In dit artikel

Muziek om in Slaap te Vallen? | Naar Dromenland met deze Muziek!

Muziek om in Slaap te Vallen? | Lekker Slapen met deze Muziek!

In dit artikel

Op zoek naar muziek om in slaap te vallen? Kinderen vallen in slaap als je hun favoriete slaapliedjes laat horen en dat is niet zo gek. Muziek werkt bijzonder rustgevend. Er zijn meerdere onderzoeken aan geweid en ze kwamen allemaal uit op hetzelfde resultaat. Muziek werkt ontspannend en stress verlagend.

Geen dure cursussen, geen aparte kussens of wazige wonderkruiden, maar gewoon gratis naar rustgevende muziek luisteren via bijvoorbeeld YouTube of Spotify. Wat zijn de beste liedjes om in slaap te vallen? Ik laat het je hieronder zien.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Geluiden om in slaap te vallen

We kunnen er lang en breed over praten, muziek werkt rustgevend en kan je langzaam in slaap sussen. Maar kun je dan naar alle soorten muziek luisteren? Jouw favoriete muziek bijvoorbeeld? Of zijn er bepaalde geluiden die je sneller in slaap laten vallen?

Natuurlijk werkt kalmerende muziek zoals meditatie of yoga muziek van zichzelf al erg rustgevend en zou je zeggen dat je dit soort muziek moet hebben. Toch werkt dat niet voor iedereen even goed. Sommige mensen vallen veel sneller in slaap bij het luisteren van hun eigen favoriete muziek.

Dit kan pop muziek, rap of in sommige gevallen zelfs rock zijn. Het is gewoon een kwestie van testen en kijken waar jij je het prettigst bij voelt.

  • Muziek is een wondermiddeltje om in slaap te vallen
  • Sommige mensen voelen zich goed bij kalmerende meditatie muziek terwijl anderen liever naar hun favoriete pop nummers luisteren.
Muziek om in Slaap te Vallen

Muziek om in slaap te vallen op YouTube?

YouTube is natuurlijk het ideale platform om de muziek uit te kiezen die jij graag wil luisteren, je vind hier zo’n beetje alle muziek die je kunt bedenken.

Op YouTube staat muziek die speciaal bedoelt is om je te kalmeren, om je in slaap te laten vallen. Na een uitgebreid onderzoek van het Mindlab Institute, waarbij werd onderzocht welke muziek het beste is om slaap te vallen, kwam er het volgende nummer als absolute winnaar uit de bus:

Het nummer Weigthless van Marconi Union. Zoals je kunt horen is het inderdaad een erg rustgevend nummer en tijdens het luisteren van dit nummer op klaarlichte dag vond ik het al moeilijk om mijn ogen open te houden. Naast dit rustgevende nummer stuitte ik tijdens mijn onderzoek naar de beste muziek om in slaap te vallen nog op iets anders. Een filmopname waar miljoenen mensen mee in slaap schijnen te vallen.

Het is een ruim 8 uur durende opname van beelden en rustgevende muziek waarmee je heerlijk in slaap valt. Hieronder de opname:

Ik moet toegeven, ook deze opname is heerlijk rustgevend om te luisteren en ik kan me voorstellen dat hier miljoenen mensen mee in slaap vallen. Maar zijn er naast het opzoeken van je favoriete muziek op YouTube nog andere manieren om je favoriete slaapmuziek bij de hand te hebben? Jazeker, die zijn er.

Muziek om in slaap te vallen app

Er bestaan ook apps met slaapverwekkende muziek, super makkelijk want je hebt je rustgevende slaapmuziek altijd bij de hand waar je ook bent.

Hieronder zie je een overzicht van de meest populaire ‘slaapverwekkende geluiden’ apps:

  1. Rustgevende slaapgeluiden van Phase4 mobile
  2. Free Relaxing Nature Sounds van Red Hammer
  3. Relax Sounds van Visual hype
  4. Deep Relax Sleep Music van UniqueApps

Al deze apps zijn gratis, bevatten heerlijke kalmerende muziek en zijn zowel te downloaden voor Android als iOS.

Slaapmuziek voor baby’s?

Een baby die maar niet wil slapen, zo’n beetje alle ouders hebben er mee te maken. Baby’s hebben meer moeite om in slaap te vallen dan ouderen omdat ze:

  • Nog geen goed slaapritme hebben
  • Overdag te lang slapen
  • Alleen willen slapen als ze worden vastgehouden

Maar welke muziek werkt dan goed voor het in slaap laten vallen van baby’s? Hieronder vind je één van de meeste populaire video’s met ontspannen muziek voor baby’s:

Naast het afspelen van muziek werkt het zingen van een liedje vlak voordat je baby gaat slapen ook erg goed. Baby’s gedijen en het beste bij ritme en regelmaat en als je elke dag een liedje zingt voor het slapengaan zal je baby dit herkennen en weten dat het tijd is om te slapen.

Het is niet voor niets dat er door veel specialisten word aangeraden om vanaf de geboorte alle slaapliedjes te zingen voor je baby, de stem van de ouders kalmeert de baby en de slaapliedjes laten hem of haar langzaam in slaap vallen. Bekijk ook onze uitgebreide review over Numsy White Noise en ontdek de beste white noise machines.

Lees ook mijn uitgebreide Review met Korting en Ervaringen over Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Muziek om in Slaap te Vallen? | Lekker Slapen met deze Muziek!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips