In dit artikel

Hoe Sterk is Melatonine? (2023)

In dit artikel

Ben je de laatste tijd wat slaperig en vraag je je af hoe sterk melatonine eigenlijk is? Ik heb dit probleem ook ondervonden, en ontdekte dat melatonine – ons eigen natuurlijke slaaphormoonsterk kan variëren in dosering per persoon.

In deze blogpost ga ik dieper in op de werking van melatonine, hoe je het het beste kunt innemen en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Dus blijf lezen, want er is meer te ontdekken over dit wondermiddeltje voor een goede nachtrust!

Key Takeaway

Mijn beste melatonine van 2023 is Naturecan Melatonine CBD Capsules. Dit merk heeft geen detecteerbare THC en is veel effectiever dan gewone CBD. Het versterkt dit melatonine middel op een veilige manier.

Samenvatting

 • Melatonine is ons eigen natuurlijke slaaphormoon dat door de pijnappelklier in de hersenen wordt aangemaakt.
 • De sterkte van melatonine kan variëren en is verkrijgbaar in verschillende doseringen, zoals 0,1 mg, 1 mg en 3 mg.
 • Het is belangrijk om melatonine met zorg in te nemen en alleen volgens medisch advies te gebruiken.
 • Vraag altijd advies aan een arts of apotheker als je vragen hebt over de juiste sterkte van melatonine voor jou.

Werking van melatonine

Melatonine is een hormoon dat ons lichaam zelf maakt. De pijnappelklier in onze hersenen zorgt voor de aanmaak. Het wordt donker, en de klier begint melatonine te maken. Dit hormoon zegt tegen onze biologische klok dat het tijd is om te gaan slapen.

Maar let op, je kan ons melatonine niveau ook beïnvloeden! Als je het te laat inneemt, kan dit je slaap negatief beïnvloeden. Melatonine heeft ook effect op het gehalte van het groeihormoon HGH in ons lichaam.

Dus het is belangrijk om altijd met zorg met melatonine om te gaan.

Sterkte van melatonine

Melatonine is verkrijgbaar in verschillende sterktes, zoals 0,1 mg, 1 mg en 3 mg. De juiste dosering van melatonine hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van je slaapprobleem en je persoonlijke gevoeligheid voor het hormoon.

Het is belangrijk om te onthouden dat melatonine alleen moet worden genomen door gezonde personen en niet als slaapmiddel mag worden gebruikt zonder medisch advies. Het innemen van melatonine op het juiste moment is ook belangrijk, omdat het invloed kan hebben op je slaap.

Als je vragen hebt over de juiste sterkte van melatonine voor jou, is het verstandig om advies te vragen aan een arts of apotheker.

Meer over ‘Melatonine’

Als we het hebben over een natuurlijk slaaphulpmiddel, denken velen meteen aan melatonine. Maar wist je dat melatonine veel meer functies heeft dan alleen het bevorderen van slaap? Zo wordt melatonine vaak samen met 5-HTP genomen, speelt het een cruciale rol als hormoon in het lichaam en heeft het invloed tijdens de overgang. Net als andere supplementen kent melatonine ook nadelen en het is belangrijk om op te letten bij borstvoeding. Bovendien kan de aanmaak ervan soms verstoord raken.

Ondanks de voordelen zijn velen vaak nieuwsgierig naar waar melatonine in zit en of er sterke varianten zijn van het supplement. Vooral voor kinderen is het belangrijk om de dosering goed in de gaten te houden en op de hoogte te zijn van eventuele bijwerkingen. Hoewel veel mensen het veilig vinden, vragen anderen zich af of melatonine schadelijk is. Ongeacht de reden van inname, velen gebruiken melatonine om beter door te slapen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is melatonine en hoe sterk is het?

Melatonine is een natuurlijk hormoon dat het lichaam aanmaakt om slaapstoornissen te helpen en de circadiane ritmiek te regelen.

2. Hoe werkt melatonine?

De werking van melatonine is vooral nuttig bij het in stand houden van de circadiane ritmiek en het bevorderen van de slaap.

3. Wat is de juiste dosis melatonine?

De dosering van melatonine kan variëren afhankelijk van de behoefte, maar het is belangrijk om de instructies op het melatoninesupplement te volgen.

4. Zijn er bijwerkingen van melatonine?

Ja, er kunnen bijwerkingen zijn van het gebruik van melatonine, deze wisselwerkingen kunnen variëren van persoon tot persoon.

5. Wat gebeurt er bij een tekort aan melatonine?

Een melatoninetekort kan leiden tot problemen met slapen en moet worden aangepakt met een arts die mogelijk een melatoninerecept of -pillen kan aanbevelen.

» Referenties


1. Costello, R. B., Lentino, C. V., Boyd, C. C., O’Connell, M. L., Crawford, C. C., Sprengel, M. L., & Deuster, P. A. (2014). The effectiveness of melatonin for promoting healthy sleep: a rapid evidence assessment of the literature. Nutr J, 13: 106.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4273450/

2. Pandi-Perumal S., Srinivasan V., Spence D., Cardinali D. (2007). Role of the melatonin system in the control of sleep: therapeutic implications. CNS Drugs, 21:995–1018.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18020480/

3. Krauchi K., Cajochen C., Pache M., Flammer J., Wirz-Justice A. (2006). Thermoregulatory effects of melatonin in relation to sleepiness. Chronobiol Int, 23:475–484.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16687320/

4. Paul MA, Gray G, Kenny G, Pigeau RA. (2003). Impact of Melatonin, Zaleplon, Zopiclone, and Temazepam on Psychomotor Performance. Aviat Space Environ Med, 74:1263–1270.
https://www.researchgate.net/publication/8945690_Impact_of_Melatonin_Zaleplon_Zopiclone_and_Temazepam_on_Psychomotor_Performance

5. Rajaratnam SM, Dijk DJ, Middleton B, Stone BM, Arendt J. (2003). Melatonin phase-shifts human circadian rhythms with no evidence of changes in the duration of endogenous melatonin secretion or the 24-hour production of reproductive hormones. J Clin Endocrinol Metab, 88:4303–4309.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12970302/

» Referenties

Conclusie mijn beste melatonine 2023

 • Beste Melatonine – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine 5 mg – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Pillen – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Slaapmiddel – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Tabletten – Bonusan
 • Beste Melatonine Druppels – Mattisson 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Smelttablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Supplement – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Zuigtablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Sterk is Melatonine? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips