In dit artikel

Mindset

Mindset | Ontdek de Kracht van jouw Mindset!

In dit artikel

Wat houdt mindset in, en hoe kan je je mindset veranderen? Waarom is een goede mindset precies zo belangrijk? Als je jouw persoonlijke groei serieus neemt, dan is het de moeite waard om meer te leren over dit onderwerp.

Dagelijks worstelen veel mensen met één van bovenstaande vragen, en dat is begrijpelijk. Hoewel onze mindset grotendeels bepaalt hoe we het leven ervaren, wordt er vaak nog veel te weinig aandacht aan besteed. Jouw eigen mindset is eigenlijk jouw manier van denken, een soort van achtergrondtaal die is gevormd door vroegere ervaringen en overtuigingen. Met andere woorden, je mindset wordt bepaald door je conditionering.

Hoe kan je nu je mindset aanpassen, zodat die je helpt in plaats van tegenhoudt in het leven? Lees snel verder als je daar meer over te weten wilt komen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Een nieuwe mindset? Een nieuw leven!

Er kunnen over het algemeen twee soorten mindset onderscheiden worden: een statische mindset, waarbij de focus vooral ligt op het behalen van uiterlijke resultaten, zo goed mogelijk presteren en naar buitenstaanders toe als ‘succesvol’ overkomen. Heel wat mensen bevinden zich in zo’n mentaliteit, maar die brengt op zich geen échte voldoening.

Aan de andere kant is er dan een groei mindset, waarbij je je vooral richt op het proces van jezelf verbeteren en blijven bijleren. Concrete resultaten en het imponeren van andere mensen horen daar helemaal niet bij. En dat is dan ook waar échte voldoening en persoonlijke ontwikkeling kunnen plaatsvinden!

Creëer een groei mindset, voor een leven vol geluk

Als je je mindset richt op het boeken van vooruitgang, zonder je blind te staren op uiterlijke resultaten en prestaties, zal je relatie met jezelf verbeteren. Je leert op je eigen benen staan en op jezelf te vertrouwen, waardoor je dus ook minder afhankelijk bent van externe waardering.

Het aanleren van een dergelijke mindset is natuurlijk een proces op zich, met ook moeilijke momenten en uitdagingen. Geef echter niet op, en voor je het weet geniet je van een betere levenskwaliteit!

Zoals dat bij alles in het leven het geval is, moet je elke dag oefenen om beter te worden in het aanleren van je nieuwe mindset. Het is daarom een goed idee om verschillende mindset boeken, documentaires en podcasts over mindset te raadplegen en eventueel events, trainingen en seminars te volgen. Brein TV en MindsetFlix hebben mij persoonlijke enorm veel inzichten gegeven. Ontdek de vele mogelijkheden om jouw persoonlijke groei te bewerkstelligen, met als basis een sterke groei mindset!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Mindset | Ontdek de Kracht van jouw Mindset!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips