In dit artikel

Magnesium Bisglycinaat en Premenstrueel Syndroom

Magnesium Bisglycinaat en Premenstrueel Syndroom (PMS)

In dit artikel

Bent u het zat om elke maand worstelen met de onaangename symptomen van Premenstrueel Syndroom (PMS)? U bent niet alleen, ik heb daar ook mee te maken gehad en ontdekte dat een magnesiumtekort vaak bijdraagt aan deze klachten.

Dit artikel gaat dieper in op hoe Magnesium Bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van PMS-symptomen. Lees verder en ontdek hoe dit wondermineraal uw maandelijkse strijd kan verlichten.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van de symptomen van Premenstrueel Syndroom (PMS) zoals stemmingswisselingen, vermoeidheid en gevoelige borsten.
 • PMS kan sterk variëren in intensiteit en impact op het dagelijks leven, dus het is belangrijk om manieren te vinden om deze symptomen te verlichten.
 • Het gebruik van magnesium bisglycinaat, in combinatie met vitamine B6 en andere voedingsstoffen, kan helpen bij het verminderen van PMS-symptomen, maar het is raadzaam om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je begint met supplementen.

Wat is Premenstrueel Syndroom (PMS)?

Premenstrueel Syndroom (PMS) is een aandoening die veel vrouwen maandelijks ervaren, vaak in de twee weken voorafgaand aan de menstruatie. Het omvat een reeks fysieke en emotionele symptomen zoals stemmingswisselingen, tederheid van de borsten, vermoeidheid, irritabiliteit en depressie.

De precieze oorzaak van PMS is onduidelijk, maar het wordt vaak in verband gebracht met hormonale veranderingen tijdens de menstruele cyclus.

Hoewel PMS een algemeen erkend probleem is, kunnen de ervaring en intensiteit van de symptomen sterk variëren tussen individuen. Sommige vrouwen ervaren milde klachten die hun dagelijkse activiteiten niet beïnvloeden, terwijl andere vrouwen ernstige klachten hebben die hun algehele levenskwaliteit aantasten.

In sommige gevallen kunnen deze klachten zo ernstig zijn dat ze zich ontwikkelen tot een aandoening die bekend staat als premenstruele dysfore stoornis (PMDD). Het is dan ook essentieel om naar manieren te zoeken om deze symptomen te verlichten, en daar speelt magnesium bisglycinaat een belangrijke rol in.

Klachten en symptomen van PMS

Ik zal je een lijst geven van de klachten en symptomen van PMS:

 • Stemmingsschommelingen, zoals prikkelbaarheid, angst en depressieve gevoelens.
 • Krampen en buikpijn.
 • Emotionele symptomen, zoals huilbuien en stemmingswisselingen.
 • Gewichtstoename en opgeblazen gevoel.
 • Vermoeidheid en lusteloosheid.
 • Hoofdpijn en migraine.
 • Gevoelige borsten.
 • Veranderingen in eetlust en hunkeren naar bepaald voedsel.
 • Slaapproblemen.
 • Concentratieproblemen.

Hoe magnesium bisglycinaat te gebruiken voor de behandeling van PMS

Magnesium bisglycinaat kan op verschillende manieren worden gebruikt om PMS te behandelen. Hier zijn enkele suggesties:

 • Begin met een dagelijkse dosis van 200 – 400 mg magnesium bisglycinaat, afhankelijk van de ernst van je symptomen.
 • Neem het supplement bij voorkeur in verdeelde doses gedurende de dag in om een constante aanvoer van magnesium te behouden.
 • Combineer het supplement met vitamine B6, omdat deze vitamine de opname en effectiviteit van magnesium kan verbeteren.
 • Overweeg ook om andere voedingsstoffen toe te voegen die kunnen helpen bij het verminderen van PMS-symptomen, zoals omega-3 vetzuren en vitamine E.
 • Houd een dagboek bij om veranderingen in je symptomen bij te houden terwijl je begint met het gebruik van magnesium bisglycinaat.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over ‘Mineralen en spoorelementen‘. Wij richten ons voornamelijk op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat en de impact die het kan hebben op verschillende aspecten van je gezondheid. Als je een aanstaande moeder bent of als je zwanger plant te worden, dan kan onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat tijdens de Zwangerschap‘ voor jou van belang zijn.

We hebben ook gedetailleerde artikelen over ‘Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering‘ en hoe je ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ kunt opnemen in je dieet. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de tekenen van een mogelijke tekortkoming. Daarom hebben we een gids samengesteld over hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘. Daarnaast behandelen we de invloed van dit mineraal op de ‘Hormoonbalans‘ en de voordelen van ‘Magnesium Bisglycinaat voor Ouderen‘. Gezondheidsproblemen zoals bloeddruk, migraine en spiergezondheid worden ook in onze blogs aangepakt, specifiek in ‘Magnesium Bisglycinaat en Bloeddruk‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Migraine‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Insulineresistentie‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Spieren‘.

Ons artikel over ‘Magnesium Bisglycinaat en het Zenuwstelsel‘ zal je helpen te begrijpen hoe dit mineraal van invloed kan zijn op je neurologische gezondheid. Verder gaan we dieper in op de rol van Magnesium Bisglycinaat in ‘Energieproductie‘ en hoe het kan helpen bij het verlichten van ‘PMS’ symptomen. Je huidgezondheid, geestelijke gezondheid en ooggezondheid kunnen ook profiteren van dit mineraal, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Huidgezondheid‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Geestelijke Gezondheid‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘.

Als je geïnteresseerd bent in gewichtsverlies of de bestrijding van ontstekingen, bekijk dan onze blogs ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘. Voor degenen die overwegen dit supplement langdurig te gebruiken, bekijk onze gids ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Het is ook belangrijk om te weten hoe Magnesium Bisglycinaat kan interageren met andere medicijnen, dus lees zeker ook ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium bisglycinaat en hoe kan het helpen bij premenstrueel syndroom (PMS)?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het kan helpen bij het verminderen van PMS-symptomen, zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en krampen.

2. Hoe werkt magnesium bisglycinaat om PMS-symptomen te verlichten?

Magnesium speelt een belangrijke rol in het reguleren van neurotransmitters in de hersenen die verband houden met stemming en pijn. Magnesium bisglycinaat kan deze processen ondersteunen en helpen om PMS-symptomen te verminderen.

3. Hoe lang duurt het voordat ik verbetering merk na het innemen van magnesium bisglycinaat voor PMS?

De tijd waarin verbetering optreedt, kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen al na enkele dagen verlichting ervaren, terwijl het bij anderen enkele weken kan duren. Het is belangrijk om regelmatig magnesium bisglycinaat in te nemen volgens de aanbevolen dosering om de beste resultaten te behalen.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat voor PMS?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en veroorzaakt het weinig bijwerkingen. In sommige gevallen kan het echter milde maagklachten of diarree veroorzaken. Als je bijwerkingen ervaart, is het raadzaam om de dosering te verlagen of te stoppen met het gebruik van het supplement en een arts te raadplegen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Bisglycinaat en Premenstrueel Syndroom (PMS)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips