Natuurlijk Slaapmiddel | De Beste Natuurlijke Slaapmiddelen!
13 januari 2021 
in Slaap

Natuurlijk Slaapmiddel | De Beste Natuurlijke Slaapmiddelen!

Een natuurlijk slaapmiddel?! Wat is dat dan? Dit is een vraag die ik meer dan eens krijg, mensen hebben blijkbaar geen idee wat ze zich voor moeten stellen bij een natuurlijk slaapmiddel.

Als je ze vraagt naar een slaaptablet of een slaappilletje, ja! Dat kent iedereen wel, maar een natuurlijk slaapmiddel? Nee, daar hebben de meeste mensen geen idee van.

Toch is het erg belangrijk om te weten dat alleen een natuurlijk slaapmiddel bijdraagt aan een lange termijn oplossing. Slaaptabletten lijken op het eerste oog een perfect slaapmiddel maar vaak worden de risico's op de lange termijn onderschat.

natuurlijk slaapmiddel

Niet in slaap kunnen komen

Er zijn enorm veel mensen in Nederland die moeite hebben om in slaap te vallen, het grootste gedeelte van deze mensen zoekt hun heil in slaapmedicatie. Natuurlijk is dit wel te begrijpen want als je moest kiezen tussen de halve nacht wakker liggen of redelijk door kunnen slapen met behulp van medicatie, dan kies je natuurlijk voor dat tweede.

Of het slim is? Dat is een andere vraag. Helaas kijken veel mensen naar de korte termijn en niet naar de effecten op de langere termijn en weten ze niet precies wat ze innemen. “Het werkt toch? Dan is het toch prima?” Zijn veelgehoorde uitspraken. Mensen realiseren zich niet wat deze medicatie uiteindelijk kan veroorzaken.

eerste-hulp-bij-slecht-slapen-60-korting

Klik hier voor 60% Early Bird Korting op Eerste Hulp Bij Slecht Slapen

Slaapmedicatie

Maar wat zijn de grootste risico's op het gebied van slaapmedicatie? Er lijkt namelijk niet veel aan de hand. Dat klopt, slaapmedicatie hoeft niet altijd voor problemen te zorgen, toch wil ik je met klem adviseren om over te stappen op een natuurlijk slaapmiddel.

Slaapmedicatie is namelijk verslavend en op den duur heb je er steeds meer van nodig om hetzelfde effect als voorheen te bereiken.

Dat is eigenlijk het grootste gevaar met slaapmedicatie, je bent er steeds meer van nodig. Ook de bijwerkingen van slaapmedicatie zijn vaak niet mals, zo kun je er extreem duf van worden, helemaal niet erg als je wilt gaan slapen maar wat als je net begint aan je dag? Stel je voor dat je een machine moet bedienen of een voertuig moet besturen..

Kies bijvoorbeeld voor het meest effectieve 100% natuurlijke slaapmiddel zonder bijwerkingen.
Natuurlijk Slaapmiddel | Dit zijn de Beste Natuurlijke Slaapmiddelen!

Natuurlijk slaapmiddel

Er bestaan verschillende natuurlijke slaapmiddelen, de één is niet perse beter dan de ander, het is afhankelijk van wat voor jou als persoon het beste werkt.

Melatonine

Het eerste slaapmiddel wat ik wil gaan bespreken is melatonine. Toch moet ik bij slaapmiddel, wat wel als natuurlijk door het leven gaat, een kleine kanttekening maken. Melatonine is een hormoon die vaak word aangeduid als het slaaphormoon, dit hormoon zorgt ervoor dat ons lichaam weet wanneer het dag en nacht is of terwijl wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan.

Melatonine word aangemaakt op basis van het licht, word het donker? Dan zal je lichaam meer melatonine aanmaken waardoor je slaperig word. Als de nacht vordert en het langzaam licht word in de morgen stopt de aanmaak van melatonine, je begint langzaam te ontwaken en je word uitgerust wakker.

Mensen die in ploegendienst werken of mensen die last hebben van een jetlag gebruiken dit slaapmiddel nog al eens, hun biologische klok is van slag waardoor ook de melatonine hormonen volledig in de war zijn. Om de aanmaak van melatonine te bevorderen zijn er zogenaamde melatonine pillen. Zoals gezegd valt dit slaapmiddel onder de natuurlijke slaapmiddelen maar ik vind dat niet helemaal terecht.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Bijwerkingen melatonine

Melatonine slikken in de vorm van pillen kan voor de nodige bijwerkingen zorgen, het gaat hier nog altijd om pillen en deze zijn niet op een natuurlijke wijze geproduceerd. De bijwerkingen die je van melatonine kunt krijgen zijn onder andere, moeheid overdag, sufheid overdag, rusteloosheid, darmklachten, hoofdpijn, opvliegers en nog tal van dit soort klachten.

Wat ik ook erg gevaarlijk vind aan dit slaapmiddel is dat het je natuurlijke systeem helemaal in de war schopt. Je gaat nu met behulp van medicatie bepalen hoe je hormoon huishouding dient te werken. Dit gaat eigenlijk tegen alle natuurwetten in, en ondanks dat je biologische klok misschien al verstoord was, is het niet aan te raden om dit nog verder in de war te schoppen.

Valeriaan

Valeriaan is een natuurlijk kruidenmiddel waaraan geneeskundige eigenschappen worden toegekend. Het word omschreven als rustgevend en word daarom ook veel ingezet tegen stress. Door zijn rustgevende werking zou het de slaap kunnen bevorderen en hierdoor zou je gemakkelijker in slaap kunnen vallen, echt overtuigend klinkt het niet maar het is zeker het proberen waard.

Ondanks dat dit product volledig natuurlijk is kent het nog wel een aantal bijwerkingen, deze bijwerkingen kunnen voort komen uit het feit dat je lichaam niet gewend is aan dit product.

valeriaan

Bijwerkingen valeriaan

Door gebruik van valeriaan kun je last krijgen van maagpijn, misselijkheid en buikkrampen. Dit product is nog niet tot uitgebreid onderzocht dus over de bijwerkingen op de lange termijn is niets bekend.

Kamille

Kamille is een soort alleskunner, het word werkelijk overal voor ingezet, het is ontstekingsremmend en licht ontsmettend, ook heeft kamille een rustgevende werking. Kamille kun je krijgen in alle soorten in maten, zo kun je het verkrijgen in de vorm van oliën, theesoorten of homeopathische medicijnen.

Bijwerkingen Kamille

Bijwerkingen zijn er bij Kamille niet of nauwelijks, je kunt dit product dus zonder enige twijfel uitproberen om te zien wat de werking is en of de werking voor jouw voldoende is.

Beter Slapen met de 21 Beste Slaap Tips

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met een Natuurlijke Slaapmiddelen? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

–> Klik hier voor meer Slaap Tips  |  Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

eerste-hulp-bij-slecht-slapen-60-korting

Klik hier voor 60% Early Bird Korting op Eerste Hulp Bij Slecht Slapen

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download