In dit artikel

Hoe Interacteert Magnesium Bisglycinaat met Andere Medicijnen?

Hoe Interacteert Magnesium Bisglycinaat met Andere Medicijnen?

In dit artikel

Bent u wel eens in de war geraakt over hoe magnesium bisglycinaat mogelijk kan reageren met uw andere medicijnen? Dat is een legitieme zorg die ik zelf ook heb ervaren en daarom ben ik in de wetenschappelijke literatuur gedoken.

In dit artikel deel ik handige inzichten over hoe magnesium bisglycinaat interacteert met andere geneesmiddelen, inclusief veiligheidswaarschuwingen en doseringsadviezen. Mis niet deze cruciale informatie die u helpt om veilig uw gezondheid te optimaliseren.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat kan de absorptie van andere geneesmiddelen beïnvloeden en wisselwerking hebben met maagzuurremmers.
 • Het is belangrijk om de timing van inname zorgvuldig te plannen bij het combineren van magnesium bisglycinaat met andere medicijnen om mogelijke wisselwerkingen te vermijden.
 • Bij het gebruik van magnesium bisglycinaat tijdens zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen is het essentieel om voorzichtig te zijn en advies in te winnen bij een arts.
 • Overdosering van magnesium bisglycinaat moet worden vermeden door de aanbevolen doseringen nauwkeurig te volgen en overleg te plegen met een zorgverlener.

Interacties tussen Magnesium Bisglycinaat en andere medicijnen

Magnesium Bisglycinaat kan de absorptie van andere geneesmiddelen beïnvloeden en ook wisselwerking hebben met maagzuurremmers.

Invloed op de absorptie van andere geneesmiddelen

Magnesium bisglycinaat heeft een unieke interactie met andere medicijnen, het kan namelijk de absorptie ervan beïnvloeden. Dit komt door de hoogwaardige bindingsvorm van magnesium bisglycinaat, waardoor het goed opneembaar is in ons lichaam.

Hierdoor kan het echter ook de opname van andere geneesmiddelen in ons lichaam verstoren. Het is dus cruciaal om rekening te houden met het juiste moment van inname van dit supplement. Bijvoorbeeld, als je natriumfosfaat gebruikt, wordt geadviseerd om dit op een ander moment dan magnesium bisglycinaat in te nemen.

Dit om mogelijke wisselwerking tussen deze twee stoffen te vermijden. Door zorgvuldig met de timing en dosering om te gaan, kun je de voordelen van magnesium bisglycinaat optimaal benutten zonder de werking van je andere medicatie te hinderen.

Wisselwerking met maagzuurremmers

Bij het gebruik van magnesium bisglycinaat is het belangrijk om rekening te houden met eventuele wisselwerkingen met maagzuurremmers. Maagzuurremmers kunnen namelijk de opname van magnesium verminderen.

Dit kan ervoor zorgen dat het magnesium bisglycinaat minder effectief is of dat de voordelen ervan verminderd worden.

Het is daarom aan te raden om maagzuurremmers en magnesium bisglycinaat op verschillende momenten in te nemen, om de interactie tussen beide te minimaliseren. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om de maagzuurremmer in te nemen tijdens een maaltijd en het magnesium supplement op een ander moment, zoals voor het slapengaan.

Inname op een ander moment vereist

Bij het gebruik van magnesium bisglycinaat in combinatie met andere medicijnen, kan het nodig zijn om de inname op een ander moment te plannen. Dit komt doordat magnesium bisglycinaat de absorptie van andere geneesmiddelen kan beïnvloeden, en vice versa.

Om ervoor te zorgen dat beide medicijnen op de juiste manier worden opgenomen, is het belangrijk om de timing van de inname zorgvuldig te plannen. Raadpleeg uw arts of apotheker voor specifieke instructies met betrekking tot de timing van uw medicatie en magnesium bisglycinaat.

Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat beide medicijnen optimaal werken zonder elkaars effectiviteit te verminderen. Let op: dit geldt alleen als u andere medicijnen tegelijkertijd gebruikt met magnesium bisglycinaat.

Veiligheid en waarschuwingen bij gebruik van Magnesium Bisglycinaat

Bij het gebruik van Magnesium Bisglycinaat is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke bijwerkingen, gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding, en het risico op overdosering.

Mogelijke bijwerkingen

Als je magnesium bisglycinaat gebruikt, is het belangrijk om op de mogelijke bijwerkingen te letten. Hier zijn enkele van de bijwerkingen die kunnen optreden:

 1. Maagklachten: Sommige mensen kunnen last krijgen van maagklachten zoals misselijkheid, braken of diarree.
 2. Spierkrampen: Hoewel magnesium bisglycinaat vaak wordt gebruikt om spierkrampen te voorkomen, kan het in sommige gevallen paradoxale spierkrampen veroorzaken.
 3. Allergische reacties: Net als elk ander medicijn kan magnesium bisglycinaat allergische reacties veroorzaken bij mensen die er gevoelig voor zijn. Dit kan huiduitslag, jeuk of zwelling van het gezicht, de lippen of de tong inhouden.
 4. Hartritmestoornissen: In zeldzame gevallen kan het gebruik van magnesium bisglycinaat leiden tot hartritmestoornissen.
 5. Overdosis: Hoewel magnesium een essentieel mineraal is voor ons lichaam, kan overmatig gebruik ervan leiden tot een overdosis. Symptomen hiervan kunnen onder andere verwardheid, moeilijkheden met spreken en ademhalingsproblemen zijn.

Gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen

Tijdens de zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van magnesium bisglycinaat. Hoewel magnesium een essentieel mineraal is voor de gezondheid, moet de dosering zorgvuldig worden afgewogen.

Bij zwangere vrouwen wordt aanbevolen om eerst met een arts te overleggen voordat ze magnesium bisglycinaat gaan gebruiken. Hoewel het mineraal belangrijk is voor de ontwikkeling van de foetus, is het belangrijk om de juiste dosis te bepalen om eventuele risico’s te minimaliseren.

Bij borstvoeding kan magnesium bisglycinaat veilig worden gebruikt, maar ook hier is het raadzaam om advies in te winnen bij een arts. Soms kan een moeder extra magnesium nodig hebben tijdens het geven van borstvoeding, maar de exacte dosering moet individueel worden bepaald.

Wat betreft kinderen, kunnen ze ook profiteren van magnesium bisglycinaat, vooral als ze een tekort hebben. Het is echter wederom van cruciaal belang om de juiste dosering te bepalen op basis van hun leeftijd en behoeften.

Risico op overdosering

Het is belangrijk om op de juiste dosering en gebruiksinstructies te letten bij het gebruik van Magnesium Bisglycinaat, omdat er een risico op overdosering kan zijn. Het nemen van te veel magnesium kan leiden tot vervelende bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid en buikkrampen.

Daarom is het essentieel om de aanbevolen doseringen te volgen en niet meer te nemen dan aanbevolen.

Overdosering kan vooral een risico vormen voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals nieraandoeningen, omdat hun lichaam mogelijk niet in staat is om overtollig magnesium efficiënt uit te scheiden.

Daarom is het belangrijk om altijd een arts of apotheker te raadplegen voordat je magnesium bisglycinaat gaat gebruiken, vooral als je andere medicijnen gebruikt of een chronische aandoening hebt.

Advies en doseringen bij het combineren van Magnesium Bisglycinaat met andere medicijnen

Bij het combineren van Magnesium Bisglycinaat met andere medicijnen is het belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en overleg te plegen met een arts of apotheker. Lees verder om meer te weten te komen over de veiligheid en waarschuwingen bij het gebruik van Magnesium Bisglycinaat in combinatie met andere medicijnen.

Aanbevolen doseringen

Als het gaat om het combineren van Magnesium Bisglycinaat met andere medicijnen, is het belangrijk om de doseringen zorgvuldig te volgen. Hieronder vind je de aanbevolen doseringen:

 • Voor volwassenen wordt over het algemeen een dagelijkse dosis van 200 – 400 mg Magnesium Bisglycinaat aanbevolen.
 • Deze dosis kan worden verdeeld over meerdere innames gedurende de dag, afhankelijk van de specifieke behoeften en aanbevelingen van een arts of apotheker.
 • Het is belangrijk om de instructies op het etiket van het supplement zorgvuldig te volgen en niet meer dan de aanbevolen dosis in te nemen.

Overleg met een arts of apotheker

Ik raad ten zeerste aan om altijd te overleggen met een arts of apotheker voordat je Magnesium Bisglycinaat combineert met andere medicijnen. Hoewel magnesiumsupplementen over het algemeen veilig zijn, kunnen ze de absorptie of effectiviteit van bepaalde medicijnen beïnvloeden.

Het is belangrijk om te weten hoe je medicatie zal reageren met magnesium bisglycinaat om mogelijke interacties te vermijden.

Artsen en apothekers hebben uitgebreide kennis van medicatie en kunnen je adviseren over de mogelijke risico’s en voordelen van het combineren van magnesium bisglycinaat met andere medicijnen.

Ze kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste dosering en inname-timing en eventuele mogelijke interacties identificeren.

Het is altijd beter om op safe te spelen en professioneel medisch advies in te winnen voordat je supplementen toevoegt aan je medicatieregime. Dit zal ervoor zorgen dat je de beste zorg krijgt en mogelijke risico’s minimaliseert bij het gebruik van magnesium bisglycinaat in combinatie met andere medicijnen.

Conclusie: Belangrijke overwegingen bij het gebruik van Magnesium Bisglycinaat in combinatie met andere medicijnen.

In conclusie is het belangrijk om rekening te houden met de interacties tussen Magnesium Bisglycinaat en andere medicijnen. Het kan invloed hebben op de absorptie van andere geneesmiddelen en vereist mogelijkerwijs een andere inname.

Raadpleeg altijd een arts of apotheker voor advies en doseringen, vooral als je andere medicijnen gebruikt. Veiligheid en waarschuwingen zijn essentieel bij het gebruik van Magnesium Bisglycinaat, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen en risico’s op overdosering.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties’ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Welke medicijnen kunnen de interactie met Magnesium Bisglycinaat beïnvloeden?

Magnesium Bisglycinaat kan mogelijk de opname of effectiviteit van bepaalde medicijnen beïnvloeden, zoals antibiotica, bloeddrukmedicatie, en diuretica. Het is belangrijk om uw arts of apotheker te raadplegen voordat u magnesium bisglycinaat gebruikt in combinatie met andere medicijnen.

2. Moet ik stoppen met het innemen van mijn andere medicijnen als ik Magnesium Bisglycinaat wil gebruiken?

Nee, het is over het algemeen niet nodig om te stoppen met het innemen van uw andere medicijnen als u Magnesium Bisglycinaat wilt gebruiken. Raadpleeg echter altijd uw arts of apotheker om mogelijke interacties te controleren en om de juiste doseringen en tijd tussen inname van verschillende medicijnen te bepalen.

3. Kan Magnesium Bisglycinaat de bijwerkingen van andere medicijnen versterken?

Hoewel zeldzaam, kan Magnesium Bisglycinaat mogelijk de bijwerkingen van bepaalde medicijnen versterken. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen te melden aan uw arts of apotheker, zodat zij de interactie tussen magnesium bisglycinaat en andere medicijnen kunnen evalueren.

4. Zijn er specifieke instructies voor het innemen van Magnesium Bisglycinaat in combinatie met andere medicijnen?

Ja, het kan zijn dat u specifieke instructies krijgt van uw arts of apotheker met betrekking tot de timing en dosering van Magnesium Bisglycinaat in combinatie met andere medicijnen. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen om de optimale werking van zowel magnesium bisglycinaat als de andere medicijnen te waarborgen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Interacteert Magnesium Bisglycinaat met Andere Medicijnen?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips