In dit artikel

Het Belang van Magnesium Bisglycinaat voor Sporters

Het Belang van Magnesium Bisglycinaat voor Sporters

In dit artikel

Ben je als sporter ooit verlamd geraakt door spierkrampen of onverwacht vermoeid gevoeld? Dat heb ik ook meegemaakt en ontdekte dat een tekort aan magnesium dergelijke symptomen kan veroorzaken.

In deze blog duiken we in het belang van magnesium bisglycinaat, een vorm van magnesium die goed wordt geabsorbeerd door het lichaam, en hoe het jou als sporter kan helpen. Laten we eens kijken hoe deze krachtige mineraal je sportprestaties naar een hoger niveau tilt!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een belangrijke vorm van magnesium die goed wordt geabsorbeerd door het lichaam en essentieel is voor sporters.
 • Sporters hebben een hogere magnesiumbehoefte vanwege intensieve trainingen en verlies van magnesium via zweet en urine.
 • Een magnesiumtekort kan leiden tot verminderde sportprestaties, spierkrampen en vermoeidheid.
 • Magnesium bisglycinaat verbetert de spierkracht, uithoudingsvermogen en bevordert het spierherstel bij sporters.

Magnesium: Een Essentieel Mineraal voor Sporters

Sporters hebben magnesium nodig voor optimale sportprestaties en spierfunctie.

Voordelen van magnesium voor sportprestaties

Magnesium speelt een cruciale rol in de sportprestaties. Het draagt bij aan een normaal energiemetabolisme en speelt een belangrijke rol bij het functioneren van het zenuwstelsel. Dit essentiële mineraal helpt bij het verminderen van vermoeidheid en moeheid na intensieve trainingen.

Dankzij magnesium kunnen spieren zich optimaal contracteren en ontspannen, wat de kans op spierkrampen vermindert. Daarnaast heeft het een positief effect op de botgezondheid van sporters. Zo draagt voldoende magnesium bij aan het behoud van sterke botten, wat essentieel is voor iedere sporter.

Ook draagt het bij aan een goed zuurstoftransport in het lichaam, wat de prestaties kan verbeteren. En zeker niet onbelangrijk, door overmatig sporten gaat er meer magnesium verloren via zweet en urine, dus extra inname kan zeer gunstig zijn voor atleten.

Hogere magnesiumbehoefte bij sporters

Als sporter heb je een hogere magnesiumbehoefte dan mensen die niet zo actief zijn. Magnesium is namelijk essentieel voor het goed functioneren van je spieren. Tijdens het sporten worden je spieren intensief gebruikt en is er sprake van een verhoogde energieproductie.

Magnesium speelt een belangrijke rol in dit proces door bij te dragen aan de normale spierwerking en het vrijmaken van energie uit voeding. Daarnaast zorgt magnesium voor een goede zuurstofopname in de spieren en draagt het bij aan een gezond zenuwstelsel.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt, zodat je optimaal kunt presteren en herstellen na het sporten.

Gevolgen van een magnesiumtekort

Een magnesiumtekort kan ernstige gevolgen hebben voor sporters. Magnesium is namelijk een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Wanneer het magnesiumniveau te laag is, kan dit leiden tot verminderde sportprestaties, spierkrampen en vermoeidheid.

Een afname van de magnesiumbalans kan ook zorgen voor een verstoorde zenuwgeleiding, wat zich kan uiten in rusteloosheid, prikkelbaarheid en een slechte nachtrust. Bovendien kan een magnesiumtekort het spierherstel vertragen en zelfs blessures in de hand werken.

Het is dus essentieel voor sporters om voldoende magnesium binnen te krijgen om optimaal te presteren en blessures te voorkomen.

Het Belang van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een belangrijke vorm van magnesium vanwege zijn superieure opname en effectiviteit voor sporters.

Uitleg over magnesium bisglycinaat

Als sporter is het belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen, en een goed opneembare vorm van magnesium is magnesium bisglycinaat. Magnesium bisglycinaat is een gebonden vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen.

Het heeft een superieure absorptiecapaciteit, wat betekent dat het efficiënter wordt opgenomen dan andere vormen van magnesium. Dit zorgt ervoor dat je lichaam optimaal profiteert van de voordelen van magnesium.

Magnesium bisglycinaat ondersteunt niet alleen de normale spierfunctie, maar heeft ook tal van andere voordelen voor sporters. Het bevordert spierherstel na intensieve trainingen, verbetert spierkracht en uithoudingsvermogen, en speelt een rol in de energieproductie.

Superieure opname van magnesium bisglycinaat

Als het gaat om het kiezen van een supplement dat je magnesiumgehalte kan aanvullen, is het belangrijk om te weten hoe goed ons lichaam dit mineraal kan opnemen. Gelukkig heeft magnesium bisglycinaat bewezen een superieure opnamevorm te zijn.

Het wordt snel en efficiënt in ons lichaam opgenomen, waardoor het direct beschikbaar is voor de vele processen waarbij magnesium betrokken is. Dit betekent dat sporters die kiezen voor magnesium bisglycinaat kunnen profiteren van de voordelen van magnesium, zoals verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen, bevordering van spierherstel en ondersteuning van geestelijke balans.

Bovendien kan de snelle opname van magnesium bisglycinaat helpen om mogelijke symptomen van een magnesiumtekort sneller te verlichten en verminderen. Kortom, het gebruik van magnesium bisglycinaat is een slimme keuze voor sporters die hun prestaties willen optimaliseren en hun algehele gezondheid willen ondersteunen.

De Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor Sporters

Magnesium bisglycinaat verbetert de spierkracht en het uithoudingsvermogen van sporters.

Verbetering van spierkracht en uithoudingsvermogen

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen bij sporters. Magnesium is essentieel voor een goede spierwerking en energieproductie, wat cruciaal is voor het leveren van optimale sportprestaties.

Het mineraal is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam, waaronder diegene die betrokken zijn bij de spiercontractie.

Magnesium bisglycinaat helpt de spieren ontspannen en vermindert de kans op krampen tijdens het sporten. Bovendien speelt magnesium een rol in het zuurstoftransport naar de spieren, waardoor de algehele prestaties worden verbeterd.

Een tekort aan magnesium kan leiden tot vermoeidheid, spierzwakte en verminderd uithoudingsvermogen. Sporters hebben vaak een hogere magnesiumbehoefte vanwege het verlies van magnesium via zweet en urine tijdens inspanning.

Bevordering van spierherstel

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van het spierherstel na intensieve fysieke inspanning. Dit komt doordat magnesium essentieel is voor de energieproductie in de spieren en de synthese van eiwitten die nodig zijn voor het herstelproces.

Bovendien heeft magnesium een ontspannend effect op de spieren, waardoor eventuele spierspanning en krampen verminderd worden. Door dagelijks magnesium bisglycinaat in te nemen, kan je de tijd die nodig is om te herstellen verkorten en spierpijn verminderen.

Het helpt ook om de prestaties op lange termijn te verbeteren, doordat het de spierkracht en uithoudingsvermogen vergroot. Dus, als sporter wil je ervoor zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt om een optimaal spierherstel te bevorderen.

Ondersteuning van geestelijke balans

Als sporter is het belangrijk om niet alleen je lichaam, maar ook je geest in balans te houden. Magnesium bisglycinaat kan hierbij een waardevolle ondersteuning bieden. Dit essentiële mineraal speelt namelijk een belangrijke rol in de geestelijke gezondheid en functies van het zenuwstelsel.

Magnesium is betrokken bij de productie van neurotransmitters, de chemische stoffen in de hersenen die signalen doorgeven tussen zenuwcellen. Een voldoende magnesiumniveau kan bijdragen aan een positieve gemoedstoestand en het verminderen van stress en angst.

Het heeft ook invloed op de slaapkwaliteit en kan helpen om een goede nachtrust te bevorderen.

Bovendien speelt magnesium een rol bij de regulatie van hormonen, zoals serotonine, dat ook wel bekend staat als het “gelukshormoon”. Een gezonde balans van magnesium in het lichaam kan dus bijdragen aan een betere stemming en meer rust in je hoofd.

Door te kiezen voor magnesium bisglycinaat als supplement, zorg je ervoor dat het mineraal optimaal wordt opgenomen door je lichaam. Hierdoor kun je de voordelen van magnesium maximaal benutten en genieten van een betere geestelijke balans als sporter.

Hoe Magnesium Bisglycinaat te Gebruiken voor Sporters

5. Hoe gebruik je magnesium bisglycinaat als sporter? Ontdek de aanbevolen dosering, het beste moment om in te nemen en waar je magnesium bisglycinaat kunt kopen voor optimale prestaties. Lees verder voor meer informatie!

Aanbevolen dosering

Als het gaat om de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor sporters, is het belangrijk om te erkennen dat de daadwerkelijke dosis kan variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en individuele behoeften.

Over het algemeen wordt echter een dagelijkse inname tussen de 200-400 mg aanbevolen voor volwassen sporters. Dit kan worden verdeeld over meerdere doses gedurende de dag om een optimale absorptie te bevorderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het altijd het beste is om te beginnen met een lagere dosis en geleidelijk aan de dosering te verhogen totdat de gewenste resultaten worden bereikt. Het is ook raadzaam om met een professionele zorgverlener te praten voordat u begint met het nemen van magnesium bisglycinaat of andere supplementen, om ervoor te zorgen dat u de juiste dosering en timing krijgt voor uw specifieke behoeften als sporter.

Beste moment om magnesium bisglycinaat in te nemen

Ik adviseer sporters om magnesium bisglycinaat in te nemen op een moment dat het de beste opname en effectiviteit biedt. Een goed moment om magnesium bisglycinaat in te nemen is vlak voor het slapengaan.

Dit komt doordat magnesium bisglycinaat bekend staat om zijn ontspannende eigenschappen, waardoor het kan helpen om een goede nachtrust te bevorderen. Bovendien kan magnesium bisglycinaat ook zorgen voor een betere spierontspanning, wat vooral nuttig kan zijn na een intensieve trainingssessie.

Het is echter belangrijk op te merken dat iedereen anders kan reageren op supplementen, dus het kan de moeite waard zijn om te experimenteren met verschillende tijdstippen om te bepalen welk moment het beste voor jou werkt.

Mogelijke bijwerkingen en waarschuwingen

Het is belangrijk om te weten dat magnesium bisglycinaat over het algemeen goed wordt verdragen door sporters. Toch kunnen sommige mensen bij hogere doses milde gastro-intestinale bijwerkingen ervaren, zoals diarree of buikkrampen. Het kan ook invloed hebben op de stoelgang, waardoor ontlasting losser kan worden.

 1. Nierproblemen: Bij mensen met nierproblemen kan een hoge inname van magnesium gevaarlijk zijn omdat de nieren mogelijk niet in staat zijn om overtollig magnesium effectief uit het lichaam te verwijderen.
 2. Medicatie-interacties: Magnesiumsupplementen kunnen mogelijk interageren met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, bètablokkers en spierverslappers. Het is belangrijk om uw arts of apotheker te raadplegen voordat u magnesiumsupplementen gebruikt als u momenteel medicijnen gebruikt.
 3. Allergieën: Hoewel allergische reacties op magnesiumsupplementen zeldzaam zijn, moet je altijd de ingrediënten controleren en stoppen met het gebruik als je een allergische reactie ervaart, zoals huiduitslag, jeuk of zwelling.
 4. Zwangerschap: Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden, is het belangrijk om met je arts te overleggen voordat je magnesiumsupplementen gebruikt.

Andere vormen van magnesium voor sporters

Naast magnesium bisglycinaat zijn er ook andere vormen van magnesium die sporters kunnen gebruiken om hun magnesiumniveaus aan te vullen. Een veelgebruikte vorm is magnesiumcitraat, dat bekend staat om zijn goede opname in het lichaam.

Magnesiumcitraat kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en spierkrampen, wat vooral gunstig is voor sporters. Daarnaast zijn er nog andere vormen van magnesium beschikbaar, zoals magnesiumoxide en magnesiumsulfaat.

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze voor een bepaalde vorm van magnesium afhangt van de individuele behoeften en voorkeuren van de sporter. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige of voedingscoach voor advies over welke vorm van magnesium het beste bij jou past.

Waar magnesium bisglycinaat te kopen

Ik raad aan om magnesium bisglycinaat bij betrouwbare en gespecialiseerde supplementenwinkels te kopen. Deze winkels bieden meestal een breed assortiment aan hoogwaardige supplementen, waaronder magnesium bisglycinaat.

Daarnaast kun je ook online winkelen bij gerenommeerde webshops en gezondheidswinkels die magnesiumsupplementen aanbieden. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare bron om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsproduct ontvangt dat voldoet aan jouw behoeften als sporter.

Vergeet niet om altijd de etiketten van producten te lezen en de ingrediëntenlijst te controleren. Zo kun je er zeker van zijn dat je een magnesium bisglycinaat supplement van goede kwaliteit aanschaft.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters’. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat‘ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat‘, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering‘, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid‘, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het belang van magnesium bisglycinaat voor sporters?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die goed wordt geabsorbeerd door het lichaam en essentieel is voor sporters. Het speelt een belangrijke rol bij spiercontracties, energieproductie, eiwitsynthese en het verminderen van spierkrampen.

2. Hoe kan magnesium bisglycinaat helpen bij het herstel van sportblessures?

Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het herstel van sportblessures door de spieren te ontspannen, ontstekingen te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Dit kan helpen om sneller te herstellen en de pijn te verminderen.

3. Zijn er specifieke sporten waarbij het gebruik van magnesium bisglycinaat extra voordelen biedt?

Magnesium bisglycinaat kan voordelen bieden voor sporters in verschillende disciplines, maar vooral voor sporten waarbij spiercontracties intens zijn en er een verhoogd risico op spierkrampen is, zoals hardlopen, krachttraining, wielrennen en zwemmen.

4. Wat is de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor sporters?

De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor sporters varieert, afhankelijk van factoren zoals lichaamsgewicht, trainingsintensiteit en individuele behoeften. Het is raadzaam om een professionele gezondheidsdeskundige of sportvoedingsdeskundige te raadplegen voor advies op maat.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Belang van Magnesium Bisglycinaat voor Sporters

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips