In dit artikel

Magnesiumglycerofosfaat versus Magnesium Bisglycinaat

Magnesiumglycerofosfaat versus Magnesium Bisglycinaat

In dit artikel

Geconfronteerd met de vraag welke vorm van magnesium het beste voor u is – Magnesiumglycerofosfaat of Magnesium Bisglycinaat? U bent niet alleen, ik heb zelf in dezelfde situatie gezeten. Na grondig onderzoek, wil ik licht werpen op deze twee vormen van magnesium, hun verschillen, absorptiesnelheid en algemene effectiviteit.

Met dit artikel zal u beter begrijpen welke van deze supplementen het meest geschikt is voor uw behoefte. Blijf lezen om een geïnformeerde beslissing te nemen op basis van feiten en niet op speculaties.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesiumglycerofosfaat en magnesiumbisglycinaat zijn beide goed opneembare vormen van magnesium.
 • Magnesiumbisglycinaat wordt over het algemeen beschouwd als de meest opneembare vorm van magnesium.
 • Beide vormen hebben aanzienlijke gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van spierfunctie, het verbeteren van slaapkwaliteit en het verlichten van stress en angst.
 • Het is belangrijk om met een gezondheidsprofessional te spreken voordat je een vorm van magnesiumsupplement kiest.

Verschillende Vormen van Magnesium

Er zijn verschillende vormen van magnesium beschikbaar, waaronder magnesiumglycerofosfaat en magnesiumbisglycinaat.

Magnesiumglycerofosfaat

Magnesiumglycerofosfaat is een van de best opneembare vormen van magnesium. Het is een magnesiumzout dat bekend staat om zijn hoge biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het lichaam het gemakkelijk kan absorberen en gebruiken voor verschillende biologische processen.

Deze specifieke vorm wordt vaak aanbevolen voor mensen die moeite hebben met de absorptie van andere magnesiumvormen. Hoewel het niet zo populair is als magnesiumbisglycinaat, biedt magnesiumglycerofosfaat toch aanzienlijke gezondheidsvoordelen en wordt het vaak gekozen door diegenen die hun magnesiumniveaus willen verhogen zonder de bijwerkingen van minder opneembare vormen.

Magnesiumbisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat is een vorm van magnesium die bekend staat om zijn hoge opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Het is een verbinding tussen magnesium en het aminozuur glycine. Deze binding zorgt ervoor dat magnesiumbisglycinaat gemakkelijk door maag en darmen wordt opgenomen, waardoor het effectiever is dan andere vormen van magnesium.

Studies tonen aan dat magnesiumbisglycinaat beter wordt opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen zoals magnesiumoxide en magnesiumsulfaat. Deze laatste worden vaak gebruikt in goedkope supplementen, maar hebben een lagere opneembaarheid en kunnen soms zelfs maagklachten veroorzaken.

Wat magnesiumbisglycinaat nog aantrekkelijker maakt, is dat het vrijwel geen bijwerkingen heeft. Het wordt goed verdragen door de meeste mensen, zelfs bij hogere doseringen. Daarnaast helpt magnesiumbisglycinaat ook bij het handhaven van een gezonde magnesiumbalans in het lichaam.

Vergelijking tussen Magnesiumglycerofosfaat en Magnesiumbisglycinaat

Magnesiumglycerofosfaat en magnesiumbisglycinaat worden beide goed opgenomen door het lichaam, maar magnesiumbisglycinaat wordt over het algemeen beschouwd als de meest opneembare vorm van magnesium.

Opneembaarheid

Magnesiumbisglycinaat en magnesiumglycerofosfaat zijn beide vormen van magnesium die goed opneembaar zijn door ons lichaam. Magnesiumbisglycinaat is de meest opneembare vorm van magnesium, omdat het een verbinding is tussen magnesium en het aminozuur glycine.

Deze verbinding zorgt ervoor dat het magnesium gemakkelijk door maag en darmen kan worden opgenomen. Magnesiumglycerofosfaat is ook een goede opneembare vorm van magnesium. Beide vormen worden beter opgenomen dan andere magnesiumvormen, zoals magnesiumoxide en magnesiumsulfaat.

Het is belangrijk om supplementen te kiezen die deze goed opneembare vormen van magnesium bevatten, zoals het magnesiumsupplement van Nutribites dat zowel magnesiumbisglycinaat als magnesiumcitraat bevat.

Biologische beschikbaarheid

De biologische beschikbaarheid is een belangrijk aspect bij het vergelijken van magnesiumglycerofosfaat en magnesiumbisglycinaat. Dit verwijst naar de mate waarin een stof door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

Uit onderzoek blijkt dat zowel magnesiumglycerofosfaat als magnesiumbisglycinaat een goede biologische beschikbaarheid hebben. Dit betekent dat ze effectief kunnen worden opgenomen door het maag-darmkanaal en vervolgens door het lichaam worden gebruikt om aan de magnesiumbehoefte te voldoen.

Het is belangrijk om te weten dat de biologische beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals individuele behoeften, voeding, gezondheidstoestand en andere factoren. Daarom is het belangrijk om met een gezondheidsprofessional te spreken voordat je beslist welke vorm van magnesium het beste bij jou past.

Effectiviteit

Twee belangrijke aspecten van de effectiviteit van magnesiumsupplementen zijn de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Magnesium bisglycinaat en magnesiumglycerofosfaat scoren hoog op deze aspecten.

Magnesium bisglycinaat is vooral bekend om zijn hoge opneembaarheid, omdat het gebonden is aan het aminozuur glycine. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk wordt opgenomen door de maag en darmen.

Magnesiumglycerofosfaat daarentegen is een magnesiumzout dat ook goed wordt opgenomen.

Wat betreft de biologische beschikbaarheid, verwijst dit naar het vermogen van het lichaam om de magnesium uit het supplement te gebruiken. Zowel magnesium bisglycinaat als magnesiumglycerofosfaat worden goed geabsorbeerd in de darmen en kunnen effectief worden gebruikt door het lichaam.

Dit betekent dat ze meer voordelen kunnen bieden in vergelijking met andere vormen van magnesium.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van magnesiumsupplementen ook kan worden beïnvloed door factoren zoals dosering, individuele metabolisme en interactie met andere voedingsstoffen.

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een vorm van magnesiumsupplement. Gelukkig hebben zowel magnesiumglycerofosfaat als magnesiumbisglycinaat over het algemeen milde bijwerkingen, if any.

In sommige gevallen kunnen bij hogere doseringen maagklachten, zoals misselijkheid of diarree, voorkomen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en goed naar je lichaam te luisteren.

Als je bijwerkingen ervaart, is het raadzaam om de dosering te verlagen of een andere vorm van magnesium te proberen. Magnesiumsupplementen zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een arts of een gekwalificeerde zorgverlener als je specifieke gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt die kunnen interageren met magnesium.

Wat zijn de Toepassingen van Magnesiumglycerofosfaat en Magnesiumbisglycinaat?

Naast het aanvullen van een magnesiumtekort, kunnen zowel magnesiumglycerofosfaat als magnesiumbisglycinaat ook andere gezondheidsvoordelen bieden. Benieuwd naar welke voordelen? Lees snel verder!

Gezondheidsvoordelen

Magnesiumsupplementen kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van zowel magnesiumglycerofosfaat als magnesiumbisglycinaat:

 1. Ondersteuning van de spierfunctie: Magnesium is essentieel voor de normale werking van spieren, inclusief hartspieren. Het kan krampen verminderen en helpen bij het ontspannen van gespannen spieren.
 2. Verbetering van de slaapkwaliteit: Magnesium kan helpen bij het reguleren van de slaapcyclus en het bevorderen van een diepe, rustgevende slaap. Dit kan nuttig zijn voor mensen met slapeloosheid of moeite met in slaap vallen.
 3. Verlichting van stress en angst: Magnesium speelt een rol bij het reguleren van neurotransmitters in de hersenen die te maken hebben met stress- en angstreacties. Suppletie kan helpen bij het verminderen van gevoelens van stress en angst.
 4. Regulering van de bloeddruk: Magnesium kan helpen bij het handhaven van een gezonde bloeddruk door de bloedvaten te ontspannen en de elasticiteit te verbeteren.
 5. Ondersteuning van botgezondheid: Magnesium is betrokken bij botvorming en -onderhoud. Het kan helpen om calcium efficiënter op te nemen, wat belangrijk is voor sterke botten.
 6. Verlichting van migraine: Studies suggereren dat magnesiumsuppletie effectief kan zijn bij het verminderen van frequentie, duur en ernst van migraineaanvallen.
 7. Regulering van de bloedsuikerspiegel: Magnesium speelt een rol bij het reguleren van insuline, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan helpen bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid.

Gebruik in supplementen

Ik gebruik zowel magnesiumglycerofosfaat als magnesiumbisglycinaat in mijn supplementen vanwege hun unieke voordelen. Hier is hoe ze worden gebruikt in supplementen:

 • Magnesiumglycerofosfaat wordt vaak gebruikt in supplementen die gericht zijn op het ondersteunen van de spierfunctie en energieproductie. Het kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en het verbeteren van de algehele prestaties tijdens lichamelijke activiteiten.
 • Magnesiumbisglycinaat wordt veelal gebruikt in supplementen die gericht zijn op het ondersteunen van een goede nachtrust en ontspanning. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress en angstige gevoelens.
 • Beide vormen van magnesium kunnen ook worden gebruikt in algemene magnesiumsupplementen om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan dit essentiële mineraal. Ze kunnen helpen bij het handhaven van een gezond magnesiumniveau, wat belangrijk is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder hartgezondheid, botsterkte en een gezonde bloeddruk.

Conclusie: Welke Vorm van Magnesium is Geschikt voor Jou?

Na het vergelijken van magnesiumglycerofosfaat en magnesiumbisglycinaat kunnen we concluderen dat beide vormen van magnesium goed opneembaar en effectief zijn. Echter, magnesiumbisglycinaat wordt beschouwd als de meest opneembare vorm van magnesium, waardoor het vaak de voorkeur heeft.

Het is belangrijk om te overwegen welke specifieke gezondheidsvoordelen je zoekt en wat jouw persoonlijke behoeften zijn bij het kiezen van de juiste vorm van magnesium voor jou. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je begint met het nemen van supplementen.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat’, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen magnesiumglycerofosfaat en magnesium bisglycinaat?

Magnesiumglycerofosfaat en magnesium bisglycinaat zijn beide vormen van magnesiumsupplementen, maar ze verschillen in de manier waarop het magnesium aan andere stoffen is gebonden. Magnesiumglycerofosfaat bevat magnesium gebonden aan glycerofosfaat, terwijl magnesium bisglycinaat magnesium gebonden aan het aminozuur glycine bevat.

2. Welke vorm van magnesium is beter opneembaar door het lichaam?

Over het algemeen wordt gezegd dat magnesium bisglycinaat beter wordt opgenomen door het lichaam dan magnesiumglycerofosfaat. Het aminozuur glycine helpt bij de absorptie van magnesium in de darmen, waardoor het gemakkelijker door het lichaam kan worden gebruikt.

3. Welke vorm van magnesium is geschikt voor welke situatie?

Magnesiumglycerofosfaat wordt vaak gebruikt voor het bevorderen van ontspanning en het ondersteunen van het zenuwstelsel. Magnesium bisglycinaat wordt daarentegen vaak gebruikt voor spierontspanning en het bevorderen van een gezonde slaap. Het is belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige om te bepalen welke vorm het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

4. Zijn er mogelijke bijwerkingen bij het gebruik van magnesiumsupplementen?

Bij normaal gebruik worden magnesiumsupplementen meestal goed verdragen. Sommige mensen kunnen echter last krijgen van milde bijwerkingen zoals diarree, buikpijn of misselijkheid. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en bijwerkingen te bespreken met een medisch professional als ze aanhouden of ernstig zijn.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesiumglycerofosfaat versus Magnesium Bisglycinaat

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips