren

Op zoek naar het beste Slaapmiddel?

Kies dan voor: Nachtrust & Stemming van Natuurlijk Presteren

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips