In dit artikel

Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten

Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten (2023)

In dit artikel

Struggle je met vermoeidheid of spierkrampen? Je bent niet alleen, ik heb hier ook mee te maken gehad. Het bleek uiteindelijk dat het te maken had met een magnesiumtekort, een probleem dat veel voorkomt maar gemakkelijk over het hoofd wordt gezien.

In deze blog duiken we diep in de wereld van Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten: de voordelen, de correcte dosering, en hoe ze je kunnen helpen bij het herstellen van dit tekort. Laten we beginnen!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten

Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten hebben verschillende voordelen, zoals een verbeterde opneembaarheid, ondersteuning van spier- en zenuwfunctie, bevordering van een gezonde hartfunctie en vermindering van vermoeidheid en stress.

Verbeterde opneembaarheid

Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten staat bekend om zijn verbeterde opneembaarheid. Dit komt omdat het een natuurlijk gebonden vorm van magnesium is. Hierdoor komt het beter in je lichaam terecht dan andere vormen van magnesium.

Dit is te danken aan de binding met glycine, een aminozuur dat ervoor zorgt dat magnesium stabieler is in je maag- en darmstelsel. Deze stabiliteit maakt dat magnesium bisglycinaat in grotere mate opgenomen kan worden door je lichaamsprocessen waar het van belang is.

Met andere woorden, je krijgt meer waar voor je geld als je kiest voor magnesium bisglycinaat kauwtabletten.

Ondersteunt spier- en zenuwfunctie

Magnesium bisglycinaat kauwtabletten zijn een geweldige manier om de spier- en zenuwfunctie te ondersteunen. Magnesium is essentieel voor het goed functioneren van deze lichaamsprocessen, omdat het helpt bij het ontspannen en samentrekken van de spieren.

Het mineraal is betrokken bij de overdracht van zenuwimpulsen door het zenuwstelsel, waardoor het een belangrijke rol speelt bij een gezonde nerveuze functie.

Bovendien kan magnesium bisglycinaat ook helpen bij het verminderen van spierspanning en krampen. Veel mensen ervaren spanning en krampen in hun spieren, vooral na intensieve trainingen of bij gebrek aan voldoende magnesium in hun dieet.

Het nemen van magnesium bisglycinaat kauwtabletten kan deze symptomen verminderen en de algehele spiergezondheid verbeteren. Het is belangrijk om op te merken dat magnesium bisglycinaat goed opneembaar is, wat betekent dat het snel door het lichaam wordt opgenomen en effectief werkt.

Bevordert een gezonde hartfunctie

Een van de voordelen van het nemen van magnesium bisglycinaat kauwtabletten is dat het een gezonde hartfunctie bevordert. Magnesium is essentieel voor het behoud van een gezond hart en een goede bloeddrukregulatie.

Het mineraal speelt een belangrijke rol bij het ontspannen en samentrekken van de hartspier. Door voldoende magnesium in te nemen, kan de hartfunctie worden ondersteund en het risico op hart- en vaatziekten worden verminderd.

Magnesium bisglycinaat kauwtabletten zijn een handige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt om je hart gezond te houden.

Helpt bij vermoeidheid en stress

Magnesium bisglycinaat kauwtabletten kunnen een waardevolle ondersteuning bieden bij vermoeidheid en stress. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 processen in ons lichaam, waaronder de energieproductie.

Wanneer we gestrest zijn of ons vermoeid voelen, kunnen onze magnesiumniveaus dalen, wat kan leiden tot een verminderde energie en een verhoogd gevoel van stress.

Magnesium bisglycinaat kauwtabletten bieden een effectieve manier om onze magnesiumniveaus weer aan te vullen. Dit komt doordat magnesium bisglycinaat een goed opneembare vorm van magnesium is.

Het kan gemakkelijk door ons lichaam worden opgenomen en naar de cellen worden getransporteerd waar het nodig is.

Door regelmatig magnesium bisglycinaat kauwtabletten in te nemen, kunnen we onze energieniveaus verhogen en ons stressniveau verlagen. Magnesium speelt namelijk een rol bij de productie van ATP, de energiemolecule van ons lichaam.

Bovendien kan magnesium ook helpen bij het ontspannen van spieren en het bevorderen van een rustige geest. Dit kan resulteren in minder vermoeidheid en een meer ontspannen gevoel, waardoor we beter bestand zijn tegen stressvolle situaties.

Hoeveelheid en Dosering van Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten

De hoeveelheid en dosering van Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten zijn belangrijk voor het behalen van maximale voordelen. Ontdek de aanbevolen dosering en andere belangrijke informatie hierover.

Lees meer..

Aanbevolen dagelijkse dosering

Ik raad aan om dagelijks één kauwtablet Magnesium Bisglycinaat in te nemen voor optimale resultaten. Elke tablet bevat een hoge dosering van 125 mg magnesium, wat voldoende is om te voldoen aan de dagelijkse behoefte aan magnesium voor de meeste mensen.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden, aangezien een overmatige inname van magnesium bijwerkingen kan veroorzaken, zoals diarree.

Zorg ervoor dat je de tabletten met water inneemt en ze goed kauwt voordat je ze doorslikt. Neem ze bij voorkeur in tijdens een maaltijd om de opname van magnesium te verbeteren. Als je andere medicijnen gebruikt, is het verstandig om eerst advies in te winnen bij een zorgverlener om eventuele interacties te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen bij overmatig gebruik

Bij overmatig gebruik van magnesium bisglycinaat kauwtabletten kunnen er mogelijke bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden om deze bijwerkingen te voorkomen. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 1. Laxerend effect: Het consumeren van te veel magnesium kan een laxerend effect hebben op het lichaam, wat kan leiden tot diarree.
 2. Milde diarree: Overmatige inname van magnesium kan leiden tot milde diarree, wat ongemakkelijk en hinderlijk kan zijn.

Hoe Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten te Gebruiken

Neem de kauwtabletten in volgens het aanbevolen doseringsschema voor maximale effectiviteit. Ontdek de juiste tijd en manier om deze tabletten in te nemen voor optimale resultaten!

De juiste tijd en manier om de tabletten in te nemen

Als ik mijn magnesium bisglycinaat kauwtabletten inneem, zorg ik ervoor dat ik dit doe op het juiste moment en op de juiste manier. Hier zijn een aantal tips om de beste resultaten te behalen:

 1. Neem de tabletten in met voedsel: Ik neem mijn magnesium bisglycinaat kauwtabletten meestal in tijdens of direct na een maaltijd. Dit helpt bij een betere opname en vermindert eventuele maagklachten.
 2. Verdeel de dosering over de dag: In plaats van alle tabletten tegelijkertijd in te nemen, verdeel ik mijn dosering over de dag. Dit helpt bij een gelijkmatige verspreiding van magnesium in mijn lichaam.
 3. Volg het aanbevolen doseringsschema: Het is belangrijk om het aanbevolen doseringsschema te volgen dat op de verpakking staat aangegeven. Deze richtlijnen zijn gemaakt om optimale voordelen te bieden zonder risico op bijwerkingen.
 4. Drink voldoende water: Terwijl ik mijn magnesium bisglycinaat kauwtabletten inneem, zorg ik ervoor dat ik voldoende water drink. Water helpt bij de opname van magnesium en voorkomt uitdroging.
 5. Vermijd interactie met andere medicijnen: Ik raadpleeg altijd mijn arts of apotheker voordat ik magnesiumsupplementen combineer met andere medicijnen die ik mogelijk gebruik. Sommige medicijnen kunnen interfereren met de opname van magnesium of kunnen mogelijke interacties veroorzaken.

Mogelijke interacties met andere medicijnen

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke interacties tussen magnesium bisglycinaat kauwtabletten en andere medicijnen. Hieronder vind je een lijst met mogelijke interacties:

 1. Antibiotica: Magnesiumsupplementen kunnen de absorptie van bepaalde antibiotica verminderen, zoals tetracyclines en chinolonen. Het wordt aanbevolen om een ​​tijdspanne van minstens 2 uur aan te houden tussen het innemen van magnesiumsupplementen en deze medicijnen.
 2. Bloeddrukmedicatie: Sommige bloeddrukverlagende medicijnen, zoals calciumkanaalblokkers, kunnen mogelijk de niveaus van magnesium in het lichaam verhogen. Het is raadzaam om regelmatig je magnesiumspiegels te controleren als je deze combinatie gebruikt.
 3. Diuretica: Diuretica, ook wel bekend als plaspillen, kunnen ervoor zorgen dat het lichaam magnesium verliest via urine. Het kan nodig zijn om je magnesiuminname aan te vullen bij het gebruik van diuretica.
 4. Maagzuurremmers: Langdurig gebruik van maagzuurremmers kan de absorptie van magnesium verminderen. Overleg met je arts of apotheker als je maagzuurremmers gebruikt en overweegt om magnesiumsupplementen in te nemen.
 5. Insuline en andere diabetische medicijnen: Magnesium kan het effect van insuline versterken, waardoor er een risico op hypoglycemie (te lage bloedsuikerspiegel) ontstaat bij mensen die insuline of andere diabetische medicijnen gebruiken. Raadpleeg altijd je arts voordat je magnesiumsupplementen inneemt als je diabetesmedicatie gebruikt.

Conclusie

In deze blog hebben we de voordelen van magnesium bisglycinaat kauwtabletten besproken, zoals verbeterde opneembaarheid en ondersteuning van spier- en zenuwfuncties. We hebben ook gekeken naar de juiste dosering en het gebruik van deze kauwtabletten, evenals mogelijke bijwerkingen.

Kortom, magnesium bisglycinaat kauwtabletten zijn een handig en effectief supplement om een gezonde hoeveelheid magnesium binnen te krijgen en kunnen bijdragen aan een goede algehele gezondheid.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten’.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van magnesium bisglycinaat kauwtabletten?

Magnesium bisglycinaat kauwtabletten hebben verschillende voordelen, zoals het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het bevorderen van een goede nachtrust, het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van een gezond zenuwstelsel.

2. Hoeveel magnesium bisglycinaat kauwtabletten moet ik per dag innemen?

De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat kauwtabletten kan variëren, afhankelijk van je individuele behoeften en gezondheidstoestand. Het is raadzaam om de instructies op de verpakking te volgen of advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat kauwtabletten?

Over het algemeen worden magnesium bisglycinaat kauwtabletten goed verdragen en veroorzaken ze zelden bijwerkingen. In sommige gevallen kunnen hoge doseringen echter milde maagklachten of diarree veroorzaken. Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt of vragen hebt over mogelijke bijwerkingen.

4. Kan ik magnesium bisglycinaat kauwtabletten combineren met andere supplementen of medicijnen?

Het is altijd verstandig om medisch advies in te winnen voordat je supplementen combineert of nieuwe medicijnen inneemt. Sommige medicijnen of supplementen kunnen interageren met magnesium bisglycinaat kauwtabletten, dus het is belangrijk om dit met een professional te bespreken om mogelijke gezondheidsrisico’s te vermijden.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Bisglycinaat Kauwtabletten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips