In dit artikel

Waarom Magnesium Tauraat Kiezen: Een Gedetailleerd Overzicht

Waarom Magnesium Tauraat Kiezen: Een Gedetailleerd Overzicht (2023)

In dit artikel

Heb je moeite met concentreren of ervaar je stress en nervositeit? Ik weet hoe je je voelt, want ik heb hier zelf ook last van gehad. Uit mijn onderzoek is gebleken dat magnesium tauraat, een biologisch beschikbaar mineraal, hierbij een belangrijke rol kan spelen.

In dit artikel vertel ik je alles over de voordelen van magnesium tauraat, hoe het werkt en waarom het een goede keuze kan zijn voor jou. Klaar om meer te leren? Laten we beginnen!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium tauraat is een vorm van magnesium die kan helpen bij het verbeteren van de gemoedstoestand en het concentratievermogen.
 • Het kan worden gecombineerd met vitamine B6 voor extra voordelen.
 • Magnesium tauraat heeft specifieke voordelen ten opzichte van magnesiumcitraat, zoals de binding aan taurine en de mogelijke effecten op de hersenfunctie.
 • Het kiezen voor magnesium tauraat kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een supplement dat biologisch beschikbaar is en kan helpen bij meerdere lichaamsfuncties.

Wat is magnesium en waar zit het in?

Magnesium is een essentieel mineraal dat ons lichaam nodig heeft voor talloze functies zoals de energiehuishouding, spieren, zenuwen en de aanmaak van cellen en weefsels. Het wordt vaak aangetroffen in voedingsmiddelen zoals noten, zaden, volkorenbrood, vis en groene bladgroenten.

Maar ondanks dat het zo alomtegenwoordig is, hebben veel mensen toch een magnesiumtekort zonder dat ze het weten.

Daarnaast bestaan er ook verschillende soorten magnesiumsupplementen met elk unieke eigenschappen en toepassingen. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften kan je kiezen uit vormen zoals magnesiummalaat, magnesiumcitraat en magnesiumtauraat.

Deze zijn allemaal organische verbindingen van magnesium die ook van nature in ons lichaam voorkomen.

Verschillende vormen van magnesium en hun eigenschappen

Er zijn verschillende vormen van magnesium beschikbaar, zoals magnesiummalaat, magnesiumcitraat, magnesiumtauraat, magnesiumbisglycinaat en magnesiumcomplex.

Magnesiummalaat

Magnesiummalaat is een vorm van magnesium die vaak wordt gebruikt als voedingssupplement. Het is een organische verbinding van magnesium en appelzuur, wat zorgt voor een betere opneembaarheid in ons lichaam.

Magnesiummalaat kan voordelen bieden voor verschillende aspecten van onze gezondheid, zoals het ondersteunen van de energiehuishouding, het bevorderen van spierfunctie en het verminderen van vermoeidheid.

Bovendien kan magnesiummalaat ook helpen bij het optimaliseren van de werking van het zenuwstelsel en het behoud van sterke botten. Als je op zoek bent naar een magnesiumsupplement dat biologisch beschikbaar is en effectief kan zijn voor meerdere lichaamsfuncties, dan kan magnesiummalaat een goede keuze zijn.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een vorm van magnesium die vaak wordt gebruikt in voedingssupplementen. Het biedt verschillende voordelen voor het lichaam, waaronder een positief effect op de energieniveaus en het concentratievermogen.

Magnesiumcitraat is biologisch beschikbaar, wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt. Het is ook een organische verbinding van magnesium en citroenzuur, wat betekent dat het van nature voorkomt in ons lichaam.

Het kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde energiehuishouding en het functioneren van de spieren en zenuwen. Magnesiumcitraat kan ook worden gebruikt om een magnesiumtekort aan te vullen en mogelijke symptomen te verminderen.

Magnesiumtauraat

Magnesiumtauraat is een vorm van magnesium die wordt aanbevolen vanwege de positieve effecten op de gemoedstoestand en het concentratievermogen. Het is een organische verbinding van magnesium en taurine, een aminozuur dat ook van nature in ons lichaam voorkomt.

Magnesiumtauraat wordt vaak gecombineerd met vitamine B6 (P-5-P), wat extra voordelen kan bieden. Deze vorm van magnesium kan helpen bij een betere nachtrust en herstel gedurende de nacht.

Het speelt ook een belangrijke rol in de energiestofwisseling, spieren, zenuwen en de aanmaak van cellen en weefsels.

Magnesiumbisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat is een vorm van magnesiumsupplement dat bekend staat om zijn hoge biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en efficiënt kan worden gebruikt.

Magnesiumbisglycinaat wordt vaak aanbevolen vanwege de gunstige effecten op het energieniveau en het behoud van sterke spieren en botten. Het is een goede keuze voor mensen die gevoelig zijn voor maagklachten, omdat het over het algemeen goed verdragen wordt.

Bovendien kan magnesiumbisglycinaat helpen bij het verlichten van stress en angst, waardoor het een waardevolle aanvulling is in ons dagelijks leven.

Magnesiumcomplex

Het magnesiumcomplex is een vorm van magnesiumsupplement dat bestaat uit een combinatie van verschillende organische magnesiumverbindingen. Het complex omvat meestal magnesiummalaat, magnesiumcitraat en magnesiumtauraat.

Elk van deze verbindingen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen voor de gezondheid.

Magnesiummalaat is bijvoorbeeld bekend om zijn positieve invloed op het energieniveau en de spierfunctie. Magnesiumcitraat staat bekend om zijn ondersteuning bij ontspanning en stressvermindering.

Magnesiumtauraat wordt aanbevolen vanwege de mogelijke voordelen voor de gemoedstoestand en het concentratievermogen. Door al deze verbindingen te combineren tot een complex, kan het magnesiumsupplement een breed scala aan voordelen bieden voor verschillende aspecten van de gezondheid.

Voordelen van magnesiumtauraat

– Verbetering van de gemoedstoestand en het concentratievermogen

– Samenwerking met vitamine B6 voor optimale werking

– Specifieke voordelen ten opzichte van magnesiumcitraat

– Redenen om te kiezen voor magnesiumtauraat

Invloed op gemoedstoestand en concentratievermogen

Magnesium Tauraat heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en het concentratievermogen. Dit komt doordat magnesium essentieel is voor het evenwicht en de werking van neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine.

Serotonine speelt een belangrijke rol bij het reguleren van onze stemming en emotionele balans. Wanneer er een tekort aan magnesium is, kunnen we symptomen ervaren zoals prikkelbaarheid, angst en neerslachtigheid.

Door het nemen van magnesium tauraat als supplement kunnen we ons gemoedstoestand verbeteren en ons beter concentreren op taken die we uitvoeren.

Daarnaast speelt magnesium ook een rol bij de overdracht van zenuwprikkels in ons brein, wat essentieel is voor het behoud van een goed concentratievermogen. Een tekort aan magnesium kan leiden tot verminderde focus en concentratie.

Samenwerking met vitamine B6

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de opname en het gebruik van magnesium in ons lichaam. De combinatie van magnesium tauraat met vitamine B6 kan dus extra voordelen bieden.

Vitamine B6, ook wel bekend als pyridoxine, zorgt ervoor dat de magnesium beter wordt opgenomen en efficiënter wordt gebruikt door ons lichaam. Dit kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de energieproductie en het ondersteunen van de hersenfunctie.

Het toevoegen van vitamine B6 aan magnesium tauraat kan dus een goede keuze zijn voor mensen die baat hebben bij deze specifieke voordelen.

Verschillen tussen magnesiumcitraat en magnesiumtauraat

Het is essentieel om de verschillen tussen magnesiumcitraat en magnesiumtauraat te begrijpen om de juiste keuze te kunnen maken voor jouw individuele gezondheidsbehoeften. Hieronder vind je een vergelijkingstabel van deze twee vormen van magnesium.

Magnesium VormVoordelenNadelen
MagnesiumcitraatDit is een organische verbinding van magnesium die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het is een van de meest populaire magnesiumsupplementen en het is bekend dat het helpt bij de spijsvertering en de ontspanning van spieren.Magnesiumcitraat kan bij sommige mensen diarree veroorzaken, vooral bij hoge doseringen.
MagnesiumtauraatDit type magnesium is gebonden aan taurine, een aminozuur dat belangrijk is voor het cardiovasculaire systeem en de hersenfunctie. Het is bekend dat het helpt bij het verbeteren van de gemoedstoestand en het concentratievermogen. Het kan ook worden gecombineerd met vitamine B6 voor extra voordelen.Magnesiumtauraat wordt over het algemeen goed verdragen, maar het is doorgaans duurder dan andere vormen van magnesium.

Het kiezen tussen magnesiumcitraat en magnesiumtauraat hangt uiteindelijk af van jouw specifieke gezondheidsdoelen en -behoeften. Als je bijvoorbeeld specifiek op zoek bent naar een vorm van magnesium die de gemoedstoestand en het concentratievermogen ondersteunt, kan magnesiumtauraat een betere keuze zijn.

Redenen om te kiezen voor magnesiumtauraat

Ik kies voor magnesiumtauraat om de volgende redenen:

 1. Positieve effecten op mijn gemoedstoestand en concentratievermogen.
 2. De samenwerking met vitamine B6 (P-5-P) kan extra voordelen bieden.
 3. Het verschil tussen magnesiumcitraat en magnesiumtauraat wordt uitgelegd in het artikel.
 4. Magnesiumtauraat is beschikbaar in combinatie met andere nuttige stoffen, zoals vitamines en mineralen.
 5. Magnesiumtauraat is een organische verbinding van magnesium, wat betekent dat het biologisch beschikbaar is voor ons lichaam.
 6. Studies tonen aan dat magnesiumtauraat kan helpen bij een betere nachtrust en herstel gedurende de nacht.
 7. Het kan ook de energiehuishouding in mijn lichaam ondersteunen.
 8. Ik heb gemerkt dat magnesiumtauraat minder bijwerkingen heeft dan sommige andere vormen van magnesiumsupplementen.

Het beste magnesiumsupplement kiezen

Bij het kiezen van het beste magnesiumsupplement moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de vorm van magnesium die het beste bij jou past en waar je het supplement kunt vinden.

Factoren om rekening mee te houden

Bij het kiezen van het beste magnesiumsupplement zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 1. Dosering: Kies een supplement met de juiste dosering magnesium tauraat die past bij jouw behoeften en aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
 2. Biologische beschikbaarheid: Controleer of het supplement biologisch beschikbare vormen van magnesium bevat, zoals magnesium tauraat, citraat of bisglycinaat.
 3. Kwaliteit: Let op de kwaliteit van het supplement en zoek naar producten die voldoen aan de nodige kwaliteitsstandaarden en getest zijn op zuiverheid.
 4. Bijwerkingen: Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met het innemen van magnesiumsupplementen, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of medische aandoeningen hebt.
 5. Prijs: Vergelijk verschillende merken en prijzen om een supplement te vinden dat past binnen jouw budget zonder in te leveren op kwaliteit.

Welke vorm van magnesium past bij jou?

Welke vorm van magnesium het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Er zijn verschillende vormen van magnesium beschikbaar, zoals magnesiummalaat, magnesiumcitraat, magnesiumtauraat, magnesiumbisglycinaat en magnesiumcomplex.

Elk van deze vormen heeft unieke eigenschappen en voordelen.

Als je last hebt van stemmingswisselingen of problemen met concentratie, kan magnesiumtauraat een goede keuze zijn. Het staat bekend om zijn positieve effecten op de gemoedstoestand en het concentratievermogen.

Daarnaast werkt het goed samen met vitamine B6, wat extra voordelen kan bieden.

Als je op zoek bent naar een verstandige keuze, dan is magnesiummalaat ook een optie om te overwegen. Dit is een organische verbinding van magnesium die helpt bij de energiehuishouding in het lichaam en kan helpen bij een betere nachtrust en herstel gedurende de nacht.

Aanbevelingen voor magnesiumsupplementen

Ik raad de volgende magnesiumsupplementen aan:

 1. Magnesium Tauraat: Dit supplement heeft positieve effecten op de gemoedstoestand en het concentratievermogen. Het kan ook helpen bij een betere nachtrust en herstel gedurende de nacht.
 2. Magnesium Malaat: Een andere verstandige keuze is magnesium malaat. Het is een organische vorm van magnesium en speelt een belangrijke rol in de energiestofwisseling, spieren, zenuwen en de aanmaak van cellen en weefsels.
 3. Magnesium Citraat: Dit supplement heeft verschillende voordelen, waaronder een betere werking van de energiehuishouding in het lichaam. Het kan ook helpen bij symptomen van magnesiumtekort.
 4. Magnesium Bisglycinaat: Deze vorm van magnesium wordt goed opgenomen door het lichaam en kan helpen bij het verminderen van klachten door een magnesiumtekort.

Bronnen en winkels voor magnesiumsupplementen

Als je op zoek bent naar bronnen en winkels om magnesiumsupplementen aan te schaffen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt terecht bij lokale apotheken, drogisterijen en reformwinkels, waar je diverse merken en vormen van magnesiumsupplementen kunt vinden.

Daarnaast kun je ook online winkelen bij gespecialiseerde webshops die een breed scala aan hoogwaardige magnesiumsupplementen aanbieden. Vergeet niet om altijd de ingrediënten en kwaliteit van het product te controleren voordat je een aankoop doet.

Meer over ‘Magnesium’

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom magnesium zo belangrijk is, ben je niet de enige. Dit mineraal is van vitaal belang voor tal van lichaamsfuncties. Wist je bijvoorbeeld dat het voedsel dat je eet een grote rol speelt in je magnesiuminname? Als je meer wilt weten over welke voedingsmiddelen rijk zijn aan dit mineraal, duik dan eens in onze blog over magnesium voeding.

En het blijft niet bij voeding alleen. Er zijn verschillende magnesium bronnen die je kunnen helpen om aan je dagelijkse behoefte te voldoen. Van supplementen tot zaden, de opties zijn eindeloos.

Er zijn ook veel verschillende soorten magnesiumsupplementen beschikbaar. Magnesium tauraat is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die last hebben van angst of stress, terwijl magnesium glycine geweldig is voor een betere slaap. En als je te maken hebt met spierpijn of vermoeidheid, is magnesium malaat misschien iets voor jou.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten zoals magnesiumhydroxide en magnesium threonate, die elk hun eigen unieke voordelen hebben. Van het verbeteren van de spijsvertering tot het verhogen van de cognitieve functies, de mogelijkheden zijn echt uitgebreid.

Niet te vergeten zijn er ook andere soorten zoals magnesium sulfaat, vaak gebruikt in Epsom zoutbaden, en magnesiumoxide, die veel wordt gebruikt voor de behandeling van maagzuur. En dan hebben we ook nog magnesium chlorid, magnesium carbonaat, magnesium stearaat, magnesium gluconaat, magnesium lactaat, en magnesium fosfaat, die allemaal hun eigen toepassingen en voordelen hebben.

Kortom, magnesium is een fascinerend en veelzijdig mineraal dat op vele manieren kan bijdragen aan je welzijn. Neem de tijd om door onze blogs te bladeren en ontdek welke vorm van magnesium het beste bij jou past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium tauraat en waarom zou ik het kiezen?

Magnesium tauraat is een vorm van magnesium gecombineerd met organische zuren. Het wordt gekozen vanwege de werking van magnesium, die helpt bij het bestrijden van stress en het aanvullen van een mogelijk mineraaltekort.

2. Wat zijn de bijwerkingen van magnesiumtauraat?

De bijwerkingen van magnesiumtauraat kunnen variëren. Overmatig gebruik kan leiden tot een magnesiumoverschot en mogelijke symptomen zoals spijsverteringsklachten.

3. Hoe werkt magnesium tauraat in vergelijking met andere vormen van magnesium?

De werking van magnesium tauraat kan verschillen van andere vormen van magnesium. Onderzoek toont aan dat de combinatie met organische zuren zorgt voor een betere opname door het lichaam.

4. Wat is de aanbevolen dosering van magnesium tauraat?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium tauraat kan veranderen afhankelijk van uw individuele behoeften en gezondheidsstatus. Raadpleeg altijd een arts voor een persoonlijk advies.

5. Zijn er natuurlijke bronnen van magnesium tauraat?

Magnesium tauraat komt niet op natuurlijke wijze voor in voedselbronnen. Het wordt gesynthetiseerd voor supplementen om te profiteren van de bijzondere werking ervan.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom Magnesium Tauraat Kiezen: Een Gedetailleerd Overzicht (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips