In dit artikel

Waarom Magnesium Threonate Zo Speciaal Is (2023)

In dit artikel

Heb je ooit last gehad van een magnesiumtekort en vroeg je je af hoe je dit effectief kon aanvullen? Ik begrijp het heel goed, aangezien ik ook soortgelijke ervaringen heb gehad en uit mijn onderzoek bleek dat Magnesium L-Threonate een zeer bijzondere oplossing kan bieden.

In dit artikel zullen we in detail treden over waarom Magnesium L-Threonate zo speciaal is, hoe het de hersenfunctie en het algemene welzijn ondersteunt, en wat de voordelen zijn van dit specifieke magnesiumsupplement.

Lees verder om meer te weten te komen over deze geweldige vorm van magnesium!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Wat is Magnesium?

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor veel processen in het lichaam.

Wat zijn de verschillende soorten Magnesium?

Er zijn verschillende soorten magnesium beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen.

 1. Magnesiumoxide: Dit is een algemeen type magnesium dat vaak in supplementen wordt gebruikt.
 2. Magnesiumcitraat: Een goed opneembare vorm van magnesium, veel gebruikt voor het bevorderen van de spijsvertering.
 3. Magnesiumchloride: Gewonnen uit zeewater en kan zowel oraal als transdermaal worden gebruikt.
 4. Magnesiumsulfaat: Betere bekend als Epsom-zout, wordt meestal extern toegepast in baden om spierpijn te verlichten.
 5. Magnesiumglycinaat: Bevat glycine, een kalmerend aminozuur dat helpt bij het ontspannen van het lichaam en de geest.
 6. Magnesiumtauraat: Combineert magnesium met taurine, een aminozuur dat voordelen heeft voor hartgezondheid.
 7. En tenslotte, het speciale Magnesium L-threonaat: dit type magnesium verhoogt effectief de niveaus van magnesium in de hersenen en draagt bij aan helderheid van geest, verbeterde concentratie en geheugenfunctie.

Waarom is Magnesium belangrijk?

Magnesium is een essentieel mineraal dat verschillende belangrijke functies heeft in ons lichaam. Het speelt een rol bij de spierfunctie, de botgezondheid en het energiemetabolisme.

Magnesium is ook betrokken bij de werking van ons zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Bovendien is magnesium belangrijk voor een gezonde hersenfunctie, geheugenverbetering en concentratievermogen.

Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat we voldoende magnesium binnenkrijgen via onze voeding of eventueel via supplementen.

Waarom is Magtein™ Magnesium L-Threonate speciaal?

Magtein™ Magnesium L-Threonate is speciaal omdat het een unieke vorm van magnesium is die de hersenfunctie ondersteunt. Het verhoogt de magnesiumniveaus in de hersenen, wat belangrijk is voor een normaal geheugen, concentratie en een heldere geest.

Wat Magtein™ nog specialer maakt, is dat het gemakkelijk de bloed-hersenbarrière kan passeren, waardoor het effectief kan zijn in het verbeteren van de gemoedstoestand en het bevorderen van een goede geestelijke balans.

Magnesium L-Threonate wordt vaak gebruikt als supplement bij geheugenverbetering en cognitieve functies, en het kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie.

Wat zijn de voordelen van Magnesium L-Threonaat?

– Verbetering van de smaak en geur.

– Grotere veiligheid en gezondheidsvoordelen.

– Verminderde onderhoudsbehoefte.

Verbetering van de smaak en geur

Magnesium L-threonaat heeft niet alleen voordelen voor je gezondheid, maar het kan ook de smaak en geur van voeding en dranken verbeteren. Dit is vooral handig als je moeite hebt om supplementen in te nemen vanwege de onaangename smaak of geur.

Met Magnesium L-threonaat kun je genieten van de voordelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een onaangename nasmaak.

Grotere veiligheid en gezondheidsvoordelen

Magnesium L-threonaat heeft een aantal grotere veiligheidsvoordelen en gezondheidsvoordelen. Het is een vorm van magnesium die goed door het lichaam wordt opgenomen, waardoor het effectief kan zijn in het ondersteunen van cruciale functies in het lichaam.

Bovendien kan het helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Daarnaast wordt magnesium L-threonaat vaak gebruikt als supplement bij geheugenverbetering en cognitieve functies, en kan het zelfs symptomen van angst en depressie helpen verminderen.

Het beste van alles is dat er geen ernstige bijwerkingen zijn gemeld bij het gebruik van magnesium L-threonaat, zolang de aanbevolen dosering maar wordt gevolgd. Dus als je op zoek bent naar een veilig en effectief supplement, is magnesium L-threonaat zeker de moeite waard om te proberen.

Verminderde onderhoudsbehoefte

Met Magnesium L-threonaat kun je profiteren van een verminderde onderhoudsbehoefte. Deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen, wat betekent dat je minder vaak supplementen hoeft in te nemen.

Dit zorgt voor gemak en bespaart tijd. Daarnaast is Magnesium L-threonaat een effectieve manier om de magnesiumniveaus in de hersenen te verhogen, waardoor je kunt genieten van de vele voordelen voor de hersenfunctie en gemoedstoestand zonder constant aanvullen in gedachten te houden.

Hoe kun je de juiste waterfilter kiezen?

Kies de juiste waterfilter voor jouw behoeften en zorg voor schoon en gezond drinkwater.

Bepaal de bron van je water

Ik bepaal altijd de bron van mijn water voordat ik een waterfilter kies. Het is belangrijk om te weten waar je water vandaan komt, omdat de kwaliteit kan variëren afhankelijk van de bron.

Sommige bronnen, zoals rivieren of meren, kunnen meer verontreinigingen bevatten dan andere, zoals grondwater. Door de bron te bepalen, kan ik een waterfilter selecteren die specifiek is ontworpen om de verontreinigingen uit die bron te verwijderen.

Het is een belangrijke eerste stap in het zorgen voor veilig en gezond drinkwater.

Identificeer de verontreinigingen die je moet verwijderen

Om de juiste waterfilter te kiezen, is het belangrijk om de verontreinigingen te identificeren die je uit het water wilt verwijderen. Hier zijn enkele veelvoorkomende verontreinigingen om op te letten:

 • Chloor: Een veelvoorkomend desinfectiemiddel dat kan zorgen voor een onaangename geur en smaak van het water.
 • Lood: Een giftig metaal dat kan lekken uit oude loodgietsystemen en schadelijk is voor de gezondheid.
 • Pesticiden en herbiciden: Chemische stoffen die worden gebruikt in de landbouw en die doorlopen naar het grondwater.
 • Zware metalen: Zoals kwik, cadmium en arsenicum, die schadelijke effecten kunnen hebben op de gezondheid bij langdurige blootstelling.
 • Bacteriën en virussen: Micro-organismen die ziektes kunnen veroorzaken als ze in het drinkwater aanwezig zijn.

Overweeg filtercapaciteit en vervangingsfrequentie

Bij het kiezen van een waterfilter is het belangrijk om rekening te houden met de filtercapaciteit en vervangingsfrequentie. Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

 • Controleer de filtercapaciteit: Kijk naar hoeveel water de filter kan zuiveren voordat deze moet worden vervangen. Sommige filters kunnen slechts een paar honderd liter zuiveren, terwijl andere filters duizenden liters kunnen aanpakken. Het is belangrijk om te weten hoe lang een filter meegaat voordat je deze moet vervangen.
 • Begrijp de vervangingsfrequentie: Elk waterfilter heeft een specifieke tijdspanne waarbinnen het moet worden vervangen. Dit kan variëren van enkele maanden tot een jaar of langer. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe vaak je de filter moet vervangen om continu schoon water te kunnen drinken.
 • Houd rekening met jouw waterverbruik: Als je veel water gebruikt, zoals in een groot huishouden, kan het verstandig zijn om een ​​waterfilter te kiezen met een grotere capaciteit en minder frequente vervanging. Op die manier hoef je niet constant nieuwe filters te kopen.
 • Let op de kosten: Filters moeten regelmatig worden vervangen, dus zorg ervoor dat je rekening houdt met de kosten van het aanschaffen van nieuwe filters. Bepaal wat je budget is en zoek naar een waterfilter dat past bij jouw behoeften en financiële mogelijkheden.
 • Vergelijk verschillende merken en modellen: Er zijn talloze merken en modellen waterfilters op de markt, dus neem de tijd om verschillende opties te vergelijken. Kijk naar de filtercapaciteit, vervangingsfrequentie en andere functies om het beste waterfilter voor jouw situatie te vinden.

Conclusie

Magnesium L-threonaat is een unieke vorm van magnesium die cruciale functies in het lichaam ondersteunt. Het verhoogt de magnesiumniveaus in de hersenen, wat helpt bij het verbeteren van geheugen, concentratie en gemoedstoestand.

Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van stress, bevorderen van ontspanning en zelfs het verbeteren van slaapkwaliteit. Het is een geweldig supplement om cognitieve functies te ondersteunen en kan ook helpen bij symptomen van angst en depressie.

Probeer magnesium L-threonaat vandaag nog en ontdek waarom het zo speciaal is!

Meer over ‘Magnesium’

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom magnesium zo belangrijk is, ben je niet de enige. Dit mineraal is van vitaal belang voor tal van lichaamsfuncties. Wist je bijvoorbeeld dat het voedsel dat je eet een grote rol speelt in je magnesiuminname? Als je meer wilt weten over welke voedingsmiddelen rijk zijn aan dit mineraal, duik dan eens in onze blog over magnesium voeding.

En het blijft niet bij voeding alleen. Er zijn verschillende magnesium bronnen die je kunnen helpen om aan je dagelijkse behoefte te voldoen. Van supplementen tot zaden, de opties zijn eindeloos.

Er zijn ook veel verschillende soorten magnesiumsupplementen beschikbaar. Magnesium tauraat is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die last hebben van angst of stress, terwijl magnesium glycine geweldig is voor een betere slaap. En als je te maken hebt met spierpijn of vermoeidheid, is magnesium malaat misschien iets voor jou.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten zoals magnesiumhydroxide en magnesium threonate, die elk hun eigen unieke voordelen hebben. Van het verbeteren van de spijsvertering tot het verhogen van de cognitieve functies, de mogelijkheden zijn echt uitgebreid.

Niet te vergeten zijn er ook andere soorten zoals magnesium sulfaat, vaak gebruikt in Epsom zoutbaden, en magnesiumoxide, die veel wordt gebruikt voor de behandeling van maagzuur. En dan hebben we ook nog magnesium chlorid, magnesium carbonaat, magnesium stearaat, magnesium gluconaat, magnesium lactaat, en magnesium fosfaat, die allemaal hun eigen toepassingen en voordelen hebben.

Kortom, magnesium is een fascinerend en veelzijdig mineraal dat op vele manieren kan bijdragen aan je welzijn. Neem de tijd om door onze blogs te bladeren en ontdek welke vorm van magnesium het beste bij jou past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt magnesium threonate zo speciaal?

Magnesium threonate is speciaal omdat het helpt bij het verbeteren van de concentratie, spierontspanning en stressmanagement. Het is een effectief magnesiumsupplement dat zorgt voor een goede magnesiuminname.

2. Hoe kan de magnesiuminname worden verhoogd?

Magnesiuminname kan worden verhoogd door middel van voedingssupplementen zoals magnesium threonate, evenals door het consumeren van magnesiumrijke voeding.

3. Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort?

De symptomen van een magnesiumtekort kunnen variëren van spiersamentrekkingen en -ontspanning, tot vermoeidheid en concentratieproblemen.

4. Wat kan ik doen als ik een magnesiumtekort heb?

Bij een magnesiumtekort kunt u overwegen om uw dieet aan te passen om meer magnesiumrijk voedsel op te nemen, of u kunt kiezen om magnesiumsupplementen te kopen zoals magnesium threonate.

5. Hebben magnesiumsupplementen bijwerkingen?

Ja, net als alle voedingssupplementen kunnen ook magnesiumsupplementen bijwerkingen hebben. Het is altijd belangrijk om met een arts te praten voordat u met een nieuw supplement begint.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom Magnesium Threonate Zo Speciaal Is (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips