In dit artikel

Magnesium Vlokken: Wat Zijn Het en Hoe Gebruik Je Ze? (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit last van vermoeidheid, migraine of zelfs huidproblemen zoals psoriasis? Ik heb deze problemen ook gehad en uit mijn eigen ervaring weet ik dat magnesium vlokken hierbij een uitkomst kunnen bieden.

In dit artikel ga ik dieper in op wat magnesium vlokken zijn, welke voordelen ze hebben en hoe je ze op de juiste manier gebruikt. Bereid je voor om meer te leren over dit wonderbaarlijke mineraal en hoe het je gezondheid kan verbeteren!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium vlokken zijn mineraalrijke badkristallen die gebruikt kunnen worden om magnesiumtekorten aan te vullen en verschillende gezondheidsproblemen te verlichten.
 • Ze kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn en stijfheid door magnesium op te nemen via de huid.
 • Magnesium vlokken kunnen ook bijdragen aan sterkere botten, een betere hormonale balans, stressvermindering, verbetering van de slaap en ondersteuning van het immuunsysteem.
 • Je kunt magnesium vlokken gebruiken in een magnesium bad of een magnesium voetenbad, afhankelijk van je voorkeur.

Wat zijn Magnesium Vlokken?

Magnesium vlokken zijn mineraalrijke badkristallen. Ze zien eruit als grote zoutkristallen, maar in plaats van natrium bevatten ze magnesium chloride en gebonden water. De vlokken lossen op in warm water en creëren dan een soort magnesiumrijk ‘zee’-bad.

Het is de bedoeling dat je lichaam het magnesium opneemt via de huid. Deze kristallen worden dus gebruikt om magnesiumtekorten aan te vullen, wat erg handig is als je last hebt van klachten zoals vermoeidheid, migraine en huidproblemen.

Het opvallende aan deze vlokken is dat ze bijzonder geschikt zijn voor mensen met een geempelige huid of bepaalde huidproblemen. Je brengt ze voornamelijk aan op de onderkant van de voeten, want daar wordt magnesium het beste opgenomen.

Dus terwijl je geniet van een warm voetenbad, helpen de magnesiumvlokken met het verlichten van spierpijn en stijfheid.

De Voordelen van Magnesium Vlokken

– Magnesium vlokken kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn en stijfheid.

– Ze kunnen ook bijdragen aan sterkere botten en een betere hormonale balans.

– Daarnaast kunnen magnesium vlokken helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Verlichting van spierpijn

Magnesium vlokken kunnen effectief zijn bij het verlichten van spierpijn. Het opnemen van magnesium via de huid kan helpen om pijnlijke spieren en gewrichten te kalmeren. Door in een bad met magnesium vlokken te gaan liggen, kan het mineraal diep doordringen in het weefsel en de ontstekingen verminderen.

Dit kan resulteren in verlichting van spierspanning en stijfheid. Het gebruik van magnesium vlokken kan daarom een natuurlijke en ontspannende manier zijn om spierpijn te verminderen.

Sterkere botten

Magnesium vlokken kunnen ook bijdragen aan sterkere botten. Magnesium is namelijk een belangrijk mineraal voor de botgezondheid. Het helpt bij de opname van calcium in het lichaam, wat essentieel is voor sterke botten.

Door regelmatig te baden in magnesium vlokken kan je dus je botdichtheid verbeteren en het risico op osteoporose verminderen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om je botten gezond te houden.

Hormonale balans

Een andere belangrijke voordelen van het gebruik van magnesium vlokken is dat het kan helpen bij het handhaven van een gezonde hormonale balans. Magnesium speelt namelijk een cruciale rol in verschillende hormonale processen in ons lichaam.

Een tekort aan magnesium kan leiden tot hormonale disbalans en symptomen zoals stemmingswisselingen, vermoeidheid en menstruatieproblemen. Door regelmatig te baden in magnesium vlokken, kan je helpen om je hormonen in evenwicht te brengen en deze vervelende symptomen te verminderen.

Stress en slaapverbetering

Magnesium vlokken kunnen ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het mineraal magnesium heeft een ontspannend effect op het lichaam, waardoor het kan helpen om stress te verminderen.

Daarnaast kan het ook helpen om de slaap te verbeteren, doordat het ontspanning bevordert en eventuele spierspanning verlicht. Baden in magnesium vlokken voor het slapengaan kan daarom een goede manier zijn om zowel stress als slaapproblemen aan te pakken.

Steun aan je immuunsysteem

Magnesium vlokken kunnen ook je immuunsysteem ondersteunen. Magnesium speelt namelijk een belangrijke rol bij de werking van het immuunsysteem. Het helpt bij het reguleren van ontstekingen en het handhaven van een gezond immuunrespons.

Door regelmatig gebruik te maken van magnesium vlokken, kun je je immuunsysteem versterken en je lichaam beter beschermen tegen ziektes en infecties.

Gebruik van Magnesium Vlokken

– Het gebruik van Magnesium Vlokken kan op verschillende manieren, waaronder een magnesium bad en een magnesium voetenbad.

Magnesium bad

Voor een magnesium bad heb je magnesium vlokken nodig en warm water. Je kunt de vlokken oplossen in het warme water en vervolgens in het bad stappen. Het magnesium zal door je huid worden opgenomen en zijn werk doen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijnlijke spieren en gewrichten, vermoeidheid en migraine. Het is een effectieve manier om magnesium aan je lichaam toe te voegen en eventuele tekorten aan te vullen. Een magnesium bad is vooral geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals psoriasis.

Magnesium voetenbad

Een magnesium voetenbad is een geweldige manier om magnesium aan je lichaam toe te voegen. Het heeft verschillende voordelen, zoals het verminderen van spierpijn en stijfheid. Naast het verlichten van spierpijn kan een magnesium voetenbad ook helpen bij het verbeteren van de huidverzorging en het ontgiften van je lichaam. Het oplossen van de magnesium vlokken in warm water en het weken van je voeten helpt de opname van magnesium te bevorderen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor je magnesium voetenbad zodat je optimaal kunt genieten van alle voordelen die het biedt.

Dosering magnesium in bad

Om magnesium aan mijn bad toe te voegen, los ik een bepaalde hoeveelheid magnesiumvlokken op in warm water. Hier is de dosering die ik volg:

 1. Ik meet eerst 250 gram magnesiumvlokken af.
 2. Vervolgens vul ik het ligbad met warm water.
 3. Ik voeg de gemeten hoeveelheid magnesiumvlokken toe aan het badwater terwijl het vult.
 4. Nadat ik de vlokken heb toegevoegd, roer ik het water om ervoor te zorgen dat ze goed worden opgelost.
 5. Daarna stap ik rustig in het bad en geniet van de ontspanning en de voordelen van magnesium.

Dosering magnesium in voetenbad

De dosering van magnesium in een voetenbad is afhankelijk van de gewenste hoeveelheid magnesiumopname. Hier zijn enkele richtlijnen om te volgen:

 1. Begin met een kleine hoeveelheid magnesiumvlokken, bijvoorbeeld 1/4 kopje, en los ze op in warm water.
 2. Test de temperatuur van het water om er zeker van te zijn dat het comfortabel is om je voeten in te laten weken.
 3. Week je voeten ongeveer 20 – 30 minuten in het magnesiumwater.
 4. Als je positieve resultaten wilt behalen, kun je geleidelijk aan de dosis verhogen tot maximaal 1 kopje magnesiumvlokken per voetenbad.
 5. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders kan reageren op magnesium, dus luister naar je lichaam en pas de dosering indien nodig aan.

Conclusie

Magnesium vlokken zijn een geweldige manier om magnesium aan je lichaam toe te voegen. Door het oplossen van deze badkristallen in warm water, kun je genieten van de vele voordelen, zoals verlichting van spierpijn en verbetering van je slaap.

Of je nu kiest voor een magnesiumbad of een voetenbad, magnesium vlokken zijn gemakkelijk verkrijgbaar en eenvoudig te gebruiken. Dus waar wacht je nog op? Voeg magnesium vlokken toe aan je zelfverzorgingsroutine en geniet van de talloze voordelen voor je gezondheid!

Meer over ‘Magnesium’

Ah, magnesium, dat wonderlijke mineraal dat je gezondheid op talloze manieren kan verbeteren! Of je nu gestrest bent, betere spieren wilt opbouwen, of gewoon je algehele welzijn wilt verhogen, magnesium heeft iets te bieden. Eén van de luxueuze manieren om van dit mineraal te genieten is door een magnesium bad te nemen. Het kalmeert niet alleen je spieren maar ook je geest.

Als je echter niet zo’n fan bent van baden, zijn er magnesium vlokken die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine. Deze vlokken zijn ideaal voor een voetenbad of om op andere specifieke gebieden van je lichaam te gebruiken. Voor diegenen die de voorkeur geven aan orale inname, bieden magnesium kauwtabletten een gemakkelijke oplossing. Of misschien wil je magnesium direct op je huid aanbrengen met een handige spray magnesium?

Daarnaast kun je koken en bakken met magnesium zout, dat naast het verbeteren van de smaak, ook je magnesiuminname verhoogt. Als bruisende drankjes meer jouw ding zijn, zul je dol zijn op magnesium bruistabletten, die je gewoon aan water toevoegt voor een smakelijke en gezonde drank.

Voor degenen die van topicals houden, is er magnesium zalf die je rechtstreeks op je huid kunt aanbrengen. Je kunt ook de unieke vorm van magnesium kristallen proberen, ideaal voor meditatieve ontspanning. Of misschien ben je op zoek naar een leuk alternatief zoals magnesium gummies, die net snoepjes zijn maar dan met gezondheidsvoordelen.

Maar dat is niet alles. Er zijn zelfs unieke vormen zoals magnesium thee en magnesium drank om je hydratatie naar een nieuw niveau te tillen. En als je altijd onderweg bent, zijn magnesium zakjes en magnesium shots perfect om mee te nemen. Zelfs in je dagelijkse persoonlijke verzorging kan magnesium een rol spelen, bijvoorbeeld in de vorm van magnesium deodorant en magnesium korrels die je aan je bad kunt toevoegen voor een extra boost.

Dus, welke vorm van magnesium spreekt jou het meeste aan? Er zijn zoveel manieren om dit essentiële mineraal aan je leven toe te voegen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn magnesiumvlokken?

Magnesiumvlokken zijn een vorm van magnesiumzout die gebruikt worden om spierpijn te verlichten en magnesiumbehoefte te ondersteunen.

2. Hoe kan ik magnesiumvlokken gebruiken?

Je kunt magnesiumvlokken gebruiken door ze op te lossen in een bad voor een ontspannend magnesiumvlokkenbad, of door ze om te zetten in magnesiumolie voor directe toepassing.

3. Wat is het voordeel van magnesiumvlokken ten opzichte van magnesiumtabletten en magnesiumrijke voeding?

Hoewel magnesiumtabletten en magnesiumrijke voeding belangrijk zijn, kunnen magnesiumvlokken zorgen voor een snellere en effectievere absorptie van magnesium.

4. Kunnen magnesiumvlokken helpen bij het verlichten van spierpijn?

Ja, een bad met magnesiumvlokken kan helpen bij het verlichten van spierpijn, dankzij de ontspannende eigenschappen van magnesium.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Vlokken: Wat Zijn Het en Hoe Gebruik Je Ze? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips