In dit artikel

De Voordelen van Magnesium Glycine (2023)

In dit artikel

Heeft u zich ooit vermoeider gevoeld dan normaal en zich afgevraagd wat u kunt doen om uw energie te verhogen? Dat is mij ook overkomen, en na veel onderzoek ben ik terechtgekomen op magnesium glycine.

In dit artikel zal ik de vele voordelen van magnesium glycine onthullen, die variëren van het verbeteren van uw energieniveau tot het bijdragen aan sterke botten en tanden. Bereid u voor om te ontdekken hoe dit supplement uw welzijn kan verbeteren!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium glycine verbetert het energieniveau en vermindert vermoeidheid.
 • Het helpt bij maagklachten zoals een opgeblazen gevoel en maagkrampen.
 • Magnesium glycine draagt bij aan sterke botten en tanden.
 • Het ondersteunt de aanmaak van cellen en weefsels in het lichaam.

Wat is Magnesium Glycine?

Magnesium Glycine, ook bekend als Magnesium bisglycinaat, is een combinatie van het mineraal magnesium en het aminozuur glycine. Deze unieke samenstelling zorgt voor een verbeterde opname van magnesium door het lichaam.

Het is een essentieel mineraal dat deelneemt aan diverse lichaamsprocessen, zoals ondersteuning van de geestelijke veerkracht en regulering van het energiemetabolisme.

Magnesium Glycine heeft ook voordelen voor het zenuwstelsel. Het kan bijvoorbeeld helpen vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan het behoud van sterke botten en spieren. Verder is het een populair supplement voor mensen met een magnesiumtekort of sporters die behoefte hebben aan extra ondersteuning.

Voordelen van Magnesium Glycine

Magnesium Glycine biedt verschillende voordelen, zoals het verbeteren van het energieniveau en het verminderen van maagklachten. Het draagt ook bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden, de aanmaak van cellen en weefsels, de energieproductie en eiwitvorming.

Bovendien ondersteunt het het onderhoud van genen en zorgt het voor een normale psychologische functie.

Verbetering van energieniveau

Magnesium bisglycinaat kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van ons energieniveau. Dit essentiële mineraal is betrokken bij het normale energieleverende metabolisme in ons lichaam.

Het helpt bij de productie en het transport van energie naar onze cellen, wat resulteert in een hoger energieniveau en verminderde vermoeidheid. Daarnaast kan magnesium bisglycinaat ook bijdragen aan een normale werking van het zenuwstelsel, waardoor het ons mentale welzijn kan ondersteunen en ons energievoller kan laten voelen.

Dus als je je vermoeid voelt en een natuurlijke manier zoekt om je energie te verbeteren, zou magnesium bisglycinaat een goede keuze kunnen zijn.

Vermindering van maagklachten

Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van maagklachten. Deze vorm van magnesium is gemakkelijk opneembaar en kan de spijsvertering ondersteunen. Het kan helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel, winderigheid en maagkrampen.

Door het nemen van magnesium bisglycinaat kunnen maagklachten verminderd worden, waardoor je je beter en comfortabeler voelt.

Bijdragen aan de instandhouding van sterke botten en tanden

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol in het onderhoud van sterke botten en tanden. Dit essentiële mineraal helpt bij de opname van calcium en vitamine D, wat belangrijk is voor de gezondheid van ons skelet.

Magnesium bevordert ook de activiteit van osteoblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van nieuw botweefsel. Daarnaast is magnesium betrokken bij de vorming en het behoud van tandglazuur.

Door voldoende magnesium in te nemen, kunnen we bijdragen aan de instandhouding van sterke botten en tanden.

Bijdrage aan de aanmaak van cellen en weefsels

Magnesium glycine speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van cellen en weefsels in ons lichaam. Het is een essentieel mineraal dat nodig is voor deze processen. Het ondersteunt de groei en ontwikkeling van nieuwe cellen en helpt weefsels te herstellen.

Magnesium glycine kan dus bijdragen aan het behoud van een gezond lichaam en een goede werking van onze organen en systemen.

Bijdrage aan energieproductie

Magnesium glycine draagt bij aan de energieproductie in ons lichaam. Het is betrokken bij het behoud van een normaal energieleverend metabolisme. Magnesium speelt een cruciale rol bij het omzetten van voedsel in energie.

Het helpt bij de afbraak en opname van koolhydraten, vetten en eiwitten, zodat ze kunnen worden gebruikt als brandstof voor onze cellen. Een voldoende magnesiumniveau zorgt ervoor dat we genoeg energie hebben om onze dagelijkse activiteiten uit te voeren en vermoeidheid te verminderen.

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je energieniveau te ondersteunen, kan magnesium glycine een goede keuze zijn.

Bijdrage aan eiwitvorming

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij eiwitvorming in het lichaam. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en herstel van cellen en weefsels. Door voldoende magnesium bisglycinaat in te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat ons lichaam de benodigde bouwstenen heeft om gezonde eiwitten te produceren.

Dit is vooral belangrijk voor mensen die veel sporten of zich bezighouden met intense fysieke activiteiten, omdat eiwitten helpen bij het opbouwen en behouden van sterke spieren. Maar ook voor iedereen is het belangrijk om voldoende magnesium bisglycinaat binnen te krijgen om ervoor te zorgen dat ons lichaam optimaal functioneert.

Onderhoud van genen

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het onderhoud van genen. Het is betrokken bij de eiwitvorming in het lichaam, wat essentieel is voor het functioneren van onze genen.

Magnesium bisglycinaat kan helpen om de genexpressie te reguleren en ervoor te zorgen dat onze genen optimaal functioneren. Dit mineraalsupplement kan dus een waardevolle bijdrage leveren aan het behoud van onze genetische gezondheid.

Normale psychologische functie

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de normale psychologische functie. Het is betrokken bij processen in de hersenen die onze stemming en geestelijke veerkracht beïnvloeden.

Een voldoende magnesiumniveau kan helpen om stress te verminderen en een positieve gemoedstoestand te behouden. Bovendien is magnesium bisglycinaat essentieel voor de energieproductie in onze hersenen, wat bijdraagt ​​aan een gezonde cognitieve functie.

Dus als u zich wilt concentreren, uw geheugen wilt verbeteren en uw emotionele welzijn wilt bevorderen, kan magnesium bisglycinaat een waardevolle aanvulling zijn.

Hoe te Kiezen: Magnesium Glycine of Magnesium Citraat?

Bij het kiezen tussen Magnesium Glycine en Magnesium Citraat, is het belangrijk om rekening te houden met de uitkomst van de magnesium-analyse, de beschikbare vormen, voedingsmiddelen met magnesium, synergisten van magnesium en welk magnesiumsupplement het beste is.

Uitkomst van de magnesium-analyse

Na de magnesium-analyse is gebleken dat magnesium bisglycinaat een effectief supplement is dat goed door het lichaam wordt opgenomen. Het supplement kan verschillende voordelen bieden, zoals het verminderen van maagklachten en bijdragen aan de werking van het zenuwstelsel.

Daarnaast kan magnesium bisglycinaat helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het behoud van sterke botten. Het is een ideaal supplement voor mensen met een magnesiumtekort of voor sporters die extra ondersteuning nodig hebben.

Te kiezen vormen

Er zijn verschillende vormen van magnesiumsupplementen waaruit je kunt kiezen. Enkele opties zijn:

 1. Magnesium bisglycinaat: deze vorm wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft vele voordelen voor de gezondheid.
 2. Magnesiumcitraat: dit is een andere populaire vorm van magnesium die gemakkelijk wordt opgenomen en kan helpen bij het ontspannen van spieren.
 3. Magnesiumoxide: deze vorm heeft een hoog gehalte aan elementair magnesium, maar wordt minder goed opgenomen dan andere vormen.
 4. Magnesiummalaat: deze vorm kan helpen bij het verminderen van pijn en vermoeidheid in de spieren.
 5. Magnesiumtauraat: deze vorm combineert magnesium met het aminozuur taurine, wat kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde hartfunctie.

Voedingsmiddelen met magnesium

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die magnesium bevatten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool
 • Noten en zaden, zoals amandelen, cashewnoten en pompoenzaden
 • Volle granen, zoals quinoa, bruine rijst en haver
 • Peulvruchten, zoals zwarte bonen, kikkererwten en linzen
 • Zeevruchten, zoals zalm, garnalen en oesters
 • Zuivelproducten, zoals yoghurt en kaas
 • Bananen
 • Avocado’s

Synergisten van magnesium

Magnesium werkt niet alleen, maar kan ook samenwerken met andere voedingsstoffen om verschillende processen in het lichaam te ondersteunen. Een belangrijke synergist van magnesium is vitamine B.

Deze vitamine helpt bij de energieproductie en speelt een rol bij de normale psychologische functie. Daarnaast kan taurine, een aminozuur, de opname van magnesium verbeteren en de werking ervan versterken.

Door deze synergisten te combineren met magnesium, kunnen ze elkaar aanvullen en de algehele werking van magnesium in het lichaam versterken.

Welk magnesiumsupplement is het beste?

Er zijn verschillende soorten magnesiumsupplementen op de markt, maar welke is nu de beste? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Magnesium Glycine en Magnesium Citraat zijn twee populaire opties.

MagnesiumsupplementVoordelenNadelen
Magnesium GlycineUitstekende absorptie, vermindert maagklachten, ondersteunt de psychologische functie, draagt bij aan normale energieproductie, helpt bij de instandhouding van sterke botten en tanden, en ondersteunt het zenuwstelsel.Kan mogelijk lichte bijwerkingen veroorzaken zoals diarree en maagklachten, vooral bij hoge doseringen.
Magnesium CitraatGemakkelijk te absorberen, kan helpen bij constipatie, ondersteunt de energieproductie en het zenuwstelsel.Kan mogelijk lichte bijwerkingen veroorzaken zoals diarree, vooral bij hoge doseringen. Het is mogelijk minder geschikt voor mensen met maag- of darmklachten.

Dus, welk magnesiumsupplement is het beste? Dit hangt af van je individuele behoeften en je reactie op het supplement. Beide vormen zijn zeker voordelig, maar Magnesium Glycine heeft wellicht de voorkeur vanwege de bredere reeks voordelen en de betere opname door het lichaam.

Conclusie

De voordelen van magnesium glycine zijn talrijk en variëren van het verbeteren van energieniveaus tot het verminderen van maagklachten. Het speelt ook een essentiële rol bij de instandhouding van sterke botten en tanden, de aanmaak van cellen en weefsels, en de productie van energie.

Daarnaast draagt ​​magnesium glycine bij aan eiwitvorming, genenonderhoud en normale psychologische functies. Kortom, dit supplement biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid en wordt aanbevolen voor iedereen die extra ondersteuning nodig heeft.

Meer over ‘Magnesium’

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom magnesium zo belangrijk is, ben je niet de enige. Dit mineraal is van vitaal belang voor tal van lichaamsfuncties. Wist je bijvoorbeeld dat het voedsel dat je eet een grote rol speelt in je magnesiuminname? Als je meer wilt weten over welke voedingsmiddelen rijk zijn aan dit mineraal, duik dan eens in onze blog over magnesium voeding.

En het blijft niet bij voeding alleen. Er zijn verschillende magnesium bronnen die je kunnen helpen om aan je dagelijkse behoefte te voldoen. Van supplementen tot zaden, de opties zijn eindeloos.

Er zijn ook veel verschillende soorten magnesiumsupplementen beschikbaar. Magnesium tauraat is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die last hebben van angst of stress, terwijl magnesium glycine geweldig is voor een betere slaap. En als je te maken hebt met spierpijn of vermoeidheid, is magnesium malaat misschien iets voor jou.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten zoals magnesiumhydroxide en magnesium threonate, die elk hun eigen unieke voordelen hebben. Van het verbeteren van de spijsvertering tot het verhogen van de cognitieve functies, de mogelijkheden zijn echt uitgebreid.

Niet te vergeten zijn er ook andere soorten zoals magnesium sulfaat, vaak gebruikt in Epsom zoutbaden, en magnesiumoxide, die veel wordt gebruikt voor de behandeling van maagzuur. En dan hebben we ook nog magnesium chlorid, magnesium carbonaat, magnesium stearaat, magnesium gluconaat, magnesium lactaat, en magnesium fosfaat, die allemaal hun eigen toepassingen en voordelen hebben.

Kortom, magnesium is een fascinerend en veelzijdig mineraal dat op vele manieren kan bijdragen aan je welzijn. Neem de tijd om door onze blogs te bladeren en ontdek welke vorm van magnesium het beste bij jou past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van magnesium glycine?

Magnesium glycine biedt veel voordelen, waaronder extra energie bij vermoeidheid, ontspanning van bloedvaten, verlaging van de bloeddruk en het verminderen van maagklachten.

2. Hoe werkt magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat werkt door het bloed te verdunnen, de bloeddruk te verlagen, en het helpt ook bij eiwitvorming en genenonderhoud.

3. Wat gebeurt er bij een magnesiumtekort?

Een magnesiumtekort kan leiden tot vermoeidheid en problemen met de bloedvaten en de bloeddruk. Het eten van magnesiumrijke voeding kan helpen om een tekort aan te vullen.

4. Hoe kan ik mijn magnesiumopname verbeteren?

Het consumeren van voedsel dat rijk is aan vitamine B en taurine kan helpen om de magnesiumabsorptie te verbeteren en het magnesiumgehalte in het lichaam op peil te houden.

5. Zijn er bijwerkingen van magnesium glycine?

Over het algemeen is magnesium glycine veilig te gebruiken. Echter, als je een aandoening hebt die de magnesiumgehalten beïnvloedt of als je medicijnen gebruikt die reageren met magnesium, is het belangrijk om eerst met een arts te overleggen.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Voordelen van Magnesium Glycine (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips