In dit artikel

Magnesium Tauraat of Citraat: Een Diepe Duik (2023)

In dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen Magnesium Tauraat en Citraat en welke je zou moeten kiezen? Ik had ook die vraag, omdat ik wilde profiteren van de voordelen van magnesium, maar niet zeker wist welke het beste was.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat de opneembaarheid van magnesium tauraat hoger is dan van magnesium citraat. In deze blogpost delen wij onze bevindingen over de werking en voordelen van beide vormen, en helpen we je te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past.

Lees verder en ontdek meer!

Key Takeaway

De beste magnesiumcitraat van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium Tauraat wordt beter opgenomen door het lichaam en kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.
 • Magnesium Citraat is nuttig voor het verlichten van stress en angst, waardoor het zenuwstelsel kalmeert en ontspant.
 • Bij het kiezen van een magnesium supplement moet je rekening houden met factoren zoals opneembaarheid, dosering, organische gebonden vorm, andere ingrediënten, en kwaliteit en betrouwbaarheid.

Verschil tussen Magnesium Tauraat en Citraat

Magnesium Tauraat en Citraat verschillen in hun organische gebonden vorm van magnesium en hebben verschillende werkingen en voordelen.

Organische gebonden vormen van magnesium

Organische gebonden vormen van magnesium, zoals magnesium tauraat en magnesium citraat, leveren niet alleen magnesium, maar hebben ook hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld magnesium tauraat gemakkelijk opgenomen omdat taurine de mineralenbalans in de cellen handhaaft en magnesium in de cellen transporteert.

Het heeft daarmee een hoge opneembaarheid van elementair magnesium. Magnesium citraat daarentegen, is bij hogere doseringen of bij overgevoeligheid minder aan te raden. Naast deze twee organische vormen van magnesium zijn er nog meer opties zoals magnesium bisglycinaat, Aquamin magnesium en magnesium malaat die elk hun eigen unieke kenmerken hebben.

Werking en voordelen van Magnesium Tauraat

De werking van magnesium tauraat is indrukwekkend. Het is een organisch gebonden vorm van magnesium die zeer goed wordt opgenomen door het lichaam. De taurine in magnesium tauraat helpt bij het handhaven van de mineralenbalans in de cellen en transporteert magnesium naar de cellen.

Dit maakt het een effectieve manier om magnesiumtekorten aan te vullen. Bovendien bevat magnesium tauraat vitamine B6, wat de opname en werking van magnesium verder verbetert. Door regelmatig magnesium tauraat in te nemen, kunnen mensen genieten van voordelen zoals verbeterde slaapkwaliteit, spierontspanning en verlichting van stress en angst.

Het is een geweldig voedingssupplement voor iedereen die zijn magnesiumgehalte wil verhogen en zijn algehele welzijn wil bevorderen.

Werking en voordelen van Magnesium Citraat

Magnesiumcitraat is een veelgebruikte vorm van magnesiumsupplement vanwege de goede opneembaarheid. Het heeft verschillende voordelen voor ons lichaam. Magnesiumcitraat helpt bij het behouden van gezonde botten en tanden, ondersteunt de spierfunctie en bevordert een gezonde spijsvertering.

Bovendien kan magnesiumcitraat helpen bij het verlichten van spierkrampen en het verminderen van stress en angst. Het is belangrijk op te merken dat magnesiumcitraat niet aanbevolen wordt in hogere doseringen of bij overgevoeligheden.

In plaats daarvan kan het raadzaam zijn om lagere doseringen magnesiumcitraat te gebruiken als een regelmatig voedingssupplement om de voordelen van deze organisch gebonden vorm van magnesium te ervaren.

Welk magnesium supplement is het beste?

Bij het kiezen van een magnesium supplement moet je rekening houden met je persoonlijke behoeften en doelen.

Overwegingen bij het kiezen van een magnesium supplement

Bij het kiezen van een magnesium supplement zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Hier zijn een paar punten om in gedachten te houden:

 1. Opneembaarheid: Kies voor een vorm van magnesium die goed door het lichaam wordt opgenomen, zoals magnesium tauraat of citraat. Deze vormen hebben een hogere opneembaarheid dan bijvoorbeeld magnesiumoxide.
 2. Dosering: Controleer de aanbevolen dosering en pas deze aan je individuele behoeften aan. Houd er ook rekening mee dat hogere doseringen van bepaalde vormen, zoals magnesium citraat, bij sommige mensen maagklachten kunnen veroorzaken.
 3. Organische gebonden vorm: Overweeg organisch gebonden vormen van magnesium, zoals tauraat of citraat, omdat deze beter door het lichaam worden opgenomen dan anorganische vormen.
 4. Andere ingrediënten: Let op de andere ingrediënten die in het supplement worden gebruikt. Sommige supplementen bevatten bijvoorbeeld vitamine B6 voor een betere opname van magnesium.
 5. Kwaliteit en betrouwbaarheid: Kies voor een gerenommeerd merk dat kwaliteitscontroles uitvoert om ervoor te zorgen dat het supplement veilig en effectief is.

Toepassingen en doeleinden van Magnesium Tauraat en Citraat

Magnesium Tauraat en Citraat hebben verschillende toepassingen en doeleinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Magnesium Tauraat:
 • Bevordert een goede slaap: Het aminozuur taurine in magnesium tauraat staat bekend om zijn kalmerende effecten, waardoor het kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.
 • Ondersteunt spierontspanning: Magnesium tauraat helpt bij het ontspannen van spieren, waardoor het nuttig kan zijn voor mensen die last hebben van spierkrampen en spanning.
 • Verlicht stress: De combinatie van magnesium en taurine kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens.
 1. Magnesium Citraat:
 • Verbetering van de darmgezondheid: Vanwege zijn laxerende eigenschappen wordt magnesium citraat vaak gebruikt om constipatie te verlichten en de darmgezondheid te bevorderen.
 • Ondersteunt energieproductie: Magnesium is betrokken bij veel enzymatische reacties die nodig zijn voor de productie van energie in ons lichaam, waardoor magnesium citraat kan helpen bij vermoeidheid.
 • Bevordert een gezonde botaanmaak: Magnesium speelt een cruciale rol bij de opname en metabolisme van calcium, wat essentieel is voor gezonde botten. Daarom kan magnesium citraat voor sommige mensen nuttig zijn om botsterkte te bevorderen.

Magnesium Tauraat en Citraat in relatie tot slaap en stress

– Magnesium Tauraat bevordert de slaapkwaliteit en zorgt voor een diepere en meer ontspannen slaap.

– Magnesium Citraat verlicht stress en angst, waardoor het zenuwstelsel kalmeert en ontspant.

Bevorderen van slaapkwaliteit met Magnesium Tauraat

Magnesium Tauraat kan een effectief middel zijn om de slaapkwaliteit te verbeteren. Het is een organisch gebonden vorm van magnesium, gebonden aan het aminozuur taurine. Dit supplement staat bekend om zijn spierontspannende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het in slaap vallen en het bevorderen van een diepe en rustgevende slaap.

Daarnaast kan magnesium tauraat ook angst en stress verminderen, wat gunstig is voor een goede nachtrust. Het hoge gehalte aan elementair magnesium en de aanwezigheid van vitamine B6 in dit supplement dragen bij aan de effectiviteit ervan.

Als je moeite hebt om in slaap te vallen of wilt genieten van een betere slaapkwaliteit, kan magnesium tauraat een waardevol supplement zijn om te overwegen.

Verlichting van stress en angst met Magnesium Citraat

Magnesium citraat kan helpen bij het verlichten van stress en angst. Deze vorm van magnesium staat erom bekend dat het een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel. Het kan helpen om de productie van stresshormonen te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Door het nemen van magnesium citraat supplementen, kan je mogelijk een gevoel van kalmte en rust ervaren, terwijl je angstniveaus verminderen. Dit kan vooral gunstig zijn voor diegenen die regelmatig last hebben van stress-gerelateerde symptomen en angstgevoelens.

Conclusie: Kies de juiste vorm van magnesium voor jouw behoeften

Kies de juiste vorm van magnesium die past bij jouw behoeften. Magnesium tauraat heeft een hogere opneembaarheid en kan helpen bij het verbeteren van de slaap. Magnesium citraat kan daarentegen stress verlichten en angst verminderen.

Overweeg je doelen en behoeften bij het kiezen van het juiste magnesium supplement.

Meer over ‘Magnesium Citraat’

Wanneer het onderwerp van magnesium naar voren komt, zijn er veel vragen die in de lucht hangen. Een van de meest fundamentele vragen is: wat is citraat? Citraat is een verbinding die een rol speelt in verschillende vormen van magnesiumsupplementen, waaronder magnesium citraat.

De wereld van magnesiumsupplementen kan ingewikkeld zijn. Zo kun je jezelf afvragen of je moet kiezen tussen magnesium citraat of oxide, of misschien tussen magnesium bisglycinaat of citraat. Elk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Hoeveel moet je eigenlijk innemen? De magnesium citraat dosering kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd en gezondheidsstatus.

Er zijn andere varianten om te overwegen, zoals magnesium tryptofaan of citraat en magnesium tauraat of citraat. Elk type heeft zijn eigen specifieke toepassingen en voordelen.

Maar waar is magnesium citraat goed voor? Dit supplement wordt vaak gebruikt voor verschillende gezondheidsdoeleinden, variërend van het verbeteren van de spijsvertering tot het ondersteunen van spierfuncties.

Magnesium citraat komt ook in verschillende vormen, zoals tabletten, en het heeft bepaalde eigenschappen zoals een laxerend effect.

Heb je maagproblemen? Het is ook belangrijk om te weten dat magnesium citraat invloed kan hebben op je maagzuur en kan leiden tot maagklachten.

De voordelen van magnesium citraat zijn talrijk, en het kan zelfs veilig zijn voor gebruik tijdens de zwangerschap.

Op zoek naar een goede deal? Bekijk onze aanbieding van magnesium citraat.

Als je je nog steeds afvraagt is magnesium citraat goed voor jou, dan kan het verder verkennen van deze onderwerpen je helpen om een meer geïnformeerde beslissing te nemen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Magnesium Tauraat of Citraat?

Magnesium Tauraat en Citraat zijn organisch gebonden magnesiumverbindingen die vaak worden gebruikt in voedingssupplementen.

2. Hoe kunnen Magnesium Tauraat en Citraat slaap verbeteren en stress verlichten?

Deze twee vormen van magnesium, verbonden met organische zuren, kunnen helpen bij het verbeteren van slaapproblemen en stressvermindering door hun invloed op de zenuwfunctie.

3. Kunnen er bijwerkingen zijn bij het innemen van Magnesium Tauraat of Citraat?

Ja, hoewel zeldzaam, kan te veel inname van deze magnesiumverbindingen bijwerkingen veroorzaken zoals maagklachten of diarree.

4. Wat zijn andere variaties van magnesium?

Andere variëteiten van magnesium omvatten Magnesiummalaat, Magnesiumgluconaat, Magnesiumsulfaat, Magnesiumstearaat, Magnesiumchloride en Magnesiumhydroxide.

5. Wat betekent de “elementaire hoeveelheid magnesium”?

De elementaire hoeveelheid magnesium verwijst naar de hoeveelheid pure magnesium in een supplement, ongeacht de soort magnesiumverbinding waarin het is bevat.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium citraat 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Tauraat of Citraat: Een Diepe Duik (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips