In dit artikel

Een Introductie tot Magnesium Gluconaat (2023)

In dit artikel

Heb je ooit het gevoel gehad dat je je niet kunt concentreren of vergeetachtig bent? Ik kan me inleven in je situatie, omdat ik ook die ervaring heb gehad. Na intensief onderzoek ben ik gestuit op een mineraal genaamd magnesium gluconaat, wat helpt bij het verbeteren van ons concentratievermogen en geheugen.

In dit blogartikel ga ik uitleggen wat Magnesium Gluconaat is, hoe het werkt, en waar je het kunt kopen. Klinkt interessant? Lees dan verder!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium gluconaat is een mineraal dat essentieel is voor het behoud van een gezond brein, concentratievermogen en geheugen.
 • Het kan helpen om symptomen van magnesiumtekort, zoals vermoeidheid en spierkrampen, te verminderen.
 • Magnesium gluconaat is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten en drankjes, en kan worden gekocht bij diverse winkels en online retailers.
 • Het is belangrijk om de juiste dosering te volgen en eventuele waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op te volgen bij het gebruik van magnesium gluconaat.

Wat is Magnesium Gluconaat en Wat Kan Het Doen?

Magnesium Gluconaat is een mineraal dat essentieel is voor verschillende lichaamsfuncties, zoals het behoud van een gezond brein, concentratievermogen en geheugen. Het is een organisch gebonden magnesium dat gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam en het komt vaak voor in de vorm van ijzerzoutverbindingen met zink.

Voordelen van Magnesium Gluconaat

Magnesium Gluconaat biedt verschillende voordelen voor ons lichaam. Laten we hieronder enkele van deze voordelen benoemen:

 1. Het vult het tekort aan magnesium in het lichaam aan. Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is voor verschillende lichaamsfuncties.
 2. Het kan de symptomen van magnesiumtekort helpen verminderen, zoals vermoeidheid en spierkrampen.
 3. Omdat het maanden kan duren voordat de tekenen van magnesiumtekort volledig verdwijnen, kan het regelmatige gebruik van Magnesium Gluconaat die periode verkorten.
 4. Magnesium helpt bij de werking van ons brein, verbetert ons concentratievermogen en ook ons geheugen.
 5. Het is speciaal ontworpen om goed door uw lichaam opgenomen te worden zonder enige problemen te veroorzaken.
 6. Samengevoegd met vitamine C om een betere opname in het lichaam te bevorderen.

De Werking van Magnesium Gluconaat

Magnesium gluconaat is een vorm van magnesium die kan helpen bij het aanvullen van een magnesiumtekort in het lichaam. Magnesium is een mineraal dat nodig is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder het brein, concentratievermogen en geheugen.

Het organisch gebonden magnesium in gluconaatvorm zorgt ervoor dat het gemakkelijk kan worden opgenomen door het lichaam. Het werkt samen met andere mineralen zoals ijzerzoutverbindingen en zink om de symptomen van een magnesiumtekort te verminderen.

Het kan enige tijd duren voordat de verschijnselen van een tekort volledig verdwijnen, dus geduld is belangrijk bij het gebruik van magnesiumgluconaat.

Gebruik van Magnesium Gluconaat

– De dosering van Magnesium Gluconaat kan variëren, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidstoestand van een persoon.

– Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en niet meer in te nemen dan voorgeschreven.

– Het wordt meestal aanbevolen om Magnesium Gluconaat tijdens of na de maaltijd in te nemen om maagklachten te voorkomen.

– Het is ook belangrijk om Magnesium Gluconaat niet samen met andere medicijnen in te nemen zonder eerst een arts te raadplegen.

Dosering

De dosering van magnesiumgluconaat kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van een persoon. Een aanbevolen dosis is meestal 1 tablet per dag, wat overeenkomt met ongeveer 45 mg magnesiumgluconaat.

Het is echter belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen of advies te vragen aan een zorgprofessional voor de juiste dosering. Het is ook mogelijk dat de dosering kan verschillen voor kinderen en volwassenen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het enige tijd kan duren voordat de symptomen van een magnesiumtekort volledig verdwijnen, dus het is essentieel om consistent te zijn met de dosering.

Waarschuwingen & Voorzorgen

Het is belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van magnesiumgluconaat. Hier zijn enkele waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen die je moet kennen:

 • Overleg altijd met een arts voordat je magnesiumgluconaat gaat gebruiken, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.
 • Volg strikt de aanbevolen dosering en gebruiksinstructies die op de verpakking staan vermeld.
 • Neem niet meer magnesiumgluconaat dan aanbevolen, omdat dit tot bijwerkingen kan leiden.
 • Vermijd het gebruik van magnesiumgluconaat als je allergisch bent voor magnesium of andere ingrediënten in het supplement.
 • Houd er rekening mee dat magnesiumsupplementen mogelijk wisselwerkingen kunnen hebben met andere medicijnen. Raadpleeg een arts als je momenteel andere medicijnen gebruikt.
 • Bewaar magnesiumgluconaat op een koele, droge plaats buiten bereik van kinderen.
 • Stop met het gebruik van magnesiumgluconaat en raadpleeg direct een arts als je ernstige bijwerkingen ervaart, zoals kortademigheid, duizeligheid of zwelling van het gezicht of de keel.

Interacties & Bijwerkingen

Interacties en bijwerkingen van magnesiumgluconaat kunnen optreden bij gelijktijdig gebruik met bepaalde medicijnen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en het advies van een arts of apotheker in te winnen voordat je magnesiumgluconaat gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen. Enkele bekende interacties en bijwerkingen zijn:

 • Kan de effectiviteit van tetracycline – antibiotica verminderen.
 • Kan de opname van ijzer en zink verstoren.
 • Kan diarree, buikkrampen en misselijkheid veroorzaken bij overmatig gebruik.
 • Sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag of jeuk.

Waar Te Koop?

– Magnesium Gluconaat tabletten en pillen zijn verkrijgbaar bij diverse winkels en online retailers.

– Magnesium Gluconaat Drank FNA is te koop bij apotheken en drogisterijen.

– Er zijn verschillende fabrikanten die Magnesium Gluconaat producten aanbieden.

Magnesium Gluconaat Tabletten/Pillen

Magnesiumgluconaat is verkrijgbaar in de vorm van tabletten of pillen. Deze vorm maakt het eenvoudig om de benodigde dosis magnesium in te nemen. Het kan worden ingenomen met water en moet volgens de aanbevolen dosering worden gebruikt.

Het gebruik van magnesiumgluconaat tabletten/pillen kan helpen bij het aanvullen van het magnesiumtekort in het lichaam en het verminderen van de symptomen die daarmee gepaard gaan.

Het is belangrijk om de bijsluiter te lezen en eventuele waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op te volgen bij het gebruik van deze supplementen.

Magnesium Gluconaat Drank FNA

Ik gebruik liever Magnesium Gluconaat Drank FNA omdat het gemakkelijker te slikken is dan tabletten. Het bevat organisch gebonden magnesium en is een effectieve manier om mijn magnesiumniveaus aan te vullen.

Ik neem de aanbevolen dosering volgens de bijsluiter in om ervoor te zorgen dat ik de voordelen van magnesium ervaar, zoals een beter concentratievermogen en geheugen. Het helpt me ook bij het verminderen van symptomen van een magnesiumtekort.

Verschillende Fabrikanten

Er zijn verschillende fabrikanten die magnesium gluconaat op de markt brengen. Hier beneden staat een tabel die een overzicht geeft van enkele van deze fabrikanten en hun producten.

FabrikantProductDosering
SwansonSwanson Magnesium Gluconaat500 mg
Now FoodsNow Foods, Magnesium & Calcium1000 mg
Nature’s PathNature’s Path, Magnesium Gluconaat400 mg
Source NaturalsSource Naturals, Magnesium Gluconaat480 mg

Elk van deze fabrikanten hanteert verschillende doseringen voor hun producten. Dus bij het kiezen van een magnesium gluconaat supplement, let op de dosering om er zeker van te zijn dat deze overeenkomt met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat ondanks dat deze fabrikanten verschillende doseringen hanteren, ze allemaal een hoge kwaliteit magnesium gluconaat aanbieden. Voordat u echter een keuze maakt, is het het beste om uw behoeften en voorkeuren in overweging te nemen en eventueel een zorgverlener te raadplegen.

Conclusie

Magnesiumgluconaat is een belangrijk mineraal dat nodig is voor verschillende lichaamsfuncties. Het kan helpen bij het verminderen van symptomen van een magnesiumtekort en het aanvullen van de magnesiumniveaus in het lichaam.

Het gebruik van magnesiumgluconaat als supplement kan nuttig zijn, maar het is belangrijk om de juiste dosering te volgen en eventuele waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op te volgen.

Overweeg dit supplement als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en raadpleeg indien nodig een arts of gezondheidsspecialist.

Meer over ‘Magnesium’

Wanneer je aan magnesium denkt, is de kans groot dat je het ziet als één eenvoudig mineraal. Maar magnesium is een fascinerende wereld op zich, die je gezondheid op talloze manieren kan verbeteren. Neem bijvoorbeeld magnesium carbonaat, dat vaak wordt gebruikt als een antacidum om maagzuur te neutraliseren. Het verschilt aanzienlijk van magnesium stearaat, een stof die voornamelijk als vulmiddel in voedingssupplementen wordt gebruikt.

Voor mensen die snel last hebben van spierkrampen, kan magnesium gluconaat een uitkomst zijn. Dit type magnesium wordt beter opgenomen door het lichaam in vergelijking met andere vormen zoals magnesium lactaat en magnesium fosfaat.

Nu zijn er ook meer gespecialiseerde vormen van magnesium, zoals magnesium orotaat, dat vooral in de sportwereld populair is vanwege zijn rol in de verbetering van uithoudingsvermogen. Niet te vergeten, de combinatie van magnesium ashwagandha, waarbij magnesium wordt gecombineerd met het Ayurvedische kruid ashwagandha om stress te verminderen.

Voor wie liever geen pillen of capsules slikt, zijn er tal van andere mogelijkheden. Denk aan een ontspannend magnesium voetenbad, een verfrissende spray magnesium of het toepassen van magnesium olie op de huid. Voor degenen die liever een snelle boost willen, is er het gemak van magnesium kauwtabletten.

Als we het dan toch over variëteiten hebben, laten we magnesium poeder, magnesium bad en magnesium vlokken niet vergeten. Deze kunnen elk op hun eigen manier bijdragen aan je welzijn. En tenslotte, voor de echte fijnproevers, is er zelfs magnesium zout, dat niet alleen als smaakmaker dient, maar ook bijdraagt aan een gebalanceerde voeding.

Zo zie je maar, de wereld van magnesium is verrassend veelzijdig. Ongeacht je persoonlijke behoeften of voorkeuren, er is een vorm van magnesium die bij jou past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Magnesium Gluconaat?

Magnesium Gluconaat is een vorm van magnesiuminname, die als supplement kan worden gebruikt om de hoeveelheid magnesium in het lichaam te verhogen.

2. Kan ik Magnesium Gluconaat gebruiken tegen verkoudheid?

Hoewel Magnesium niet direct verband houdt met het genezen van een verkoudheid, kan het bijdragen aan de algemene gezondheid en het welzijn door voldoende magnesiuminname.

3. Wat zijn andere vormen van magnesium supplementen?

Naast Gluconaat magnesium, bestaan er ook andere vormen zoals magnesiumcitrate, magnesiumtabletten, magnesiumrijke voeding, magnesiumvlokken en magnesiumolie.

4. Is er een vergoeding voor Magnesium Gluconaat?

De vergoeding voor Magnesium Gluconaat varieert afhankelijk van uw zorgverzekering en kan mogelijk onderdeel zijn van uw zorgpakket.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Een Introductie tot Magnesium Gluconaat (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips