In dit artikel

Magnesium Bisglycinaat en het Verminderen van Migraine

Magnesium Bisglycinaat en het Verminderen van Migraine

In dit artikel

Heb je ooit het gevoel gehad dat je hoofd op het punt staat te exploderen door een ondraaglijke migraine? Wij begrijpen je pijn. Uit recent onderzoek is gebleken dat Magnesium Bisglycinaat een krachtig hulpmiddel is bij het verminderen van migraine.

In dit artikel ontdek je hoe Magnesium Bisglycinaat werkt, de aanbevolen dosering en hoe het combineert met andere maatregelen om migraine effectief te behandelen. Neem een stap in de richting van een leven met minder hoofdpijn!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen.
 • Het ontspant spieren en vermindert spanning in het hoofd, wat kan bijdragen aan het verminderen van hoofdpijn en migraine.
 • Magnesium bisglycinaat reguleert serotonineniveaus en verbetert de stemming, wat kan helpen bij het verminderen van stress-gerelateerde hoofdpijn en migraineklachten.
 • Het verbetert de doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen mogelijk afnemen.

Effect van Magnesium Bisglycinaat op Migraine

Magnesium bisglycinaat vermindert de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen.

Vermindert frequentie en intensiteit van migraineaanvallen

Magnesium bisglycinaat heeft een merkbaar effect op de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen. Het voedt en beschermt de hersencellen tegen glutamaat, een schadelijke stof die migraines kan veroorzaken.

Uit onderzoek blijkt dat een voldoende inname van magnesium – zoals aanbevolen in de vorm van magnesium tauraat, citraat en specifiek bisglycinaat – het aantal migraines kan verminderen. Meer nog, het afnemen van de intensiteit van deze aanvallen kan ook bijdragen tot het verlichten van het ongemak en lijden dat gepaard gaat met deze aandoening.

Op deze manier kan magnesium bisglycinaat een significante bijdrage leveren aan uw welzijn, door u te helpen controle te krijgen over uw migraine.

Ontspant spieren en vermindert spanning in het hoofd

Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van migraine doordat het de spieren ontspant en spanning in het hoofd vermindert. Dit is vooral belangrijk omdat gespannen spieren en hoofdpijn vaak hand in hand gaan.

Magnesium speelt een essentiële rol bij het ontspannen van de spieren, waardoor het verlichting kan bieden bij hoofdpijn en migraine. Een magnesiumtekort kan ervoor zorgen dat de spieren in het hoofd en nek gespannen blijven, wat leidt tot meer pijn en ongemak.

Door regelmatig magnesium bisglycinaat in te nemen, kan de spanning in de spieren verminderd worden, waardoor hoofdpijn en migraine kunnen afnemen. Het is belangrijk om een gezonde magnesiumbalans te behouden om deze voordelen te kunnen ervaren.

Reguleert serotonineniveaus en verbetert stemming

Magnesium bisglycinaat heeft niet alleen een directe invloed op hoofdpijn en migraine, maar het kan ook de serotonineniveaus reguleren en de stemming verbeteren. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemming, slaap en pijnperceptie.

Een magnesiumtekort kan leiden tot een lager serotonineniveau, wat weer kan leiden tot stemmingsstoornissen zoals depressie of angst. Door de serotonineproductie te reguleren en te verhogen, kan magnesium bisglycinaat helpen om een positieve stemming te bevorderen en emoties in balans te brengen.

Dit kan bijdragen aan het verminderen van stress-gerelateerde hoofdpijn en migraineklachten.

Verbetert doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de hersenen

Magnesium bisglycinaat heeft positieve effecten op de doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de hersenen, wat kan helpen bij het verminderen van migraine. Magnesium speelt namelijk een belangrijke rol bij het ontspannen van de bloedvaten, waardoor ze wijder kunnen worden en de doorbloeding verbetert.

Dit zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen, wat kan helpen om migraineaanvallen te verminderen. Daarnaast heeft magnesium ook invloed op de vorming van stikstofmonoxide, een molecuul dat helpt bij het ontspannen en verwijden van bloedvaten.

Het regelmatig innemen van magnesium bisglycinaat als supplement kan dus bijdragen aan een betere doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen mogelijk afnemen.

Aanbevolen Dosering en Gebruik van Magnesium Bisglycinaat

Raadpleeg altijd een arts of specialist voor de juiste dosering van magnesium bisglycinaat.

Overleg met arts of specialist voor de juiste dosering

Het is belangrijk om altijd met een arts of specialist te overleggen voordat je start met het gebruik van magnesium bisglycinaat voor migrainevermindering. Ieder individu is uniek en de juiste dosering kan variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gewicht en de ernst van de migraineaanvallen.

Een arts kan je helpen bij het bepalen van de juiste dosering en frequentie van het supplement, op basis van jouw specifieke behoeften. Het is ook noodzakelijk om eventuele interacties met andere medicijnen te bespreken om mogelijke gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Het is belangrijk om consistent te zijn met het innemen van magnesium bisglycinaat volgens de aanbevelingen van je arts en om eventuele veranderingen in je symptomen en reacties op het supplement te monitoren.

Neem magnesium bisglycinaat regelmatig en consistent in

Het is belangrijk om magnesium bisglycinaat regelmatig en consistent in te nemen voor maximale effectiviteit bij het verminderen van migraine. Door een dagelijkse dosis magnesium bisglycinaat in te nemen, geef je je lichaam de kans om het magnesiumgehalte op peil te houden en mogelijke tekorten aan te vullen.

Het is aanbevolen om overleg te plegen met een arts of specialist om de juiste dosering voor jouw specifieke situatie vast te stellen. Het is ook essentieel om het supplement consequent in te nemen volgens de aanbevolen richtlijnen.

Door regelmatig gebruik zorg je ervoor dat de magnesium niveaus in je lichaam stabiel blijven, wat kan bijdragen aan het verminderen van migraineaanvallen.

Combineer met gezonde voeding en levensstijl

Een gezonde voeding en levensstijl spelen een essentiële rol bij het verminderen van migraine. Hier zijn een paar belangrijke punten om te onthouden:

 • Eet een gebalanceerd dieet dat rijk is aan magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals bladgroenten, zaden, noten, volle granen en vis.
 • Vermijd voedsel dat bekend staat als mogelijke migraine – triggers, zoals koffie, chocolade, kaas en alcohol.
 • Zorg voor voldoende hydratatie door regelmatig water te drinken gedurende de dag.
 • Beoefen ontspanningstechnieken zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen om stress te verminderen.
 • Zorg voor voldoende slaap en rust om het lichaam te herstellen.
 • Blijf fysiek actief met regelmatige lichaamsbeweging om de bloedcirculatie te verbeteren.
 • Overweeg het gebruik van natuurlijke supplementen zoals vitamine B2 (riboflavine) en co-enzym Q10, die ook kunnen helpen bij het verminderen van migraine.

Let op mogelijke bijwerkingen en interacties met medicijnen

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en interacties tussen magnesium bisglycinaat en medicijnen. Hoewel magnesium over het algemeen veilig is, kan het in sommige gevallen een wisselwerking hebben met bepaalde geneesmiddelen.

Raadpleeg altijd een arts of specialist voordat je magnesiumsupplementen gaat gebruiken, vooral als je al andere medicatie gebruikt. Sommige medicijnen kunnen namelijk de opname of werking van magnesium beïnvloeden, wat kan leiden tot ongewenste effecten of verminderde werkzaamheid van beide middelen.

Het is daarom belangrijk om een professional te raadplegen om de juiste dosering en mogelijke interacties te bespreken voordat je magnesium bisglycinaat gaat gebruiken als onderdeel van je migrainebehandeling.

Magnesiumsupplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je migrainebehandeling, maar het is essentieel om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en interacties met medicijnen.

Elk individu is uniek en reageert anders op supplementen en medicijnen, dus het is belangrijk om een professional te raadplegen voordat je met magnesium bisglycinaat begint. Ze kunnen je adviseren over de juiste dosering en eventuele interacties met andere medicatie die je mogelijk gebruikt.

Andere Maatregelen ter Ondersteuning van Migrainebehandeling

Naast het nemen van magnesium bisglycinaat zijn er nog andere maatregelen die u kunt nemen ter ondersteuning van de behandeling van migraine.

Ontspanningstechnieken zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen

Ontspanningstechnieken spelen een belangrijke rol bij het verminderen van migraine. Hier zijn enkele effectieve ontspanningstechnieken die kunnen helpen om hoofdpijn te verlichten:

 • Mindfulness: Neem de tijd om bewust in het moment te zijn en je aandacht te richten op je ademhaling, lichaamssensaties en gedachten zonder oordeel. Dit kan helpen om stress te verminderen en spanning in het hoofd los te laten.
 • Ademhalingsoefeningen: Diep ademhalen kan helpen om de zenuwen te kalmeren en stress te verminderen. Probeer langzaam in te ademen door je neus, je buik opzwellend, en langzaam uitademen via je mond. Herhaal deze oefening meerdere keren.
 • Progressieve spierontspanning: Deze techniek omvat het spannen en ontspannen van verschillende spiergroepen in je lichaam. Begin bijvoorbeeld met het aanspannen van je vuisten, houd dit even vast en ontspan vervolgens de spieren volledig. Werk systematisch door naar andere spiergroepen zoals de schouders, nek, gezichtsspieren en benen.
 • Yoga: Yoga combineert lichaamsbeweging, ademhalingsoefeningen en meditatie om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Het beoefenen van specifieke yogahoudingen gericht op het hoofd en de nek kan nuttig zijn bij migraineverlichting.
 • Massage: Een professionele massage kan helpen om gespannen spieren los te maken en ontspanning te bevorderen. Focus op het masseren van de nek, schouders en hoofdhuid om spanning in het hoofdgebied te verminderen.

Voldoende slaap en rust nemen

Het nemen van voldoende slaap en rust is essentieel bij het verminderen van migraine. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gebrek aan slaap een trigger kan zijn voor migraineaanvallen. Door dagelijks een gezond slaappatroon te behouden en voldoende rust te nemen, kan je de frequentie en intensiteit van je migraine verminderen.

Regelmatige slaap en rust helpen ook bij het verminderen van spanning in de spieren, wat een belangrijke oorzaak kan zijn van hoofdpijn. Het is dus belangrijk om slaap als een prioriteit te behandelen en voldoende rust te nemen om je lichaam de kans te geven zich te herstellen en te ontspannen.

Gezonde voeding met voldoende voedingsstoffen en hydratatie

Een gezonde voeding met voldoende voedingsstoffen en hydratatie is essentieel bij de behandeling van migraine. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt, minimaal 8 glazen per dag. Voldoende hydratatie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en het voorkomen van uitdroging, wat een trigger kan zijn voor migraine.
 • Eet een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan verse groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Deze voedingsmiddelen leveren essentiële voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine B2 (riboflavine) en co-enzym Q10, die allemaal nuttig kunnen zijn bij het verminderen van migraine.
 • Voeg voedingsmiddelen toe die van nature rijk zijn aan magnesium, zoals bladgroene groenten (zoals spinazie en boerenkool), noten en zaden (zoals amandelen en pompoenpitten) en peulvruchten (zoals zwarte bonen en kikkererwten).
 • Beperk het gebruik van bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, cafeïne en alcohol. Deze kunnen allemaal triggers zijn voor migraineaanvallen.
 • Overweeg om een voedingssupplement te gebruiken dat specifiek is geformuleerd om de symptomen van migraine te verminderen. Raadpleeg echter altijd eerst een arts of specialist voordat je begint met het innemen van supplementen.

Vermijden van migraine-triggers zoals stress, cafeïne en bepaalde voedingsmiddelen

Het vermijden van migraine-triggers is een belangrijk onderdeel van de behandeling van migraine. Hier zijn enkele tips om deze triggers te vermijden:

 • Verminder stress: Stress is een veelvoorkomende trigger voor migraine. Probeer ontspanningstechnieken zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen om stress te verminderen.
 • Beperk cafeïne-inname: Cafeïne kan bij sommige mensen hoofdpijn veroorzaken of verergeren. Probeer cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en frisdrank te vermijden of beperk het gebruik ervan.
 • Identificeer voedseltriggers: Sommige voedingsmiddelen kunnen migraineaanvallen veroorzaken. Houd een voedingsdagboek bij om te kijken of er specifieke voedingsmiddelen zijn die uw migraines triggeren. Mogelijke voedseltriggers zijn chocolade, kaas, alcohol en kunstmatige zoetstoffen.
 • Let op je eetpatroon: Regelmatige maaltijden overslaan kan ook migraine veroorzaken. Zorg ervoor dat je regelmatig en gezond eet.
 • Drink voldoende water: Uitdroging kan ook hoofdpijn en migraine veroorzaken. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag.
 • Zorg voor voldoende slaap: Slaapgebrek kan ook migraine activeren. Probeer consistent voldoende slaap te krijgen om aanvallen te voorkomen.

Conclusie

In conclusie kan worden gesteld dat magnesium bisglycinaat een waardevol supplement kan zijn voor mensen die lijden aan migraine. Door de juiste dosering magnesium bisglycinaat in te nemen, gecombineerd met een gezonde levensstijl en andere maatregelen ter ondersteuning van migrainebehandeling, kunnen frequentie en intensiteit van migraineaanvallen verminderd worden.

Het ontspannende effect van magnesium bisglycinaat op spieren en regulatie van serotonineniveaus maken het een natuurlijke en effectieve oplossing voor het beheersen van migraine. Het is echter belangrijk om altijd advies in te winnen van een arts of specialist voor de juiste dosering en gebruik van magnesium bisglycinaat.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over ‘Mineralen en spoorelementen‘. Wij richten ons voornamelijk op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat en de impact die het kan hebben op verschillende aspecten van je gezondheid. Als je een aanstaande moeder bent of als je zwanger plant te worden, dan kan onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat tijdens de Zwangerschap‘ voor jou van belang zijn.

We hebben ook gedetailleerde artikelen over ‘Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering‘ en hoe je ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ kunt opnemen in je dieet. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de tekenen van een mogelijke tekortkoming. Daarom hebben we een gids samengesteld over hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘. Daarnaast behandelen we de invloed van dit mineraal op de ‘Hormoonbalans‘ en de voordelen van ‘Magnesium Bisglycinaat voor Ouderen‘. Gezondheidsproblemen zoals bloeddruk, migraine en spiergezondheid worden ook in onze blogs aangepakt, specifiek in ‘Magnesium Bisglycinaat en Bloeddruk‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Migraine’, ‘Magnesium Bisglycinaat en Insulineresistentie‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Spieren‘.

Ons artikel over ‘Magnesium Bisglycinaat en het Zenuwstelsel‘ zal je helpen te begrijpen hoe dit mineraal van invloed kan zijn op je neurologische gezondheid. Verder gaan we dieper in op de rol van Magnesium Bisglycinaat in ‘Energieproductie‘ en hoe het kan helpen bij het verlichten van ‘PMS‘ symptomen. Je huidgezondheid, geestelijke gezondheid en ooggezondheid kunnen ook profiteren van dit mineraal, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Huidgezondheid‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Geestelijke Gezondheid‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘.

Als je geïnteresseerd bent in gewichtsverlies of de bestrijding van ontstekingen, bekijk dan onze blogs ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘. Voor degenen die overwegen dit supplement langdurig te gebruiken, bekijk onze gids ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Het is ook belangrijk om te weten hoe Magnesium Bisglycinaat kan interageren met andere medicijnen, dus lees zeker ook ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium bisglycinaat en hoe kan het helpen bij het verminderen van migraine?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die goed door het lichaam wordt opgenomen. Het kan helpen bij het verminderen van migraine doordat het de bloedvaten ontspant en de neurotransmitters in de hersenen reguleert die betrokken zijn bij migraineaanvallen.

2. Hoe moet ik magnesium bisglycinaat gebruiken om migraine te verminderen?

Het aanbevolen gebruik van magnesium bisglycinaat voor het verminderen van migraine verschilt per persoon. Het is belangrijk om de dosering en frequentie te bespreken met je arts of apotheker om de meest effectieve aanpak voor jouw situatie te bepalen.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat als veilig beschouwd wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt. Sommige mensen kunnen echter milde maagklachten of diarree ervaren bij hogere doseringen. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een professional voordat je een nieuw supplement gaat gebruiken.

4. Kan magnesium bisglycinaat ook helpen bij andere vormen van hoofdpijn?

Hoewel magnesium bisglycinaat voornamelijk bekend staat om zijn potentieel voor het verminderen van migraine, kan het ook gunstig zijn bij andere vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn. Het ontspannende effect op de bloedvaten en de regulering van neurotransmitters kunnen helpen om algemene hoofdpijnklachten te verminderen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Magnesium Bisglycinaat en het Verminderen van Migraine

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips