In dit artikel

Is Magnesium Bisglycinaat Veilig voor Ouderen?

Is Magnesium Bisglycinaat Veilig voor Ouderen? (2023)

In dit artikel

Denkt u erover om magnesium bisglycinaat in te nemen, maar bent u bezorgd over de veiligheid ervan, vooral als oudere? Die zorg is begrijpelijk – ik heb ook die vraag gesteld toen ik voor het eerst hoorde over dit supplement.

Maar na uitvoerig onderzoek kan ik bevestigen dat magnesium bisglycinaat veilig en gunstig is voor ouderen, mits in de juiste dosering. In dit artikel duiken we dieper in op wat magnesium bisglycinaat precies is, de voordelen ervan en belangrijker nog, hoe veilig het is voor ouderen.

Laten we beginnen met deze boeiende ontdekkingsreis.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is veilig en gunstig voor ouderen, mits in de juiste dosering.
 • Het supplement heeft een hoge opneembaarheid en kan helpen bij het aanvullen van magnesiumtekorten bij ouderen.
 • Bijwerkingen van magnesium bisglycinaat zijn zeldzaam, maar kunnen onder andere maagklachten en diarree omvatten.
 • Ouderen moeten altijd een arts raadplegen voordat ze beginnen met het innemen van magnesium bisglycinaat om de juiste dosering en mogelijke interacties met medicijnen te bepalen.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van organisch magnesiumsupplement dat bekend staat om zijn hoge opneembaarheid en voordelen voor het lichaam.

Uitleg over Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium dat gebonden is aan het aminozuur glycine. Dit type verbinding wordt beschouwd als zeer stabiel, wat zorgt voor een verhoogde opneembaarheid van het magnesiumelement.

Het supplement kan gunstig zijn voor mensen die lijden aan een magnesiumtekort, waaronder ouderen die de neiging hebben om minder voedingsstoffen uit hun dieet te halen. Bovendien is gebleken dat magnesium bisglycinaat bijdraagt aan de energiehuishouding van het lichaam en een betere nachtrust bevordert.

Het onderscheidt zich van andere magnesiumvormen door zijn opneembaarheid. In vergelijking met andere verbindingen zoals magnesiumcitraat of magnesiummalaat, heeft magnesium bisglycinaat een groot opnamevoordeel.

Organische vormen van magnesium, zoals deze, worden doorgaans beter opgenomen door het lichaam. Het risico op een overschot aan magnesium is klein en bijwerkingen zijn zeldzaam, waardoor het een veilige optie is voor ouderen als supplement.

Opneembaarheid en voordelen

Magnesium bisglycinaat is een organische vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam. Het heeft een groot opnamevoordeel ten opzichte van andere verbindingen, zoals magnesiumcitraat en magnesiummalaat.

Wanneer we magnesium via voedingssupplementen consumeren, is het belangrijk dat ons lichaam het gemakkelijk kan opnemen om ervan te kunnen profiteren. Magnesium is essentieel voor vele processen in ons lichaam, zoals de energiehuishouding en het functioneren van onze spieren en zenuwen.

Als we ouder worden, kan ons lichaam meer moeite hebben om magnesium uit voeding op te nemen. Dit kan leiden tot een magnesiumtekort, wat op zijn beurt kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid en spierkrampen.

Het nemen van een magnesiumsupplement, zoals magnesium bisglycinaat, kan helpen dit tekort aan te vullen en de balans te herstellen. Bovendien kan magnesium bisglycinaat ook helpen bij het verbeteren van de nachtrust en het ontspannen van spieren, wat vooral belangrijk kan zijn voor ouderen die vaak te maken hebben met slaapproblemen en stijfheid.

Het is belangrijk op te merken dat de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat kan variëren, afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidsstatus. Het is altijd raadzaam om te overleggen met een arts of een gekwalificeerde zorgverlener voordat u begint met het nemen van een nieuw supplement.

Veiligheid van Magnesium Bisglycinaat voor Ouderen

Het onderzoek naar de veiligheid van magnesium bisglycinaat voor oudere mensen heeft uitgewezen dat het een veilig supplement is.

Onderzoek naar de veiligheid voor oudere mensen

Als het gaat om de veiligheid van magnesium bisglycinaat voor ouderen, is er uitgebreid onderzoek gedaan om vast te stellen of het een geschikt supplement is voor deze leeftijdsgroep. Uit verschillende studies is gebleken dat magnesium bisglycinaat over het algemeen veilig is voor oudere mensen om te gebruiken.

Het risico op bijwerkingen is klein en er zijn zelden ernstige complicaties gemeld.

Bovendien heeft magnesium bisglycinaat een groot voordeel ten opzichte van andere vormen van magnesium. Het wordt goed opgenomen door het lichaam, waardoor het effectiever is bij het verhogen van de magnesiumwaarden in het lichaam.

Dit is vooral belangrijk voor ouderen, omdat zij vaak een hoger risico hebben op een tekort aan magnesium.

Een ander aspect dat onderzoekers hebben onderzocht, is de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor ouderen. Hoewel deze dosering kan variëren, afhankelijk van individuele behoeften en medische condities, wordt over het algemeen aanbevolen om dagelijks 200-400 mg magnesium bisglycinaat in te nemen.

Aanbevolen dosering voor ouderen

Als het gaat om de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor ouderen, is het belangrijk om te onthouden dat dit kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidsfactoren.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat ouderen dagelijks ongeveer 300-400 mg magnesium innemen. Het is echter altijd het beste om met een zorgverlener te overleggen voordat u begint met het nemen van een nieuw supplement, vooral als u al andere medicijnen gebruikt.

Uw zorgverlener kan u helpen bij het bepalen van de juiste dosering voor uw specifieke behoeften en eventuele risico’s of interacties met andere medicijnen vermijden. Het is ook belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden, omdat teveel magnesium kan leiden tot bijwerkingen zoals diarree en een verstoord mineralenevenwicht in het lichaam.

Mogelijke Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat

Mogelijke bijwerkingen van magnesium bisglycinaat zijn onder andere maagklachten, diarree en misselijkheid.

Overzicht van mogelijke bijwerkingen

Ik heb een overzicht samengesteld van mogelijke bijwerkingen van magnesium bisglycinaat. Het is belangrijk op te merken dat deze bijwerkingen zeldzaam zijn en meestal mild van aard. Het is altijd verstandig om eerst uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van supplementen.

 1. Maagklachten: Sommige mensen ervaren maagklachten, zoals misselijkheid of diarree, wanneer ze magnesium bisglycinaat nemen. Dit kan vooral voorkomen als de dosering hoger is dan aanbevolen.
 2. Laxerend effect: Hoewel het laxerende effect meestal optreedt bij hogere doses (boven 250 mg), kan magnesium bisglycinaat in sommige gevallen milde laxerende werking hebben.
 3. Allergische reacties: Voor personen die gevoelig zijn voor allergieën, kan magnesium bisglycinaat een allergische reactie veroorzaken. Symptomen kunnen zijn huiduitslag, jeuk of zwelling.
 4. Overgevoeligheid: Sommige mensen kunnen overgevoeligheid ervaren voor magnesiumsupplementen, wat kan leiden tot symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid of vermoeidheid.
 5. Interacties met medicijnen: Magnesiumsupplementen kunnen interageren met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica of bloeddrukmedicatie. Raadpleeg altijd uw arts als u al medicijnen gebruikt voordat u begint met het nemen van magnesium bisglycinaat.

Voorzorgsmaatregelen voor oudere mensen

Als het gaat om het gebruik van magnesium bisglycinaat als supplement, moeten oudere mensen enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Raadpleeg altijd een arts: Voordat u begint met het innemen van elk nieuw supplement, is het raadzaam om uw huisarts te raadplegen. Dit geldt ook voor magnesium bisglycinaat. Uw arts kan u adviseren over de juiste dosering en eventuele interacties met andere medicijnen die u mogelijk gebruikt.
 2. Dosering aanpassen: De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor ouderen kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidsstatus. Het is belangrijk om de dosering aan te passen volgens de aanbevelingen van uw arts of diëtist.
 3. Let op bijwerkingen: Hoewel bijwerkingen zeldzaam zijn, is het belangrijk om eventuele reacties op magnesium bisglycinaat in de gaten te houden. Mocht u last krijgen van ongewenste symptomen zoals buikpijn, diarree of misselijkheid, dan dient u uw arts op de hoogte te stellen.
 4. Onderliggende medische aandoeningen: Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals nierproblemen of een verhoogde calciumbloedspiegel, moeten extra voorzichtig zijn bij het gebruik van magnesiumsupplementen. In deze gevallen is het nog belangrijker om uw arts te raadplegen voordat u begint met suppletie.
 5. Interacties met medicijnen: Magnesium bisglycinaat kan mogelijk interageren met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica en spierverslappers. Het is essentieel om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt om potentiële interacties te vermijden.

Conclusie en Aanbevelingen voor Ouderen

Na gedetailleerd onderzoek kunnen we concluderen dat magnesium bisglycinaat over het algemeen veilig is voor ouderen. Het heeft talrijke voordelen, zoals het verbeteren van de energiehuishouding en het bevorderen van een goede nachtrust.

Bijwerkingen zijn zeldzaam en het risico op een magnesiumoverschot is klein. Het is echter belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Raadpleeg altijd een arts of een gekwalificeerde professional voordat je begint met het gebruik van magnesiumsupplementen, vooral als je al medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over ‘Mineralen en spoorelementen‘. Wij richten ons voornamelijk op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat en de impact die het kan hebben op verschillende aspecten van je gezondheid. Als je een aanstaande moeder bent of als je zwanger plant te worden, dan kan onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat tijdens de Zwangerschap‘ voor jou van belang zijn.

We hebben ook gedetailleerde artikelen over ‘Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering‘ en hoe je ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ kunt opnemen in je dieet. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de tekenen van een mogelijke tekortkoming. Daarom hebben we een gids samengesteld over hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘. Daarnaast behandelen we de invloed van dit mineraal op de ‘Hormoonbalans‘ en de voordelen van ‘Magnesium Bisglycinaat voor Ouderen’. Gezondheidsproblemen zoals bloeddruk, migraine en spiergezondheid worden ook in onze blogs aangepakt, specifiek in ‘Magnesium Bisglycinaat en Bloeddruk‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Migraine‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Insulineresistentie‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Spieren‘.

Ons artikel over ‘Magnesium Bisglycinaat en het Zenuwstelsel‘ zal je helpen te begrijpen hoe dit mineraal van invloed kan zijn op je neurologische gezondheid. Verder gaan we dieper in op de rol van Magnesium Bisglycinaat in ‘Energieproductie‘ en hoe het kan helpen bij het verlichten van ‘PMS‘ symptomen. Je huidgezondheid, geestelijke gezondheid en ooggezondheid kunnen ook profiteren van dit mineraal, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Huidgezondheid‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Geestelijke Gezondheid‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘.

Als je geïnteresseerd bent in gewichtsverlies of de bestrijding van ontstekingen, bekijk dan onze blogs ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘. Voor degenen die overwegen dit supplement langdurig te gebruiken, bekijk onze gids ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Het is ook belangrijk om te weten hoe Magnesium Bisglycinaat kan interageren met andere medicijnen, dus lees zeker ook ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘.

Veelgestelde Vragen

1. Is magnesium bisglycinaat veilig voor ouderen?

Ja, magnesium bisglycinaat is over het algemeen veilig voor ouderen. Het is een goed opneembare vorm van magnesium en wordt vaak aanbevolen voor ouderen die een tekort aan magnesium hebben.

2. Welke voordelen heeft magnesium bisglycinaat voor ouderen?

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende voordelen voor ouderen, waaronder het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het bevorderen van een goede nachtrust, het verminderen van stress en angst, en het ondersteunen van een gezond botmetabolisme.

3. Zijn er bijwerkingen van het gebruik van magnesium bisglycinaat voor ouderen?

Over het algemeen zijn er weinig bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van magnesium bisglycinaat. In sommige gevallen kunnen milde maagklachten of diarree optreden als gevolg van een te hoge dosering. Het is echter altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement gaat gebruiken.

4. Wat is de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor ouderen?

De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften en gezondheidstoestand van de persoon. Over het algemeen wordt aangeraden om te beginnen met een lagere dosis en deze geleidelijk te verhogen indien nodig. Het is altijd het beste om het advies van een arts of gezondheidsprofessional op te volgen bij het bepalen van de juiste dosering.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Is Magnesium Bisglycinaat Veilig voor Ouderen? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips