In dit artikel

Alles wat je moet weten over Mattisson Probiotica: voordelen, gebruik en bijwerkingen

In dit artikel

Heb je ooit last gehad van een onrustige darmflora en daarmee samenhangende spijsverteringsproblemen? Je bent niet de enige; ik heb ook gezocht naar manieren om mijn darmgezondheid te verbeteren.

Met deze blog duiken we samen in de wereld van Mattisson Probiotica, een hulpmiddel dat beweert niet alleen je darmen maar ook je algehele welzijn te kunnen ondersteunen. Ontdek hier alles wat je moet weten, van A tot Z!

Samenvatting

 • Mattisson Probiotica biedt een verscheidenheid aan producten zoals poeders en capsules, die gezond spijsverteringsstelsel en immuunsysteem ondersteunen met miljarden CFU’s van levende stammen per dosis.
 • De supplementen bevatten ook prebiotische vezels zoals inuline uit cichoreiwortel die de groei van goede bacteriën bevordert, wat bijdraagt aan een gevarieerde darmflora.
 • Voor optimaal gebruik van Mattisson Probiotica is het belangrijk om ze volgens instructies te nemen, bij voorkeur op een lege maag te consumeren en ze in de koelkast te bewaren.
 • Ondanks dat bijwerkingen zoals maagklachten of een opgeblazen gevoel zeldzaam en meestal tijdelijk zijn, is het aan te raden bij aanhoudende klachten professioneel advies in te winnen.
 • Het integreren van Mattisson Probiotica als dagelijkse aanvulling kan significante voordelen hebben voor de darmgezondheid en daarmee het algehele welzijn verbeteren.

Kenmerken en Voordelen van Mattisson Probiotica

Een overvloed aan biologische groenten en fruit op een houten tafel.

Mattisson Probiotica biedt een scala aan producten met elk hun unieke mix van levende en actieve stammen die bijdragen aan een gezond spijsverteringsstelsel en immuunsysteem. Deze voedingssupplementen zijn niet alleen een bron van goede bacteriën, maar bevatten ook prebiotische vezels die de groei van deze bacteriën ondersteunen en versterken.

Probiotica Poeder – 8 miljard CFU – 125 g

Ik heb onlangs het probiotica poeder van Mattisson geprobeerd en ik wil graag mijn ervaringen delen. Dit voedingssupplement is echt een topper voor wie zijn darmflora wil ondersteunen.

 • Bevat 8 verschillende levensvatbare en actieve stammen die samenwerken om je spijsverteringsstelsel te bevorderen.
 • Elke dagdosering levert maar liefst 8 miljard kolonievormende eenheden, wat zorgt voor een krachtige boost van goede bacteriën.
 • De mix bevat bifidobacterium soorten zoals breve, bifidum, lactis en longum die bijdragen aan een gevarieerde darmflora.
 • Ook lactobacillus stammen zoals acidophilus, casei en rhamnosus zijn present om het immuunsysteem te helpen versterken.
 • De Inuline uit cichoreiwortel werkt als prebioticum dat de groei van nuttige bacteriën bevordert, waardoor dit product een extra dimensie krijgt.
 • Het poeder lost makkelijk op in water of yoghurt, wat het gebruik heel gemakkelijk maakt voor dagelijkse inname.
 • Geschikt voor tijdens zwangerschap en borstvoeding, waardoor ook moeders-to-be en nieuwe mama’s hun darmgezondheid kunnen onderhouden.
 • Met de compacte verpakking van 125 gram kun je voldoende doseringen gebruiken om echt verschil te merken.

Probiotica met Prebiotica – 1000mg – 60 capsules

Als fervent voorstander van een gezonde levensstijl, let ik altijd op de beste manieren om mijn welzijn te ondersteunen. Mattisson Probiotica met Prebiotica – dat is precies wat ik nodig heb voor mijn darmflora.

 • Deze capsules bevatten een krachtige combinatie van probiotica en prebiotica.
 • Je krijgt een royale 10 miljard CFU per dosis binnen, afkomstig uit 10 verschillende stammen.
 • De unieke mix ondersteunt mijn spijsvertering en helpt mij een gezonde darmflora te behouden.
 • Elke ochtend neem ik 1 tot 2 capsules in op een lege maag, wat zorgt voor optimale opname.
 • De prebiotische FOS inuline in de formule stimuleert de groei van goede bacteriën in mijn darmen.
 • Met deze capsules bied ik mezelf brede spectrum ondersteuning aan, noodzakelijk voor een gezond maag-darmkanaal.
 • Persoonlijke ervaringen geven aan dat het dagelijks gebruik van dit supplement de spijsvertering aanzienlijk verbetert.
 • Ik zie dit als een essentiële aanvulling naast mijn gevarieerde voeding voor een totaal balans in voedingsstoffen.

Probiotisch AlkaGreens poeder – 300 g

Ik heb onlangs het Probiotisch AlkaGreens poeder ontdekt en ben onder de indruk van de gezonde voordelen. Dit superfood is een powerhouse vol met vitamines, probiotica en antioxidanten.

 • Het bevat 10 verschillende probiotische stammen en levert 0,1 miljard CFU per gram.
 • Naast probiotica zijn er kiemgrassen toegevoegd voor een boost aan chlorofyl.
 • Het poeder zit boordevol vezelrijke fruitsoorten en groenten, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering.
 • Met een hoog ORAC – gehalte biedt het een sterke dosis antioxidanten die cellen helpen beschermen tegen vrije radicalen.
 • De mix van vitamines, waaronder B2, C en A, versterkt het lichaam’s verdedigingsmechanismen.
 • Mattisson HealthStyle AlkaGreens Probiotic combineert 100 probiotica stammen met meer dan 45 andere ingrediënten voor maximale gezondheidsvoordelen.
 • Dit bio poeder is niet alleen rijk aan nuttige bacteriën maar ook aan essentiële vitamines zoals B2 en C als krachtige antioxidanten.
 • Voor degene die geen fan zijn van poeders is dit product ook in capsulevorm verkrijgbaar, wat gebruiksgemak biedt.

Hoe Mattisson Probiotica te Gebruiken

Een persoon mengt probiotische poeder in een glas water in een moderne keuken.

Mattisson Probiotica supplementen nemen we elke dag in voor een betere darmgezondheid. Capsules of poeder, het is belangrijk ze correct te gebruiken.

 • Begin met het lezen van de aanwijzingen op de verpakking. Elke vorm van probiotica heeft specifieke instructies.
 • Stel vast hoeveel je nodig hebt. Dit hangt af van het aantal CFU’s en jouw persoonlijke gezondheidssituatie.
 • Neem de capsules bij voorkeur op een lege maag. Zo bereiken ze makkelijker de darmen.
 • Meng probiotica poeder door een glas water of sap voor consumptie. Goed roeren voor een evenredige verdeling.
 • Bewaar ze zoals aangegeven, vaak betekent dit in de koelkast om de levende culturen actief te houden.
 • Overleg met je orthomoleculair therapeut als je twijfelt over dosering of combinatie met andere supplementen.
 • Let op interacties met voeding, zoals melkproducten, die soms kunnen interfereren met probiotica.
 • Drink voldoende water gedurende de dag. Dit ondersteunt het effect van probiotica op je spijsvertering.
 • Integreer voedingsvezels in je dieet; deze ondersteunen samen met probiotica een gezonde darmflora.
 • Raadpleeg altijd eerst een specialist als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medische problemen hebt voordat je start met Mattisson Probiotica.

https://www.youtube.com/watch?v=hqjEFW3mmhs

Alles over Mattisson Probiotica

Na het bespreken van het gebruik van Mattisson Probiotica, is het interessant om te duiken in wat deze supplementen nou precies zijn en hoe ze werken. Deze probiotica bevatten een mix van verschillende stammen vriendelijke bacteriën, zoals Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis, die bekend staan om hun positieve effect op de darmflora.

Ze leveren een krachtige dosis van 10 miljard CFU per capsule, wat bijdraagt aan een evenwichtige darmbalans en ondersteuning biedt aan de spijsvertering.

Deze kleine krachtpatsers werken door de gezonde bacteriën in onze darmen te voeden. Ze helpen niet alleen bij spijsverteringsproblemen, maar kunnen ook het immuunsysteem versterken, wat in het bijzonder nuttig kan zijn tijdens stressvolle periodes of na een antibioticakuur die de darmflora kan verstoren.

Het belang van het bewaren in de koelkast dient niet onderschat te worden, om zo de levensvatbaarheid van de bacteriën te behouden en ervoor te zorgen dat je het maximale uit elke capsule haalt.

Mogelijke bijwerkingen van Mattisson Probiotica

Ik merk op dat sommige mensen maagklachten of een opgeblazen gevoel kunnen krijgen na het starten met Mattisson Probiotica. Dit komt niet vaak voor en deze symptomen zijn meestal tijdelijk.

Het lichaam past zich aan de nieuwe balans van goede bacteriën aan. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om een arts te raadplegen.

Andere keer kunnen gebruikers ook ervaringen hebben met winderigheid of een verandering in hun stoelgang wanneer ze beginnen met deze supplementen. Het is goed om te weten dat dit vaak voorkomt en dat klachten normaal gesproken snel minder worden.

Vergeet niet de probiotica in de koelkast te bewaren, want dat helpt om de levendige culturen in optimale conditie te houden. Laten we nu overgaan naar het volgende onderdeel van ons gesprek: de conclusie.

Conclusie

Mattisson Probiotica verschaffen je darmen een stevige gezondheidsboost. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, elk met hun unieke voordeel voor jouw spijsvertering. Gemakkelijk in gebruik en met minimale bijwerkingen, vormen ze een efficiënte aanvulling op een gebalanceerde levensstijl.

Vergeet niet dat het ondersteunen van een goede darmgezondheid een investering is in je algehele welzijn. Zet vandaag nog de stap naar een gezonder leven met Mattisson’s zorgvuldig geselecteerde probiotica!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van Mattisson Probiotica?

Mattisson Probiotica bevat miljarden goede bacteriën zoals Bifidobacterium en Lactobacillus die helpen bij het versterken van je darmflora. Ze kunnen ook de productie van korte ketenvetzuren stimuleren, wat belangrijk is voor je darmgezondheid.

2. Hoe gebruik ik Mattisson Probiotica?

Gebruik het supplement volgens de instructie, waarbij je het met water inneemt. Het is belangrijk dat je de HPMC maagresistente capsules niet breekt of kauwt, en bewaar ze in de koelkast na het openen om de cfu’s actief te houden.

3. Zijn er bijwerkingen bekend van Mattisson Probiotica?

Meestal wordt Mattisson Probiotica goed verdragen, maar sommige mensen kunnen een aanpassingsperiode ervaren met milde spijsverteringsklachten. Raadpleeg altijd een arts als je vragen hebt over bijwerkingen.

4. Is Mattisson Probiotica geschikt voor zwangere vrouwen en tijdens het borstvoeding geven?

Ja, over het algemeen is het veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, maar we adviseren altijd eerst overleg met een arts. De probiotica bevatten ook vitamines zoals vitamine B11 en A die ondersteunend kunnen werken.

5. Kan Mattisson Probiotica helpen bij prikkelbare darmsyndroom?

Sommige stammen in Mattisson Probiotica, zoals Lactobacillus casei en Bifidobacterium longum, worden geassocieerd met verlichting van symptomen bij prikkelbare darmsyndroom. Overleg met een gezondheidsspecialist kan je helpen bepalen of dit product geschikt is voor jouw situatie.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over Mattisson Probiotica: voordelen, gebruik en bijwerkingen

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips