In dit artikel

Magnesium Bisglycinaat en Gebruik voor Stressvermindering

Magnesium Bisglycinaat en Gebruik voor Stressvermindering

In dit artikel

Heb je het gevoel dat stress je leven overneemt? Je bent niet de enige, zelfs ik heb dat ook ervaren. Uit recent onderzoek blijkt dat magnesium bisglycinaat een effectieve oplossing kan zijn voor het verminderen van stress en angst.

In dit artikel leggen we uit hoe het gebruik van magnesium bisglycinaat je kan helpen om een meer ontspannen en stressvrij leven te leiden. Lees verder en ontdek de kracht van dit wonderbaarlijke mineraal!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een effectieve oplossing voor het verminderen van stress en angst.
 • Het speelt een cruciale rol bij het kalmeren en ontspannen van het lichaam, wat bijdraagt aan stressverlichting.
 • Magnesium bisglycinaat bevordert slaap en ontspanning, en kan nuttig zijn bij het verminderen van slaapproblemen door spanning.
 • Het kan ook fungeren als een natuurlijk anti – stressmiddel, maar raadpleeg altijd een arts voordat je supplementen inneemt, vooral als je al medicatie gebruikt.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium Bisglycinaat is een vorm van magnesium die zeer goed opneembaar is in het lichaam en kan helpen bij stressvermindering.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor stressvermindering

Magnesium Bisglycinaat biedt veel voordelen voor stressvermindering. Als essentieel mineraal, speelt magnesium een cruciale rol in het kalmeren en ontspannen van het lichaam, wat direct bijdraagt aan stressverlichting.

Bijzonder is dat Magnesium Bisglycinaat gezien wordt als een zeer goed opneembare vorm van magnesium, waardoor het de potentie heeft om effectiever te werken dan andere varianten. Het bevordert slaap en ontspanning, ideaal voor mensen die kampen met angst en stress.

Naast deze voordelen kan Magnesium Bisglycinaat nuttig zijn bij het verminderen van slaapproblemen door spanning, wat weer kan leiden tot een verdere vermindering van stress. Vergeet niet dat bij een tekort aan magnesium symptomen zoals vermoeidheid en verhoogde stressniveaus kunnen optreden, dus het onderhouden van een goede magnesiumstatus is cruciaal.

Tot slot kan Magnesium Bisglycinaat fungeren als een natuurlijk anti-stressmiddel, maar raadpleeg altijd een arts voordat je supplementen inneemt, vooral als je al medicatie gebruikt.

Werking van Magnesium Bisglycinaat op het lichaam

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende effecten op het lichaam die kunnen helpen bij stressvermindering. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij het ontspannen van de spieren en het kalmeren van het zenuwstelsel.

Het bevordert de productie van GABA, een neurotransmitter die de hersenen helpt te ontspannen en kalm te blijven. Bovendien kan magnesium bisglycinaat de productie van cortisol, het stresshormoon, verminderen en de productie van serotonine, het ‘gelukshormoon’, verhogen.

Dit kan leiden tot een gevoel van rust en welzijn. Magnesium bisglycinaat kan ook helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust door de activiteit van het zenuwstelsel te verminderen en de spieren te ontspannen.

Hoe Magnesium Bisglycinaat te gebruiken voor stressvermindering

De aanbevolen dosering en timing voor het gebruik van Magnesium Bisglycinaat voor stressvermindering is belangrijk om de maximale voordelen te behalen.

Aanbevolen dosering en timing

Er zijn geen officiële richtlijnen voor de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor stressvermindering, omdat dit kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en tolerantie.

Het is echter raadzaam om te beginnen met een lagere dosis en deze geleidelijk te verhogen indien nodig. Een gebruikelijke startdosering is meestal 200-400 mg per dag.

Het is belangrijk om te onthouden dat het innemen van te veel magnesium kan leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree. Daarom is het raadzaam om de dosering in te nemen verdeeld over de dag, bijvoorbeeld twee keer per dag 100-200 mg, om eventuele bijwerkingen te minimaliseren.

Wat betreft timing, kan magnesium bisglycinaat het best worden ingenomen met voedsel om de opname te verbeteren. Voor sommige mensen kan het ook nuttig zijn om een dosis voor het slapengaan in te nemen, omdat magnesium kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust en ontspanning.

Mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

 • Het is raadzaam om een arts te raadplegen voordat je magnesium bisglycinaat inneemt, vooral als je al medicijnen gebruikt.
 • Hoewel magnesiumbisglycinaat over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, kunnen er bij sommige personen bijwerkingen optreden. Dit kunnen maagklachten, diarree of misselijkheid zijn.
 • Als je merkt dat je last hebt van deze bijwerkingen, kun je de dosering verlagen of het supplement tijdens de maaltijd innemen.
 • Mensen met nierproblemen of een verminderde nierfunctie moeten voorzichtig zijn bij het innemen van magnesiumsupplementen en moeten dit altijd bespreken met hun arts.
 • Maak je geen zorgen als je urine donkerder wordt na het innemen van magnesiumbisglycinaat. Dit kan een normale reactie zijn en betekent niet dat er iets mis is.
 • Bewaar magnesiumbisglycinaat op een koele en droge plaats, uit direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen.

Belangrijk: Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je nieuwe supplementen gaat gebruiken, zeker als je al andere medicijnen gebruikt.

Combinatie met andere supplementen of medicijnen

Als je Magnesium Bisglycinaat gebruikt voor stressvermindering, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke interacties met andere supplementen of medicijnen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 1. Overleg altijd met een arts voordat je nieuwe supplementen toevoegt aan je routine, vooral als je al medicijnen gebruikt.
 2. Sommige medicijnen kunnen de opname van magnesium verminderen, dus het kan nodig zijn om de dosering aan te passen.
 3. Calciumsupplementen kunnen de opname van magnesium belemmeren, dus neem ze niet tegelijkertijd in.
 4. Het combineren van magnesiumbisglycinaat met andere supplementen die gericht zijn op stressvermindering, zoals valeriaanwortel of passiebloem, kan synergetische effecten hebben maar overleg wel altijd eerst met een arts.
 5. Let op eventuele bijwerkingen of negatieve reacties wanneer je meerdere supplementen combineert.

Aanvullende tips voor stressvermindering

– Creëer een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en een uitgebalanceerd dieet.

– Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga om de stress te verminderen.

– Vermijd overmatig gebruik van cafeïne en alcohol, aangezien deze de symptomen van stress kunnen verergeren.

– Zorg voor voldoende rust en neem regelmatig pauzes gedurende de dag om te ontspannen.

– Voeg magnesiumrijke voedingsmiddelen toe aan je dieet, zoals groene bladgroenten, noten en zaden, volle granen en avocado’s.

Gezonde levensstijl en voeding

Een gezonde levensstijl en voeding spelen een belangrijke rol bij het verminderen van stress. Hier zijn enkele tips om je te helpen een evenwichtige levensstijl te creëren en je magnesiumniveaus aan te vullen:

 • Eet magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals donkergroene bladgroenten (zoals spinazie, boerenkool en snijbiet), noten en zaden (zoals amandelen, cashewnoten, pompoenpitten) en volle granen (zoals bruine rijst, quinoa).
 • Vermijd of beperk de consumptie van cafeïne, alcohol en suikerhoudende voedingsmiddelen, omdat deze stoffen je stressniveaus kunnen verhogen.
 • Zorg voor voldoende inname van B-vitaminen, omdat deze betrokken zijn bij de productie van neurotransmitters die de stemming reguleren. Voedingsmiddelen zoals eieren, vis, gevogelte en peulvruchten bevatten veel B-vitaminen.
 • Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, aangezien uitdroging kan leiden tot vermoeidheid en stress.
 • Maak regelmatig tijd vrij voor lichaamsbeweging, zoals wandelen, joggen of yoga. Fysieke activiteit kan helpen bij het verminderen van spanning in het lichaam.
 • Neem de tijd voor ontspanningstechnieken zoals meditatie of ademhalingsoefeningen. Deze kunnen helpen om je geest tot rust te brengen en stress te verminderen.
 • Slaap voldoende en zorg voor een consistent slaappatroon. Een goede nachtrust is essentieel voor het verminderen van stress.
 • Vermijd overmatig gebruik van elektronische apparaten, vooral voor het slapengaan. Het blauwe licht kan je slaap verstoren en je stressniveaus verhogen.
 • Zorg voor voldoende sociale steun en tijd met vrienden en familie. Sociale verbinding kan helpen bij het verminderen van stress.

Oefeningen en ontspanningstechnieken

Hier zijn enkele oefeningen en ontspanningstechnieken die je kunt proberen om stress te verminderen:

 • Diepe ademhaling: Adem langzaam in door je neus, houd je adem even vast, en adem dan langzaam uit door je mond. Herhaal dit een paar keer om jezelf te kalmeren.
 • Progressieve spierontspanning: Span en ontspan verschillende spiergroepen in je lichaam, beginnend bij je tenen en werkend naar boven. Dit helpt om spanning los te laten en je spieren te ontspannen.
 • Yoga: Yoga combineert fysieke beweging met meditatie en ademhalingstechnieken. Het kan helpen om stress te verminderen en je geest tot rust te brengen.
 • Meditatie: Neem een paar minuten de tijd om stil te zitten en je gedachten los te laten. Concentreer je op je ademhaling of gebruik geleide meditatie-apps als hulpmiddel.
 • Mindfulness: Wees bewust van het huidige moment zonder oordeel. Richt je op wat er nu gebeurt in plaats van bezorgd te zijn over het verleden of de toekomst.
 • Wandelen in de natuur: Ga naar buiten voor een wandeling in de natuur. Het groen en de frisse lucht kunnen helpen om stress te verminderen en je geest op te frissen.
 • Warm bad of douche: Neem een warm bad of douche om spanning weg te spoelen. De warmte kan helpen om spieren te ontspannen en een gevoel van rust te bevorderen.

Conclusie en aanbeveling voor het gebruik van Magnesium Bisglycinaat voor stressvermindering

Magnesium bisglycinaat kan een effectieve en natuurlijke manier zijn om stress te verminderen. Door het ontspannende en kalmerende effect kan het helpen bij angst, spanning en slaapproblemen.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering en timing te volgen en eventuele bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen in overweging te nemen. Naast het gebruik van magnesium bisglycinaat, is het ook belangrijk om een gezonde levensstijl en ontspanningstechnieken toe te passen om stress effectief te beheersen.

Raadpleeg altijd een arts voordat je supplementen inneemt, vooral als je al medicijnen gebruikt.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters‘. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat‘ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat‘, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering’, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid‘, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium bisglycinaat en hoe kan het helpen bij stressvermindering?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die goed wordt geabsorbeerd door het lichaam. Het kan helpen bij stressvermindering door het ondersteunen van een gezonde zenuwfunctie en het bevorderen van ontspanning.

2. Hoe gebruik ik magnesium bisglycinaat voor stressvermindering?

Het wordt aanbevolen om dagelijks een supplement met magnesium bisglycinaat in te nemen, volgens de instructies op de verpakking. Het kan het beste worden ingenomen met voedsel om de absorptie te verbeteren.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen. In sommige gevallen kunnen milde bijwerkingen optreden, zoals maagklachten of diarree. Als u ongewone bijwerkingen ervaart, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen.

4. Kan ik magnesium bisglycinaat combineren met andere supplementen of medicijnen?

Het is belangrijk om eventuele interacties tussen magnesium bisglycinaat en andere supplementen of medicijnen met uw arts of apotheker te bespreken voordat u ze samen gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de opname of effectiviteit van magnesium beïnvloeden, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Bisglycinaat en Gebruik voor Stressvermindering

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips