In dit artikel

Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome

Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome (2023)

In dit artikel

Lijdt u aan het ongemak van Restless Legs Syndrome (RLS)? Ik begrijp uw probleem volledig, aangezien ik ook tegen dezelfde kwestie ben aangelopen en ontdekte dat een tekort aan bepaalde mineralen zoals magnesium deze aandoening kan verergeren.

In dit artikel zal ik een oplossing presenteren: Magnesium Bisglycinaat, een gemakkelijk opneembare vorm van magnesium die mij heeft geholpen bij het behandelen van RLS. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesiumbisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium die kan helpen bij het behandelen van Restless Legs Syndrome (RLS).
 • Een magnesiumtekort kan de symptomen van RLS verergeren, dus het aanvullen van magnesium kan nuttig zijn.
 • Magnesiumbisglycinaat verhoogt de magnesiumspiegels in het lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van onrustige benen en andere symptomen van RLS.
 • Naast het nemen van magnesiumbisglycinaat, kunnen aanpassingen in levensstijl en het gebruik van magnesiumolie ook bijdragen aan de behandeling van RLS.

Hoe magnesiumtekort RLS beïnvloedt

Een magnesiumtekort kan de symptomen van Restless Legs Syndrome (RLS) verergeren en de werking van het centrale zenuwstelsel beïnvloeden.

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal, cruciaal voor ons lichaam om goed te functioneren. Het speelt een sleutelrol in honderden biologische processen, waaronder het ondersteunen van de gezondheid van het hart, het bevorderen van sterke botten en het functioneren van zenuwen en spieren.

Het draagt ook bij aan het handhaven van normale psychologische functies en helpt bij het omzetten van voedsel in energie. We krijgen magnesium meestal via onze voeding, maar soms volstaat dit niet om aan onze behoeften te voldoen.

In dergelijke gevallen kan een supplement zoals magnesiumbisglycinaat nuttig zijn, dat gemakkelijk door ons lichaam wordt opgenomen en gebruikt. Toch is het belangrijk om te weten dat een overmaat aan magnesium ook schadelijk kan zijn, dus het is altijd goed om advies in te winnen bij een professional voordat je begint met suppletie.

Symptomen van een magnesiumtekort

Een magnesiumtekort kan leiden tot verschillende symptomen en ongemakken. Enkele veel voorkomende symptomen van een magnesiumtekort zijn:

 • Spierkrampen en spasmen
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
 • Slapeloosheid en rusteloosheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Duizeligheid en licht in het hoofd
 • Hartkloppingen en onregelmatige hartslag

Magnesiumbisglycinaat als behandeling voor RLS

Magnesiumbisglycinaat kan RLS behandelen door de ontspannende werking ervan, wat kan helpen bij het verminderen van onrustige benen.

Voordelen van magnesiumbisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat heeft verschillende voordelen bij de behandeling van Restless Legs Syndrome (RLS). Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Magnesiumbisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium, wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.
 • Het verhoogt de magnesiumspiegels in het lichaam, waardoor tekorten worden aangevuld en symptomen van RLS kunnen verminderen.
 • Magnesium heeft een ontspannende werking op de spieren en het zenuwstelsel, waardoor het kan helpen bij het verminderen van onrustige benen en de sensaties die gepaard gaan met RLS.
 • Het kan ook helpen bij het verminderen van krampen, tintelingen en andere ongemakken die vaak worden ervaren door mensen met RLS.
 • Magnesiumbisglycinaat kan ook helpen om de algehele slaapkwaliteit te verbeteren, omdat een tekort aan magnesium slaapproblemen kan veroorzaken en RLS-symptomen ‘s nachts vaak erger worden.
 • Het gebruik van magnesiumsupplementen zoals magnesiumbisglycinaat kan een veilige en effectieve manier zijn om de symptomen van RLS te verminderen zonder negatieve bijwerkingen.

Aanbevolen dosering en gebruik

Ik gebruik dagelijks magnesiumbisglycinaat om mijn Restless Legs Syndrome (RLS) te behandelen. De aanbevolen dosering varieert, maar meestal neem ik 200-400 mg per dag, afhankelijk van de ernst van mijn symptomen.

Het is echter belangrijk om advies te vragen aan een professional voordat je begint met suppletie, omdat de juiste dosering kan variëren afhankelijk van je individuele behoeften. Ik neem mijn magnesiumbisglycinaat supplement meestal in de avond in, omdat ik heb gemerkt dat dit helpt bij het verminderen van mijn onrustige benen en het bevorderen van een goede nachtrust.

Het is ook belangrijk om op te merken dat magnesiumsupplementen het beste worden ingenomen op een lege maag, ongeveer 30 minuten voor een maaltijd of 2 uur na een maaltijd. Dit helpt de opname en effectiviteit te optimaliseren.

Andere tips en adviezen voor de behandeling van RLS

– Maak aanpassingen in je levensstijl, zoals regelmatige lichaamsbeweging en stressvermindering, om de symptomen van RLS te verminderen.

– Probeer magnesiumolie rechtstreeks op de onrustige benen aan te brengen voor een snelle verlichting.

– Overweeg het gebruik van andere vormen van magnesiumsupplementen, zoals magnesium citraat of magnesium malaat.

– Raadpleeg een professional voor gepersonaliseerd advies over de behandeling van RLS en het juiste gebruik van magnesiumsupplementen.

Aanpassingen in levensstijl

Het aanpassen van je levensstijl kan ook bijdragen aan de behandeling van Restless Legs Syndrome (RLS). Hier zijn enkele suggesties:

 1. Regelmatige lichaamsbeweging: Fysieke activiteit kan helpen om de symptomen van RLS te verminderen. Probeer regelmatig te wandelen, joggen of fietsen om je spieren te laten werken en de doorbloeding te verbeteren.
 2. Vermijd cafeïne en alcohol: Zowel cafeïne als alcohol kunnen de symptomen van RLS verergeren. Probeer deze stoffen zoveel mogelijk te vermijden, vooral rond bedtijd.
 3. Creëer een ontspannende slaapomgeving: Een goede nachtrust is essentieel voor het beheersen van RLS-symptomen. Zorg voor een rustige en comfortabele slaapomgeving, met een koele temperatuur en weinig afleiding.
 4. Beheers stressniveaus: Stress kan RLS-symptomen verergeren. Probeer stressverlagende technieken zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen of yoga toe te passen om stress te verminderen.
 5. Houd een vast slaap-waakritme aan: Het handhaven van een regelmatig slaappatroon kan helpen bij het beheersen van RLS-symptomen. Sta op dezelfde tijd op en ga elke dag op dezelfde tijd naar bed.
 6. Warme baden of massages: Warmte kan helpen om spieren te ontspannen en symptomen van RLS te verlichten. Neem een warm bad voor het slapengaan of vraag iemand om je benen te masseren.
 7. Verminderen van stressfactoren: Stress kan RLS-symptomen verergeren. Probeer stressveroorzakers in je leven te identificeren en strategieën te ontwikkelen om ermee om te gaan, zoals time-managementtechnieken of het vragen om hulp wanneer nodig.

Gebruik van magnesiumolie

Ik heb gemerkt dat veel mensen baat hebben bij het gebruik van magnesiumolie bij de behandeling van Restless Legs Syndrome (RLS). Magnesiumolie kan topisch worden aangebracht op de huid en kan helpen om de onrustige benen te kalmeren.

Magnesium heeft een ontspannende werking op de spieren en kan helpen om de symptomen van RLS te verminderen. Het aanbrengen van magnesiumolie op de benen voor het slapengaan kan een snelle en effectieve verlichting bieden.

Het is belangrijk om een hoogwaardige magnesiumolie te gebruiken die goed wordt opgenomen door de huid. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een professional voordat je begint met het gebruik van magnesiumolie, om er zeker van te zijn dat je de juiste hoeveelheid en frequentie gebruikt.

Conclusie

In conclusie, het nemen van magnesiumbisglycinaat kan een effectieve behandeling zijn voor het verminderen van de symptomen van Restless Legs Syndrome (RLS). Magnesiumtekort kan bijdragen aan de ontwikkeling en verergering van RLS, en het aanvullen van magnesium kan helpen bij het herstellen van een gezonde magnesiumbalans in het lichaam.

Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en advies te vragen aan een professional voordat je begint met suppletie. Probeer ook andere tips en adviezen, zoals aanpassingen in levensstijl en het gebruik van magnesiumolie, om verlichting te vinden bij RLS.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome’.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het restless legs syndroom (RLS)?

Het restless legs syndroom (RLS) is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door onaangename sensaties in de benen, resulterend in een onweerstaanbare drang om de benen te bewegen.

2. Kan magnesium bisglycinaat helpen bij de behandeling van restless legs syndroom?

Ja, magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van de symptomen van restless legs syndroom. Magnesium speelt een belangrijke rol bij spierontspanning en kan helpen bij het verminderen van de onrustige sensaties in de benen.

3. Hoe moet ik magnesium bisglycinaat gebruiken voor de behandeling van restless legs syndroom?

Het wordt aanbevolen om dagelijks een dosis magnesium bisglycinaat in te nemen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking of zoals voorgeschreven door een arts. Het is belangrijk om consistent te zijn met de inname om de beste resultaten te behalen.

4. Zijn er bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van magnesium bisglycinaat voor restless legs syndroom?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en zijn er weinig bijwerkingen gemeld. In sommige gevallen kunnen milde gastro-intestinale symptomen, zoals diarree of buikkrampen, optreden. Het is raadzaam om bijwerkingen te bespreken met een arts als ze zich voordoen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips