In dit artikel

Magnesium Complex: Wat Is Het en Hoe Werkt Het? (2023)

In dit artikel

Een magnesium complex is een voedingssupplement van hoogwaardige kwaliteit dat makkelijk in te slikken capsules komt. Het bestaat uit Aquamin Mg, een vorm van pure magnesium, zoals magnesiumtaurinaat, magnesiummalaat en magnesiumorotaat.

De term “complex” geeft aan dat het verschillende vormen van magnesium bevat die samenwerken om onze gezondheid te ondersteunen.

Magnesium zelf is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan sterke botten, een gezond gebit en soepele spieren. Bovendien speelt het een rol in meer dan 100 processen in ons lichaam! Omdat ons lichaam geen magnesium aanmaakt, halen we het uit onze voeding.

Echter, soms is dit niet genoeg en kan een supplement zoals het magnesium complex nuttig zijn. Dit is vooral het geval voor mensen die ‘s nachts last hebben van hun benen – het Spier Comfort Magnesium Complex is speciaal ontworpen om hun normale spier- en zenuwfunctie te ondersteunen.

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Vormen van magnesium in een complex

In een magnesium complex kunnen verschillende vormen van magnesium worden gebruikt, zoals aminogecheleerde vormen voor maximale opname, magnesium citraat en magnesiumglycerofosfaat.

Aminogecheleerde vormen voor beste opname

Aminogecheleerde vormen van magnesium zijn makkelijk opneembaar door het lichaam. Deze vorm combineert een mineraal met een aminozuur om de absorptie te verbeteren. Daardoor maakt het lichaam optimaal gebruik van de magnesium, wat bijdraagt aan sterke botten, stevige tanden en soepele spieren.

Hoewel ons lichaam zelf geen magnesium aanmaakt, is dit essentiële mineraal betrokken bij meer dan 100 processen in ons systeem. Een goed opneembare vorm zoals aminogecheleerd magnesium kan dus bijzonder gunstig zijn voor onze algehele gezondheid.

Magnesium citraat

Magnesium citraat is een van de vormen van magnesium die voorkomt in een magnesium complex. Het is een organische vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam. Magnesium citraat staat bekend om zijn positieve effecten op de spijsvertering en het zenuwstelsel.

Het kan helpen bij het verlichten van constipatie en het ondersteunen van een gezonde darmfunctie. Daarnaast speelt magnesium citraat een rol bij het handhaven van een goede balans tussen calcium en magnesium in het lichaam.

Dit is belangrijk voor sterke botten en spieren. Het gebruik van magnesium citraat als onderdeel van een magnesium complex kan dus verschillende voordelen bieden voor de algehele gezondheid en het welzijn.

Magnesiumglycerofosfaat

Magnesiumglycerofosfaat is een vorm van magnesium die vaak wordt gebruikt in magnesiumcomplexen. Het is een organische vorm van magnesium en staat bekend om zijn goede opname in het lichaam.

Deze vorm van magnesium kan helpen bij het ondersteunen van een gezond zenuwstelsel en het bevorderen van spier- en zenuwfunctie. Daarnaast draagt magnesiumglycerofosfaat ook bij aan de balans tussen calcium en magnesium in het lichaam.

Het toevoegen van magnesiumglycerofosfaat aan een magnesiumcomplex kan dus verschillende voordelen bieden voor de algehele gezondheid en welzijn.

Voordelen van een magnesium complex

– Ondersteuning van het zenuwstelsel, verlichting van stress en bevordering van geestelijke ontspanning.

– Werking tegen constipatie door bevordering van een gezonde darmwerking.

– Balans tussen calcium en magnesium voor een optimale botgezondheid en spierfunctie.

– Ondersteuning van spier- en zenuwfunctie voor preventie van krampen en bevordering van een goede nachtrust.

Ondersteuning van het zenuwstelsel

Het Magnesium Complex speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van het zenuwstelsel. Magnesium is namelijk betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels en helpt om de zenuwen te kalmeren.

Dit kan voordelen bieden voor mensen die last hebben van stress, angst of slapeloosheid. Daarnaast kan een voldoende inname van magnesium helpen om het geheugen en de concentratie te verbeteren.

Kortom, het Magnesium Complex is een waardevol supplement voor de ondersteuning van een gezond zenuwstelsel.

Werking tegen constipatie

Een van de voordelen van een magnesium complex is de werking tegen constipatie. Magnesium speelt namelijk een essentiële rol bij het reguleren van de spijsvertering en het bevorderen van de stoelgang.

Het helpt de spieren in de darmwand te ontspannen, waardoor ze beter kunnen samentrekken en voedsel efficiënter door het spijsverteringsstelsel kan bewegen. Dit kan helpen om obstipatie te verlichten en een regelmatige stoelgang te bevorderen.

Dus als je regelmatig last hebt van verstopping, kan het toevoegen van een magnesium complex aan je dieet een natuurlijke en effectieve manier zijn om je spijsvertering te ondersteunen.

Balans tussen calcium en magnesium

De balans tussen calcium en magnesium is essentieel voor een goede gezondheid. Calcium en magnesium werken samen om sterke botten, tanden en spieren te ondersteunen. Magnesium helpt bij het opnemen van calcium in het lichaam, waardoor de calciumbalans in stand wordt gehouden.

Een tekort aan magnesium kan leiden tot een verstoord evenwicht tussen deze mineralen en kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Het is belangrijk om voldoende magnesium in te nemen om de balans met calcium te behouden en zo te zorgen voor een optimale gezondheid.

Ondersteuning van spier- en zenuwfunctie

Een magnesium complex kan helpen bij het ondersteunen van de spier- en zenuwfunctie in ons lichaam. Magnesium speelt een belangrijke rol bij het ontspannen van spieren en het overbrengen van signalen langs de zenuwen.

Het is essentieel voor een goede werking van ons zenuwstelsel. Door het innemen van een magnesium complex kan je je spieren soepel houden en spanning verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van krampen of rusteloze benen, vooral ‘s nachts.

Hoe werkt een magnesium complex?

Een magnesiumcomplex werkt door de verschillende vormen van magnesium die erin zitten, die op verschillende manieren worden opgenomen in het lichaam.

Opname in het lichaam

Ons lichaam neemt magnesium op via de darmen. Het opnameproces begint zodra we een magnesiumcomplex innemen. Het magnesium wordt afgebroken in de maag en gaat vervolgens door naar de dunne darm, waar het daadwerkelijk wordt opgenomen.

Ons lichaam kan verschillende vormen van magnesium absorberen, waaronder aminozuurgecheleerde vormen zoals magnesiumtaurinaat, magnesiummalaat en magnesiumorotaat. Deze organische vormen van magnesium worden gemakkelijker opgenomen dan andere vormen.

Het is belangrijk om te weten dat de opname van magnesium kan variëren van persoon tot persoon en kan worden beïnvloed door factoren zoals de aanwezigheid van andere voedingsstoffen en de gezondheid van het spijsverteringsstelsel.

Dosering en gebruik

Ik neem het Magnesium Complex in volgens de aanbevolen dosering en gebruiksinstructies. Hier zijn enkele belangrijke feiten die ik heb geleerd:

  • Het is belangrijk om te weten hoeveel magnesium je per dag mag innemen en of er bijwerkingen zijn.
  • Het innemen van te grote hoeveelheden magnesium kan bijwerkingen veroorzaken, maar tegelijkertijd hebben we magnesium nodig en neemt ons lichaam magnesium op.
  • Het Spier Comfort Magnesium Complex is speciaal ontworpen om de normale spier – en zenuwfunctie te ondersteunen, vooral voor mensen die ‘s nachts last hebben van hun benen.
  • Teveel magnesium kan slecht zijn voor de schildklier en slecht slapen veroorzaken.
  • Symptomen van een magnesiumtekort kunnen voorkomen, vooral bij vrouwen.

Conclusie: De kracht van een magnesium complex

Een magnesium complex is een krachtig voedingssupplement dat essentieel is voor ons lichaam. Het ondersteunt niet alleen het zenuwstelsel en de spierfunctie, maar helpt ook tegen constipatie en zorgt voor een goede balans tussen calcium en magnesium.

De organische vormen van magnesium in een complex zorgen voor een optimale opname in het lichaam. Kies voor een magnesium complex om te profiteren van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Meer over ‘Magnesium’

Ah, magnesium, het wondermineraal dat zo veel meer doet dan de meesten van ons zich realiseren. Als je ooit met een knagend gevoel van magnesium tekort hebt geworsteld, weet je hoe cruciaal dit element is voor onze algehele gezondheid. Maar wist je dat niet alle magnesiumsupplementen gelijk zijn gemaakt? Er zijn namelijk verschillende soorten die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben, iets wat je kunt ontdekken in onze blog over magnesium complex.

Magnesium kan een dubbelzijdig zwaard zijn. Aan de ene kant kan het wonderen verrichten voor je lichaam, maar aan de andere kant zijn er magnesium bijwerkingen die je misschien zou willen vermijden. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met slapen, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de rol die magnesium slapen kan spelen in je nachtelijke routine.

Het mooie van magnesium is dat het ook goed samengaat met andere mineralen zoals calcium. Maak je geen zorgen, we hebben een volledige gids over magnesium calcium en hoe deze twee met elkaar kunnen samenwerken. Zelfs als je een paardenliefhebber bent, zul je geïnteresseerd zijn in hoe magnesium bij paarden wordt gebruikt.

Voor de aanstaande moeders onder ons, maak je geen zorgen, we hebben zelfs iets over magnesium tijdens de zwangerschap. En voor degenen die ‘s nachts beter willen slapen, is magnesium ‘s nachts een onderwerp dat je niet wilt missen.

Ook als je huidproblemen hebt zoals gordelroos, is er een verband tussen gordelroos en magnesium. Voor externe toepassingen hebben we het ook over magnesium gel die je kunt gebruiken. Spierpijn? Zeg vaarwel door onze blog te lezen over magnesium en spierpijn.

Voor degenen die last hebben van krampen, hebben we een diepgaande blog over magnesium tegen kramp. En als je een fan bent van gemakkelijke toepassing, hebben we zelfs vloeibaar magnesium om je te helpen. Voor degenen met specifieke hartproblemen zoals boezemfibrilleren, duik dan in onze blog over boezemfibrilleren en magnesium. Last but not least, als je worstelt met een aandoening zoals een frozen shoulder, hebben we zelfs daarover informatie in onze blog over frozen shoulder en magnesium.

Dus of je nu een doorgewinterde magnesiumliefhebber bent of net begint met je reis, we hebben iets voor iedereen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Magnesium Complex?

Magnesium Complex is een supplement dat vitamines, aminozuur taurine en organische magnesium vormen bevat voor spierontspanning en het goed werken van het zenuwstelsel.

2. Hoe kan Magnesium Complex helpen bij spier en zenuwfunctie?

Magnesium Complex helpt bij de spanning en ontspanning van spieren en het goed werken van zenuwen door de hoeveelheid magnesium in het lichaam te verhogen.

3. Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort en hoe kan ik deze aanvullen?

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen variëren, maar Magnesium Complex kan helpen dit tekort aan te vullen door middel van magnesium voeding, magnesiumolie of magnesiumtabletten.

4. Wat zijn de oorzaken van een magnesiumtekort?

Oorzaken van een magnesiumtekort kunnen verschillen, maar vaak is het gekoppeld aan onvoldoende inname via voeding of problemen met absorptie van het magnesiumgehalte in het lichaam.

5. Hoe kan ik een magnesiumtekort behandelen met Magnesium Complex?

Een magnesiumtekort kan worden behandeld door de inname van Magnesium Complex te verhogen als onderdeel van een dieet of supplement regime, op basis van persoonlijke behoeften.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Complex: Wat Is Het en Hoe Werkt Het? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips