In dit artikel

Hoe je Lichaam Magnesium Bisglycinaat Opneemt

Hoe je Lichaam Magnesium Bisglycinaat Opneemt (2023)

In dit artikel

Heb je ooit problemen gehad met spierkrampen, vermoeidheid of stemmingswisselingen? Ik begrijp dat het frustrerend kan zijn, vooral als je niet weet dat dit symptomen kunnen zijn van een magnesiumtekort.

In dit artikel gaan we diep in op magnesium bisglycinaat, een vorm van magnesium die uitstekend door het lichaam wordt opgenomen en kan helpen bij het bestrijden van deze symptomen. Lees verder en ontdek hoe je dit wonderbaarlijke mineraal optimaal kunt benutten!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die zeer goed door het lichaam wordt opgenomen.
 • Het innemen van magnesium bisglycinaat tijdens de maaltijd kan de opname en effectiviteit ervan bevorderen.
 • Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van spierkrampen.
 • Het combineren van magnesium bisglycinaat met taurine, vitamine B6 en D3 kan de opname ervan optimaliseren.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die bekend staat om zijn goede opneembaarheid en effectiviteit in het lichaam.

Uitleg over magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een unieke vorm van magnesium die gecombineerd wordt met twee moleculen glycine, een rustgevend aminozuur. Dit type magnesium heeft een hoge biologische beschikbaarheid en wordt dus bijzonder goed door het lichaam opgenomen.

De koppeling met glycine zorgt er niet alleen voor dat de opname van magnesium verbetert, maar geeft ook de kalmerende eigenschappen van glycine door aan het lichaam.

Sterker nog, magnesium bisglycinaat wordt beschouwd als de best opneembare vorm van magnesium, waardoor het een uitstekende keuze is voor personen die te kampen hebben met magnesiumtekort. Het helpt bij het voorkomen en behandelen van dergelijke tekorten, die zich kunnen uiten via symptomen zoals spierkrampen, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Bovendien draagt magnesium bisglycinaat bij aan de vorming van bot en spieren en ondersteunt het de slaapkwaliteit.

Opneembaarheid van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn uitstekende opneembaarheid in het lichaam. Deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk opgenomen door de darmen en kan efficiënt worden gebruikt door het lichaam.

In vergelijking met andere verbindingen van magnesium heeft magnesium bisglycinaat een groter opnamevoordeel. Dit betekent dat je lichaam meer magnesium kan opnemen en benutten uit supplementen of voedingsmiddelen die deze vorm van magnesium bevatten.

Magnesium bisglycinaat wordt beschouwd als de best opneembare vorm van magnesium. De combinatie van magnesium met de aminozuurverbinding glycine zorgt ervoor dat magnesium gemakkelijk door de darmwand kan passeren en in de bloedbaan kan worden opgenomen.

Dit maakt het ideaal voor mensen die moeite hebben met het absorberen van andere vormen van magnesium of gevoelig zijn voor mogelijke bijwerkingen.

Het is belangrijk om te weten dat de snelheid waarmee magnesium resultaat oplevert, kan variëren per persoon en afhankelijk is van de soort en duur van de klachten. Het regelmatig innemen van magnesium bisglycinaat volgens de aanbevolen dagelijkse dosis is cruciaal voor optimale opname en effectiviteit.

Voordelen van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat biedt verschillende voordelen voor het lichaam, waaronder:

 1. Verbeterde opneembaarheid: Magnesium bisglycinaat wordt beschouwd als een van de best opneembare vormen van magnesium. Dit betekent dat het gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.
 2. Verhoogde biologische beschikbaarheid: Door de specifieke verbinding met glycine, heeft magnesium bisglycinaat een hogere biologische beschikbaarheid dan andere magnesiumverbindingen. Dit betekent dat het efficiënter wordt gebruikt door het lichaam.
 3. Verminderd risico op spijsverteringsproblemen: Vanwege de goede opneembaarheid en biologische beschikbaarheid veroorzaakt magnesium bisglycinaat meestal geen spijsverteringsproblemen, zoals maagklachten of diarree, die soms kunnen optreden bij andere vormen van magnesiumsupplementen.
 4. Ondersteuning van spierfunctie: Magnesium is essentieel voor de normale werking van spieren. Magnesium bisglycinaat kan helpen spierspasmen te verminderen en de algehele gezondheid en prestaties van de spieren te verbeteren.
 5. Bevordering van een goede nachtrust: Magnesium speelt een rol bij de regulering van slaap- en waakcycli in het lichaam. Door magnesium bisglycinaat in te nemen, kan je mogelijk genieten van een betere kwaliteit en duur van je slaap.
 6. Ondersteuning voor botgezondheid: Magnesium is ook belangrijk voor de gezondheid van botten en tanden. Magnesium bisglycinaat kan bijdragen aan het behoud van sterke botten en het verminderen van het risico op osteoporose.
 7. Stressvermindering: Magnesium speelt een rol bij de regulatie van stresshormonen in het lichaam. Het innemen van magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van stressniveaus en het bevorderen van ontspanning.
 8. Ondersteuning voor cardiovasculaire gezondheid: Magnesium is betrokken bij het reguleren van de hartslag en bloeddruk. Het innemen van magnesium bisglycinaat kan bijdragen aan een gezonde cardiovasculaire functie.

Hoe kan je Lichaam Magnesium Bisglycinaat het Beste Opnemen?

Om magnesium bisglycinaat het beste op te nemen, is het belangrijk om het op het juiste tijdstip in te nemen, zoals voor het slapengaan.

Tijdstip van inname van magnesium bisglycinaat

Het tijdstip van inname van magnesium bisglycinaat kan een belangrijke rol spelen bij de opname en effectiviteit ervan. Het wordt aanbevolen om magnesium bisglycinaat in te nemen tijdens de maaltijd of vlak erna.

Dit komt doordat voedsel de spijsvertering stimuleert en de opname van magnesium bevordert. Bovendien kan het innemen van magnesium bisglycinaat met voedsel het risico op maagklachten verminderen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is en dat wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet hetzelfde effect heeft op een ander. Daarom is het raadzaam om te experimenteren met verschillende tijdstippen van inname en te luisteren naar je eigen lichaam om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

De rol van magnesium bisglycinaat bij slaap

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van een goede nachtrust. Uit onderzoek is gebleken dat magnesiumtekort kan leiden tot slaapproblemen, zoals moeilijk in slaap vallen, rusteloze benen en slechte slaapkwaliteit.

Magnesium bisglycinaat kan deze symptomen verminderen en je helpen om beter te slapen. Deze vorm van magnesium heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel en kan angstgevoelens verminderen.

Het bevordert de aanmaak van melatonine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van je slaap-waakcyclus. Uit onderzoek blijkt ook dat magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van nachtelijke spierkrampen, waardoor je minder kans hebt op onderbroken slaap.

Magnesium bisglycinaat met taurine, vitamine B6 en D3

Ik heb ontdekt dat magnesium bisglycinaat in combinatie met taurine, vitamine B6 en D3 een krachtige mix is voor optimale opname en effectiviteit. Taurine heeft een synergetisch effect met magnesium, waardoor de opname in het lichaam verbetert.

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de omzetting van magnesium naar zijn actieve vorm en helpt bij het behoud van gezonde neurotransmitters. Vitamine D3 is essentieel voor het transport van magnesium naar de cellen.

Deze combinatie van voedingsstoffen maximaliseert de biologische beschikbaarheid van magnesium bisglycinaat en draagt bij aan een betere algehele gezondheid.

De concurrentie tussen mineralen

Wanneer we praten over de opname van magnesium bisglycinaat in ons lichaam, moeten we rekening houden met de concurrentie tussen mineralen. Dit betekent dat er andere mineralen aanwezig kunnen zijn die concurreren om opgenomen te worden in de darmen.

Een hoog calciumgehalte bijvoorbeeld kan de opname van magnesium verminderen, omdat beide mineralen dezelfde absorptiemechanismen delen. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen verschillende mineralen in onze voeding, om ervoor te zorgen dat magnesium optimaal wordt opgenomen.

Magnesium Bisglycinaat en Gezondheid

Magnesium bisglycinaat speelt een essentiële rol bij het handhaven van een goede gezondheid, aangezien het een rol speelt bij meer dan 600 verschillende enzymatische reacties in het lichaam.

Hoeveelheid magnesium die je nodig hebt

Als het gaat om de hoeveelheid magnesium die je nodig hebt, hangt dit af van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassen mannen ongeveer 300-400 mg magnesium per dag consumeren, terwijl vrouwen ongeveer 280-300 mg nodig hebben.

Het is belangrijk op te merken dat de behoefte aan magnesium kan variëren, afhankelijk van factoren zoals zwangerschap, borstvoeding, intensieve lichamelijke activiteit en bepaalde aandoeningen.

In sommige gevallen kan een arts of diëtist specifieke richtlijnen geven over de benodigde hoeveelheid magnesium.

Het is ook goed om te weten dat de meeste mensen niet genoeg magnesium binnenkrijgen via hun dagelijkse voeding. Daarom kan het nuttig zijn om supplementen zoals magnesium bisglycinaat in te nemen, om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt voor een optimale gezondheid.

Dagmenu’s met te weinig en voldoende magnesium

Het is cruciaal om bewust te zijn van de hoeveelheid magnesium in uw dagelijkse voeding. Hieronder staan voorbeelden van dagmenu’s, waarbij het ene menu te weinig magnesium bevat en het andere voldoende.

DagmenuVoedselMagnesiuminhoud
Menu met te weinig magnesiumOntbijt: Witte boterham met jam10mg
Lunch: Kippensoep met een stokbroodje20mg
Diner: Pasta met rode saus30mg
Totaal per dag60mg
Menu met voldoende magnesiumOntbijt: Havermout met fruit en noten130mg
Lunch: Quinoa salade met groenten210mg
Diner: Gegrilde zalm met wilde rijst en spinazie180mg
Totaal per dag520mg

Zoals je kunt zien, zouden mensen met een magnesiumtekort baat kunnen hebben bij het aanpassen van hun dieet om meer magnesiumrijke voedingsmiddelen op te nemen. Daarnaast kunnen ze overwegen te supplementeren met magnesium bisglycinaat voor optimale opname en effectiviteit.

Bijwerkingen van magnesium bisglycinaat

Bijwerkingen van magnesium bisglycinaat zijn over het algemeen mild en zeldzaam. Enkele mogelijke bijwerkingen kunnen zijn maagklachten, diarree en misselijkheid. Deze bijwerkingen treden meestal op wanneer de aanbevolen dosis wordt overschreden.

Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse dosis te volgen om eventuele bijwerkingen te minimaliseren. Magnesium bisglycinaat kan ook een licht laxerend effect hebben, wat nuttig kan zijn bij mensen die last hebben van constipatie.

Het is altijd raadzaam om met een arts te praten voordat je begint met het nemen van magnesium bisglycinaat, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Zij kunnen je adviseren over de juiste dosering en eventuele mogelijke interacties met andere medicijnen.

Magnesium bisglycinaat is over het algemeen veilig en goed verdragen door de meeste mensen. Het is echter altijd verstandig om de aanbevolen dosis niet te overschrijden om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Het innemen van een te hoge dosis magnesium bisglycinaat kan leiden tot diarree, misselijkheid en maagklachten. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en indien nodig de dosering aan te passen.

Samenvatting en Aanbevelingen

In deze gedetailleerde kijk hebben we ontdekt dat magnesium bisglycinaat een uitstekend opneembare vorm van magnesium is. Het kan helpen bij het voorkomen en behandelen van magnesiumtekorten, en kan zelfs de slaapkwaliteit verbeteren.

Om ervoor te zorgen dat je lichaam magnesium bisglycinaat optimaal opneemt, is het belangrijk om het op het juiste moment in te nemen en indien mogelijk te combineren met taurine, vitamine B6 en D3.

Vergeet niet om de aanbevolen dagelijkse dosis magnesium bisglycinaat te volgen voor de beste resultaten.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname’, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium bisglycinaat en hoe neemt het lichaam het op?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die wordt gekenmerkt door een hogere biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen en benut. Het lichaam neemt magnesium bisglycinaat op via een proces genaamd actieve opname in de darmen, waarbij het wordt afgebroken tot magnesium- en glycine-ionen.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Het gebruik van magnesium bisglycinaat kan verschillende voordelen bieden, waaronder een betere opname en benutting van magnesium door het lichaam, vermindering van spierkrampen en spierspanning, ondersteuning van een gezonde slaapcyclus en verbetering van de algehele gezondheid en welzijn.

3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn lichaam magnesium bisglycinaat optimaal opneemt?

Om de optimale opname van magnesium bisglycinaat te bevorderen, is het belangrijk om het supplement in te nemen met voedsel dat rijk is aan vitamine D, zoals vette vis of eieren. Vitamine D speelt een rol bij de opname en benutting van magnesium in het lichaam. Daarnaast is het belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele andere voedings- of medicatie-interacties met een gezondheidsprofessional te bespreken.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en zijn er weinig bijwerkingen gemeld. Sommige mensen kunnen echter milde gastro-intestinale bijwerkingen ervaren, zoals diarree of een opgeblazen gevoel, vooral bij hogere doseringen. Als u bijwerkingen ervaart, is het raadzaam om contact te leggen met uw arts.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe je Lichaam Magnesium Bisglycinaat Opneemt (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips