In dit artikel

Wat is een Melatonine Pen? (2023)

In dit artikel

Een Melatonine Pen is een soort elektronische verdamper. Deze maakt het inademen van melatonine mogelijk. Soms noemen mensen het ook een melatonine diffuser of vape. De pen heeft geen nicotine of andere drugs.

Het hoofdbestanddeel is melatonine. Dit is een hormoon dat je hersenen maken. Het helpt je biologische slaapritme te ondersteunen. Het gebruik van een Melatonine Pen kan snel werken.

Hierdoor val je sneller in slaap dan met pillen. Jongeren gebruiken deze pen vaak om beter te slapen. Maar let op, dit product kan bijwerkingen hebben en is niet voor iedereen goed.

We weten ook nog niet genoeg over de veiligheid van Melatonine Pennen voor de longen. Dus we zijn nog niet zeker of ze veilig zijn om beter te slapen.

Key Takeaway

Mijn beste melatonine van 2023 is Naturecan Melatonine CBD Capsules. Dit merk heeft geen detecteerbare THC en is veel effectiever dan gewone CBD. Het versterkt dit melatonine middel op een veilige manier.

Kenmerken van een Melatonine Pen

Een Melatonine Pen is een klein en handig apparaat. Het ziet eruit als een pen en is makkelijk mee te nemen. Deze pen werkt als een verdamper van melatonine. Dit betekent dat je het hormoon in kan ademen.

Het heeft geen nicotine of andere drugs, alleen melatonine. De melatonine komt snel in je lichaam via je longen.

Maar we weten nog niet veel over deze pennen. Niet alle onderzoeken zeggen dat ze veilig zijn voor de longen. Het is ook niet zeker of ze iedereen helpen om beter te slapen. Het is dus belangrijk dat je goed let op hoe je je voelt als je de pen gebruikt.

Gebruik en effectiviteit van een Melatonine Pen

Ik gebruik een Melatonine Pen om beter te kunnen slapen. Het is een handige elektronische verdamper waarmee ik melatonine kan inhaleren. Ik hoef geen pillen in te nemen, maar adem gewoon de melatonine in.

Hierdoor wordt het hormoon sneller in mijn lichaam opgenomen. Het helpt me om sneller in slaap te vallen en mijn slaapkwaliteit te verbeteren. Maar het is belangrijk om te weten dat melatonine niet voor iedereen geschikt is en er nog niet genoeg onderzoek is gedaan naar de veiligheid van melatonine pennen voor de longen.

Dus voordat je een Melatonine Pen gebruikt, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een professional.

Meer over ‘Melatonine’

Melatonine is een intrigerend hormoon dat een cruciale rol speelt in onze slaap-waakcyclus. Er zijn veel aspecten rondom melatonine die aandacht verdienen. Als je ooit hebt overwogen om melatonine te gebruiken, is het belangrijk om je bewust te zijn van een mogelijk melatonine tekort. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diverse vormen waarin melatonine beschikbaar is, de melatonine 50 mg en melatonine gummies zijn interessante opties. Ook kan het gebruik van melatonine verband houden met specifieke aandoeningen zoals ADHD, of het kan worden ingezet om de aanmaak van melatonine te bevorderen.

Het hormoon wordt ook vaak gebruikt door frequente reizigers om een jetlag te overwinnen of voor een betere nachtrust in een vliegtuig. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe laat je melatonine moet innemen, is er informatie beschikbaar om je te helpen. Er zijn ook innovatieve producten zoals de melatonine pen en combinaties met andere stoffen zoals 5-HTP. Terwijl melatonine een natuurlijk hormoon is, kan het gebruik ervan specifieke uitdagingen met zich meebrengen tijdens de overgang of bij het geven van borstvoeding. Zoals bij elk supplement, zijn er ook nadelen van melatonine die men moet overwegen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Melatonine Pen?

Een Melatonine Pen is een soort supplement die je gebruikt als een esigaret. Het helpt bij slaapstoornissen, slapeloosheid en andere slaapproblemen.

2. Hoe werkt de Melatonine Pen?

De Pen bevat melatonine, een stof die je slaapcyclus regelt. Flavours zoals lavendel en kamille helpen ook om te slapen.

3. Kan ik de Melatonine Pen kopen zonder recept?

Ja, je hebt geen recept nodig om de Melatonine Pen te kopen. Maar het is altijd goed om met je dokter te praten voordat je nieuwe medicijnen of supplementen gaat gebruiken.

4. Wat zijn de bijwerkingen van de Melatonine Pen?

Sommige mensen kunnen last hebben van bijwerkingen zoals duizeligheid of maagproblemen. Als je merkt dat je last hebt van bijwerkingen, stop dan met het gebruik van de Pen en praat met je dokter.

5. Waar kan ik ervaringen vinden van mensen die de Melatonine Pen hebben gebruikt?

Er zijn veel ervaringen te vinden op het internet. Op TikTok zijn er bijvoorbeeld veel mensen die hun ervaringen delen met verschillende slaaphulpmiddelen, inclusief Melatonine Pennen.

» Referenties


1. Costello, R. B., Lentino, C. V., Boyd, C. C., O’Connell, M. L., Crawford, C. C., Sprengel, M. L., & Deuster, P. A. (2014). The effectiveness of melatonin for promoting healthy sleep: a rapid evidence assessment of the literature. Nutr J, 13: 106.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4273450/

2. Pandi-Perumal S., Srinivasan V., Spence D., Cardinali D. (2007). Role of the melatonin system in the control of sleep: therapeutic implications. CNS Drugs, 21:995–1018.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18020480/

3. Krauchi K., Cajochen C., Pache M., Flammer J., Wirz-Justice A. (2006). Thermoregulatory effects of melatonin in relation to sleepiness. Chronobiol Int, 23:475–484.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16687320/

4. Paul MA, Gray G, Kenny G, Pigeau RA. (2003). Impact of Melatonin, Zaleplon, Zopiclone, and Temazepam on Psychomotor Performance. Aviat Space Environ Med, 74:1263–1270.
https://www.researchgate.net/publication/8945690_Impact_of_Melatonin_Zaleplon_Zopiclone_and_Temazepam_on_Psychomotor_Performance

5. Rajaratnam SM, Dijk DJ, Middleton B, Stone BM, Arendt J. (2003). Melatonin phase-shifts human circadian rhythms with no evidence of changes in the duration of endogenous melatonin secretion or the 24-hour production of reproductive hormones. J Clin Endocrinol Metab, 88:4303–4309.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12970302/

» Referenties

Conclusie mijn beste melatonine 2023

  • Beste Melatonine – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine 5 mg – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Pillen – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Slaapmiddel – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Tabletten – Bonusan
  • Beste Melatonine Druppels – Mattisson 20% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Smelttablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Supplement – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Zuigtablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is een Melatonine Pen? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips