In dit artikel

Wat is een Magnesium Pakking en Hoe Werkt Het? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit gehoord van een magnesium pakking, maar geen idee wat het precies is of hoe het werkt? Dat is oké, want ik bevond me ooit in dezelfde positie. Wist je dat naar schatting 70 procent van de Nederlandse bevolking een magnesiumtekort heeft? In dit artikel ga ik dieper in op wat een magnesium pakking is, hoe het werkt en de vele voordelen ervan.

Het belooft een boeiende ontdekkingsreis te worden, dus blijf lezen!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

  • Een magnesium pakking is een behandeling waarbij magnesium wordt opgenomen via de huid, wat zorgt voor ontspanning en stressvermindering.
  • Magnesium wordt het best door het lichaam opgenomen wanneer het direct op de huid wordt aangebracht via een magnesium-gel.
  • Een magnesium pakking heeft verschillende voordelen, zoals het verminderen van stress en spierklachten, revitalisering en herstel van de huid, hydratatie en zuivering van het lichaam, verbetering van de doorbloeding en vetverbranding, en ontgifting en ontspanning van het lichaam.

Wat is een magnesium pakking?

Een magnesium pakking is een behandeling waarbij magnesium wordt opgenomen via de huid, met als doel ontspanning en stressvermindering.

Opname van magnesium via de huid

Magnesium wordt het best door het lichaam opgenomen wanneer het direct op de huid wordt aangebracht. Dit komt doordat de huid een levend orgaan is dat mineralen zoals magnesium gemakkelijk kan absorberen.

Een magnesium pakking, waarbij het hele lichaam wordt ingesmeerd met magnesium-gel, zorgt voor een optimale opname van het mineraal. Zodra de gel in contact komt met de huid, beginnen de cellen het mineraal op te nemen en te gebruiken waar nodig.

Het magnesium wordt dan snel getransporteerd naar de cellen in het lichaam die het meest behoefte hebben aan het mineraal, zoals de spieren of organen. Dit proces helpt overigens ook bij het zuiveren van de huid, doordat onzuiverheden worden verwijderd tijdens de absorptie van magnesium.

Werking van magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Het heeft verschillende functies, waaronder het ontspannen van spieren, het in balans houden van hormonen en het verbeteren van de bloedsomloop.

Een magnesium pakking werkt door het aanbrengen van magnesium-gel op de huid, waardoor dit mineraal optimaal wordt opgenomen. Het resultaat is een revitalisering van het lichaam, een vermindering van stress en spierklachten, en een ontgiftende werking.

Bovendien kan een magnesium pakking ook helpen bij het verbranden van vet. Het is dus een effectieve behandeling om te ontspannen, te herstellen en je lichaam te zuiveren.

Voordelen van een magnesium pakking

– Vermindering van stress en spierklachten.

– Revitalisering en herstel van de huid.

– Hydratatie en zuivering van het lichaam.

– Verbetering van de doorbloeding en vetverbranding.

– Ontgifting en ontspanning van het lichaam.

Vermindering van stress en spierklachten

Een van de voordelen van een magnesium pakking is dat het kan helpen bij het verminderen van stress en het ontspannen van de spieren. Magnesium staat bekend om zijn kalmerende werking op het zenuwstelsel, waardoor het stressniveaus kan verlagen.

Bovendien helpt magnesium bij het ontspannen van de spieren, waardoor spanning en pijn kunnen verminderen. Door regelmatig een magnesium pakking te ondergaan, kun je dus zowel mentaal als fysiek profiteren van de ontspannende effecten van magnesium.

Mijn ervaring met de magnesium pakking

Tijdens mijn ervaring met de magnesium pakking voelde ik al snel de ontspannende werking op mijn spieren. Ik merkte dat mijn stress verminderde en mijn lichaam tot rust kwam. De gel werd over mijn hele lichaam aangebracht, waardoor ik kon profiteren van de zuiverende en hydraterende eigenschappen van magnesium.

Het was een verkwikkende en revitaliserende behandeling die mijn huid ook nog eens zijdezacht maakte. Ik kan zeker zeggen dat de magnesium pakking een positief effect had op mijn algehele welzijn.

Behandeling met de magnesium pakking

Tijdens de behandeling met de magnesium pakking kan er ook een massage worden gegeven, wat zorgt voor extra ontspanning en stimulatie van de doorbloeding.

Massage tijdens of na de pakking

Tijdens een magnesium pakking kan er ook een massage worden gegeven. Deze massage kan helpen om de werking van de pakking te versterken en extra ontspanning te bieden. Door de massage worden de spieren nog verder ontspannen en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

Dit kan zorgen voor een diepere opname en effectiviteit van het magnesium. Na de pakking kan er ook een massage worden gegeven om het ontspannende effect te verlengen en eventuele spanning in het lichaam los te laten.

Wanneer geen magnesium pakking?

Ik zou persoonlijk geen magnesium pakking aanraden aan mensen die allergisch zijn voor magnesium of andere ingrediënten in de pakking. Het is ook belangrijk om te overleggen met een arts voordat je een magnesium pakking ondergaat als je last hebt van nierproblemen, diabetes of een hoge bloeddruk.

Conclusie

Een magnesium pakking is een effectieve manier om magnesium op te nemen via de huid. Het heeft vele voordelen, zoals het verminderen van stress en spierklachten. Persoonlijk heb ik ervaren dat een magnesium pakking een heerlijke behandeling is die mijn lichaam revitaliseert en helpt bij het herstellen.

Het is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en verzorging voor de huid.

Meer over ‘Magnesium’

Ah, magnesium! Een element dat zo veelzijdig is dat je bijna niet zou weten waar te beginnen. Magnesium is niet alleen een bondgenoot als je probeert af te vallen, nee, het gaat veel verder dan dat. Als je meer wilt weten over magnesium en afvallen, hebben we daar zeker informatie over.

Het kan ook een wondermiddel zijn voor mensen met hypermobiliteit, het biedt namelijk ondersteuning aan spieren en gewrichten. Benieuwd? Ontdek het in onze blog over hypermobiliteit en magnesium.

Ooit gehoord van de ontspannende, soms zelfs laxerende werking van magnesium? Of dat het kan helpen bij het verminderen van paniekaanvallen? Ja, dit mineraal heeft vele gezichten.

Of je nu een atleet bent op zoek naar magnesium voor sport, of iemand die gewoon zijn magnesium bloedwaarden wil kennen, er is voor elk wat wils. Misschien vraag je je af of je misschien te weinig magnesium hebt, of wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is.

En het houdt niet op bij supplementen en voeding. Wist je dat er zelfs een methode is voor magnesiuminhalatie? Of dat je je huid kunt verwennen met een magnesiumpakking?

Oh, en laten we het voedsel niet vergeten. Een simpele banaan bevat ook magnesium. Zo zie je maar, magnesium is overal en voor iedereen.

Dus als je je afvraagt wat magnesium is, waar het goed voor is, wat het doet met je lichaam en of magnesium gezond is, dan ben je hier aan het juiste adres.

Je kunt zelfs ontdekken hoe medicijnen zoals amlodipine en magnesium kunnen interageren, of je verdiepen in de algemene werking van magnesium. Er is een wereld te ontdekken, dus duik erin!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Magnesium Pakking en Hoe Werkt Het?

Een magnesium pakking is een vorm van huidverzorging waarbij magnesiumgel op het lichaam aangebracht wordt voor spierontspanning en stressvermindering.

2. Hoe helpt een Magnesium Pakking bij spierontspanning?

Magnesium, opgenomen via de huid tijdens de behandeling, kan helpen bij spierontspanning door zijn krampstillende eigenschappen.

3. Welke voordelen biedt een Magnesium Pakking voor de huid?

Een magnesiumbehandeling kan de huid zuiveren, hydrateren en vet verbranden, waardoor het een uitstekende keuze is voor gezichts- en lichaamsbehandelingen.

4. Welke soorten magnesium worden gebruikt in een Magnesium Pakking?

In veel pakkingen worden verschillende vormen van magnesium gebruikt, waaronder magnesiumolie, magnesiumsulfaat, magnesiumcitraat, magnesiumchloride, magnesiumpoeder, magnesiumzout en magnesiumtabletten.

5. Is het eten van magnesiumrijke voeding ook belangrijk bij Magnesium Therapie?

Ja, naast de huidopname van magnesium tijdens de behandeling, draagt ook het eten van magnesiumrijke voeding bij aan de algehele gezondheid en het welzijn.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is een Magnesium Pakking en Hoe Werkt Het? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips