In dit artikel

Mindset

Mindset (2022) | Ontdek de Kracht van jouw Mindset!

In dit artikel

Wat houdt mindset in, en hoe kan je je mindset veranderen? Waarom is een goede mindset precies zo belangrijk? Als je jouw persoonlijke groei serieus neemt, dan is het de moeite waard om meer te leren over dit onderwerp.

Dagelijks worstelen veel mensen met één van bovenstaande vragen, en dat is begrijpelijk. Hoewel onze mindset grotendeels bepaalt hoe we het leven ervaren, wordt er vaak nog veel te weinig aandacht aan besteed. Jouw eigen mindset is eigenlijk jouw manier van denken, een soort van achtergrondtaal die is gevormd door vroegere ervaringen en overtuigingen. Met andere woorden, je mindset wordt bepaald door je conditionering.

Hoe kan je nu je mindset aanpassen, zodat die je helpt in plaats van tegenhoudt in het leven? Lees snel verder als je daar meer over te weten wilt komen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Een nieuwe mindset? Een nieuw leven!

Er kunnen over het algemeen twee soorten mindset onderscheiden worden: een statische mindset, waarbij de focus vooral ligt op het behalen van uiterlijke resultaten, zo goed mogelijk presteren en naar buitenstaanders toe als ‘succesvol’ overkomen. Heel wat mensen bevinden zich in zo’n mentaliteit, maar die brengt op zich geen échte voldoening.

Aan de andere kant is er dan een groei mindset, waarbij je je vooral richt op het proces van jezelf verbeteren en blijven bijleren. Concrete resultaten en het imponeren van andere mensen horen daar helemaal niet bij. En dat is dan ook waar échte voldoening en persoonlijke ontwikkeling kunnen plaatsvinden!

Klik hier en vergelijk de beste Vitamine Abonnementen met korting

Creëer een groei mindset, voor een leven vol geluk

Als je je mindset richt op het boeken van vooruitgang, zonder je blind te staren op uiterlijke resultaten en prestaties, zal je relatie met jezelf verbeteren. Je leert op je eigen benen staan en op jezelf te vertrouwen, waardoor je dus ook minder afhankelijk bent van externe waardering.

Het aanleren van een dergelijke mindset is natuurlijk een proces op zich, met ook moeilijke momenten en uitdagingen. Geef echter niet op, en voor je het weet geniet je van een betere levenskwaliteit!

Zoals dat bij alles in het leven het geval is, moet je elke dag oefenen om beter te worden in het aanleren van je nieuwe mindset. Het is daarom een goed idee om verschillende mindset boeken, documentaires en podcasts over mindset te raadplegen en eventueel events, trainingen en seminars te volgen. Brein TV en MindsetFlix hebben mij persoonlijke enorm veel inzichten gegeven. Ontdek de vele mogelijkheden om jouw persoonlijke groei te bewerkstelligen, met als basis een sterke groei mindset!

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips