In dit artikel

Het Effect van Magnesium Bisglycinaat op de Insulineresistentie

Het Effect van Magnesium Bisglycinaat op de Insulineresistentie

In dit artikel

Heb je gehoord van het potentieel van magnesium bisglycinaat bij het bestrijden van insulineresistentie, maar weet niet precies hoe dit werkt? Dit was een vraag die mij ook bezighield, vooral na het leren dat meer dan 600 metabolische reacties in ons lichaam afhankelijk zijn van magnesium.

In deze blogpost zal ik dieper ingaan op onderzoeken die de effecten van magnesium bisglycinaat op insulineresistentie belichten en hoe je deze informatie kunt gebruiken om je gezondheid te verbeteren.

Het is tijd om de kracht van dit essentiële mineraal te ontketenen!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van insulineresistentie.
 • Onderzoeken tonen aan dat magnesium bisglycinaat de insulinegevoeligheid kan verbeteren bij mensen met type 2 diabetes.
 • Het supplement kan helpen bij het verhogen van de magnesiuminname en het verminderen van insulineresistentie.
 • Het juiste gebruik van magnesium bisglycinaat kan bijdragen aan een betere controle van de bloedsuikerspiegel en algehele gezondheid.

Het Belang van Magnesium Bisglycinaat bij Insulineresistentie

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij insulineresistentie. Dit supplement is een specifieke vorm van het mineraal magnesium, gekoppeld aan het aminozuur glycine. Deze verbinding wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en komt zo effectief ten goede aan mensen met insulineresistentie.

Magnesium zelf is essentieel voor meer dan 600 metabolische reacties in ons lichaam, waaronder de energieproductie en spierwerking.

Bij insulineresistentie kan de opname van magnesium door het lichaam verlaagd zijn, waardoor een tekort kan ontstaan. Het toevoegen van een magnesium supplement, zoals magnesium bisglycinaat, kan dan helpen om de magnesiuminname te verhogen en zo bijdragen aan het verlagen van de insulineresistentie.

Bijkomende voordelen zijn onder andere het ontspannen van spieren en het bevorderen van sterke botten. Een juiste dosering en gebruik van dit supplement is echter cruciaal voor de effectiviteit ervan in de behandeling van insulineresistentie.

Het nemen van magnesium bisglycinaat kan een positieve invloed hebben op je bloedsuikerspiegel en je algehele gezondheid.

Onderzoek naar de Effecten van Magnesium Bisglycinaat op Insulineresistentie

Er zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd die de effecten van magnesium bisglycinaat op insulineresistentie hebben onderzocht. Hieronder vindt u een samenvatting van enkele van deze studies.

OnderzoekResultaten
Een studie gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics (2007)De studie ontdekte dat bij mensen met type 2 diabetes, magnesium bisglycinaat de insulinegevoeligheid verbetert.
Onderzoek uit het Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (2004)Dit onderzoek toonde aan dat magnesiumtekort kan leiden tot een verminderde insulinegevoeligheid. Het nemen van magnesium bisglycinaat kan dit verbeteren.
Een studie uit het International Journal of Endocrinology (2014)De studie toonde aan dat insulineresistentie de opname van magnesium door het lichaam kan verminderen. Het nemen van magnesium bisglycinaat kan helpen om dit probleem te verminderen.

Deze onderzoeken tonen aan dat magnesium bisglycinaat een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de insulinegevoeligheid en het verminderen van insulineresistentie.

Hoe Magnesium Bisglycinaat de Insulinegevoeligheid Verbeterd

Magnesium bisglycinaat kan de insulinegevoeligheid verbeteren door verschillende mechanismen in het lichaam. Ten eerste is magnesium een co-factor voor veel enzymen die betrokken zijn bij de glucose metabolisme en insuline signalering.

Een voldoende magnesiumniveau helpt bij de juiste werking van deze enzymen, waardoor de efficiëntie van insuline wordt verhoogd. Bovendien speelt magnesium een rol bij de activering van de glucose transporter (GLUT) moleculen in cellen, die verantwoordelijk zijn voor het transporteren van glucose van het bloed naar de cellen.

Een goede magnesiumstatus ondersteunt dus een optimale glucoseopname door het lichaam.

Daarnaast heeft magnesium ook invloed op ontstekingsprocessen in het lichaam. Insulineresistentie gaat vaak gepaard met chronische lage ontstekingen. Magnesium heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan deze ontstekingsreacties verminderen.

Dit draagt bij aan een verbeterde insulinegevoeligheid.

Tot slot kan magnesium bisglycinaat ook helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Het reguleert de afgifte van insuline door de alvleesklier en zorgt voor een betere controle van de bloedglucosewaarden.

Hierdoor wordt de kans op pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel verminderd, wat gunstig is voor mensen met insulineresistentie.

Al met al kan het nemen van magnesium bisglycinaat bijdragen aan het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Het ondersteunt de glucose metabolisme, vermindert ontstekingen en helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Het is belangrijk om de juiste dosering en aanbevolen gebruik van magnesium bisglycinaat te volgen, zoals aanbevolen door een zorgverlener.

Dosering en Aanbevolen Gebruik van Magnesium Bisglycinaat bij Insulineresistentie

Bij het gebruik van magnesium bisglycinaat voor de behandeling van insulineresistentie is het belangrijk om de juiste dosering en aanbevolen gebruik te volgen. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat u begint met het nemen van magnesium bisglycinaat of een ander supplement.
 • De aanbevolen dagelijkse dosering kan variëren, afhankelijk van uw individuele behoeften en gezondheidstoestand. Het is belangrijk om de instructies op het productetiket te lezen en de aanbevelingen van uw zorgverlener op te volgen.
 • Over het algemeen wordt een dosis van 200 – 400 mg per dag aanbevolen voor volwassenen.
 • Het is raadzaam om het supplement in te nemen met voedsel, omdat dit kan helpen om mogelijke maagklachten te voorkomen.
 • Magnesium bisglycinaat kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen, maar raadpleeg altijd uw zorgverlener als u twijfelt of vragen heeft over mogelijke interacties.
 • Houd er rekening mee dat langdurig gebruik van hoge doses magnesium supplementen bij sommige mensen diarree kan veroorzaken. Als u deze bijwerking ervaart, neem dan contact op met uw zorgverlener.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over ‘Mineralen en spoorelementen‘. Wij richten ons voornamelijk op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat en de impact die het kan hebben op verschillende aspecten van je gezondheid. Als je een aanstaande moeder bent of als je zwanger plant te worden, dan kan onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat tijdens de Zwangerschap‘ voor jou van belang zijn.

We hebben ook gedetailleerde artikelen over ‘Magnesium Bisglycinaat en Spijsvertering‘ en hoe je ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ kunt opnemen in je dieet. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de tekenen van een mogelijke tekortkoming. Daarom hebben we een gids samengesteld over hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘. Daarnaast behandelen we de invloed van dit mineraal op de ‘Hormoonbalans‘ en de voordelen van ‘Magnesium Bisglycinaat voor Ouderen‘. Gezondheidsproblemen zoals bloeddruk, migraine en spiergezondheid worden ook in onze blogs aangepakt, specifiek in ‘Magnesium Bisglycinaat en Bloeddruk‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Migraine‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Insulineresistentie’ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Spieren‘.

Ons artikel over ‘Magnesium Bisglycinaat en het Zenuwstelsel‘ zal je helpen te begrijpen hoe dit mineraal van invloed kan zijn op je neurologische gezondheid. Verder gaan we dieper in op de rol van Magnesium Bisglycinaat in ‘Energieproductie‘ en hoe het kan helpen bij het verlichten van ‘PMS‘ symptomen. Je huidgezondheid, geestelijke gezondheid en ooggezondheid kunnen ook profiteren van dit mineraal, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Huidgezondheid‘, ‘Magnesium Bisglycinaat en Geestelijke Gezondheid‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘.

Als je geïnteresseerd bent in gewichtsverlies of de bestrijding van ontstekingen, bekijk dan onze blogs ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ en ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘. Voor degenen die overwegen dit supplement langdurig te gebruiken, bekijk onze gids ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Het is ook belangrijk om te weten hoe Magnesium Bisglycinaat kan interageren met andere medicijnen, dus lees zeker ook ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het effect van magnesium bisglycinaat op insulineresistentie?

Magnesium bisglycinaat kan de insulineresistentie verminderen, wat betekent dat het de gevoeligheid van het lichaam voor insuline kan verbeteren. Dit kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van diabetes.

2. Hoe werkt magnesium bisglycinaat om insulineresistentie te verminderen?

Magnesium speelt een belangrijke rol in de insulinesignalering en de glucosestofwisseling. Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en effectief kan bijdragen aan het verlagen van insulineresistentie.

3. Hoe moet ik magnesium bisglycinaat innemen voor het beste effect op insulineresistentie?

De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat varieert, afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidstoestand. Het is raadzaam om een arts of diëtist te raadplegen om de juiste dosering voor uw specifieke situatie te bepalen.

4. Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van magnesium bisglycinaat voor insulineresistentie?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en zijn er weinig bijwerkingen gemeld. Een te hoge dosering kan echter leiden tot maagklachten of diarree. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen met uw arts te bespreken.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Effect van Magnesium Bisglycinaat op de Insulineresistentie

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips