In dit artikel

Mindset Boek | Beste Boeken over Mindset in het Nederlands!

Beste Mindset Boek | Review (2023) | TOP 10 Boeken!

In dit artikel

Tegenwoordig bestaan er ontelbaar veel manieren om je mindset en de manier waarop je in het leven staat te veranderen. Juist die overvloed aan tools en hulpmiddelen maakt het moeilijk om de juiste informatiebronnen te selecteren. Er bestaan geen standaardantwoorden op vragen die met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben. Als je verwacht dat je in één enkel(e) boek, cursus, training of podcast dé manier zult vinden om je mindset te veranderen, dan moet ik je teleurstellen. Persoonlijke ontwikkeling is een proces. Wat is nu het beste mindset boek? Dat zal ik je vertellen! 

Beste Mindset boek 2023: Mijn selectie

  1. Beste Mindset boek Nederlands: Master your mindset – Michael Pilarczyk 
  2. Beste growth mindset boek: MindLift – Kasper van der Meulen 
  3. Beste positieve mindset boek: Mindgym – Wouter de Jong 
  4. Beste money mindset boek: Think and grow rich – Napoleon Hill 
  5. Beste Mindset boek Engels: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey  
  6. Beste boek Michael Pilarczyk: Master your mindset – Michael Pilarczyk 

Mindset boeken vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen welk mindset boek het beste is, heb ik een mindset boek test gedaan. Door de jaren heen heb ik heel wat mindset boeken gelezen, waaronder Michael Pilarczyk boeken. En hoewel elk boek anders is en op zijn eigen manier uniek is, hebben ze ook overeenkomsten. Daarom kon ik deze mindset boeken vergelijken, om jou vervolgens te vertellen wat het beste mindset boek 2023 is. Ik heb gekeken naar de inhoud, schrijfstijl en naar reviews en beoordelingen van andere mensen. Natuurlijk telde de vormgeving ook een beetje mee. Aan de hand daarvan heb ik mijn persoonlijke conclusie getrokken. Hopelijk heb je er iets aan op jouw persoonlijke ontwikkeling reis! 

Kijk ook eens naar MindsetFlix, een nieuwe manier van vierdimensionaal leren!

1. Master your mindset – Michael Pilarczyk – Beste Mindset boek Nederlands en beste boek Michael Pilarczyk 

Michael Pilarczyk’ boek Master your mindset is hét boek waarmee je je mindset helemaal binnenstebuiten keert en jezelf vanuit de diepste kern van je bestaan kunt onderzoeken. Michael gaat in ‘Master Your Mindset’ samen met de lezer op zoek naar de invloed van negatieve gedachtepatronen op de realiteit. Hoe vormen jouw gedachten en denkwijze jouw leven, jouw werkelijkheid? En hoe kun je deze bewust veranderen, zodat het beter wordt? 

Michael Pilarczyk is een succesvolle ondernemer en mindset coach. Hij heeft door de jaren heen ontdekt waar mensen mee worstelen en hoe hun negatieve gedachten van invloed zijn op hun leven. Hij heeft het zijn missie gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen om positiviteit in hun leven aan te brengen. Dat doet hij in zijn Michael Pilarczyk boeken. Alleen zo kunnen steeds meer mensen uit die vicieuze cirkel van negativiteit stappen en leren om echt gelukkig te zijn. 

Om gelukkig te worden en patronen te doorbreken, moet je jezelf bepaalde vragen stellen. Waarom doe je wat je nu doet? En maakt dat je gelukkig? Wat wil je écht doen in je leven als je alles kon kiezen? En waarom heb je daar tot nu toe nog niet voor gekozen? Hierbij is het heel belangrijk dat je 100% eerlijk tegen jezelf bent. Houd je jezelf (onbewust) voor de gek, dan kom je geen steek verder. Op basis van zulke vragen – en door middel van praktische tips die gebruikt worden door topsporters en succesvolle ondernemers – kun je je mindset veranderen. Dit boek is daarbij de perfecte ondersteuning. Het Master Your Mindset boek kopen is wat mij betreft daarom een heel goed idee. Evenals de andere Michael Pilarczyk boeken!  


Klik hier voor de beste deal

2. MindLift – Kasper van der Meulen – Beste growth mindset boek 

Kasper van der Meulen geeft met het boek MindLift een unieke interpretatie van de manier waarop de huidige maatschappij (en zijn overvloed aan informatie en prikkels) ons denken beïnvloedt. Meer dan ooit hebben we toegang tot tal van informatiebronnen, maar dat brengt ook nadelen met zich mee. We kunnen ons steeds moeilijker focussen. 

In MindLift gaat Kasper dieper in op manieren om toch een laserscherpe focus te ontwikkelen, waardoor je sneller nieuwe dingen aanleert, efficiënter kunt werken, enzovoort. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat je meer persoonlijke vrijheid ervaart. En dat is iets waar heel veel mensen naar streven. Dit boek mindset helpt je op weg naar meer vrijheid en daarmee ook naar meer geluk. Kasper kan je kennen van zijn Breathwork Masterclass.


Klik hier voor de beste deal

3. Mindgym – Wouter de Jong – Beste positieve mindset boek 

We hebben het vaak over lichamelijke conditie en fysieke training, maar wie zegt dat mentale kracht niet even belangrijk is? Wouter De Jong helpt mensen met zijn boek Mindgym om met meer aandacht te leven. Dit leidt onder andere tot het ervaren van meer geluk en het versterken van relaties met de mensen om je heen. Ook legt hij uit wat het belang van falen is. Zonder tegenslag kan er namelijk geen (blijvende) vooruitgang plaatsvinden. Dit boek mindset helpt je in 12 weken tijd om je mentale welzijn te verbeteren. Hierbij ligt de focus op concentratie, gemoedstoestand en nog veel meer aspecten. 

Dit alles wordt ondersteund door wetenschappelijke onderbouwingen. Daardoor kan zelfs de meest sceptische lezer er niet omheen: de informatie en tips die Wouter geeft zijn van onschatbare waarde voor het ontwikkelen van een ijzersterke mindset! 


Klik hier voor de beste deal

4. Think and grow rich – Napoleon Hill – Beste money mindset boek 

Als je op een slimme, vernieuwende en inzichtelijke manier geld wilt verdienen, dan is het mindset boek ‘Think and Grow Rich’ iets voor jou. Napoleon Hill reikt tijdloze en intrigerende concepten aan, die jouw kijk op geld en het financiële aspect van je leven helemaal zullen veranderen. Het is niet voor niets dat de kennis uit dit boek in veel michael pilarczyk boeken is verwerkt. 

Het grootste voordeel van dit boek is dat je een duidelijk stappenplan aangereikt krijgt. Het gaat om een strategie die reeds miljoenen mensen heeft geholpen om een fortuin op te bouwen. Verder dan dat, helpt het boek om je leven succesvoller te maken op allerlei vlakken, zodat je er écht voldoening uit haalt. 


Klik hier voor de beste deal

5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey – Beste Mindset boek Engels

Met De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap daagt Stephen Covey je uit om je gedrag te onderzoeken. Bijvoorbeeld de manier waarop jij met werknemers omgaat, hoe je je persoonlijke relaties bekijkt en hoe je je bedrijf leidt. Dit boek is al jarenlang een bestseller en dat komt doordat de 7 concrete tips die Stephen aanhaalt, tijdloos zijn. 

Van het verbeteren van je workflow als ondernemer tot het creëren van synergie en proactief denken. Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je jouw mindset kunt veranderen. ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ is ongetwijfeld een must-have positieve mindset boek voor iedereen die dat leerproces serieus neemt! 


Klik hier voor de beste deal

6. Zoals een mens denkt – James Allen

Zoals een mens denkt’ is al decennialang een klassieker en bevat toegankelijke informatie die wetenschappelijk onderbouwd is. Dit mindset veranderen boek van James Allen heeft al miljoenen lezers wereldwijd geïnspireerd. Na het lezen van dit boek zal jij ook beter begrijpen dat wat je denkt werkelijkheid kan worden. Dat je denkvermogen zoveel sterker is dan je misschien had verwacht. En dat je door middel van de juiste trucs een veel mooier leven voor jezelf kunt creëren. ‘Zoals een mens denkt’ is een van de dunnere boeken positieve mindset, maar zeker niet minder interessant of waardevol. Het bevat een schat aan wijsheid die ook weer in Michael Pilarczyk boeken terug te vinden is!


Klik hier voor de beste deal

7. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson 

Ook ‘De edele kunst van not giving a f*ck’ van Mark Manson is zeker de moeite waard. Dit boek leert je hoe je negatieve gedachten en ervaringen juist omarmt, in plaats van ze te willen opruimen. Hoe je leert accepteren wat niet fijn of leuk is, maar hoe je daar dan toch mee kunt leven. Het heeft een andere insteek dan het gemiddelde mindset boek, maar is daardoor juist interessant. Eén van de universele wetten luidt namelijk: hoe harder je je tegen iets (een probleem of situatie) verzet, des te groter/erger het zal worden. Acceptatie is daarom dé oplossing. In dit boek positieve mindset leer je hoe dit werkt. 


Klik hier voor de beste deal

8. Ontketen je brein – Theo Compernolle 

Dan het boek ‘Ontketen je brein’ van Theo Compernolle. Volgens deze schrijver is een deel van de capaciteit van het menselijk brein verdwenen doordat er continu nieuwe informatie en nieuwe prikkels worden aangevoerd. Met de komst van het internet en social media hebben we het niet makkelijker gekregen, maar wordt het ons brein juist lastiger gemaakt. We verliezen focus en onze concentratie gaat rap achteruit, omdat we niet meer zelf hoeven na te denken. We worden geleefd, in plaats van dat we zelf leven. En dat heeft ernstige gevolgen volgens Theo Compernolle. In dit boek vind je concrete tips om met al die prikkels om te gaan en je brein te blijven stimuleren. 


Klik hier voor de beste deal

9. Koud kunstje – Wim Hof 

Heb je ‘Koud Kunstje’ van Wim Hof al gelezen? Deze man met stalen zenuwen helpt je te ontdekken waar je mind toe in staat is. Met de juiste informatie en tips kun je je mindset zó ontwikkelen, dat je alles kunt overwinnen. Wim richt zich hierbij vooral op ademhaling, kou en focus. Misschien ken je de video’s wel waarin mensen in ijskoud water stappen? Dat is de Wim Hof methode. Ondanks dat dit voor veel mensen een vreselijk idee is om te doen, maakt Wim je er door het lezen van zijn boek over mindset extreem nieuwsgierig naar. Zal jij de volgende zijn die deze uitdaging aangaat? 


Klik hier voor de beste deal

10. Je bent zoals je denkt – Michael Pilarczyk 

Er is nog een topper als het aankomt op Michael Pilarczyk boeken. In het Pilarczyk boek ‘Je bent zoals je denkt’ legt Michael uit hoe je gedachten je realiteit creëren. Je bent letterlijk zoals je denkt, want jouw gedachten hebben invloed op hoe jouw leven zich ontvouwt. Naast het Master Your Mindset boek is ook ‘Je bent zoals je denkt’ een boek dat ontzettend vaak verkocht is en heel veel mensen geïnspireerd heeft. Michael leert zijn lezers namelijk om hun eigen manier van denken beter te begrijpen. Hoe beter je die begrijpt, hoe meer bewuste sturing je eraan kunt geven.  

Dit groeimindset boek is geïnspireerd door ‘Zoals een mens denkt’ van James Allen en ‘The science of getting Rich’ van Wallace D. Wattles. Michael heeft zijn eigen visies en inzichten eraan toegevoegd en zo een enorm interessant mister mindset boek geschreven. Volgens boeken Michael Pilarczyk over positieve mindset zou ieder mens moeten leren leven in verbinding met De Bron. Met datgene wat ons in leven houdt. Daarover gaat dit boek. Michael Pilarczyk boeken zijn keer op keer een genot om te lezen. 


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste mindset boek 2023 

Ben je benieuwd naar wat ik van alle boeken voor mindset het beste mindset boek vindt? Dat is absoluut ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk. Ik weet niet hoe deze man het doet, maar met dit boek mindset heeft hij mij echt betoverd en geraakt. Ik heb heel veel kennis opgedaan door dit boek te lezen. Vooral omdat Michael eeuwenoude kennis begrijpelijk maakt en op de juiste manier in de moderne tijd weet te plaatsen. De gemiddelde Master Your Mindset boek review liegt er niet om: Michael Pilarczyk maakt echt indruk. Niet alleen met dit boek mindset, maar ook met zijn andere Michael Pilarczyk boeken. Voor mij schrijft Michael altijd de beste mindset boeken of boeken over mindset. 


Klik hier voor de beste deal

Deze boeken over mindset zijn ook de moeite waard! 

Krijg jij niet genoeg van mindset boeken en blijf je graag lezen om jezelf te ontwikkelen? Dan heb ik nog een aantal interessante titels voor je die je kunt toevoegen aan het rijtje beste mindset boeken. ‘Je hebt het niet, je doet het’ van Edwin Selij is hét boek voor mensen die kampen met stress, depressie en/of ziekten. Ook schreef Edwin het boek over mindset ‘Breek je vrij!’ waarin hij je leert om negatieve gedachten om te zetten naar positieve varianten. Ongeacht wat het probleem ook is, jij kunt het oplossen. In ‘Hoe de FUCK vind ik GELUK?’ is Thijs Lindhout heerlijk cynisch en deelt hij op humoristische wijze zijn ervaringen. De slogan van dit boek is ‘een zelfhulpboek, ook voor mensen die een hekel hebben aan zelfhulp.’ Het is een nuchter, maar toch leerzaam boek over persoonlijke groei

Schrijver Viktor Frankl heeft na zijn tijd in concentratiekampen het boek over mindset ‘De zin van het bestaan’ geschreven. Hij heeft ervaren hoe je – ook al zie je geen licht aan het eind van de tunnel – altijd moed kunt houden en de zin van het leven kunt inzien. Het boek bevat ook aangrijpende passages uit de oorlog. Andere interessante mindset boeken die ik nog aan je wil meegeven zijn Focus AAN/UIT’ van Mark Tigchelaar, Triggers’ van Marshall Goldsmith, ‘Diep Werk’ van Cal Newport en Fokking Druk’ van Thijs Launspach. 

De beste boeken over mindset kunnen je helpen in de transformatie van een fixed mindset naar een positievere mindset. Een fixed mindset kan ook een belemmering zijn voor spirituele groei.

Wat zijn de voordelen van het lezen van mindset boeken? 

Het spreekt voor zich dat je graag wilt weten wat de voordelen zijn van mindset boeken. Zeker wanneer je jouw kijk op het leven wilt veranderen. Mindset boeken zijn één van de oudste bronnen van informatie en communicatie. Dat zorgt er dan toch een beetje voor dat mensen er negatief tegenover kunnen staan. Misschien vraag je je af of boeken snel achterhaald zijn. De kennis die erin staat is al eeuwenoud, maar daardoor zeker niet minder relevant. Dat zie je aan boeken Michael Pilarczyk. Hij gebruikt bestaande kennis, maar vult deze aan én steekt het in een modern jasje.  

Sterker nog: de kennis die erin verkondigd wordt, is gebaseerd op theorieën die mensen al eeuwenlang proberen te integreren in hun leven. En dat is niet voor niets! Steeds opnieuw, generatie na generatie, doen mensen hun best om een bewust en positief leven te leven. Een goed mindset boek, zoals het mindset boek Carol Dweck of de Michael Pilarczyk boeken, kunnen je perfect ondersteunen bij het veranderen van jouw mentaliteit. Hieronder de voordelen van een mindset boek: 

Beste Mindset Boek  Review TOP 10 Boeken

1. Een goede balans tussen praktische tips en informatie 

Het perfecte mindset boek geeft je handige tips die je kunt toepassen op je eigen leven, zodat je mindset verandert. Het gaat hierbij om concrete veranderingen die je gemakkelijk doorvoert, maar die wel een grote impact hebben op de manier waarop je denkt. Michael Pilarczyk boeken staan er vol mee. 

Aan de andere kant zal een boek over mindset ook theoretische informatie bevatten, ter ondersteuning van die praktische tips. Op die manier beschik je over wat context en belangrijke kennis. Die zullen je zeker helpen om de tips standvastiger en beter in je leven te integreren! 

2. Je kiest zelf je leersnelheid 

Nog een voordeel van een boek over mindset in vergelijking met andere bronnen van informatie en inspiratie? Je kiest helemaal zelf hoe intensief je met de kennis en informatie bezig bent! Lees je één pagina per dag van Michael Pilarczyk boeken of andere mindset boeken? Dan is dat al goed. Als je echter een boekenworm bent en in één keer een half boek leest, is dat ook prima. Jij bepaalt de manier én snelheid waarop je bijleert en dat maakt het hele proces zoveel aangenamer. De mindset boeken Nederlands zijn waarschijnlijk iets toegankelijker, omdat een mindset boek Nederlands nu eenmaal begrijpelijk is. 

Engelse mindset boeken vragen wat meer aandacht. Verder is er nog een verschil tussen een mindset boek waar alleen tips in staan en mindset boeken die veel dieper op bepaalde onderwerpen in gaan, zoals boeken Michael Pilarczyk. 

3. Mindset boeken over alle mogelijke onderwerpen 

Tegenwoordig vind je allerlei verschillende mindset boeken over van alles en nog wat. Van mindset boeken voor vrouwen tijdens de zwangerschap tot een boek mindset over afvallen, allerlei positieve mindset boeken en meer. Er zijn geen grenzen. Ook bestaan er mindset boeken voor mannen en money mindset boeken. Zo is er altijd een positieve mindset boek dat aansluit op jouw behoeften en situatie. 

Wil je de top mindset boeken lezen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan helpt het overzicht in dit artikel je zeker op weg. Probeer deze beste mindset boeken uit. Voor je het weet sta je compleet anders in het leven en leef je vanuit flow

Beste Mindset Boek  Review TOP 10 Boeken

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Meest gestelde vragen over beste mindset boeken 

Kan iedereen aan persoonlijke ontwikkeling doen? 

Ja, iedereen kan aan persoonlijke ontwikkeling doen. Sterker nog: dat zou iedereen eigenlijk móeten doen. Boeken voor een positieve mindset zijn dan ook bedoeld voor iedereen. Ik heb deze top 10 mindset boeken daarom voor iedereen gemaakt. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of je man of vrouw bent en in welke fase van je leven je zit. Een money mindset boek of boek mindset Carol Dweck is gunstig voor iedereen, altijd. Uiteraard geldt dat hoe eerder je met persoonlijke ontwikkeling start (en dus met een boek over mindset), des te sneller je er de vruchten van plukt. Toch is het nooit te laat om te starten. Beter laat dan nooit, zeg ik altijd maar! 

Is persoonlijke ontwikkeling zweverig? 

Persoonlijke ontwikkeling kán zweverig zijn, maar dat hoeft absoluut niet. Er zijn ook hele praktische beste boeken over mindset, zoals het Unstoppable mindset boek en Mindset De Weg naar een Succesvol Leven. Persoonlijke ontwikkeling kan zo nuchter of zweverig zijn als jij zelf wilt. Uiteindelijk zijn de beste boeken mindset er altijd op gericht om je iets nuttigs te leren. Of dat nu op een zweverige manier verteld wordt of niet. Die boodschap zit in elk mindset boek of boek over mindset. Bepaal vooral wat jij fijn vindt en wat bij jou past. Zo zijn boeken Michael Pilarczyk een perfecte mix van zweverig en nuchter, mocht je niet kunnen kiezen. 

Wat is het doel van persoonlijke ontwikkeling? 

Het doel van persoonlijke ontwikkeling is het creëren van een fijner leven. Een leven met meer geluk, positiviteit, (zelf)liefde, zelfrespect en (zelf)vertrouwen. Met de mindset boeken top 10 krijg je ontzettend veel nuttige informatie in handen die hierbij kan helpen. Het is aan jou om te bepalen of je mindset boeken voor vrouwen wilt lezen of een algemeen growth mindset boek. Hoe dan ook is werken aan je persoonlijke ontwikkeling iets wat ontzettend goed is. Het helpt je echt om een beter mens te worden en om meer van je leven te kunnen genieten. De waarde van een positieve mindset en persoonlijke ontwikkeling wordt vooral goed duidelijk gemaakt in het boek Master Your Mindset (een van de boeken Michael Pilarczyk). 

Waarom is je mindset belangrijk? 

Een goede mindset is onmisbaar als je jouw persoonlijke groei en ontwikkeling serieus neemt. De juiste boeken zullen je helpen om een positieve mindset te ontwikkelen en dus meer voldoening uit je leven te halen. (1)

Je mindset verbeteren met mindset boeken, hoe doe je dat? 

Als je je mindset wilt veranderen, dan betekent dat in de eerste plaats dat je je kijk op het leven wilt verbeteren. Dat leer je bijvoorbeeld door Michael Pilarczyk boeken. Door conditionering, angsten en andere onderliggende patronen en factoren komen we als mens soms in een negatieve spiraal van handelingen en gedachten terecht. Je mindset vormt op die manier als het ware jouw realiteit, dus hij is erg belangrijk. [1]

Je mindset veranderen met een mindset boek gaat niet op één dag, dat is zeker. Mindset boeken zijn echter wel een goede ondersteuning, zeker de beste mindset boeken uit dit artikel. Ze geven je namelijk een nieuw perspectief op bepaalde zaken. Goede boeken over mindset helpen je met behulp van praktische tips om je mindset te veranderen. Aan de andere kant leren ze je ook veel bij over persoonlijke ontwikkeling en het belang van een positieve mindset. 

Er bestaan heel wat vooruitstrevende auteurs, die elk op hun eigen manier bijdragen tot de enorme hoeveelheid mindset boeken die verkrijgbaar zijn. Denk maar aan Michael Pilarczyk, Wouter De Jong en Stephan Covey. Ook de boeken van Carol Dweck over mindset en boeken als Unstoppable Mindset (die je hier gratis als E-Book en audioboek kunt krijgen) zijn de moeite waard. Deze en nog veel meer beste mindset boeken helpen jouw mindset ijzersterk maken, zodat je positief in het leven staat en er alles uit kunt halen.  

Conclusie beste mindset boek 2023 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Mindset Boek | Review (2023) | TOP 10 Boeken!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Training Persoonlijke Ontwikkeling?

Kies dan voor: 365 Academy

Op zoek naar de beste Training Persoonlijke Ontwikkeling?