In dit artikel

Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering: Wat U Moet Weten

Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering: Wat U Moet Weten

In dit artikel

Heeft u problemen met uw spijsvertering en gehoord over de voordelen van magnesium bisglycinaat? U bent niet alleen; vele mensen worstelen met vergelijkbare uitdagingen. Uit mijn onderzoek blijkt dat magnesium bisglycinaat inderdaad de oplossing kan zijn – dit supplement is uiterst goed opneembaar en kan positief bijdragen aan uw spijsverteringsproces.

In dit artikel ontdekt u alles over de werking van magnesium bisglycinaat op uw spijsvertering en hoe u het best kunt innemen voor een optimaal effect. Lees verder, want kennis is gezondheid!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een zeer goed opneembare vorm van magnesium die kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering.
 • Magnesium bisglycinaat ontspant de spieren in de darmwand, reguleert maagzuurafscheiding en bevordert de opname van voedingsstoffen.
 • Het nemen van magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en constipatie.
 • Het is belangrijk om de aanbevolen dosering en timing te volgen en eventueel advies in te winnen bij een zorgverlener.

Wat is magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die zeer goed opneembaar is door ons lichaam.

Uitleg over magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een unieke vorm van magnesium, die bekend staat om zijn hoge absorbeerbaarheid en zijn mildheid voor de maag. Het is een chelaatvorm van magnesium, waarbij twee moleculen van het aminozuur glycine gekoppeld worden aan één molecuul magnesium.

Hierdoor wordt magnesium bisglycinaat door ons lichaam gezien als een aminozuur, waardoor het gemakkelijker wordt geabsorbeerd in onze darmwand en daardoor omzeilt het de concurrentie met andere mineralen.

Door deze optimale opname speelt magnesium bisglycinaat een sleutelrol in meer dan 600 verschillende processen in ons lichaam, waaronder de spijsvertering. Het kan onder andere helpen bij het verhogen van energieniveaus en het beschermen tegen verschillende gezondheidsklachten, zoals hartkloppingen, PMS en astma.

Daarnaast speelt magnesium bisglycinaat een cruciale rol bij het ontspannen en goed functioneren van spieren.

Opneembaarheid van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die zeer goed door ons lichaam wordt opgenomen. Dit komt doordat het wordt gebonden aan het aminozuur glycine. Ons lichaam herkent magnesium bisglycinaat als een aminozuur, waardoor het gemakkelijk wordt opgenomen zonder te concurreren met andere mineralen.

Deze hoge opneembaarheid zorgt ervoor dat het magnesiumgehalte in ons lichaam effectief wordt verhoogd, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering.

Studies tonen aan dat magnesium bisglycinaat beter wordt opgenomen dan andere vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide of magnesiumcitraat. Dit betekent dat ons lichaam meer profiteert van de voordelen van magnesium wanneer we kiezen voor magnesium bisglycinaat als supplement.

Een adequate hoeveelheid magnesium in ons lichaam kan bijdragen aan een verbeterde spijsvertering en een gezond verteringsproces.

Het is belangrijk om te onthouden dat de opneembaarheid van magnesium bij iedereen anders kan zijn en kan worden beïnvloed door factoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand en voedingsgewoonten.

Voordelen van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat biedt talrijke voordelen voor ons lichaam en onze gezondheid. Allereerst is magnesium bisglycinaat een vorm van magnesium die zeer goed door ons lichaam wordt opgenomen.

Dit betekent dat we er optimaal van kunnen profiteren.

Daarnaast speelt magnesium een essentiële rol bij meer dan 600 verschillende processen in ons lichaam, waaronder de spijsvertering. Door het nemen van magnesium bisglycinaat kunnen we onze spijsvertering verbeteren en spijsverteringsproblemen verminderen.

Bovendien kan magnesium bisglycinaat helpen bij het verhogen van de energieniveaus en het beschermen tegen verschillende aandoeningen, zoals hartkloppingen, PMS en astma. Het is dus niet alleen goed voor onze spijsvertering, maar ook voor onze algehele gezondheid.

Het is belangrijk om te beseffen dat ons standaard voedingspatroon vaak niet voldoende magnesium bevat. Daarom kan het nodig zijn om magnesiumsupplementen, zoals magnesium bisglycinaat, in te nemen om aan onze dagelijkse behoeften te voldoen.

Magnesium bisglycinaat en spijsvertering

Magnesium bisglycinaat heeft een positieve invloed op de spijsvertering.

Impact van magnesium bisglycinaat op de spijsvertering

Magnesium bisglycinaat heeft een positieve invloed op de spijsvertering. Dit komt doordat magnesium betrokken is bij verschillende processen die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering.

Ten eerste speelt magnesium een rol bij het ontspannen van de spieren in de darmwand, wat de voortgang van het verteringsproces bevordert. Daarnaast helpt magnesium bij het reguleren van de afscheiding van maagzuur, wat kan helpen bij maagklachten en een gezond evenwicht in de darmflora bevordert.

Bovendien is magnesium noodzakelijk voor de opname en verwerking van voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Een voldoende magnesiumniveau is daarom belangrijk voor een effectieve spijsvertering en het handhaven van een gezonde darmgezondheid.

Verbetering van de spijsvertering

Magnesium bisglycinaat kan een positieve invloed hebben op de spijsvertering. Magnesium is betrokken bij de productie van spijsverteringsenzymen en speelt een rol bij het ontspannen van de spieren in het maag-darmkanaal.

Door voldoende magnesium in te nemen, kan de spijsvertering efficiënter verlopen en kunnen spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en constipatie verminderd worden.

Daarnaast kan magnesium bisglycinaat helpen bij het herstellen van een gezonde darmflora. Een disbalans in de darmflora kan leiden tot spijsverteringsproblemen en een verminderde opname van voedingsstoffen.

Magnesium bisglycinaat kan helpen om de balans in de darmflora te herstellen, wat de spijsvertering ten goede komt.

Het is belangrijk om te vermelden dat magnesium bisglycinaat niet het enige middel is om spijsverteringsproblemen te verbeteren. Een gezond voedingspatroon met voldoende vezels, water en beweging blijft essentieel.

Hoe magnesium bisglycinaat in te nemen voor optimale werking

Om magnesium bisglycinaat optimaal te laten werken, is het belangrijk om de aanbevolen dosering en timing te volgen. Neem de supplementen in met water tijdens of na de maaltijd voor de beste opname.

Combineer magnesium bisglycinaat indien nodig met andere voedingssupplementen, maar raadpleeg altijd eerst een arts of diëtist voor advies.

Aanbevolen dosering en timing

Als het gaat om de aanbevolen dosering en timing van magnesium bisglycinaat, is het belangrijk om te onthouden dat dit kan variëren op basis van individuele behoeften en gezondheidsdoelen. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat u begint met het nemen van supplementen. Hier zijn echter enkele richtlijnen die u kunt volgen:

 • De aanbevolen dagelijkse dosering van magnesium varieert meestal tussen 200-400 mg voor volwassenen.
 • Het wordt aanbevolen om de dosis magnesium bisglycinaat over de dag te verdelen in plaats van alles tegelijk in te nemen. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw lichaam het goed kan opnemen en gebruiken.
 • Het is het beste om magnesium bisglycinaat in te nemen tijdens een maaltijd. Dit helpt bij een betere opname en vermindert eventuele spijsverteringsproblemen die kunnen optreden.
 • Als u andere medicijnen of supplementen gebruikt, moet u ervoor zorgen dat er geen interacties zijn tussen magnesium bisglycinaat en deze middelen. Raadpleeg een arts of apotheker voor meer informatie hierover.

Combinaties met andere supplementen

Als het gaat om het nemen van magnesium bisglycinaat, zijn er enkele andere supplementen waarmee u het kunt combineren voor een optimale werking. Hier zijn enkele combinaties om te overwegen:

 1. Vitamine D: Magnesium en vitamine D werken samen om de opname van calcium in het lichaam te bevorderen. Een tekort aan vitamine D kan de opname van magnesium beïnvloeden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende vitamine D binnenkrijgt in combinatie met magnesium bisglycinaat.
 2. Vitamine B6: Vitamine B6 helpt bij de omzetting van magnesium in zijn actieve vorm, waardoor het lichaam het beter kan benutten. Het combineren van magnesium bisglycinaat met vitamine B6 kan dus de effectiviteit van beide supplementen vergroten.
 3. Calcium: Magnesium en calcium hebben een gecompliceerde relatie; ze werken vaak samen in balans. Het is belangrijk om een goede verhouding tussen magnesium en calcium te behouden om ongewenste bijwerkingen te voorkomen. Een supplement dat zowel magnesium als calcium bevat, kan helpen om deze balans te handhaven.
 4. Probiotica: Spijsverteringsproblemen kunnen vaak optreden als gevolg van een verstoorde darmgezondheid of onevenwichtige darmflora. Probiotica kunnen helpen bij het herstellen van een gezonde darmflora, terwijl magnesium bisglycinaat de spijsvertering ondersteunt. Het combineren van deze twee supplementen kan dus synergetische voordelen bieden voor een gezonde spijsvertering.
 5. Zink: Zink is een essentieel mineraal dat betrokken is bij verschillende fysiologische processen, waaronder de spijsvertering. Het combineren van magnesium bisglycinaat met zink kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsverteringssysteem en het versterken van het immuunsysteem.

Conclusie

In deze blogpost hebben we de voordelen van magnesium bisglycinaat voor de spijsvertering besproken. Magnesium bisglycinaat is een zeer goed opneembare vorm van magnesium en speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de spijsvertering.

Het kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen en het bevorderen van een gezonde darmgezondheid. Door het toevoegen van magnesiumrijke voedingsmiddelen aan uw dieet of het nemen van magnesiumsupplementen, kunt u uw spijsvertering optimaliseren en een gezonde balans in uw lichaam behouden.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over ‘Mineralen en spoorelementen‘. Wij richten ons voornamelijk op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat en de impact die het kan hebben op verschillende aspecten van je gezondheid. Als je een aanstaande moeder bent of als je zwanger plant te worden, dan kan onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat tijdens de Zwangerschap‘ voor jou van belang zijn.

We hebben ook gedetailleerde artikelen over ‘Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering’ en hoe je ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ kunt opnemen in je dieet. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de tekenen van een mogelijke tekortkoming. Daarom hebben we een gids samengesteld over hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘. Daarnaast behandelen we de invloed van dit mineraal op de ‘Hormoonbalans‘ en de voordelen van ‘Magnesium Bisglycinaat voor Ouderen‘. Gezondheidsproblemen zoals bloeddruk, migraine en spiergezondheid worden ook in onze blogs aangepakt, specifiek in ‘Magnesium Bisglycinaat en Bloeddruk‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Migraine‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Insulineresistentie‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Spieren‘.

Ons artikel over ‘Magnesium Bisglycinaat en het Zenuwstelsel‘ zal je helpen te begrijpen hoe dit mineraal van invloed kan zijn op je neurologische gezondheid. Verder gaan we dieper in op de rol van Magnesium Bisglycinaat in ‘Energieproductie‘ en hoe het kan helpen bij het verlichten van ‘PMS‘ symptomen. Je huidgezondheid, geestelijke gezondheid en ooggezondheid kunnen ook profiteren van dit mineraal, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Huidgezondheid‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Geestelijke Gezondheid‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘.

Als je geïnteresseerd bent in gewichtsverlies of de bestrijding van ontstekingen, bekijk dan onze blogs ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘. Voor degenen die overwegen dit supplement langdurig te gebruiken, bekijk onze gids ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Het is ook belangrijk om te weten hoe Magnesium Bisglycinaat kan interageren met andere medicijnen, dus lees zeker ook ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium bisglycinaat en hoe beïnvloedt het de spijsvertering?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gebonden is aan het aminozuur glycine. Het kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering door het ondersteunen van een gezonde darmfunctie en het bevorderen van een regelmatige stoelgang.

2. Welke voordelen heeft magnesium bisglycinaat voor de spijsvertering?

Magnesium bisglycinaat kan verschillende voordelen bieden voor de spijsvertering, waaronder het verminderen van constipatie, het verlichten van maagklachten en het bevorderen van een gezonde balans van bacteriën in de darmen.

3. Hoe moet ik magnesium bisglycinaat gebruiken voor optimale spijsverteringsvoordelen?

Het wordt aanbevolen om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen of advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional. Over het algemeen wordt aanbevolen om magnesium bisglycinaat in te nemen tijdens een maaltijd om de opname te verbeteren en eventuele mogelijke bijwerkingen te verminderen.

4. Zijn er bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van magnesium bisglycinaat voor de spijsvertering?

Hoewel magnesium bisglycinaat over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen sommige mensen milde bijwerkingen ervaren zoals diarree of buikkrampen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en in geval van bijwerkingen het gebruik te verminderen of te stoppen en een gezondheidsprofessional te raadplegen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering: Wat U Moet Weten

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips