In dit artikel

Kan Magnesium Citraat Helpen tegen Migraine? (2023)

In dit artikel

Lijdt u ook onder die intense, kloppende hoofdpijn genaamd migraine? Ik begrijp volledig hoe slopend die pijn kan zijn, aangezien ik ook een migrainelijder ben en onderzoek heb uitgevoerd om natuurlijke remedies te vinden.

In dit artikel onthullen we hoe magnesium citraat kan helpen tegen migraine en delen we enkele belangrijke feiten over dit mineraal – zoals het feit dat het de hersencellen kan beschermen en de stressbestendigheid kan verbeteren.

Bent u klaar om te ontdekken hoe u uw migraine kunt verlichten?.

Key Takeaway

De beste magnesiumcitraat van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium citraat is een effectief supplement voor de behandeling van migraine en hoofdpijn.
 • Het beschermt de hersencellen en stabiliseert de receptoren, waardoor het risico op migraineaanvallen vermindert.
 • Magnesium citraat heeft een hoge absorptiegraad en wordt goed verdragen door het lichaam.
 • Het kan ook ontspanning bieden aan de hoofd – en nekspieren, wat verlichting kan bieden bij verschillende soorten hoofdpijn.

Magnesium als behandeling tegen migraine

Verschillende soorten magnesium hebben verschillende effecten op migraine.

Verschillende soorten magnesium

Er bestaan diverse soorten magnesium die helpen bij het behandelen van migraine. Hier is een uiteenzetting van enkele:

 1. Magnesium Citraat: Dit type heeft een hogere absorptiegraad dan de meeste andere magnesiumvormen en wordt vaak aanbevolen voor migrainepatiënten.
 2. Magnesium Tauraat: Deze vorm combineert magnesium met taurine, een aminozuur dat bekend staat om zijn effect op stress verlichting. Het kan effectief zijn in de preventie en behandeling van migraine.
 3. Magnesium Bisglycinaat: Het wordt goed geabsorbeerd en blijkt zeer effectief te zijn bij het onderhouden van een optimaal magnesiumniveau in het lichaam, wat kan helpen bij hoofdpijnverlichting.
 4. Magnesium Oxide: Hoewel het niet zo gemakkelijk wordt geabsorbeerd als andere soorten, bevat deze vorm meer elementair magnesium per dosis, wat nuttig kan zijn voor mensen met ernstige tekortkomingen.
 5. Magnesium Sulfaat: Ook bekend als Epsom-zout, wordt deze vorm traditioneel gebruikt in badwaters ter ontspanning en verlichting van spierspanning – beide kunnen nuttig zijn in de context van migraine-gerelateerde pijn.

Het effect van magnesium op migraine

Magnesium heeft een positief effect op migraine. Het beschermt de hersencellen tegen glutamaat en stabiliseert de receptoren. Dit kan helpen bij het verminderen van migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn en hoofdpijn door hypertensie.

Magnesium tauraat, magnesium citraat en magnesium (bis)glycinaat zijn aanbevolen supplementen bij hoofdpijn en migraine. Daarnaast heeft magnesium een ontspannende werking op de hoofd- en nekspieren, wat verlichting kan bieden bij verschillende soorten hoofdpijn.

Het is belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen, omdat het de stressbestendigheid verbetert, bloedvatkrampen tegengaat en de hormoonhuishouding ondersteunt.

Bijwerkingen van magnesium

Ik heb ontdekt dat magnesium relatief veilig is bij gebruik in de juiste doseringen. Het kan echter enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, diarree en misselijkheid. Deze bijwerkingen treden meestal op wanneer te veel magnesium wordt ingenomen of als het supplement niet goed wordt verdragen door het lichaam.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en te overleggen met een arts voordat u magnesiumsupplementen gebruikt, vooral als u andere medicijnen gebruikt of bepaalde gezondheidsproblemen heeft.

Magnesium kan ook interageren met bepaalde medicijnen, dus het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u magnesiumsupplementen gebruikt als u medicijnen gebruikt.

Voeding die rijk is aan magnesium

Er zijn veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium. Hier zijn enkele opties:

 • Zonnebloempitten
 • Amandelen
 • Cashewnoten
 • Spinazie
 • Avocado’s
 • Bananen
 • Volkoren granen zoals havermout en quinoa
 • Bonen en linzen
 • Donkere chocolade (met minimaal 70% cacao)
 • Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel

Risicofactoren

Het is belangrijk om bewust te zijn van de risicofactoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van migraine. Stress, hormonale schommelingen, bepaalde voedingsmiddelen en dranken, zoals chocolade en alcohol, en het overslaan van maaltijden kunnen allemaal bijdragen aan het krijgen van hoofdpijn.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige mensen gevoeliger zijn voor migraine dan anderen, dus het is essentieel om deze risicofactoren te proberen te vermijden of te beperken.

Door deze factoren in gedachten te houden, kun je beter voorbereid zijn op het voorkomen en behandelen van migraine.

Zijn magnesiumsupplementen veilig?

Magnesiumsupplementen zijn over het algemeen veilig om te gebruiken, maar zoals bij elk supplement zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en nooit meer magnesium in te nemen dan wat wordt aanbevolen.

Mensen met nierproblemen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van magnesiumsupplementen, omdat overmatig magnesium schadelijk kan zijn voor de nieren. Daarnaast kunnen sommige mensen ook last krijgen van diarree, buikpijn en misselijkheid als ze te veel magnesium binnenkrijgen.

Het is altijd raadzaam om met een arts te praten voordat je begint met het innemen van magnesiumsupplementen, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of medische aandoeningen hebt.

Hoe kies je de juiste magnesiumsupplement?

3. Kijk naar uw bronnen van water voor de beoordeling van magnesiumsupplementen.

Beoordel uw bronnen van water

Bij het kiezen van het juiste magnesiumsupplement is het belangrijk om uw bronnen van water te beoordelen. Ons drinkwater kan verontreinigingen bevatten die de effectiviteit van het supplement kunnen beïnvloeden.

Let daarom op de waterkwaliteit en identificeer eventuele verontreinigingen die u moet verwijderen. Dit zorgt ervoor dat u een zuiver en kwalitatief hoogwaardig magnesiumsupplement kunt innemen.

Identificeer de verontreinigingen die u moet verwijderen

Om het juiste magnesiumsupplement te kiezen, is het belangrijk om de verontreinigingen te identificeren die u moet verwijderen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat u een schoon en veilig supplement gebruikt. Hier zijn enkele verontreinigingen waar u op moet letten:

 1. Zware metalen: Controleer of het supplement getest is op zware metalen zoals lood, kwik en cadmium. Deze kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid.
 2. Verontreinigde vulstoffen: Sommige magnesiumsupplementen kunnen vulstoffen bevatten die mogelijk verontreinigd zijn met ongewenste stoffen. Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn.
 3. Allergenen: Als u allergisch bent voor bepaalde stoffen, zoals gluten of lactose, controleer dan of het supplement vrij is van deze allergenen.
 4. Pesticiden en herbiciden: Kies indien mogelijk voor biologische magnesiumsupplementen om blootstelling aan bestrijdingsmiddelen te verminderen.
 5. GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen): Als u bezorgd bent over genetisch gemodificeerde ingrediënten, kies dan voor een supplement dat gecertificeerd is als niet-GGO.

Overweeg capaciteit van de filter en de frequentie van vervanging

Bij het kiezen van de juiste magnesiumsupplement is het belangrijk om de capaciteit van de filter en de frequentie van vervanging in overweging te nemen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Controleer de capaciteit van de filter om er zeker van te zijn dat deze voldoende magnesium kan bevatten.
 • Bepaal hoe vaak de filter moet worden vervangen om een optimale werking te behouden.
 • Zorg ervoor dat de filter gemakkelijk te vervangen is, zodat u geen gedoe heeft met het onderhoud.
 • Kies een magnesiumsupplement met een filter die lang meegaat en niet snel verstopt raakt.
 • Houd rekening met uw persoonlijke behoeften en gebruikspatroon bij het bepalen van de frequentie van vervanging.

Welke magnesiumsupplementen kunnen het meest effectief zijn?

Magnesium citraat, magnesium tauraat, magnesium bisglycinaat en magnesium oxide zijn enkele van de meest effectieve magnesiumsupplementen. Lees verder om meer te weten te komen over hun voordelen en welke het beste bij jou past!

Magnesium tauraat

Magnesium tauraat is een vorm van magnesium die vaak wordt aanbevolen als behandeling voor hoofdpijn en migraine. Het heeft een unieke eigenschap doordat het ook taurine bevat, een aminozuur dat de werking van magnesium kan versterken.

Magnesium tauraat kan helpen bij het verminderen van de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen. Bovendien kan het de spieren in het hoofd en de nek ontspannen, wat verlichting kan bieden bij hoofdpijn.

Door regelmatig magnesium tauraat in te nemen, kun je mogelijk de ernst en duur van migraine verminderen en je algehele welzijn verbeteren.

Magnesium citraat

Magnesium citraat is een vorm van magnesiumsupplement die vaak wordt gebruikt bij hoofdpijn en migraine. Het heeft een hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

Magnesium citraat kan helpen bij het verminderen van migraineaanvallen en het verlichten van hoofdpijn, omdat het de hersencellen beschermt tegen glutamaat en de receptoren stabiliseert.

Het is een effectieve en veilige optie voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke behandelingen voor hun migraine- en hoofdpijnklachten.

Magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die veel gebruikt wordt als supplement bij hoofdpijn en migraine. Het wordt goed opgenomen door het lichaam en kan helpen om de magnesiumspiegel in balans te houden.

Studies tonen aan dat magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verlichten van migraineaanvallen en het verminderen van hoofdpijn. Het heeft ook een ontspannend effect op de spieren, waardoor het kan bijdragen aan het verminderen van spanning in de nek en het hoofd.

Het gebruik van magnesium bisglycinaat als supplement kan een veilige en effectieve manier zijn om hoofdpijn te behandelen en te voorkomen.

Magnesium oxide

Magnesiumoxide is een andere vorm van magnesium die soms wordt gebruikt als supplement. Het heeft vergelijkbare eigenschappen als andere vormen van magnesium, zoals het stabiliseren van de hersencellen en het verminderen van migraine en hoofdpijn.

Hoewel magnesiumoxide minder duur is dan andere vormen van magnesium, kan het ook bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten en diarree. Bij het kiezen van een magnesiumsupplement is het belangrijk om te overwegen welke vorm het meest effectief is voor jouw specifieke behoeften.

Magnesiumoxide kan nuttig zijn, maar er zijn ook andere vormen die mogelijk beter geschikt zijn om migraine en hoofdpijn te behandelen.

Conclusie

Magnesium citraat kan mogelijk helpen bij de behandeling van migraine en hoofdpijn. Het kan de hersencellen beschermen en de receptoren stabiliseren, waardoor het risico op migraineaanvallen vermindert.

Daarnaast heeft magnesium een ontspannende werking op de hoofd- en nekspieren, waardoor het verlichting kan bieden bij hoofdpijn. Het is belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen, of dit nu via voeding of supplementen is, om mogelijke magnesiumtekorten aan te vullen en hoofdpijn te verminderen.

Meer over ‘Magnesium Citraat’

Als het gaat om je persoonlijke welzijn, is magnesium citraat een mineraal om niet te vergeten. Het biedt een schat aan voordelen, van spierontspanning tot migraine verlichting. Er zijn verschillende vormen en toepassingen waarin je dit nuttige mineraal kunt verkrijgen. Zo heb je bijvoorbeeld magnesium citraat vloeibaar, wat voor sommigen gemakkelijker in te nemen is dan tabletten.

En mocht je de tabletvorm hebben, je hebt je vast wel eens afgevraagd: mag je magnesium citraat tabletten kauwen? Goede vraag! We hebben het voor je uitgezocht. Bovendien is er ook magnesium citraat in kleine tabletten beschikbaar voor diegenen die moeite hebben met het slikken van grotere pillen.

Je kunt je ook afvragen wat citraat in magnesium eigenlijk is. Citraat is de vorm van het mineraal die helpt bij snellere opname in het lichaam. En als je dan toch bezig bent met het onderzoeken van de verschillende vormen, overweeg dan ook eens calcium magnesium citraat. Het is een combinatie die beide mineralen in één supplement levert.

Magnesium citraat is ook effectief voor specifieke klachten. Zo kan het helpen bij migraine en heeft het invloed op de opname van andere voedingsstoffen. Het is ook nuttig als het gaat om ontlasting, omdat het een mild laxerend effect kan hebben. Er zijn zelfs pillen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van je darmwerking.

Voor sporters of mensen die last hebben van gespannen spieren kan magnesium citraat voor spieren uitkomst bieden. Maar let op, teveel kan ook leiden tot obstipatie. Daarnaast heb je keuzes zoals magnesium lactaat of citraat en magnesium chelaat of citraat, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben.

En wist je dat magnesium citraat ook kan helpen tegen kramp? Of wat dacht je van de relatie tussen magnesium citraat en tinnitus? Er is zoveel te ontdekken over dit fascinerende mineraal.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesiumcitraat en kan het helpen tegen migraine?

Magnesiumcitraat is een soort magnesium supplement dat kan bijdragen aan de preventie van migraine door het ontspannen van de nekspieren en het stabiliseren van magnesiumlevels in het lichaam.

2. Zijn er andere vormen van magnesium die kunnen helpen bij de behandeling van migraine?

Ja, naast magnesiumcitraat kunnen ook magnesiumtauraat en magnesiumbisglycinaat gebruikt worden als natuurlijke behandelingen voor migrainesymptomen.

3. Hoe weet ik of ik een magnesiumtekort heb?

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen variëren, maar vaak voorkomende tekenen zijn hoofdpijn, spanning in de nekspieren en frequente migraines.

4. Welke andere natuurlijke remedies kunnen helpen tegen hoofdpijn en migraine?

Naast magnesiumsupplementen, kunnen ook voedingsmiddelen rijk aan vitamine B en co-enzym Q helpen bij de behandeling en preventie van hoofdpijn en migraines.

5. Wat zijn mogelijke oorzaken van migraine?

Hoewel de exacte oorzaken van migraine niet altijd bekend zijn, kunnen factoren zoals stress, spanningssymptomen in het hoofd, een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals magnesium, en sommige medicaties migrainesymptomen veroorzaken.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium citraat 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Kan Magnesium Citraat Helpen tegen Migraine? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips