In dit artikel

Magnesiumgel: Toepassingen en Voordelen voor de Huid (2023)

In dit artikel

Heb je last van huidproblemen zoals eczeem of psoriasis en weet je niet meer wat je moet doen? Ik ben daar ook geweest, maar ontdekte gelukkig de wonderlijke eigenschappen van magnesiumgel, die gebruikt kunnen worden voor huidverbetering.

In dit artikel zullen we het hebben over hoe magnesiumgel kan helpen bij verschillende huidaandoeningen en hoe het je huid kan hydrateren en herstellen. Eén ding is zeker: na dit gelezen te hebben, zal je nooit meer zonder willen!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

  • Magnesiumgel is een gel op basis van magnesium, wat een essentieel mineraal is voor het lichaam.
  • Magnesiumgel kan helpen bij het hydrateren en herstellen van de huid, evenals het verlichten van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.
  • Het regelmatig aanbrengen van magnesiumgel op de huid kan ook zorgen voor ontspanning van spieren en verbetering van de doorbloeding.

Wat is magnesiumgel?

Magnesiumgel is een gel op basis van magnesium, een essentieel mineraal voor het lichaam.

Samenstelling en werking van magnesiumgel

Magnesiumgel is een unieke combinatie van water en magnesiumchloride. Dit witte mineraal, afgeleid van zeewater, is de hoofdcomponent van de gel. De gel, met zijn dikke consistentie, smeert gemakkelijk uit en is zacht voor de huid.

Het werkt door het natuurlijke regeneratieproces van de huid te versnellen en de vochtbalans te herstellen. Tegelijkertijd zorgen de kalmerende eigenschappen van magnesium ervoor dat het huidirritaties verzacht.

Bij toepassing op de huid trekt magnesiumgel snel in de diepere lagen, waardoor directe voordelen worden geboden. In tegenstelling tot andere vormen van magnesium, laat de gel geen resten achter op de huid en is daarom geweldig voor dagelijks gebruik.

Het heeft ook een balancerend effect op de pH-waarde van uw huid, waardoor poriën zuiver blijven en minder vatbaar zijn voor verstoppingen.

Toepassingen van magnesiumgel voor de huid

Magnesiumgel kan op verschillende manieren worden gebruikt voor de huid. Van hydratatie en herstel tot verlichting van huidaandoeningen, het biedt talloze voordelen. Nieuwsgierig naar meer? Lees verder!

Hydratatie en herstel van de huid

Magnesiumgel heeft geweldige voordelen als het gaat om hydratatie en herstel van de huid. Het kan helpen om de huid goed gehydrateerd te houden, wat essentieel is voor een gezonde en stralende huid.

Daarnaast kan magnesiumgel ook helpen om beschadigde huid te herstellen, zoals bijvoorbeeld bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Het kan ook een kalmerend effect hebben op de huid, waardoor roodheid en irritatie verminderd worden.

Kortom, magnesiumgel is een geweldig product om te gebruiken als je op zoek bent naar intense hydratatie en herstel voor je huid.

Verlichting van huidaandoeningen

Magnesiumgel kan verlichting bieden bij verschillende huidaandoeningen. Het heeft kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en irritaties op de huid.

Dit maakt het een effectieve behandeling voor huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. De magnesium in de gel kan helpen de symptomen te verminderen en de huid te kalmeren, waardoor het een natuurlijke en milde optie is voor mensen met gevoelige huidproblemen.

Daarnaast kan magnesiumgel ook helpen bij het reinigen en hydrateren van de huid, wat bijdraagt aan een gezondere en stralende teint.

Ontspanning van spieren

Magnesiumgel is ook zeer effectief bij het ontspannen van de spieren. Door het aanbrengen van magnesiumgel op vermoeide of gespannen spieren, kan het helpen om de spanning te verminderen en de spieren te ontspannen.

Magnesium heeft kalmerende eigenschappen voor de huid en kan helpen bij het verlichten van spierkrampen en spanning. Magnesiumgel kan dus een waardevol middel zijn voor mensen die regelmatig last hebben van gespannen spieren of spierpijn na het sporten.

Verbetering van de doorbloeding

Magnesiumgel kan helpen bij het verbeteren van de doorbloeding. Dit is belangrijk omdat een goede doorbloeding essentieel is voor een gezonde huid. Magnesium heeft de eigenschap om de bloedvaten te verwijden, waardoor er meer bloed naar de huid stroomt.

Dit kan op zijn beurt de huid helpen om voedingsstoffen en zuurstof beter op te nemen en afvalstoffen efficiënter af te voeren. Door regelmatig magnesiumgel op de huid aan te brengen, kan de doorbloeding worden gestimuleerd, wat kan leiden tot een gezondere en stralender uitziende huid.

Voordelen van magnesiumgel voor de huid

– Zuivering en hydratatie van de huid.

– Verlichting van huidaandoeningen.

– Bevordering van herstel.

– Geschikt voor diverse toepassingen.

Zuivering en hydratatie van de huid

Magnesiumgel is geweldig voor het zuiveren en hydrateren van de huid. Door het aanbrengen van magnesiumgel kan de huid gereinigd worden en wordt de natuurlijke vochtbalans hersteld.

Het zorgt voor een diepe hydratatie die de huid gehydrateerd en elastisch houdt. Bovendien kan magnesiumgel helpen bij het verminderen van onzuiverheden en het verbeteren van de algehele huidconditie.

Het is een geweldige toevoeging aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine om een gezonde, stralende huid te behouden.

Verlichting van huidaandoeningen

Magnesiumgel kan aanzienlijke verlichting bieden bij verschillende huidaandoeningen. Het heeft kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en jeuk.

Bovendien kan magnesiumgel de genezing van de huid bevorderen, waardoor het een effectieve keuze is voor mensen met psoriasis, eczeem of andere huidproblemen. Door regelmatig magnesiumgel aan te brengen, kun je de symptomen van huidaandoeningen verminderen en een gezondere huid bereiken.

Bevordering van herstel

Magnesiumgel helpt bij het bevorderen van het herstel van de huid. Het magnesium in de gel heeft kalmerende eigenschappen en kan de huid zuiveren, hydrateren en het herstelproces ondersteunen.

Door het aanbrengen van magnesiumgel op de huid, kan magnesium snel en effectief worden opgenomen, wat kan helpen bij het herstellen van beschadigde huidcellen. Bovendien kan magnesiumgel ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de elasticiteit van de huid.

Als je last hebt van huidaandoeningen of je huid gewoon extra verzorging nodig heeft, kan magnesiumgel een waardevol middel zijn om het herstelproces te bevorderen.

Geschikt voor diverse toepassingen

Magnesiumgel is bijzonder veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het kan worden ingezet voor huidverzorging, maar ook voor stressverlaging en spierontspanning.

Daarnaast staat het bekend om zijn vermogen om de doorbloeding te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een hydraterende crème, een ontspannende massageolie of een middel om spieren te kalmeren, magnesiumgel is geschikt voor diverse toepassingen.

Conclusie

Magnesiumgel biedt veel voordelen en toepassingen voor de huid. Het kan helpen bij het hydrateren en herstellen van de huid, verlichting bieden bij huidaandoeningen en spieren ontspannen.

Daarnaast kan magnesiumgel de doorbloeding verbeteren. Kortom, magnesiumgel is een veelzijdig product dat de huid op verschillende manieren kan verzorgen en verbeteren.

Meer over ‘Magnesium’

Ah, magnesium, het wondermineraal dat zo veel meer doet dan de meesten van ons zich realiseren. Als je ooit met een knagend gevoel van magnesium tekort hebt geworsteld, weet je hoe cruciaal dit element is voor onze algehele gezondheid. Maar wist je dat niet alle magnesiumsupplementen gelijk zijn gemaakt? Er zijn namelijk verschillende soorten die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben, iets wat je kunt ontdekken in onze blog over magnesium complex.

Magnesium kan een dubbelzijdig zwaard zijn. Aan de ene kant kan het wonderen verrichten voor je lichaam, maar aan de andere kant zijn er magnesium bijwerkingen die je misschien zou willen vermijden. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met slapen, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de rol die magnesium slapen kan spelen in je nachtelijke routine.

Het mooie van magnesium is dat het ook goed samengaat met andere mineralen zoals calcium. Maak je geen zorgen, we hebben een volledige gids over magnesium calcium en hoe deze twee met elkaar kunnen samenwerken. Zelfs als je een paardenliefhebber bent, zul je geïnteresseerd zijn in hoe magnesium bij paarden wordt gebruikt.

Voor de aanstaande moeders onder ons, maak je geen zorgen, we hebben zelfs iets over magnesium tijdens de zwangerschap. En voor degenen die ‘s nachts beter willen slapen, is magnesium ‘s nachts een onderwerp dat je niet wilt missen.

Ook als je huidproblemen hebt zoals gordelroos, is er een verband tussen gordelroos en magnesium. Voor externe toepassingen hebben we het ook over magnesium gel die je kunt gebruiken. Spierpijn? Zeg vaarwel door onze blog te lezen over magnesium en spierpijn.

Voor degenen die last hebben van krampen, hebben we een diepgaande blog over magnesium tegen kramp. En als je een fan bent van gemakkelijke toepassing, hebben we zelfs vloeibaar magnesium om je te helpen. Voor degenen met specifieke hartproblemen zoals boezemfibrilleren, duik dan in onze blog over boezemfibrilleren en magnesium. Last but not least, als je worstelt met een aandoening zoals een frozen shoulder, hebben we zelfs daarover informatie in onze blog over frozen shoulder en magnesium.

Dus of je nu een doorgewinterde magnesiumliefhebber bent of net begint met je reis, we hebben iets voor iedereen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesiumgel en hoe werkt het op de huid?

Magnesiumgel is een soort magnesiumsupplement voor huidverzorging, dat helpt bij het verhogen van de magnesiumspiegels in het lichaam en stressverlichting biedt.

2. Welke voordelen biedt magnesiumgel voor de huid?

Magnesiumgel zorgt voor natuurlijke huidverzorging, het brengt de pH-waarde in balans, helpt bij het ontspannen in wellnesscentra zoals de sauna of de infraroodcabine, en kan zelfs als sportolie worden gebruikt.

3. Hoe gebruik ik magnesiumgel?

U kunt magnesiumgel aanbrengen via voetenbaden, of het als een soort lotion, crème, zalf of spray op uw huid smeren.

4. Kan ik ook andere magnesiumproducten gebruiken voor mijn huid?

Ja, er zijn veel verschillende magnesiumproducten om uit te kiezen, zoals magnesiumolie, magnesiumpoeder, magnesiumzouten, en zelfs magnesiumwater of magnesiumbaden.

5. Hoe vaak moet ik magnesiumgel gebruiken voor beste resultaten?

Voor optimale resultaten wordt aanbevolen om de gel dagelijks te gebruiken om een mogelijk magnesiumtekort aan te vullen en uw huid gezond te houden.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesiumgel: Toepassingen en Voordelen voor de Huid (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips