In dit artikel

Magnesium Citraat en Tinnitus: Een Mogelijke Oplossing? (2023)

In dit artikel

Lijdt u aan tinnitus, een constante ruis of piep in uw oren? U bent niet alleen; ik heb hetzelfde ervaren en begrijp hoe frustrerend het kan zijn. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing ontdekte ik een mogelijke relatie tussen tinnitus en ons magnesiumgehalte.

In deze blogpost bespreken we hoe magnesiumcitraat kan helpen bij de behandeling van tinnitus. Laten we samen deze veelbelovende oplossing verkennen!

Key Takeaway

De beste magnesiumcitraat van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesiumcitraat kan een effectieve behandeling zijn voor tinnitus omdat het de functie van de trilhaartjes kan verbeteren.
 • Een chronisch magnesiumtekort kan bijdragen aan het ontstaan van tinnitus, daarom kan het nemen van een magnesiumsupplement zoals magnesiumcitraat helpen.
 • Naast tinnitus kan magnesiumcitraat ook voordelen hebben voor andere gezondheidsproblemen zoals spierspanning en slaapkwaliteit.

Wat is Tinnitus en de mogelijke oorzaken

Tinnitus is een aandoening waarbij mensen geluiden horen die niet afkomstig zijn van een externe bron, zoals een piep, suizen of bromgeluiden.

Trilhaartjes functie

Trilhaartjes, de kleine haarachtige structuren in ons binnenoor, spelen een cruciale rol bij het waarnemen van geluid. Ze vangen geluidstrillingen op en zetten deze om in elektrische signalen die onze hersenen kunnen begrijpen.

Een storing in hun functie kan leiden tot gehoorproblemen, waaronder tinnitus. Magnesium draagt bij aan het verbeteren van de functie van de trilhaartjes. Als deze niet naar behoren functioneren, zoals bij een magnesiumtekort, kunnen klachten zoals tinnitus ontstaan.

Het is dus belangrijk om voldoende magnesium in te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een supplement zoals magnesiumcitraat. Dit kan de werking van de trilhaartjes ondersteunen en zodoende bijdragen aan het verminderen van tinnitusklachten.

Chronisch magnesiumtekort

Een chronisch magnesiumtekort kan een mogelijke oorzaak zijn van tinnitus. Magnesium speelt namelijk een belangrijke rol bij het reguleren van calcium in het lichaam, wat kan helpen bij het voorkomen van vernauwing van kleine bloedvaten die tinnitus kunnen veroorzaken.

Het nemen van magnesiumsupplementen, zoals magnesiumcitraat, kan helpen om een magnesiumtekort aan te vullen en zo tinnitus te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat magnesiumcitraat een van de best opneembare vormen van magnesium is, waardoor het effectiever kan zijn bij het behandelen van tinnitus.

Behandeling met Magnesium Citraat

Magnesium Citraat kan een effectieve behandeling zijn voor tinnitus, omdat magnesiumtekort vaak geassocieerd wordt met gehoorproblemen.

Voordelen van magnesium voor tinnitus

 • Magnesium kan de functie van de trilhaartjes in het oor verbeteren, waardoor tinnitus verminderd kan worden.
 • Een magnesiumtekort kan bijdragen aan het ontstaan van tinnitus, dus het nemen van magnesiumsupplementen zoals magnesiumcitraat kan helpen.
 • Magnesium speelt een rol bij het reguleren van calcium in het lichaam, wat helpt om vernauwing van bloedvaten te voorkomen die tinnitus kunnen veroorzaken.
 • Het nemen van magnesiumcitraat als supplement, vooral ‘s avonds, kan helpen bij het verminderen van tinnitusklachten.

Aanbevolen sessies

Ik wil graag enkele aanbevolen sessies delen voor het gebruik van magnesiumcitraat bij de behandeling van tinnitus. Het is belangrijk om te beginnen met een lagere dosis en deze geleidelijk te verhogen tot het gewenste effect is bereikt.

Regelmatig gebruik van magnesiumsupplementen kan helpen bij het verminderen van tinnitusgeluiden. Daarnaast kan een sessie in de avond voor het slapengaan helpen om de symptomen van tinnitus te verminderen gedurende de nacht.

Het is belangrijk om consistent te zijn in het innemen van magnesiumcitraat om de maximale voordelen te behalen. Overleg altijd met een arts voordat u begint met het gebruik van supplementen.

Tips voor paniek door tinnitus

 • Adem diep in en uit om jezelf te kalmeren
 • Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie of yoga
 • Vermijd het drinken van cafeïne of alcohol, omdat dit paniek kan verergeren
 • Zoek afleiding door je te concentreren op andere activiteiten die je leuk vindt, zoals lezen of wandelen
 • Praat met een vertrouwd persoon over je gevoelens en zorgen
 • Overweeg het gebruik van rustgevende muziek of geluiden om je te helpen ontspannen
 • Neem de tijd voor zelfzorg en doe activiteiten waarvan je geniet, zoals een warm bad nemen of een massage boeken.

Andere mogelijke oplossingen voor tinnitus

– CBD-olie, valeriaan en magnesium(citraat) kunnen ook worden gebruikt als mogelijke oplossingen voor tinnitus.

– Andere toepassingen van magnesium zijn onder andere het behandelen van aanspanning van spieren in de nek en kaak.

– Appelazijn kan ook nuttig zijn bij de behandeling van tinnitus.

CBD-olie, valeriaan, en magnesium(citraat)

CBD-olie, valeriaan en magnesium(citraat) zijn andere mogelijke oplossingen voor tinnitus. Deze natuurlijke remedies kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen van tinnitus. Het gebruik van CBD-olie kan ontstekingen verminderen en een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel. Valeriaan staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen en kan angst en stress verlichten, wat vaak gepaard gaat met tinnitus. Magnesium(citraat), zoals eerder genoemd, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van calcium in het lichaam en kan helpen bij het verminderen van vernauwing van bloedvaten die tinnitus kunnen veroorzaken.

Andere toepassingen van magnesium

Magnesium heeft niet alleen voordelen voor de behandeling van tinnitus, maar kan ook nuttig zijn voor andere gezondheidsproblemen. Het kan helpen bij het verminderen van spierspanning en kan worden gebruikt om aandoeningen zoals restless leg syndrome en krampen te verlichten.

Magnesium kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en kan worden gebruikt als natuurlijk kalmerend middel om angst en stress te verminderen. Bovendien kan magnesium de symptomen van migraine verminderen en kan het worden gebruikt als onderdeel van een behandeling voor depressie.

Het is duidelijk dat magnesium veelzijdig is en verschillende gezondheidsvoordelen biedt naast de mogelijke behandeling van tinnitus.

Behandelingen voor het aanspannen van spieren

Het aanspannen van spieren kan een van de mogelijke oorzaken zijn van tinnitus. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om deze spierspanningen te verminderen. Een van de effectieve manieren om gespannen spieren te ontspannen is door middel van fysiotherapie.

Door het uitvoeren van specifieke oefeningen en technieken, zoals rekken en masseren, kunnen de spieren in de nek en kaak worden losgemaakt. Daarnaast kan het nemen van ontstekingsremmende medicatie, zoals ibuprofen, ook helpen bij het verminderen van de spierspanningen.

Het is belangrijk om deze behandelingen regelmatig toe te passen om het gewenste resultaat te bereiken en de intensiteit van tinnitus te verminderen.

Conclusie

Dus, kan magnesiumcitraat een mogelijke oplossing zijn voor tinnitus? Het lijkt erop dat magnesium een rol kan spelen bij het verbeteren van de functie van de trilhaartjes en het verminderen van tinnitus.

Het nemen van een magnesiumsupplement, zoals magnesiumcitraat, kan helpen bij het verminderen van tinnitusklachten.

Meer over ‘Magnesium Citraat’

De wereld van magnesium is verrassend veelzijdig en het soort magnesium dat je kiest kan een groot verschil maken. Eén van de populaire vormen is magnesium citraat, bekend om zijn efficiënte opname door het lichaam. Als je ooit hebt geworsteld met obstipatie, zou je gehoord kunnen hebben dat magnesium citraat een go-to oplossing is.

Maar magnesium citraat heeft ook zijn rivalen. Wat is het verschil tussen magnesium lactaat en citraat? Of misschien ben je nieuwsgierig naar het onderscheid tussen magnesium chelaat en citraat? Deze vragen kunnen belangrijk zijn, afhankelijk van je gezondheidsbehoeften en levensstijl.

Buiten het gebied van spijsvertering, heeft magnesium citraat ook een rol te spelen in het tegengaan van spierkramp. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe magnesium citraat tegen kramp kan werken, hebben we daar ook een informatief stuk over. En voor mensen die last hebben van tinnitus, ja, er is een mogelijkheid dat magnesium citraat nuttig kan zijn.

Het gebruik van magnesium citraat reikt zelfs tot recreatieve drugsgebruikers die zich afvragen over de interactie tussen magnesium citraat en xtc. En net als elk ander supplement, zijn er potentiële bijwerkingen van magnesium citraat die je zou moeten kennen voordat je begint met het nemen van dit supplement.

Of je nu kiest voor een pil of voor magnesium citraat poeder, timing is alles. Lees meer over wanneer je magnesium citraat moet innemen om de maximale voordelen te behalen. En als je je ooit hebt afgevraagd over het verschil tussen magnesium en magnesium citraat, hebben we daar ook een verhelderend artikel over.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Magnesium Citraat en hoe kan het helpen bij tinnitus?

Magnesium Citraat is een vorm van supplementatie die mogelijk helpt bij de ernst van tinnitus door ontspanning van de spieren in de kaak en nekspieren.

2. Hoe kan CBDolie een nuttige behandeling zijn voor tinnitus?

CBDolie kan helpen bij het beheersen van dwangstoornissen en angststoornissen die vaak geassocieerd worden met tinnitus, een voorheen onbekende aandoening.

3. Is Magnesiumsuppletie effectief bij de behandeling van oorsuizen?

Ja, magnesiumsuppletie kan helpen bij de behandeling van oorsuizen doordat het dient als een natuurlijke spierontspanner die spanning in de kaak en nek kan verlichten.

4. Wat is het verband tussen tinnitus en angststoornissen?

Tinnitus kan vaak leiden tot angststoornissen en dwangstoornissen door de constante geluiden in de oren wat leidt tot verhoogde stressniveaus.

5. Kan magnesiuminhalatie helpen bij tinnitus?

Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereren sommige studies dat magnesiuminhalatie nuttig kan zijn bij het verlichten van de symptomen van tinnitus.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium citraat 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Citraat en Tinnitus: Een Mogelijke Oplossing? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips