In dit artikel

Magnesium Malaat of Citraat: Wat te Kiezen? (2023)

In dit artikel

Als je op zoek bent naar een goed magnesiumsupplement, heb je misschien al gemerkt dat er veel verschillende soorten magnesium zijn. Net als jij, was ik ook in de war door al deze varianten, maar wist je dat magnesium betrokken is bij meer dan 300 lichaamsprocessen? Daarom besloot ik dieper te duiken in dit onderwerp.

In dit blogbericht vergelijk ik twee populaire vormen, magnesium malaat en citraat en help ik je te bepalen welke het beste voor jou is. Laten we beginnen met het ontwarren van de magnesiummysterie!

Key Takeaway

De beste magnesiumcitraat van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

  • Magnesium malaat en magnesium citraat zijn beide goede keuzes als het gaat om het verhogen van je magnesiuminname.
  • Beide vormen hebben specifieke voordelen, zoals het ondersteunen van de spierfunctie en het verminderen van spierpijn.
  • Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en advies in te winnen van een professional bij het kiezen van de juiste vorm van magnesium voor jou.
  • Kies voor een hoogwaardig supplement met een goede opneembaarheid om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste vorm van magnesium krijgt.

Wat is magnesium en waar is het goed voor?

Magnesium is een cruciaal mineraal dat een sleutelrol speelt in meer dan 300 lichaamsprocessen. Dit mineraal draagt bij aan natuurlijke energie in het lichaam en ondersteunt de spierfunctie.

In onze voeding komen we magnesium tegen, maar om verschillende redenen, zoals een onevenwichtig dieet of verhoogde behoefte, kan een supplement nuttig zijn. Vaak kiezen mensen voor een magnesiumsupplement om hun inname van dit belangrijke mineraal te verhogen.

Supplementen zoals magnesium malaat of citraat zijn populaire keuzes vanwege hun hoge opneembaarheid. Elk soort magnesiumsupplement heeft zijn eigen specifieke voordelen. Magnesium malaat combineert bijvoorbeeld de voordelen van magnesium met appelzuur.

Aan de andere kant is magnesium citraat, een samenstelling van magnesium en citraat, ook goed opneembaar door het lichaam. Beide supplementen kunnen helpen bij spierpijn en trillende spieren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diegenen die extra ondersteuning nodig hebben voor hun spieren.

Verschillende vormen van magnesium

Er zijn verschillende vormen van magnesium beschikbaar, waaronder magnesium citraat, magnesium bisglycinaat, magnesium tauraat, magnesium malaat en Aquamin magnesium.

Magnesium citraat

Magnesium citraat is een veelvoorkomende vorm van magnesiumsupplementen. Het is een organisch zout dat goed door het lichaam kan worden opgenomen. Magnesium citraat staat bekend om zijn flexibele dosering en wordt vaak gebruikt om de spierfunctie te ondersteunen en natuurlijke energie te bevorderen.

Het kan worden ingenomen in de vorm van poeder of tabletten. Daarnaast kan magnesium citraat ook helpen bij het verminderen van spierpijn en trillende spieren. Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardig magnesiumsupplement dat goed wordt opgenomen door je maag en darmstelsel, dan is magnesium citraat een goede keuze.

Magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesiumsupplement die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het wordt gevormd door magnesium te combineren met het aminozuur glycine.

Dit zorgt ervoor dat het magnesium goed wordt opgenomen en zijn vele voordelen kan bieden. Magnesium bisglycinaat is vooral bekend om zijn positieve effecten op de spierfunctie en kan helpen bij het verminderen van spierpijn.

Het is ook flexibel te doseren, waardoor je de hoeveelheid magnesium kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig magnesiumsupplement dat goed door je maag en darmstelsel kan worden opgenomen, is magnesium bisglycinaat zeker de moeite waard om te overwegen.

Magnesium tauraat

Magnesium tauraat is een vorm van magnesium die gekoppeld is aan het aminozuur taurine. Deze combinatie zorgt voor een betere opname van magnesium in het lichaam. Taurine speelt ook een rol bij de ondersteuning van de hartfunctie en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Daarnaast kan magnesium tauraat ook gunstig zijn voor de hersenen, gezien het vermogen om de bloed-hersenbarrière te passeren. Het is belangrijk om te kiezen voor een magnesiumsupplement dat bij je behoeften past, en magnesium tauraat kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een supplement dat zowel magnesium als taurine levert.

Magnesium malaat

Magnesium malaat is een goed opneembare vorm van magnesium die de voordelen van magnesium combineert met de voordelen van appelzuur. Het kan helpen bij het behouden van een gezonde spierfunctie en het verminderen van spierpijn.

Magnesium malaat is flexibel te doseren en wordt vaak verkocht als poeder. Het is een hoogwaardig magnesiumsupplement dat gunstig kan zijn voor mensen met gevoelige maag- en darmstelsels.

Aquamin magnesium

Aquamin magnesium is een hoogwaardig magnesiumsupplement dat afkomstig is van rode alg. Het bevat natuurlijk voorkomende magnesium, evenals andere mineralen en sporenelementen die van nature in de algen voorkomen.

Aquamin magnesium wordt beschouwd als een goed opneembare vorm van magnesium vanwege de organische aard ervan. Het kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het bevorderen van flexibiliteit en het leveren van natuurlijke energie.

Het is verkrijgbaar in poedervorm en kan gemakkelijk worden gedoseerd. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig magnesiumsupplement dat je spierpijn kan verlichten en je algemene gezondheid kan ondersteunen, is Aquamin magnesium zeker het overwegen waard.

Het verschil tussen magnesium citraat en magnesium malaat

Magnesium citraat wordt sneller opgenomen door het lichaam, terwijl magnesium malaat meer geschikt is voor mensen die last hebben van spierpijn.

Voordelen en gebruik

Magnesiumcitraat en magnesiummalaat hebben beide verschillende voordelen en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Magnesiumcitraat is bekend om zijn hoge opneembaarheid, waardoor het snel door het lichaam kan worden gebruikt.

Het kan helpen bij het ondersteunen van de spierfunctie en het verminderen van vermoeidheid doordat het betrokken is bij de energieproductie. Magnesiummalaat daarentegen combineert de voordelen van magnesium met die van appelzuur.

Het kan ook flexibel worden gedoseerd en in poedervorm worden ingenomen. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die liever geen tabletten slikken. Beide vormen van magnesium kunnen nuttig zijn bij spierpijn en krampen, maar het is belangrijk om te overwegen welke vorm het beste past bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Welke vorm van magnesium moet je kiezen?

Welke vorm van magnesium is de beste keuze?

Factoren om te overwegen

Bij het kiezen van een vorm van magnesiumsupplement zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Opneembaarheid: Het is belangrijk om te kiezen voor een goed opneembare vorm van magnesium, zoals magnesiummalaat of magnesiumcitraat. Zo kan je lichaam de magnesium efficiënt opnemen en benutten.
  • Persoonlijke voorkeuren: Iedereen heeft verschillende voorkeuren als het gaat om het innemen van supplementen. Sommige mensen geven de voorkeur aan tabletten, terwijl anderen liever poedervormige supplementen gebruiken. Kies een vorm die bij jouw persoonlijke voorkeur past.
  • Advies van een professional: Als je twijfels hebt over welke vorm van magnesiumsupplement het beste bij jou past, raadpleeg dan een gezondheidsprofessional of voedingsdeskundige. Zij kunnen je helpen met gepersonaliseerd advies.
  • Kwaliteit en opneembaarheid: Let bij het kiezen van een magnesiumsupplement ook op de kwaliteit en zuiverheid ervan. Kies bij voorkeur voor hoogwaardige merken die gebruik maken van organische verbindingen in plaats van anorganische vormen zoals magnesiumoxide.

Persoonlijke voorkeuren

Bij het kiezen van een vorm van magnesium is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan magnesiumcitraat vanwege de goede opneembaarheid en het feit dat het als een organisch zout wordt beschouwd.

Anderen geven de voorkeur aan magnesiummalaat vanwege de combinatie van magnesium voordelen met appelzuur voordelen. Het is belangrijk om te onthouden dat zowel magnesiumcitraat als magnesiummalaat goede opties zijn, dus uiteindelijk komt het neer op wat voor jou het beste werkt.

Advies van een professional

Als professioneel adviseur raad ik aan om te kiezen voor een goed opneembare vorm van magnesium, zoals magnesiummalaat of magnesiumcitraat. Deze vormen bieden de voordelen van magnesium en worden goed opgenomen door het lichaam.

Ze kunnen helpen bij spierpijn en trillende spieren, en dragen bij aan een flexibele dosering. Het is belangrijk om te weten dat magnesiumcitriat de meest opneembare vorm van magnesium is.

Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardig magnesiumsupplement, zijn zowel magnesiummalaat als -citraat goede opties om te overwegen.

Kwaliteit en opneembaarheid

Bij het kiezen van een magnesiumsupplement is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en opneembaarheid ervan. Een hoogwaardig magnesiumsupplement zorgt ervoor dat je lichaam de juiste vorm van magnesium krijgt die gemakkelijk kan worden opgenomen.

Magnesiumbisglycinaat, -malaat en -citraat zijn allemaal goede opties, omdat ze goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het is dus niet nodig om ingewikkelde namen te onthouden; zorg er gewoon voor dat je kiest voor een supplement met een goede opneembaarheid.

Conclusie

Kies voor magnesiummalaat of magnesiumcitraat als je op zoek bent naar een goed opneembaar magnesiumsupplement. Beide vormen hebben verschillende voordelen en kunnen helpen bij spierpijn en trillende spieren.

Overweeg je persoonlijke voorkeuren en advies van een professional bij het kiezen van de juiste vorm voor jou.

Meer over ‘Magnesium Citraat’

Als je op zoek bent naar informatie over magnesium citraat, ben je hier aan het juiste adres. Dit mineraal heeft zowel zijn voordelen als zijn aandachtspunten. Misschien vraag je je af wat de magnesium citraat bijwerkingen zijn of hoe de magnesium citraat werking precies is?

Voor degenen die graag het product in zijn meest pure vorm willen, is magnesium citraat poeder beschikbaar. Maar magnesium citraat wanneer innemen, vraag je? Timing kan inderdaad belangrijk zijn.

Het verschil tussen magnesium en magnesium citraat is ook een veelvoorkomende vraag. En als je twijfelt tussen magnesium malaat of citraat, of zelfs magnesium of magnesium citraat, hebben we daar ook gedetailleerde informatie over.

Een simpele uitleg over wat magnesium citraat is, kan veel verduidelijken. Voor de nachtbrakers onder ons is er ook info over magnesium citraat en slapen. Overweeg je om magnesium citraat aan te schaffen? Hier is waar je magnesium citraat kunt kopen.

Misschien vraag je je ook af wat citraat eigenlijk is. En hoe verhoudt magnesium citraat zich tot andere vormen zoals oxide of bisglycinaat? Ook als je twijfelt tussen magnesium tryptofaan of citraat, hebben we nuttige tips.

Tot slot, het is cruciaal om de juiste magnesium citraat dosering te kennen voor een effectieve inname.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Magnesium Malaat en Citraat?

Magnesium Malaat en Citraat zijn beide organische magnesiumverbindingen die worden gebruikt in voedingssupplementen.

2. Waarom moet ik kiezen tussen Magnesium Malaat of Citraat?

De keuze tussen Magnesium Malaat of Citraat hangt af van uw persoonlijke gezondheidsbehoeften. Elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

3. Zijn er andere vormen van magnesium die ik zou moeten overwegen?

Ja, er zijn vele andere vormen van magnesium zoals Magnesiumstearaat, Magnesiumchloride, Magnesiumsulfaat, Magnesiumgluconaat, Magnesiumcarbonaat, Magnesiumorotaat en Magnesiumthreonaat.

4. Wat betekent het dat een magnesiumsupplement ‘gecheleerd’ is?

Een gecheleerde vorm van een mineraal betekent dat het is verbonden met een molecuul (meestal een aminozuur) om de absorptie in het lichaam te vergemakkelijken.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium citraat 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Malaat of Citraat: Wat te Kiezen? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips