In dit artikel

De Rol van Magnesium Bisglycinaat in Ontstekingsremming

De Rol van Magnesium Bisglycinaat in Ontstekingsremming

In dit artikel

Lijdt u aan chronische ontstekingsziekten en bent u op zoek naar een natuurlijke oplossing? Ik begrijp uw zorgen, ik heb er zelf ook mee te maken gehad en na grondig onderzoek ontdekte ik de kracht van magnesium bisglycinaat.

In dit artikel duiken we diep in de rol van magnesium bisglycinaat bij ontstekingsremming, van zijn indrukwekkende ontstekingsremmende eigenschappen tot de verbazingwekkende voordelen voor het lichaam.

Bent u klaar om de transformerende kracht van dit mineraal te ontdekken?

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam.
 • Het mineraal kan een waardevolle ondersteuning bieden bij chronische ontstekingsziekten, zoals artritis en prikkelbare darmsyndroom.
 • Magnesium bisglycinaat heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, waardoor het de afweerreactie van het lichaam kan reguleren.

De rol van magnesium bisglycinaat in ontstekingsremming

Magnesium bisglycinaat heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam.

Ontstekingsremmende eigenschappen van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Dit mineraal heeft een bijzondere capaciteit om ontstekingsreacties in ons lichaam te verminderen, wat wetenschappelijk bewezen is.

Het werkt door het remmen van bepaalde enzymen die ontstekingen veroorzaken, waardoor het lichaam beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van overmatige inflammatie.

Bovendien draagt magnesium bisglycinaat, dankzij zijn hoge biologische beschikbaarheid, bij aan een snelle vermindering van ontstekingsniveaus. Het wordt niet afgebroken door maagzuur, waardoor het efficiënter kan werken en geen competitie aangaat met andere mineralen.

Daarom kan het gebruik van magnesium bisglycinaat een effectieve toevoeging zijn aan je dagelijkse routine om je gezondheid te verbeteren en ontstekingen te bestrijden.

Ondersteuning bij chronische ontstekingsziekten

Als het gaat om chronische ontstekingsziekten, kan magnesium bisglycinaat een waardevolle ondersteuning bieden. Studies tonen aan dat magnesium een krachtige ontstekingsremmende werking heeft in het lichaam.

Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingsreacties die verband houden met aandoeningen zoals artritis, prikkelbare darmsyndroom en inflammatoire darmziekten. Magnesium bisglycinaat kan de ontstekingsniveaus in het lichaam verlagen en zo bijdragen aan het verminderen van pijn en symptomen geassocieerd met chronische ontstekingsziekten.

Bovendien heeft magnesium bisglycinaat ook invloed op het immuunsysteem, waardoor het de afweerreactie van het lichaam kan reguleren. Het helpt het immuunsysteem te moduleren en ontstekingen onder controle te houden.

Invloed op het immuunsysteem

Magnesium bisglycinaat heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem. Het mineraal magnesium speelt namelijk een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde immuunrespons. Het ondersteunt de productie en functie van witte bloedcellen, die essentieel zijn voor het bestrijden van ziekteverwekkers en het bevorderen van een goede afweer.

Daarnaast kan magnesium bisglycinaat ontstekingsreacties verminderen en het immuunsysteem helpen reguleren. Het kan bijdragen aan een betere immuunfunctie en het versterken van de algehele gezondheid.

Het is belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen om een sterk immuunsysteem te behouden.

Voordelen van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende voordelen, zoals een verbeterde opname en biologische beschikbaarheid, minder kans op bijwerkingen, en ondersteuning bij sportprestaties en spierherstel.

Verbeterde opname en biologische beschikbaarheid

Magnesium bisglycinaat heeft een verbeterde opname en biologische beschikbaarheid in vergelijking met andere vormen van magnesium. Dit betekent dat het gemakkelijker door ons lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

Magnesium is essentieel voor vele processen in ons lichaam, zoals de werking van onze spieren, ons zenuwstelsel en onze energieproductie. Door te kiezen voor magnesium bisglycinaat, kunnen we er zeker van zijn dat ons lichaam optimaal profiteert van de voordelen van dit mineraal.

Uit onderzoek blijkt ook dat magnesium bisglycinaat geen competitie aangaat met andere mineralen in ons lichaam, waardoor het effectief kan werken zonder verstoord te worden door andere stoffen.

Minder kans op bijwerkingen

Magnesium bisglycinaat heeft minder kans op bijwerkingen in vergelijking met andere vormen van magnesiumsupplementen. Dit komt doordat magnesium bisglycinaat een betere opneembaarheid heeft in het lichaam, waardoor het efficiënter wordt gebruikt en minder snel overblijft in de darmen.

Dit vermindert de kans op bijwerkingen zoals diarree of buikkrampen, die vaak voorkomen bij andere vormen van magnesium. Bovendien is magnesium bisglycinaat niet concurrerend met andere mineralen in het maagzuur, waardoor het gemakkelijker kan worden opgenomen zonder de absorptie van andere belangrijke mineralen te verstoren.

Dit maakt magnesium bisglycinaat een veilige en effectieve keuze voor mensen die last hebben van mogelijke bijwerkingen van traditionele magnesiumsupplementen.

Ondersteuning bij sportprestaties en spierherstel

Als fanatieke sporter weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen, zowel voor, tijdens als na het sporten. En daarom wil ik graag de rol van magnesium bisglycinaat in sportprestaties en spierherstel met je delen.

Magnesium bisglycinaat kan een waardevolle ondersteuning bieden voor sporters. Het mineraal magnesium speelt namelijk een essentiële rol in de energieproductie en spiercontractie. Tijdens intensieve trainingen en wedstrijden verbruiken onze spieren veel magnesium, waardoor tekorten kunnen ontstaan.

Dit kan leiden tot spierkrampen, vermoeidheid en verminderd herstelvermogen.

Magnesium bisglycinaat kan helpen om deze tekorten aan te vullen en zo de sportprestaties te bevorderen. Het verbetert de opname en biologische beschikbaarheid van magnesium, waardoor het lichaam beter in staat is om dit essentiële mineraal op te nemen en te benutten.

Hierdoor kunnen sporters profiteren van een betere spierfunctie, sneller herstel na inspanning en minder kans op krampen.

Bovendien heeft magnesium bisglycinaat ontstekingsremmende eigenschappen, zoals eerder besproken. Dit kan ook bijdragen aan een sneller herstel na intensieve trainingen, doordat ontstekingsreacties in het lichaam worden verminderd.

Dosering en gebruik van magnesium bisglycinaat

De dosering van magnesium bisglycinaat varieert afhankelijk van leeftijd en specifieke behoeften. Ontdek de aanbevolen dosering en leer hoe je magnesium bisglycinaat optimaal kunt gebruiken.

Meer lezen?.

Aanbevolen dosering voor volwassenen

Als het gaat om het nemen van magnesium bisglycinaat als supplement, is het belangrijk om de aanbevolen dosering voor volwassenen in gedachten te houden. Over het algemeen wordt geadviseerd om dagelijks tussen de 200-400 mg magnesium bisglycinaat in te nemen.

Dit kan individueel variëren, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Het is altijd raadzaam om een arts of diëtist te raadplegen voordat u begint met het nemen van supplementen, om er zeker van te zijn dat u de juiste dosering krijgt voor uw specifieke behoeften.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het innemen van meer dan de aanbevolen dosering niet automatisch betere resultaten zal opleveren. De sleutel is om een evenwichtige en gezonde dosering te vinden die past bij uw individuele behoeften en omstandigheden.

Geschiktheid voor kinderen

Als het gaat om de geschiktheid van magnesium bisglycinaat voor kinderen, is het belangrijk om te overleggen met een zorgverlener voordat je het aan hen geeft. Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat als veilig beschouwd voor kinderen, maar de dosering moet worden aangepast aan hun leeftijd en gewicht.

Magnesium is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen. Het speelt een rol bij het behoud van sterke botten en tanden, en het ondersteunt ook een gezond zenuwstelsel en een goede spierfunctie.

Tekenen van een magnesiumtekort bij kinderen kunnen zijn: spierkrampen, vermoeidheid, stemmingswisselingen en slaapproblemen. In sommige gevallen kan een magnesiumsupplement zoals magnesium bisglycinaat nuttig zijn om een tekort aan te vullen.

Het is echter belangrijk om de juiste dosering te bepalen op basis van de leeftijd en behoeften van het kind.

Interacties met andere medicatie

Als u magnesium bisglycinaat overweegt als aanvulling op uw dieet, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke interacties met andere medicatie. Hoewel magnesium bisglycinaat over het algemeen veilig is, kan het de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. Het is altijd raadzaam om uw arts of apotheker te raadplegen voordat u nieuwe supplementen gaat gebruiken, vooral als u al medicatie gebruikt.

 1. Antibiotica: Magnesiumsupplementen kunnen de opname van antibiotica verminderen, dus het is raadzaam om een ​​paar uur tussen het innemen van beide te laten.
 2. Bloeddrukmedicatie: Sommige bloeddrukverlagende medicijnen, zoals calciumkanaalblokkers, kunnen de magnesiumspiegels in het lichaam verlagen. Het kan nodig zijn om de dosering van deze medicijnen aan te passen wanneer u magnesium bisglycinaat gebruikt.
 3. Bisfosfonaten: Deze worden vaak gebruikt voor de behandeling van botontkalking (osteoporose). Magnesiumsupplementen kunnen de opname van bisfosfonaten verminderen, dus het is belangrijk om ze op verschillende tijdstippen in te nemen.
 4. Spierontspanners: Magnesium kan als natuurlijke spierontspanner fungeren, dus als u al spierverslappers gebruikt, moet u voorzichtig zijn met extra magnesiumsupplementen.
 5. Diuretica: Plaspillen of diuretica kunnen de uitscheiding van magnesium in het lichaam verhogen, waardoor uw magnesiumspiegels kunnen dalen. Het kan nodig zijn om uw dosering diuretica aan te passen als u ook magnesium bisglycinaat gebruikt.

Conclusie en aanbevelingen

In conclusie speelt magnesium bisglycinaat een belangrijke rol in ontstekingsremming. De ontstekingsremmende eigenschappen van deze vorm van magnesium kunnen ondersteuning bieden bij chronische ontstekingsziekten en het immuunsysteem beïnvloeden.

Bovendien heeft magnesium bisglycinaat voordelen zoals verbeterde opname en biologische beschikbaarheid, minder kans op bijwerkingen, en ondersteuning bij sportprestaties en spierherstel. Het gebruik van magnesium bisglycinaat kan dus aanbevolen worden voor mensen die ontstekingsremming willen bevorderen en hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming’ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de rol van magnesium bisglycinaat bij ontstekingsremming?

Magnesium bisglycinaat heeft een ontstekingsremmende werking doordat het de productie van ontstekingsstoffen in het lichaam kan verminderen en de afweerreactie van het immuunsysteem kan reguleren.

2. Hoe werkt magnesium bisglycinaat bij het verminderen van ontstekingen?

Magnesium bisglycinaat remt ontstekingen door de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het ontstekingsproces te remmen. Daarnaast helpt het ook bij het verminderen van oxidatieve stress en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

3. Welke andere voordelen heeft magnesium bisglycinaat naast ontstekingsremming?

Naast het verminderen van ontstekingen heeft magnesium bisglycinaat ook andere voordelen, zoals het bevorderen van een gezonde spierfunctie, het ondersteunen van een goede slaap en het verbeteren van de algehele gezondheid van het zenuwstelsel.

4. Is magnesium bisglycinaat veilig om te gebruiken bij ontstekingsaandoeningen?

Over het algemeen is magnesium bisglycinaat veilig om te gebruiken bij ontstekingsaandoeningen. Het wordt goed verdragen door de meeste mensen en heeft weinig bijwerkingen. Het is echter altijd verstandig om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je een nieuw supplement gaat gebruiken.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Rol van Magnesium Bisglycinaat in Ontstekingsremming

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips