In dit artikel

Magnesium Chelaat of Citraat: Wat is Beter? (2023)

In dit artikel

Ben je in de war over welk magnesiumsupplement het beste is, Magnesium Chelaat of Citraat? Ik begrijp je dilemma volledig, want ik heb ook voor dezelfde keuze gestaan. Na grondig onderzoek en het wegen van de voor- en nadelen van beide, zal dit artikel je helpen de knoop door te hakken.

Laten we dus beginnen met deze fascinerende reis naar de wereld van magnesium!

Key Takeaway

De beste magnesiumcitraat van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

  • Magnesium Chelaat en Magnesium Citraat zijn beide vormen van magnesiumsupplementen.
  • Magnesium Citraat heeft een betere opneembaarheid dan Magnesium Oxide.
  • Kies voor een hoogwaardig merk magnesiumsupplement zoals Magnesium Bisglycinaat, -Chloride of -Chelaat voor optimale opname.
  • Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voor de juiste dosering en vorm van magnesiumsupplementen.

Wat is Magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is voor verschillende processen in ons lichaam.

Waar zit magnesium in?

Magnesium is een mineraal dat van nature aanwezig is in veel verschillende soorten voedsel. Groene bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool, zijn rijk aan magnesium. Je kunt het ook vinden in volkorenproducten, bonen en noten.

Sommige soorten vis, zoals makreel en zalm, evenals bananen, zijn ook goede bronnen van magnesium. Hoewel je veel magnesium uit voeding kunt halen, kiezen sommigen ervoor om magnesiumsupplementen te nemen voor extra ondersteuning.

Verschillende vormen van magnesiumsupplementen zijn beschikbaar, waaronder magnesiumcitraat, -bisglycinaat, -chloride of -chelaat.

Wat is het goed voor?

Magnesium is een essentieel mineraal dat vele belangrijke functies in het lichaam vervult. Het speelt een rol bij de stofwisseling, de werking van eiwitten en het behoud van gezonde spieren.

Daarnaast kan magnesium helpen bij het verminderen van spierkrampen en het verbeteren van de spierfunctie. Studies suggereren ook dat magnesium kan bijdragen aan een goede gemoedstoestand en het bevorderen van een goede nachtrust.

Kortom, magnesium is goed voor verschillende aspecten van onze gezondheid en welzijn.

Wat zijn de synergisten van magnesium?

Magnesium heeft verschillende synergisten, wat betekent dat het beter kan worden opgenomen en gebruikt in combinatie met andere stoffen. Eén van de belangrijkste synergisten van magnesium is vitamine D.

Deze vitamine helpt bij de opname van magnesium in het lichaam. Daarnaast werkt magnesium goed samen met calcium. Samen zorgen ze voor sterke botten en spieren. Ook kan magnesium goed worden gecombineerd met vitamine B6.

Deze vitamine speelt een rol bij de omzetting van magnesium naar een actieve vorm in het lichaam. Het is dus belangrijk om te zorgen voor voldoende inname van deze synergisten, zodat magnesium optimaal benut kan worden door het lichaam.

Organische en Anorganische Magnesiumverbindingen

– Organische Magnesiumverbindingen zoals magnesiumcitraat, magnesiumbisglycinaat en magnesiummalaat worden gemakkelijker door het lichaam opgenomen dan anorganische verbindingen.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een veelgebruikte vorm van magnesiumsupplement. Het wordt beschouwd als een organisch zout en wordt gemaakt door magnesium te binden aan citroenzuur. Magnesiumcitraat staat bekend om zijn goede opneembaarheid in het lichaam.

Het wordt vaak gebruikt als een voedingssupplement vanwege de gunstige effecten op de spieren en de algehele gezondheid. Het kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en het verbeteren van de spierfunctie.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig magnesiumsupplement, is magnesiumcitraat zeker een goede keuze.

Magnesiumbisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat is een organische vorm van magnesium die zeer goed wordt opgenomen door het lichaam. Het is gemaakt door magnesium te binden aan het aminozuur glycine. Dit maakt het gemakkelijk voor het lichaam om het te absorberen en te gebruiken.

Magnesiumbisglycinaat wordt vaak aanbevolen als een supplement voor mensen die behoefte hebben aan extra magnesium, omdat het goed verdragen wordt en geen bijwerkingen veroorzaakt.

Het kan ook helpen bij het verminderen van spierkrampen en het verbeteren van de spierfunctie. Het is echter belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en advies in te winnen bij een gezondheidsdeskundige voordat je begint met het nemen van magnesiumbisglycinaat.

Magnesiummalaat

Magnesiummalaat is een organische verbinding van magnesium die wordt gevormd door het combineren van magnesium met appelzuur. Het is een populaire vorm van magnesiumsupplement vanwege de voordelen die het biedt.

Magnesiummalaat heeft de eigenschap om de energieproductie in het lichaam te ondersteunen, waardoor het een goede keuze is voor mensen die behoefte hebben aan extra energie. Bovendien kan magnesiummalaat helpen bij het verminderen van spierpijn en spierspanning.

Het wordt ook gezegd dat magnesiummalaat een rol speelt bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van vermoeidheid. Het is belangrijk om te onthouden dat magnesiummalaat alleen effectief werkt als het op de juiste manier wordt ingenomen en in combinatie met een gezonde levensstijl.

Magnesiumchelaat

Magnesiumchelaat is een vorm van magnesiumsupplement dat wordt gebruikt om krampen te voorkomen en de spierfunctie te verbeteren. Het chelaatproces zorgt ervoor dat het magnesiummolecuul wordt gebonden aan een aminozuur, waardoor het beter door het lichaam kan worden opgenomen.

Het kan ook helpen bij het verminderen van spierkrampen. Magnesiumchelaat is een van de beter opneembare vormen van magnesium, samen met magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van magnesiumchelaat te volgen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat je begint met het nemen van magnesiumsupplementen om de juiste dosering en vorm van magnesium te bepalen.

Wat is het Beste Magnesiumsupplement?

Het beste magnesiumsupplement is Magnesium Malaat Citraat Poeder.

Magnesium Malaat Citraat Poeder

Magnesium Malaat Citraat Poeder is een populair magnesiumsupplement dat zowel magnesiummalaat als magnesiumcitraat bevat. Dit poeder is een handige en veelzijdige manier om je dagelijkse magnesiuminname te verhogen.

Magnesium malaat is een organische vorm van magnesium die goed opneembaar is in het lichaam. Het kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en het verbeteren van de spierfunctie.

Magnesiumcitraat staat bekend om zijn hoge opneembaarheid en wordt vaak gebruikt om tekorten aan te vullen. Door te kiezen voor magnesium malaat citraat poeder, kun je profiteren van de voordelen van beide vormen.

Bonusan Magnesium Citraat 150 mg Plus

Ik neem Bonusan Magnesium Citraat 150 mg Plus als onderdeel van mijn dagelijkse supplementen. Dit magnesiumsupplement bevat magnesiumcitraat, een organische verbinding die goed wordt opgenomen door het lichaam.

Het helpt bij het ondersteunen van mijn spierfunctie en het verminderen van spierkrampen. Bovendien is het een hoogwaardig merk dat ik vertrouw voor mijn voedingssupplementen. Met Bonusan Magnesium Citraat 150 mg Plus weet ik dat ik de juiste dosering en vorm van magnesium krijg die mijn gezondheid ten goede komt.

Conclusie

Magnesium Chelaat en Magnesium Citraat zijn beide gangbare vormen van magnesiumsupplementen. De opneembaarheid van Magnesium Citraat wordt als beter beschouwd dan die van Magnesium Oxide.

Het is belangrijk om een hoogwaardig merk magnesiumsupplement te kiezen, zoals Magnesium Bisglycinaat, -Chloride of -Chelaat, omdat deze beter worden opgenomen dan andere vormen. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat je begint met het nemen van magnesiumsupplementen om de juiste dosering en vorm van magnesium te bepalen.

Meer over ‘Magnesium Citraat’

De wereld van magnesium is verrassend veelzijdig en het soort magnesium dat je kiest kan een groot verschil maken. Eén van de populaire vormen is magnesium citraat, bekend om zijn efficiënte opname door het lichaam. Als je ooit hebt geworsteld met obstipatie, zou je gehoord kunnen hebben dat magnesium citraat een go-to oplossing is.

Maar magnesium citraat heeft ook zijn rivalen. Wat is het verschil tussen magnesium lactaat en citraat? Of misschien ben je nieuwsgierig naar het onderscheid tussen magnesium chelaat en citraat? Deze vragen kunnen belangrijk zijn, afhankelijk van je gezondheidsbehoeften en levensstijl.

Buiten het gebied van spijsvertering, heeft magnesium citraat ook een rol te spelen in het tegengaan van spierkramp. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe magnesium citraat tegen kramp kan werken, hebben we daar ook een informatief stuk over. En voor mensen die last hebben van tinnitus, ja, er is een mogelijkheid dat magnesium citraat nuttig kan zijn.

Het gebruik van magnesium citraat reikt zelfs tot recreatieve drugsgebruikers die zich afvragen over de interactie tussen magnesium citraat en xtc. En net als elk ander supplement, zijn er potentiële bijwerkingen van magnesium citraat die je zou moeten kennen voordat je begint met het nemen van dit supplement.

Of je nu kiest voor een pil of voor magnesium citraat poeder, timing is alles. Lees meer over wanneer je magnesium citraat moet innemen om de maximale voordelen te behalen. En als je je ooit hebt afgevraagd over het verschil tussen magnesium en magnesium citraat, hebben we daar ook een verhelderend artikel over.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen magnesium chelaat en citraat?

Magnesium chelaat en citraat zijn beide organische verbindingen, maar ze verschillen in absorptie en effectiviteit bij het aanvullen van een magnesiumtekort.

2. Welk type magnesium is beter, volgens de Consumentenbond?

Volgens de Consumentenbond, zijn zowel magnesium chelaat als citraat effectieve opties voor het aanvullen van mineralen, maar ze kunnen verschillen in hun werking op verschillende individuen.

3. Kunnen tabletten van Kruidvat magnesiumoxide, magnesiumchloride of magnesiumfosfaat bevatten?

Ja, tabletten van Kruidvat kunnen verschillende soorten magnesiumverbindingen bevatten, waaronder magnesiumoxide, magnesiumchloride en magnesiumfosfaat.

4. Heeft de absorptie van magnesiumverbindingen invloed op het aanvullen van een magnesiumtekort?

Absorptie is cruciaal bij het aanvullen van een magnesiumtekort; sommige organische verbindingen zoals magnesiumchelaat en -citraat kunnen beter worden geabsorbeerd dan andere.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium citraat 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Chelaat of Citraat: Wat is Beter? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips