In dit artikel

Waarom je zou moeten kiezen voor Mattisson Omega 3 Algenolie

In dit artikel

Ben je op zoek naar een gezonde bron van omega 3 zonder vis te gebruiken? Net als jij, stond ik voor dit dilemma en ontdekte dat Mattisson Omega 3 Algenolie een uitkomst biedt. Mijn artikel onthult waarom dit supplement een krachtig alternatief is voor traditionele visolie, met alle voordelen voor je welzijn.

Lees verder en maak kennis met de toekomst van omega 3!

Samenvatting

 • Mattisson Omega 3 Algenolie is een plantaardige bron van omega 3 – vetzuren, rijk aan DHA en EPA, wat essentieel is voor de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen.
 • Het supplement wordt geproduceerd in een gesloten, zuivere omgeving, waardoor het vrij van verontreinigingen is en dus een veiligere keuze ten opzichte van sommige visoliën.
 • Deze algenolie biedt een duurzaam alternatief voor visolie, wat goed is voor het milieu en de oceanen, omdat het direct bij de bron – de algen – omega 3 ophaalt en geen vis gebruikt.
 • Je kunt kiezen tussen vegetarische capsules of vloeibare druppels en het eenvoudig integreren in je dagelijkse routine door het toe te voegen aan je maaltijd of bij het ontbijt of diner te nemen.
 • Om de volledige voordelen van Mattisson Omega 3 Algenolie te ervaren, is het belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en het te bewaren op een koele en droge plaats. Combineer het met een gezonde levensstijl voor een optimaal resultaat.

Wat is Mattisson Omega 3 Algenolie?

Een vrouw neemt vreedzaam Mattisson Omega 3 Algenolie in een rustige bosomgeving.

Mattisson Omega 3 Algenolie is een modern voedingssupplement gemaakt van duurzaam gekweekte algen. Deze microscopisch kleine plantjes zijn rijk aan het omega 3-vetzuur DHA en bieden een krachtige dosis van 260 mg per capsule.

Met deze algenolie krijg ik op een eenvoudige manier de essentiële vetzuren binnen die belangrijk zijn voor mijn lichaam.

Dit supplement is een geweldig plantaardig alternatief voor traditionele visolie, ideaal voor iedereen die zijn voedingspatroon duurzaam en vegan wil houden. Als orthomoleculair therapeut adviseer ik vaak Mattisson Omega 3 Algenolie omdat het een zuiver product is dat vrij van chemische middelen wordt geproduceerd in een gesloten zuivere omgeving.

Het ondersteunt een normale bloeddruk en heeft een gunstige werking op het hart, wat aansluit bij de Europese richtlijn voor gezondheid en voeding.

Voordelen van Mattisson Omega 3 Algenolie

Een fles Mattisson Omega 3 Algenolie op een rustig strand.

Mattisson Omega 3 Algenolie is een ware gamechanger voor wie op zoek is naar plantaardige omega-3 vetzuren zonder de bijwerkingen van visolie. Dit natuurlijke supplement belooft het lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen, terwijl het ook rekening houdt met zuiverheid en milieu.

Hoge concentratie DHA en EPA

Ik let altijd extra op mijn inname van omega 3-vetzuren, want ik weet hoe belangrijk deze zijn voor mijn gezondheid. Daarom ben ik zo blij met de hoge concentratie DHA en EPA in Mattisson Omega 3 Algenolie.

Met respectievelijk 150 mg DHA en 75 mg EPA per dosis krijg ik precies wat mijn lichaam nodig heeft. Deze vetzuren zijn cruciaal voor een scherp gezichtsvermogen en een goed werkend brein, en ze helpen ook mijn hart gezond te houden.

Het is algemeen bekend dat DHA en EPA uit vette vissoorten zoals haring en zalm komen, maar niet iedereen eet genoeg vis of verkiest veganistische opties. Dit is waar algenolie een spelwisselaar wordt.

Het levert dezelfde essentiële vetten zonder de nadelen van visolie supplementen, die vaak verontreinigingen bevatten. Mijn keuze voor een plantaardige bron zorgt dus voor zuiverheid en draagt bij aan het behouden van een normaal vetgehalte in mijn bloed.

En als bonus, het past perfect binnen mijn vegan levensstijl!

Zuiver en vrij van verontreiniging

Mijn keuze voor Mattisson Omega 3 Algenolie heeft alles te maken met zuiverheid. Het is een feit dat deze olie in een gesloten omgeving wordt geproduceerd, wat betekent dat het fermentatieproces geen kans geeft aan vervuiling.

We weten allemaal dat verontreinigingen een groot probleem kunnen zijn bij sommige omega 3 bronnen, maar bij Mattisson Algenolie is dit absoluut geen issue. Dit supplement staat garant voor een schoon en puur product, waardoor ik zeker weet dat ik mijn lichaam niet belast met ongewenste stoffen.

De geruststelling die het biedt, is essentieel voor mij; ik wil immers alleen het beste voor mijn gezondheid. Met deze algenolie krijg ik de nodige EPA en DHA binnen, zonder de verontreinigingen die in vette vissoorten kunnen zitten.

En laten we eerlijk zijn, in een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief zoals vegan omega-3 algenolie een bewuste stap.

Op naar het volgende onderwerp: het cruciale belang van omega 3 en de unieke rol die algenolie hierin speelt.

Het belang van Omega 3 en de rol van Algenolie

Omega 3-vetzuren zijn cruciaal voor mijn lichaam en gezondheid. Ze ondersteunen de werking van hart en bloedvaten, houden mijn ogen scherp en helpen mijn hersenen om optimaal te functioneren.

Niet iedereen eet echter voldoende vette vissoorten die rijk zijn aan omega 3, zoals haring, sardientjes, zalm, makreel en tonijn. Voor hen is algenolie een fantastische oplossing.

De plantaardige capsules van Mattisson Omega 3 Algenolie bevatten hoge concentraties van zowel DHA (150mg) als EPA (75mg), wat aansluit bij de richtlijnen van de EFSA voor een normaal vetgehalte in het bloed.

Algenolie biedt dus een duurzaam en vegetarisch alternatief voor visolie. Vissen krijgen hun omega 3 namelijk ook door het eten van algen. Het innemen van algenolie gaat daarom direct naar de bron en spaart het mariene leven.

Dit maakt Mattisson Omega 3 Algenolie niet alleen beter voor mij, maar ook voor onze oceanen. Bovendien is deze algenolie zuiver en vrij van verontreiniging, wat inhoudt dat de totox-waarde laag is.

Dit garandeert de versheid en stabiliteit van de omega 3-vetzuren in elke capsule die ik inneem, zonder zorgen over mogelijke schadelijke stoffen.

Hoe Mattisson Omega 3 Algenolie te gebruiken?

Nu we het belang van omega 3 hebben besproken en hoe algenolie hierin past, wil ik je laten zien hoe je Mattisson Omega 3 Algenolie in jouw dagelijks leven kunt opnemen. Het is simpel en met de juiste richtlijnen kan iedereen ervan profiteren.

 • Kies voor vegetarische capsules of vloeibare druppels afhankelijk van wat jou het best uitkomt. De capsules zijn makkelijk mee te nemen en de olie kan gemakkelijk toegevoegd worden aan eten of drinken.
 • Let goed op de dosering die wordt aangeraden. Voor volwassenen betekent dit meestal dagelijks één of twee capsules, maar controleer altijd de verpakking voor de specifieke aanbevelingen.
 • Integreer het supplement in een vast moment van je dagelijkse routine zodat het een gewoonte wordt; bijvoorbeeld bij het ontbijt of avondeten zodat je het niet vergeet.
 • Bewaar de algenolie op een koele en droge plaats om de versheid te behouden en om te voorkomen dat de waardevolle vetzuren oxideren, wat effect kan hebben op de totox-waarde.
 • Combineer Mattisson Omega 3 Algenolie met een gevarieerde voeding. Hoewel supplementen handig zijn, vervangen ze geen gezonde en gebalanceerde levensstijl.
 • Raadpleeg eerst een gezondheidsprofessional als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicatie gebruikt of gezondheidsklachten hebt alvorens je begint met nieuwe voedingssupplementen.

Conclusie

Kiezen voor Mattisson Omega 3 Algenolie is een slimme zet, zeker als je belang hecht aan een plantaardig dieet. Deze vorm van omega 3, rijk aan DHA en EPA, ondersteunt een gezonde vetzuurbalans op een natuurlijke manier.

Je krijgt alle voordelen zonder de nadelen van vervuiling die je soms in visolie tegenkomt. Het is ook nog eens gemakkelijk in gebruik en past perfect in onze dagelijkse routine. Met dit supplement draag je bij aan jouw welzijn en dat van de oceaan, want het laat vissen ongemoeid.

Laat je inspireren door de kracht van algen en geef je lichaam wat het nodig heeft met Mattisson Omega 3 Algenolie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt Mattisson Omega 3 Algenolie anders dan visolie?

Mattisson Omega 3 Algenolie bevat omega 3 vetzuren, maar komt van algen in plaats van vette vissoorten, zoals haring of zalm. Dit betekent dat het een plantaardig alternatief is met een normaal vetgehalte voor het bloed.

2. Is Mattisson Omega 3 Algenolie goed voor iedereen?

Ja, vanwege de aanwezigheid van DHA en EPA, essentiële vetzuren die bijdragen aan de gezondheid, is Mattisson Algenolie geschikt voor volwassenen en kan zelfs voor zuigelingen worden gebruikt volgens de richtlijnen uit de EFSA database.

3. Welke voordelen biedt Mattisson Algenolie?

Mattisson Omega 3 Algenolie biedt DHA en EPA, belangrijk voor het behoud van een normaal vetgehalte in je bloed. Deze algenolie is een zuivere bron van omega 3 en heeft een lage totox-waarde, wat duidt op minder oxidatie.

4. Hoe moet ik Mattisson Omega 3 Algenolie gebruiken en bewaren?

Voor het beste resultaat met Mattisson Algenolie is het belangrijk om de instructies te volgen voor gebruik en bewaren. Meestal betekent dit dat je de olie op een koele, donkere plek bewaart en de aanbevolen dosering niet overschrijdt.

5. Kan ik korting krijgen op mijn bestelling van Mattisson Omega 3 Algenolie?

Het is mogelijk om korting te krijgen op je bestelling. Kijk naar speciale aanbiedingen of schrijf je in voor nieuwsbrieven die gezonde tips en kortingen bieden op producten zoals Mattisson Omega 3 Algenolie.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom je zou moeten kiezen voor Mattisson Omega 3 Algenolie

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips