In dit artikel

De Meest Natuurlijke Slaapmiddelen van de Drogist (2023)

In dit artikel

Heb je moeite met slapen? Je bent niet de enige. Net als jij, heb ik ook geleden aan slapeloosheid, en ontdekt dat Nutribites het beste natuurlijke slaapmiddel heeft van alle beter slapen supplementen.

In dit artikel deel ik de meest natuurlijke slaapmiddelen die je bij de drogist kunt vinden, variërend van kruiden tot voedingssupplementen. Word wakker voor een rustgevende nachtrust!

Key Takeaway:

Het beste Natuurlijke Slaapmiddel 2023 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Melatonine is een populair natuurlijk slaapmiddel dat de slaapkwaliteit kan verbeteren en mensen kan helpen sneller in slaap te vallen.
 • Kamillethee en passiebloemthee zijn kruidenmiddelen die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen en kunnen helpen ontspannen voor het slapengaan.
 • Magnesiumsupplementen kunnen een natuurlijke optie zijn voor mensen die moeite hebben met slapen, omdat magnesium kan helpen de slaapkwaliteit te verbeteren en het inslapen gemakkelijker te maken.
 • Het gebruik van een daglichtlamp, een slaapmasker of oordopjes kan nuttig zijn om een goede nachtrust te bevorderen door respectievelijk de interne klok te reguleren, een donkere omgeving te creëren en storende geluiden te verminderen.

Natuurlijke Slaapmiddelen zonder Recept

Er zijn verschillende natuurlijke slaapmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn bij de drogist, zoals melatonine, GABA, magnesium, kamillethee, passiebloemthee, enzovoort.

Melatonine

Melatonine is een populair natuurlijk slaapmiddel dat veel mensen gebruiken om hun nachtrust te verbeteren. Dit ‘slaaphormoon‘ wordt van nature door het lichaam aangemaakt als het donker wordt, wat aangeeft dat het tijd is om te gaan slapen.

Het is daarom vooral nuttig voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen, bijvoorbeeld door een verstoord slaapritme of door jetlag. Er zijn verschillende melatonine supplementen beschikbaar bij de drogist, maar houd er rekening mee dat de effectiviteit kan variëren per individu.

VitOrtho biedt bijvoorbeeld een veganistisch melatonine supplement aan dat als beste uit de test is gekomen.

GABA

GABA is een afkorting voor gamma-aminoboterzuur, een natuurlijke stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Het is een neurotransmitter die helpt om ons zenuwstelsel te kalmeren en te ontspannen.

GABA-supplementen worden vaak gebruikt als natuurlijk slaapmiddel omdat ze kunnen helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en sneller in slaap te vallen. Veel mensen ervaren dat GABA hen helpt om zich rustiger te voelen en gemakkelijker in slaap te vallen, zonder dat ze zich de volgende ochtend suf voelen.

Als je moeite hebt met slapen, kan het de moeite waard zijn om GABA als natuurlijk slaapmiddel uit te proberen.

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat een rol speelt bij een goede nachtrust. Het kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en het inslapen gemakkelijker te maken. Magnesiumsupplementen zijn verkrijgbaar bij de drogist en kunnen een natuurlijke optie zijn voor mensen die moeite hebben met slapen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van magnesium varieert per persoon, maar veel mensen ervaren positieve resultaten bij het gebruik ervan als slaapmiddel.

Kamillethee

Kamillethee is een bekend natuurlijk slaapmiddel dat te vinden is in veel drogisterijen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de ontspannende en kalmerende eigenschappen. Kamillethee kan helpen om stress en angst te verminderen, waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen voor het slapengaan.

Daarnaast kan het ook helpen bij spijsverteringsproblemen en het verlichten van buikpijn, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Veel mensen ervaren kamillethee als een rustgevende drank die hen helpt om sneller in slaap te vallen en beter te slapen gedurende de nacht.

Probeer eens een kopje kamillethee voordat je naar bed gaat en ervaar zelf de rustgevende effecten.

Passiebloemthee

Ik heb ontdekt dat passiebloemthee een natuurlijk slaapmiddel is dat veel mensen helpt om beter te slapen. Passiebloem staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van angst en stress.

Deze thee kan je helpen ontspannen voordat je naar bed gaat, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en een betere slaapkwaliteit kunt ervaren. Passiebloemthee is verkrijgbaar bij de drogist en kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk alternatief voor slaappillen.

Magnoliabast

Magnoliabast is een van de natuurlijke slaapmiddelen die je kunt vinden bij de drogist. Het wordt verkocht als een kruidensupplement dat kan helpen bij het bevorderen van de slaap.

Magnoliabast staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om angst en stress te verminderen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het vergemakkelijken van het inslapen.

Veel mensen vinden magnoliabast effectief bij het ondersteunen van een goede nachtrust. Als je op zoek bent naar een natuurlijk alternatief voor slaappillen, zou magnoliabast een goede optie kunnen zijn om te proberen.

Lavendel

Lavendel is een kruid dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. Het heeft een rustgevende geur die kan helpen om te ontspannen en beter in slaap te vallen.

Lavendel wordt vaak gebruikt in aromatherapie en kan worden ingeademd door middel van een diffuser of toegevoegd worden aan een warm bad voor het slapengaan. Het kan ook worden gebruikt in sprays of geurzakjes die naast het bed worden geplaatst voor een rustgevende geur gedurende de nacht.

Lavendel is een populair natuurlijk slaapmiddel vanwege zijn kalmerende werking en de vele vormen waarin het kan worden gebruikt.

Valeriaan

Valeriaan is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om de slaapkwaliteit te verbeteren en gemakkelijker in slaap te vallen.

Veel mensen vinden valeriaan een effectief alternatief voor slaappillen zonder recept van de drogist. Het kan helpen om slapeloosheid te verminderen en een rustigere en diepere slaap te bevorderen.

Daglichtlamp

Een andere optie om je slaap te verbeteren, is het gebruik van een daglichtlamp. Deze lampen bootsen natuurlijk daglicht na en kunnen helpen bij het reguleren van je interne klok. Door blootstelling aan helder licht in de ochtend, stimuleert de daglichtlamp de productie van melatonine in de avond, wat kan helpen bij het bevorderen van een betere slaapkwaliteit.

Daglichtlampen zijn verkrijgbaar bij de drogist en kunnen een effectieve aanvulling zijn op je slaaproutine.

Slaapmasker

Een slaapmasker kan een handig hulpmiddel zijn voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen of te blijven slapen. Een slaapmasker creëert een donkere en rustige omgeving, waardoor je minder last hebt van licht en afleiding.

Hierdoor kan je sneller ontspannen en makkelijker in slaap vallen. Een voordeel van een slaapmasker is dat je het overal kunt gebruiken, of je nu thuis bent of op reis. Het is een eenvoudige en natuurlijke manier om je slaapkwaliteit te verbeteren zonder het gebruik van medicatie.

Oordopjes

Oordopjes zijn een handig en effectief hulpmiddel om een goede nachtrust te bevorderen. Ze helpen om storende geluiden te verminderen, zoals het lawaai van verkeer, luide buren of het gezoem van elektronische apparaten.

Met oordopjes kun je jezelf afsluiten van omgevingsgeluiden en meer rust ervaren tijdens het slapen. Ze zijn vooral nuttig voor mensen die gevoelig zijn voor geluiden en moeite hebben met inslapen of doorslapen.

Het gebruik van oordopjes kan de kwaliteit van je slaap verbeteren en zorgen voor een diepere en meer verkwikkende rust.

5-HTP

5-HTP is een natuurlijk slaapmiddel dat steeds populairder wordt vanwege de potentiële voordelen voor de slaap. Het is een verbinding die het lichaam helpt serotonine aan te maken, een neurotransmitter die betrokken is bij de regulatie van stemming en slaap.

5-HTP kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, het inslapen te vergemakkelijken en rustgevend te werken. Veel mensen vinden dat het nemen van 5-HTP hen helpt om zich ontspannen en kalm te voelen voor het slapengaan, wat kan bijdragen aan een goede nachtrust.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat 5-HTP niet voor iedereen geschikt is en dat het altijd verstandig is om advies in te winnen bij een arts of apotheker voordat je het als slaapmiddel gebruikt.

L-tryptofaan

L-tryptofaan is een aminozuur dat vaak wordt gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel. Het heeft een kalmerend effect en kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. L-tryptofaan is aanwezig in voedingsmiddelen zoals warme melk, honing en anijs, die al lang bekend staan ​​om hun ontspannende eigenschappen.

Het kan helpen bij het in slaap vallen en zorgen voor een diepere en meer rustgevende slaap. Veel mensen ervaren positieve resultaten bij het gebruik van L-tryptofaan als een alternatief middel voor het bevorderen van de slaap.

Slaaprobot

Ik heb ook gehoord over een interessante nieuwe technologie genaamd de slaaprobot. Deze robot is ontworpen om te helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slapeloosheid.

De slaaprobot gebruikt zachte bewegingen en rustgevende geluiden om je te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Het kan ook je ademhaling en hartslag reguleren, wat kan bijdragen aan een diepere en meer verkwikkende slaap.

Veel mensen vinden de slaaprobot een effectief hulpmiddel om beter te slapen en zich overdag energieker te voelen. Het kan een alternatief zijn voor traditionele slaapmiddelen zonder recept van de drogist.

THC

THC, ook wel bekend als tetrahydrocannabinol, is een stof die voorkomt in cannabis. Het staat bekend om zijn psychoactieve effecten en kan een gevoel van euforie en ontspanning veroorzaken.

Sommige mensen nemen THC in de hoop dat het hen kan helpen ontspannen en beter slapen. Hoewel er enig bewijs is dat THC kan helpen bij het in slaap vallen, kan het ook bijwerkingen hebben, zoals slaperigheid overdag en verminderde cognitieve functie.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van THC als slaapmiddel niet voor iedereen geschikt is en dat overmatig gebruik ervan schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

CBD

CBD is een natuurlijk slaapmiddel dat steeds populairder wordt. Het staat voor cannabidiol, een stof die wordt gewonnen uit de hennepplant. CBD kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en stress en angst te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen.

Veel mensen ervaren dat CBD hen helpt om sneller in slaap te vallen en langer door te slapen. Het beste van alles is dat CBD weinig tot geen bijwerkingen heeft, waardoor het een veilige keuze is als natuurlijk slaapmiddel.

L-theanine

L-theanine is een natuurlijk aminozuur dat wordt gevonden in groene thee. Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en stress. L-theanine kan ook de slaapkwaliteit verbeteren door de ontspanning te bevorderen en de slaapcyclus te reguleren.

Het is een veilig en effectief middel om te gebruiken als natuurlijk slaapmiddel, zonder de bijwerkingen die vaak worden geassocieerd met conventionele slaapmedicatie. Veel mensen ervaren een rustige en diepe slaap na het nemen van L-theanine, waardoor ze ‘s ochtends uitgerust en verfrist wakker worden.

Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea is een kruid dat bekend staat om zijn vermogen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren. Het wordt ook vaak gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. Rhodiola Rosea kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en mensen te helpen sneller in slaap te vallen.

Het heeft ook kalmerende eigenschappen, waardoor het een goede optie kan zijn voor mensen die moeite hebben met ontspannen voor het slapengaan. Bij de drogist zijn er verschillende producten met Rhodiola Rosea verkrijgbaar die kunnen helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust.

Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van Rhodiola Rosea varieert per persoon, dus het is mogelijk dat het niet voor iedereen even goed werkt.

Andere Tips voor een Goede Nachtrust

 • Ik vermijd cafeïne en stimulerende middelen in de avonduren.
 • Ik maak van mijn slaapkamer een rustgevende omgeving door te zorgen voor een comfortabel bed en een donkere, stille kamer.
 • Ik ontwikkel een bedtijdroutine waarbij ik ontspanningsoefeningen doe, zoals meditatie of ademhalingstechnieken.
 • Ik beperk mijn blootstelling aan blauw licht van elektronische apparaten in de avond, omdat dit de aanmaak van melatonine kan verstoren.
 • Ik zorg voor voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag, maar vermijd intensieve activiteit vlak voor het slapengaan.
 • Ik probeer mijn stressniveaus te beheersen door bijvoorbeeld yoga of mindfulness.
 • Ik eet lichte, gezonde maaltijden in de avonduren en vermijd zware maaltijden vlak voor het slapengaan.
 • Ik drink geen alcohol of gebruik geen slaapmiddelen om in slaap te vallen.

Slaappillen van de Drogist

– Kruidenmiddelen, homeopathische middelen en voedingssupplementen zijn andere opties die je kunt vinden in de drogist.

Wil je weten welke slaappillen het meest natuurlijk zijn? Lees meer in de blog!

Kruidenmiddelen

Bij de drogist zijn er diverse kruidenmiddelen verkrijgbaar die worden gebruikt als natuurlijke slaapmiddelen. Deze middelen bevatten kruiden zoals kamille, valeriaan en lavendel, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen.

Kruidenmiddelen kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het gemakkelijker inslapen. Ze kunnen een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk alternatief voor slaappillen zonder recept.

Het is belangrijk om op te merken dat de effectiviteit van kruidenmiddelen per persoon kan verschillen.

Homeopathische middelen

Homeopathische middelen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke slaapmiddelen. Deze middelen worden gemaakt volgens de beginselen van de homeopathie, waarbij stoffen verdund en gepotentieerd worden om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Homeopathische slaapmiddelen worden vaak gebruikt vanwege hun natuurlijke oorsprong en het feit dat ze over het algemeen geen bijwerkingen hebben. Veelvoorkomende homeopathische slaapmiddelen zijn bijvoorbeeld Coffea Cruda, Nux Vomica en Ignatia Amara.

Deze middelen kunnen helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en rustiger in te slapen zonder dat je je suf voelt de volgende dag. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op slaapmiddelen, dus het kan nodig zijn om verschillende homeopathische middelen uit te proberen voordat je er een vindt die voor jou werkt.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen ook een rol spelen bij het verbeteren van de slaap. Er zijn verschillende supplementen die bekend staan om hun positieve invloed op de nachtrust. Zo kan magnesium helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress.

Ook bevorderen voedingssupplementen zoals 5-HTP en L-tryptofaan de aanmaak van serotonine, een stofje dat helpt bij het in slaap vallen. Daarnaast kan het nemen van CBD, een stof uit de cannabisplant, rustgevende effecten hebben en de slaapkwaliteit verbeteren.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van voedingssupplementen kan verschillen per persoon, dus het is verstandig om advies in te winnen bij een professional voordat je deze supplementen gaat gebruiken.

Conclusie

De drogist biedt een breed scala aan natuurlijke slaapmiddelen die kunnen helpen bij slapeloosheid. Melatonine en valeriaan behoren tot de meest populaire keuzes. Daarnaast zijn er ook kruiden- en homeopathische slaapmiddelen verkrijgbaar.

Het beste slaapmiddel zonder recept kan per persoon verschillen, maar melatonine wordt vaak als effectief ervaren. Probeer verschillende natuurlijke opties en vind het middel dat het beste bij jou past voor een goede nachtrust.

Meer over ‘natuurlijk slaapmiddel’

Je hebt vast weleens naar het plafond gestaard, je ogen meerdere malen geopend en gesloten, en je afgevraagd hoe je aan je broodnodige nachtrust komt. Voordat je je tot chemische oplossingen wendt, waarom niet eens kijken naar een natuurlijk middel tegen slapeloosheid? Ja, je leest het goed. Er zijn natuurlijke manieren om een gezonde slaap te bevorderen, en we hebben er op onze blog verschillende artikelen aan gewijd.

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van diverse opties, hebben we een artikel over slaapmiddel natuurlijke producten. Voor degenen die graag willen winkelen bij vertrouwde merken, we hebben zelfs informatie over natuurlijk slaapmiddel bij Etos en natuurlijk slaapmiddel bij Kruidvat.

Misschien ben je op zoek naar een slaapmiddel op natuurlijke basis of zelfs krachtige natuurlijke slaapmiddelen. Heb je al eens gedacht aan het gebruik van kruiden als natuurlijk slaapmiddel? Of misschien zijn planten en thee meer jouw ding?

Voor specifieke levensfases, zoals de overgang of zwangerschap, zijn er ook natuurlijke slaapmiddelen voor de overgang en natuurlijke slaapmiddelen voor zwangerschap.

Natuurlijk zijn er diverse plekken waar je deze middelen kunt kopen, van drogisten tot apotheken. Voor de kleintjes hebben we zelfs informatie over natuurlijke slaapmiddelen voor kinderen.

Mocht je nog steeds nieuwsgierig zijn, kun je altijd lezen wat een natuurlijk slaapmiddel precies is en zelfs opties ontdekken die geen valeriaan bevatten.

We hopen dat deze informatie je helpt om beter te slapen en een gezondere levensstijl te bevorderen.

Veelgestelde Vragen

1. Welke natuurlijke slaapmiddelen zijn verkrijgbaar bij de drogist?

Bij de drogist zijn verschillende natuurlijke slaapmiddelen verkrijgbaar, zoals valeriaan, melatonine en passiebloem.

2. Hoe lang duurt het voordat natuurlijke slaapmiddelen werken?

De tijd die nodig is voordat natuurlijke slaapmiddelen werken kan variëren, maar meestal duurt het ongeveer 30-60 minuten voordat je de effecten begint te voelen.

3. Kan ik natuurlijke slaapmiddelen gebruiken zonder een recept?

Ja, natuurlijke slaapmiddelen zijn over het algemeen verkrijgbaar zonder recept bij de drogist. Het is echter altijd raadzaam om de aanbevolen dosering te volgen en bij twijfel een arts of apotheker te raadplegen.

4. Zijn er bijwerkingen van het gebruik van natuurlijke slaapmiddelen?

Hoewel natuurlijke slaapmiddelen over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals slaperigheid, duizeligheid of maagklachten. Raadpleeg een arts als je last hebt van ongewenste bijwerkingen.

» Referenties

1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste natuurlijke slaapmiddel 2023

 • Beste natuurlijke slaapmiddel – Nutribites
 • Beste natuurlijke slaapmiddel zonder recept – Orthica 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste natuurlijke slaapmiddel zonder bijwerkingen – Nutribites
 • Beste natuurlijke slaapmiddel nachtrust en stemming – Natuurlijk presteren
 • Beste natuurlijke slaapmiddel doorslapen- Naturecan 15% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste natuurlijke slaapmiddel spray – Mindscopic 10% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste natuurlijke slaapmiddel GABA – Natuurlijk presteren
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Meest Natuurlijke Slaapmiddelen van de Drogist (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips