In dit artikel

Mindfulness Oefeningen | Probeer Mindfulness Nu Gratis Thuis!

Mindfulness Oefeningen | Probeer Mindfulness Nu Gratis Thuis!

In dit artikel

Stoppen met piekeren, minder stress ervaren of gewoon lekkerder in je vel zitten? Je bereikt het met mindfulness oefeningen. Dankzij een dagelijkse mindfulness training investeer je optimaal in je persoonlijke ontwikkeling én levensgeluk. Hoe helpt mindfulness je om gelukkiger in het leven te staan? Ik vertel je graag meer over mindfulness en geef je een aantal gratis mindfulness oefeningen voor dagelijks gebruik.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent letterlijk: leven met aandacht voor wat er nu is. Je neemt waar wat er in het hier-en-nu plaatsvindt zónder daar een oordeel aan te verbinden. Continue bezig zijn in je hoofd is een probleem dat veel mensen kennen. Mindfulness helpt om gedachten los te laten en je aandacht te richten op het heden. Alles voor ‘straks’ en ‘morgen’ laat je gaan zodat je focus komt te liggen op wat nu is.

Wat zijn de voordelen van mindful leven?

Mindful leven doe je met behulp van mindfulness oefeningen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van mindfulness?

  • Mindfulness helpt bij het verminderen van stress.
  • Het heeft een positief effect op de kwaliteit van je leven.
  • Mindfulness heeft vrijwel direct effect op een slecht humeur of neerslachtige gedachten.
  • Het is goed voor je algehele psychologische gezondheid, want het helpt je om je aandacht vast te houden.
  • Dankzij mindfulness ga je beter/anders om met situaties die je meemaakt.

Mindfulness oefeningen voor thuis

Is je interesse gewekt of je nieuwsgierigheid geprikkeld? Dan is het de hoogste tijd om te starten met een mindfulness oefening. Ik geef je een aantal voorbeelden van oefeningen die je gemakkelijk zelf thuis uitvoert.

1. Focus je aandacht op je voeten

In plaats van in je hoofd bezig te zijn, is het zinvoller om je aandacht te verleggen naar je voeten. Hoe voelen ze aan? Zijn ze warm of koud? Voel je tenen en probeer te voelen welke sensaties dit met zich meebrengt.

2. Mindfulness meditatie

Mindfulness is eigenlijk een toegankelijke vorm van meditatie en daarom een goede reden om te proberen. Ga zitten, adem in en uit en voel je lijf. Richt je aandacht op je ademhaling en laat ondertussen je gedachten vrijuit hun gang gaan. Voel de stoel of de grond waarop je zit, wees je bewust van de geluiden om je heen en de geur(en) die je ruikt. Laat het er allemaal zijn – ook je gedachten – zónder er een oordeel aan te verbinden. Kijk ook eens naar de Higher Spirit Academy.

3. Wees mindful in alles wat je doet

Mindfulness is een manier van leven. Dit betekent dat je mindful bent in alles wat je onderneemt. Of je nu een boterham smeert, groente snijdt of een overhemd strijkt. Richt je aandacht op dat waar je nu mee bezig bent en wees je bewust van wat je op dit moment doet.

Mindfulness oefening bodyscan

De mindfulness oefening bodyscan is een prima oefening om jezelf te oefenen in mindfulness. Een bodyscan voer je veelal liggend uit en duurt bijvoorbeeld een kwartier of een half uur. Je luistert muziek, bijvoorbeeld met koptelefoon op, terwijl een rustige mannen- of vrouwenstem je toespreekt. Heerlijk voor het slapen gaan om het geeuwen tegen te gaan. Diverse zorgverzekeraars bieden deze mogelijkheid en ook op YouTube en Spotify zijn verschillende bodyscans te zien of te beluisteren.

Kies voor een gezond en gelukkig leven en pas daarom dagelijks mindfulness oefeningen toe, thuis of in de natuur.

Voor gegarandeerd resultaat kan je het beste een mindfulness cursus volgen. Neem je tijd & probeer deze online Mindfulness cursus voor 30 volle dagen uit.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Mindfulness Oefeningen | Probeer Mindfulness Nu Gratis Thuis!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips