Mindset Boek | Beste Boeken over Mindset in het Nederlands!
10 augustus 2021 
in Boeken
20 min. leestijd

Mindset Boek | Beste Boeken over Mindset in het Nederlands!

Een goede mindset is onmisbaar als je jouw persoonlijke groei en ontwikkeling serieus neemt. Tegenwoordig bestaan er ontelbaar veel manieren om je mindset en de manier waarop je in het leven staat, te veranderen. Juist die overvloed aan tools en hulpmiddelen maakt het vaak echter moeilijk om de juiste bronnen van informatie te vinden!

Er bestaat niet één ultiem antwoord op vragen die met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben. Als je verwacht dat je in één enkel boek, cursus, training of podcast dé manier zult vinden om je mindset te veranderen, dan kan je een heuse teleurstelling verwachten. Wél kan je jouw mindset helemaal omkeren als je vertrouwt op de informatie die je in bekende en waardevolle bronnen vindt, zoals mindset boeken!

Welke mindset boeken zijn écht de moeite waard, en waar gaan ze precies over? In deze blog vind je een duidelijk overzicht van de beste mindset boeken. Deze zullen je helpen om een positieve mindset te ontwikkelen en dus meer voldoening uit je leven te halen!

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

Beste Mindset boeken 2021

De beste mindset boeken voor een ijzersterke mindset

#1 Master your mindset – Michael Pilarczyk - Beste Mindset boek Nederlands

Master your Mindset is hét boek dat je nodig hebt als je jouw mindset helemaal binnenste buiten wilt keren, en jezelf vanuit de diepste kern van je bestaan wilt gaan onderzoeken. Michael gaat in Master Your Mindset samen met de lezer op zoek naar de rol van negatieve gedachtepatronen op de realiteit. Hoe vormen jouw gedachten en denkwijze jouw leven, en hoe kan je deze veranderen.

Hiervoor moet je bepaalde vragen stellen: Wat wil je écht doen in je leven? Waarom doe je wat je doet? Op basis daarvan, en ook door middel van praktische tips die gebruikt worden door topsporters en succesvolle ondernemers, verander je je mindset helemaal. Dit boek is daarbij de perfecte ondersteuning.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#2 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey - Beste Mindset boek leiderschap

Met De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap daagt Stephen Covey je uit om de manier waarop jij met werknemers omgaat, persoonlijke relaties bekijkt en je bedrijf leidt, te onderzoeken. Dit boek is al jarenlang een bestseller, en dat komt doordat de 7 concrete tips die Stephen aanhaalt tijdloos zijn. 

Van het verbeteren van je workflow als ondernemer tot het creëren van synergie en proactief denken, het zijn slechts enkele van de manieren waarop je jouw mindset kunt veranderen. Dit boek is ongetwijfeld een must-have voor iedereen die dat leerproces serieus neemt!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#3 Zoals een mens denkt – James Allen

Dit boek is een essentieel onderdeel van je boekenplank als je jouw persoonlijke groei snel realiteit wilt maken. Zoals Een Mens Denkt is al decennia lang een klassieker op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, en dan vooral als het gaat om mindset. James Allen geeft een duidelijke, toegankelijke én wetenschappelijke onderbouwing van het belang van een goede mindset. Ook gaat hij dieper in op de manier waarop jouw manier van denken je leven vormgeeft.

Het denkvermogen is volgens James Allen dé belangrijkste factor bij het creëren van de realiteit. De visies van de mens kunnen écht werkelijkheid worden – en daar heb je na het lezen van dit boeken geen enkel twijfel meer over!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#4 Think and grow rich – Napoleon Hill - Beste Mindset boek Engels

Als je op een slimme, vernieuwende en inzichtelijke manier geld wilt verdienen – dan is Think and Grow Rich iets voor jou. Napoleon Hill reikt tijdloze en intrigerende concepten aan, die jouw kijk op geld en het financiële aspect van je leven helemaal zullen veranderen.

Het grootste voordeel van dit boek is dat je een duidelijk stappenplan aangereikt krijgt. Het gaat om een strategie die reeds miljoenen mensen heeft geholpen om een fortuin op te bouwen. Verder dan dat helpt het boek je om je leven succesvoller te maken op alle andere vlakken, zodat je er écht voldoening uit haalt.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#5 MindLift – Kasper van der Meulen

Kasper van der Meulen geeft met MindLift een unieke interpretatie van de manier waarop de huidige maatschappij en zijn overvloed aan informatie en prikkels, ons denken beïnvloedt. Meer dan ooit hebben we toegang tot verschillende informatiebronnen, maar dat brengt ook nadelen met zich mee: we kunnen ons steeds moeilijker focussen.

In MindLift gaat Kasper dieper in op manieren om toch een laserscherp focus te ontwikkelen waardoor je sneller nieuwe dingen aanleert, efficiënter kunt werken, enzovoort. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat je méér persoonlijke vrijheid ervaart!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#6 De de edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Hoe veel mindset boeken je tegenwoordig ook vindt over altijd maar positief denken en al het negatieve in je leven uit de weg gaan, dit boek is een must-have als je jouw negatieve gedachten en ervaring juist wilt leren omarmen. Mark Manson geeft aan hoe belangrijk het is om dingen die je niet belangrijk vindt achterwege te laten en dingen die je niet leuk vindt en niet kunt vermijden, te aanvaarden.

De focus ligt op het creëren van een mindset die ietwat humoristisch is, maar toch ook realistisch en bevrijdend. Met behulp van wetenschappelijke onderbouwing (en heel wat grappen) helpt dit mindset boek je zeker om jouw manier van denken te veranderen!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#7 Ontketen je brein – Theo Compernolle

Het is geen geheim dat het menselijke brein heel wat werkvermogen heeft, maar volgens Theo Compernolle is een groot deel van die capaciteit verdwenen door de constante aanvoer van nieuwe informatie en prikkels in de maatschappij. Social media, het internet, de constante aanwezigheid van andere mensen en nog veel meer factoren maken het ons brein moeilijk om écht efficiënt te functioneren.

Ontketen je Brein is een boek met handige, concrete tips en informatie om wat orde te scheppen in een wereld waarin prikkels van alle kanten komen. Dankzij dit boek geef je je denkende brein wat rust en boost je je creativiteit, gezondheid én productiviteit!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#8 Koud kunstje – Wim Hof

Wim Hof is een bekende naam op het gebied van mindset en het ontwikkelen van stalen zenuwen, dat is zeker. Met zijn boek Koud Kunstje helpt hij mensen inzien dat je mindset je tot heel wat in staat stelt, als je die maar juist ontwikkelt.

Ademhaling, kou en focus zijn volgens hem dé pilaren die de basis vormen van de Wim Hof Methode. Deze methode heeft hem geholpen om reeds 20 X het Guinness Book of Records te halen met extreme prestaties in ijskoud water, iets wat voor de meeste mensen dodelijk zou zijn. Hoe doe hij dat, en wat is het nut ervan? En misschien nog het belangrijkste voor de lezer: kan jij het ook?

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#9 Mindgym – Wouter de Jong

We hebben het vaak over lichamelijke conditie en training, maar wie zegt dat mentale kracht niet even belangrijk is? Wouter De Jong helpt mensen met zijn boek Mindgym om met meer aandacht te leven, relaties met mensen om je heen te versterken en het belang in te zien van falen. Dit boek helpt je om in 12 weken tijd jouw mentale concentratie en nog veel meer aspecten te verbeteren.

Dit alles wordt ondersteund door wetenschappelijke onderbouwing, waardoor zelfs de meest sceptische lezer er niet omheen kan: de informatie en tips die Wouter  geeft zijn van onschatbare waarde voor het ontwikkelen van een ijzersterke mindset.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#10 Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar

De titel van dit boek van Mark Tigchelaar geeft al goed weer waar het over gaat: het belang van onze focus om productief te zijn, te genieten van het leven en externe, storende prikkels uit te schakelen. Als je weer grip wilt krijgen op je focus en daarvoor praktische, concrete tips nodig hebt – laat dit boek dan niet links liggen!

Mark gelooft dat chronische stress en burn-out vaak te maken hebben met het feit dat onze hersenen altijd ‘aanโ€™ staan. Dankzij dit boek krijg je méér mentale focus, waardoor je meer in het moment leeft en veel meer gedaan krijgt in een kortere tijd. Een echte aanrader voor wie productiever én rustiger wil leven!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#11 Triggers – Marshall Goldsmith

We weten allemaal hoe het voelt om om de haverklap afgeleid te worden tijdens het werk of eender welke andere activiteit. Vaak geven mensen de schuld aan al die prikkels, die altijd maar de aandacht opeisen. Met Triggers bewijst Marshall Goldsmith dat je wel degelijk zelf bepaalt hoe je reageert op externe prikkels.

Als mens hebben we zelf in de hand hoe we omgaan met externe factoren. Van een piepende telefoon tijdens een gesprek tot het feit dat je je zo goed uitgedokterde plannen toch niet vol kunt houden, het zijn slechts enkele van de problemen en uitdagingen die Marshall aanhaalt. En met Triggers bewijst hij dat we zelf ons gedrag en manier van denken kunnen veranderen, om te zijn wie we willen zijn!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#12 Diep Werk – Cal Newport

Ben je op zoek naar een boek dat je helpt om je beter te focussen, een taak of opdracht in een mum van tijd af te werken en je minder te laten afleiden door andere mensen en prikkels? Dan is Diep Werk een must-read. Cal Newport geeft aan hoe belangrijk het is om gefocust te kunnen werken in een wereld waarin we elke seconde worden onderbroken. 

Hij gelooft dat we de vaardigheid van het optimaal presteren deels zijn verloren, en dat we ons tegenwoordig veel te vaak bezig houden met oppervlakkige werkzaamheden. Dankzij de praktische tips en advies in dit boek organiseer je je werk voortaan efficiënter en overzichtelijker, waardoor je veel meer gedaan krijgt. Dat is echt ‘diep werkโ€™!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

#13 Fokking Druk – Thijs Launspach

In een wereld die nooit stil staat, waar iedereen lijdt aan FOMO (Fear Of Missing Out) en een volle agenda heeft, gelooft Thijs Launspach dat minder, méér is. Als psycholoog helpt hij je met dit boek om in te zien dat er wel degelijk een verband is tussen burn-out en het feit dat de maatschappij, met zijn sociale media en constante activiteit, nooit stilstaat.

Thijs legt in dit boek uit waarom we altijd zo druk in de weer zijn en wat je kunt doen om dit te voorkomen. Hoe creëer je meer rust in je leven, en hoe blijf je stress de baas? Vragen die een antwoord verdienen, en dit boek geeft ze!

Je mindset verbeteren met mindset boeken, hoe doe je dat?

Als je je mindset wilt veranderen, dan betekent dat in de eerste plaats dat je je kijk op het leven wilt verbeteren. Door conditionering, angsten en andere onderliggende patronen en factoren komen we als mens soms in een negatieve spiraal van handelingen en gedachten terecht. Je mindset vormt op die manier als het ware jouw realiteit, dus hij is wel érg belangrijk!

Je mindset veranderen met een mindset boek gaat niet op één dag, dat is zeker. Mindset boeken zijn echter wel een goede ondersteuning, aangezien ze jou een nieuw perspectief kunnen geven op bepaalde zaken. Goede boeken over mindset helpen jou met praktische tips om je mindset te veranderen. Aan de andere kant leren ze je ook veel bij over persoonlijke ontwikkeling en het belang van een positieve mindset.

Er bestaan heel wat vooruitstrevende auteurs, die elk op hun eigen manier bijdragen tot de enorme hoeveelheid mindset boeken die je tegenwoordig vindt. Denk maar aan Michael Pilarczyk, Wouter De Jong en Stephan Covey. Ook de boeken van Carol Dweck over mindset en boeken als Unstoppable Mindset (die je hier gratis als E-Book en Audiobook kunt krijgen) zijn de moeite waard. Deze en nog veel meer boeken helpen jouw mindset ijzersterk maken, zodat je positief in het leven staat en er alles uit kunt halen. In deze blog met de beste mindset boeken lees je daar meer over!

Mindset boeken met alle nodige ingrediënten voor een goede mindset

Het spreekt voor zich dat je graag weet wat de voordelen zijn van mindset boeken als je jouw kijk op het leven wilt veranderen. Net zoals bij elke andere aankoop weeg je graag de voordelen af, en dat is begrijpelijk! 

Mindset boeken zijn één van de oudste vormen van informatie en communicatie, en dat zorgt er dan toch beetje voor dat mensen er negatief tegenover kunnen staan. Een goed mindset boek kan je echter perfect ondersteunen bij het veranderen van jouw mentaliteit. Hieronder de voordelen van een mindset boek:

1. Een goede balans tussen praktische tips en informatie

Het perfecte mindset boek geeft je handige tips die je kunt toepassen op je eigen leven, zodat je mindset verandert. Het gaat hierbij om concrete veranderingen die je gemakkelijk kan doorvoeren maar die wel een grote impact hebben op de manier waarop je denkt!

Aan de andere kant zal een boek over mindset ook theoretische informatie bevatten, ter ondersteuning van die praktische tips. Op die manier beschik je over wat context en belangrijke kennis. En die zullen je zeker helpen om die tips standvastiger en beter in je leven te integreren!

2. Je kiest zelf je leersnelheid

Nog een voordeel van een boek over mindset in vergelijking met andere bronnen van informatie en inspiratie? Je kiest helemaal zelf hoe intensief je met de kennis en informatie bezig bent! Lees je één pagina per dag, dan is dat goed. Als je echter een boekenworm bent en in één keer een half boek leest, dan kan dat ook. Jij bepaalt de manier waarop je bijleert, en dat maakt het hele proces zoveel aangenamer.

Ook zijn er heel wat mindset boeken die verschillen van moeilijkheidsgraad. Nederlandstalige boeken zijn waarschijnlijk iets toegankelijker, terwijl Engelse boeken wat meer aandacht vragen. Daarbij kan je ook gaan voor een boek met gewoon enkele tips, terwijl je ook mindset boeken vindt die dieper op een bepaald onderwerp ingaan.

3. Mindset boeken over alle mogelijke onderwerpen

Ten slotte vind je tegenwoordig mindset boeken over van alles en nog wat. Van mindset boeken voor vrouwen tijdens de zwangerschap tot een boek mindset over afvallen, positieve mindset boeken en meer, er zijn geen grenzen. Op die manier vind je dus snel precies het mindset boek dat je nodig hebt in jouw situatie.

Als je de top mindset boeken wilt vinden maar geen idee hebt waar je moet beginnen, dan gaat het onderstaande overzicht je zeker op weg helpen. Probeer deze mindset boeken uit, en voor je het weet sta je helemaal anders in het leven!

Conclusie Beste Mindset boeken

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

๐Ÿ‘‰ Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met de beste Mindset boeken? Hiermee kan je ook anderen inspireren en ik zal altijd reageren ๐Ÿ™‚

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download